Şimdi Ara

HONDA Accord, hava yastığı (SRS) problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    2006 model makyajlı kasa 2.0 Honda Accord aracım var. Soğuk havalarda, motor soğukken, ilk çalıştırma sırasında marşa basınca SRS lambası yanıyor, motor çalışınca lamba sönüyor. (Bunu kontak anahtarını ikinci kademeye alınca SRS lambasının bir süre açık kalıp sönmesiyle karıştırmayın, SRS lambası dahil tüm ışıklar söndükten sonra motoru çalıştırıyorum). SRS lambasının yanıp sönmesi sadece marş motoru çalışırken kısa bir süre oluyor. Marş süresi çok soğuklarda daha uzuyor ve SRS lambası ile birlikte sesli bir ikaz duyuluyor (emniyet kemerinin uyarısına benzer şekilde ancak sadece bir kez). Motor çalışmada daha da zorlanırsa SRS lambası ve sesli ikaz ile birlikte yol bilgisayarının ekranında SRS sembolü ve CHECK SYSTEM uyarısı gözüküyor.

    Aracı mayıs 2006 da sıfır adım. İlk aldığımda sorun yoktu, 2006 kışında zaman zaman SRS lambası yanmaya başladı, bazende sesli ikaz veriyordu. Problem çok soğuklarda ara sıra oluşuyordu.Yetkili servise gittiğimde problemle karşılaşmadılar. Yaz gelince sorun düzeldi. Bu kış tekrar problem görülmeye başladı. Bu defa daha çok karşılaşıyorum ve geçen kış görmediğim check system uyarısını zaman zaman görebiliyorum. Yetkili serviste araçın aküsü değişti ancak problem devam ediyor.

    Forumdaki accord sahipleri benzeri durumlarla karşılaşıp karşılaşmadıklarını ve aracının modelini söyleyebilirlermi?
    Servisdeki başka bir araçta SRS lambası yanıp sesli ikaz duyuluyordu ancak check system gözükmüyordu. Makyajlı kasalara özgü genel bir problem olabilir belki.

    Marş motorunun çalışması sırasındaki voltaj düşmesine SRS sisteminin uyarı verdiğini, alternatör devreye girip de voltaj normale dönünce arızanın kaybolduğunu düşünüyorum. Aracın orjinal aküsü de yeni takılan aküsü de 45 Ah lik.

    Bu konuda yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.







  • servis e bit telefonla sormayı denediniz mi.
    önceden olmayan ancak şimdi olan bir sorun şeklinde anladığım kadarıyla bakalım servis ne cevap verecek.


    saygılarımla...
  • Aracı servisden iki gün önce aldım, bu akşam tekrar götürüp bırakacağım tekrar inceleyecekler.
    Sorun herzaman oluşmadığı için servisdekilere gösteremiyorum. Aküyü değiştirdiler, bilgisayara bağladılar sonuç yok. Alternatörü değiştirmeye niyetleri var gibi.



    quote:

    Orjinalden alıntı: emrehanci

    servis e bit telefonla sormayı denediniz mi.
    önceden olmayan ancak şimdi olan bir sorun şeklinde anladığım kadarıyla bakalım servis ne cevap verecek.


    saygılarımla...
  • serviste aracinizi biraktiniz mi? bence soguk bir gunun aksami birakin servise ertesi gun onlar ilk calistirsin, zaten anlarlar diye dusunuyorum.

    Birde aracinizi hangi servise goturuyorsunuz?
  • Dediğiniz şekilde birkaç kez aracı bıraktım, bu akşamda bırakacağım, yarın deneyecekler.
    CHECK SYSTEM uyarısı herzaman olmuyor. Soğuk havalarda araç uzun süre beklemişse, motor soğuksa, marş süresi iyice uzun olursa, motor zor marş alırsa oluyor. CHECK SYSTEM uyarısını cep telefonuna video olarak kaydedip servisdekilere göstermiştim ancak onların denemelerinde oluşmadı. SRS lambasının kısa sürede yanıp sönmesini servisdekiler araç üzerinde gördüler ama bilgisayarda bir şey çıkmayınca herhangi bir tespitte bulunamıyorlar.

    Araç garantide olduğundan yetkili servislere götürüyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: royartar

    serviste aracinizi biraktiniz mi? bence soguk bir gunun aksami birakin servise ertesi gun onlar ilk calistirsin, zaten anlarlar diye dusunuyorum.

    Birde aracinizi hangi servise goturuyorsunuz?




  • anladim. araciniz makyajli kasami, su anda satilanlardan yoksa onlardan bir oncekimi..

    benim aracimda accord 2.0 da xenonlu versionu fakat bu son satilan makyaj gorenlerden degil.
  • evet, makyajlı kasa. Sanırım sizdekinde hız göstergesinin altında yol bilgisayarı ekranı yok. CHECK SYSTEM yazısı ve SRS sembolü bu yol bilgisayarının ekranında görünüyor.

    Sizde SRS lambasının yanıp sönmesi ve sesli ikaz durumu hiç oluştumu acaba? Kontak anahtarını ikinci kademeye getirince arabayı çalıştırmak için ışıkların yandıktan sonra sönmesini bekliyormusuz? Beklemeden marşa basıyorsanız SRS in yanıp sönmesini kaçırabilirsiniz.

    Göstergelerin fotosunu eklemeye çalışacağım, bende SRS lambası sağ alt tarafta, sizdekilerde sağ üst tarafta sanırım.




    quote:

    Orjinalden alıntı: royartar

    anladim. araciniz makyajli kasami, su anda satilanlardan yoksa onlardan bir oncekimi..

    benim aracimda accord 2.0 da xenonlu versionu fakat bu son satilan makyaj gorenlerden degil.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akanber -- 10 Ocak 2008; 17:42:55 >




  • evet bende bu tarz bir yol bilgisayari yok, ben soguk oldugu icin normalde beklemezdim, kontagi cevirip icimden 1 2 diyorum ve calistiriyorum.

    isiklara hic dikkat etmedim, calistirdigimda yanmiyorsa sorun yok gozuyle bakiyorum.


    Bugune kadar boyle bir isik 1 kere yandi, check system isigiydi oda arac daha 11000 deyken servise goturdum bakimini yaptirin duzelir dedi 1000 km gectim diyemi yandi acaba diye dusundum, sora bir daha en ufak bu tarz birsey olmadi bende aracim su anda 30.000 km de.

    bende bu makyajli kasadan almayi dusunuyorum ama icime bir kurt dustu bu problemi soyleyince siz, hevesim kirildi sanki umarim sizin probleminizi de cozerler en kisa zamanda
  • 2003 2.4 accord aracım var, srs göstergesi kontağı açınca bir kaç saniye sonra söner, eğer arıza varsa tekrar yanar. benim araçta da bu şekilde ynaıyordu, arıza kaydı olarak ise yolcu hava yastığı şişiricisinde açık devre veya kısa devre şeklinde bir kod veriyordu, 11-3x dtc. sargı dan şüphelenerek değiştirdim fakat sorun devam etti, normalde sanayiye götürsem hava yastığı değişek derler ama 2ohmluk bir direnç alarak sargıdan sonraki hava yastığı ile birleşen sokete bağladım ve ışık söndü, hava yastığı soketnde sorun olabilir diye soketten pinleri çıkararak direk bağladım ve sorun çözüldü, yani sorun hava yastığı soketindeki temazsızlık veya kısa devre alakalı imiş,

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.