Şimdi Ara

Hızlıal.com Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Yurtta bir arkadaşım için 17.11.2017 tarihinde hızlıal.com adlı siteden bir adet dell marka laptop satın aldık.Ozaman final dönemine baya zaman vardı ve finallerden önce gelir arkadaşımda ders çalışabilir diye sipariş verdik.

    Sipariş verirken stok bilgisi yoktu yani beklememiz gerekiyordu.Kaç günde temin edilebilir diye müşteri hizmetlerine sorduğumda 10 iş günü içerisinde temin edilip size gönderilecektir dendi.Biz de bunu göze aldık ve bekledik.3 hafta sonra tekrar aradık bu kez yine temin edilip size kargolanacak bekleyin dendi.

    Ancak finaller yaklaşıyordu ve bilgisayar lazımdı.Neyse siparişi iptal edelim başka bir yerden alalım dedik.Verilen cevap: "Paranız 1 ile 2 ay içerisinde hesabınıza yatar.". Sebep ise yoğunluktan dolayıymış.
    Arkadaşım benim hesabımdan tak diye tek çekim para hesabınıza yatıyor.Ancak geri iade de 1-2 ay bekletmek nedir?

    Müşteri hizmetlerine ulaşmak için neredeyse 15 dakika beklemek de cabası.
    Kaldı ki bu sürede başka model laptopları zaten kaçırdık.Bari paramızı iade edin oda yok.1-2 hafta deseler yine bekleriz ama 1-2 ay nedir Allah aşkına.

    Daha önce başına böyle bir olay gelen varsa tüketici hakem heyetinden bu konuda herhangi bir sonuç alabilir miyiz?







  • Kardeş hızlıal ve gold iflas erteletti kaç kere. Suç sizde ordan almasaydınız. Almadan önce bir araştırın. Google diye bir şey çıkmış ne sorarsan söylüyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım insan hiç mi araştırmaz o kadar para veriyorsunuz. Google a hızlı al yazmak zor olmasa gerek. Neyse geçmiş olsun. O para zor gelir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mağara soğuk muydu dostum ?

    Forumda kaç kere konusu açıldı. İnsanlar paralarını kurtarmak için neler neler yaptı. Hiç araştırmadan alışveriş yaparsanız sonu bu olur.

    1-2 ay içinde paranızı alırsanız yine iyi.
  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi ben kendime alsaydım yine çok uzun süre araştırmadan almazdım.Hızlıal.com gibi bir siteden mümkün mertebe almamaya çalışırdım.Ancak arkadaşım çok ısrar etti.n11.com da birkaç satıcının kampanyalarında da sorun çıktı alamadık.İlla alalım diye tutturdu bende zaten sorumluluk kabul etmediğimi söyledim ancak yinede arkadaşımın parasına yanıyorum.İlla ki geri alırız ama n.zaman? Kısacası arkadaşımın illa alalım ısrarı pek de araştırmaya zaman vermedi maalesef.Cevabınız için teşekkür ederim.Merak etmeyin normal şartlarda araştırmayı ve google kullanmayı çok iyi bilirim.
  • Hocam üstte ki arkadaş için de belirttim.Arkadaşım için aldım ve çok ısrar etti alalım diye.Kaç kere uyardım bak araştıralım vs diye ama sadece özelliklerine bakabildik. n11.com kampanyalarında sorun çıkınca arkadaşım da çok ısrarcı oldu.Ben şuan onun için üzülüyorum.
    Hatta öyle bilgisayarlar almak istedi ki kaç kere vazgeçirdim.Nefes alsın yeterin bilgisayar olsun yeter diyen versiyonu
  • Tihilu kullanıcısına yanıt
    Mağara yazları serin kışları sıcak oluyor hocam.
    Hocam ben kendime değil arkadaşıma aldım.Kaç kere uyardım bekle diye yada iyice araştıralım diye.Bir gece geldi şuna bak alalım diye sadece özelliklerine bakabildik. n11 kampanyalarında hediye çeki vs bulduk tam alacağız banka ödemesinde hata oldu ertesi gün zaten almak istediğimiz bilgisayarlar tükenmişti.Arkadaşımda buda tükenir diye hemen alalım dedi.Muhtemelen şikayetleri görseydi yinede almak isterdi.Kaldı ki hızlıal.com gibi zibilyon tane şikayet alan site var.Sitede bile millet aman cepportdan telefon almayın diye çığlık atıyor ama yine birçok alıcısı var.
    Evet zaman olsaydı dediğiniz gibi batma vs durumları için iyice arkadaşımı ikna edebilirdim belki ama pek zannetmiyorum yinede.
    Umarım parayı geri alabiliriz artık sadece ona bakıyoruz.Arkadaşımda ısrarının kurbanı olmaz inşallah.
  • Şikayetvar.com a yazır her gün arayın. Olmadı tüketici hakem heyetine başvurun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***redbull*** kullanıcısına yanıt
    Hocam şikayetvar.com da bizim gibi birçok şikayet eden var.Ancak herkese otomatik aynı cevap verilmiş.Tüketici hakem heyetine de başvurucaz ama ne kadar süre sonra başvurmak gerekiyor onu araştırıcam.
    Dediğiniz gibi her gün arayıp rahatsız etmek lazım ama müşteri hizmetlerine ulaşmak bile neredeyse 15 dakika sürüyor.
    En azından konuyu üstte tutarsak bizim gibi alışveriş yapmayı düşünenler daha dikkatli olabilir.
  • Geçmiş olsun. Hiç düşünmeden başvurun gerekli mecralara. Yalnız şunu söyleyeyim, şahsen ben karşıyım bilgisayar, telefon gibi bugünlerde yüksek fiyatı olan teknolojik ürünlerin internet üzerinden hem de çok güvenilir olmayan yerlerden alınmasına. Umarım parayı hemen geri alırsınız da bu da sadece kötü bir anı olarak kalır.
  • Teşekkür ederim hocam.Forumdan bir arkadaş sağolsun güzel bir tavsiyede bulundu.Onu uygulayıp olumlu bir sonuç alırsak buraya da ekleyeceğim.Diğer yolları da deneyeceğim.Arkadaşımın aceleciliği birazda bu duruma sebep oldu maalesef .İnşallah iyi bir tecrübe olur bizim için.
    İnternetten alışverişlerde aslında çok geniş yasal haklarımız var ancak bunları uygulayan ticari kurumlar çok az.Müşteri memnuniyeti ülkemizde ne halde malumunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi el-harezmi_0 -- 16 Aralık 2017; 1:10:53 >
  • Hiç başka saçma yöntemler ile uğraşmaya gerek yok. Bankanızdan Chargeback talebinde bulununun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 16 Aralık 2017; 1:11:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam.Forumdan bir arkadaş da aynı tavsiye de bulundu.Dilekçe ile yada müşteri hizmetleri ile konuşup ücret iadesi talebinde bulunucağız.
  • el-harezmi_0 kullanıcısına yanıt
    En kolay paranızı geri alma yöntemi bu. Durumu olduğu gibi aktarın. Hizmet alamadığınızı, satıcının satış sözleşmesi şartlarını sağlamadığını anlatın. Mesafeli satış sözleşmesi gereği max 30 gün içerisinde size ürünü göndermek zorunda. Gönderemiyorsa parayı vermek zorunda. Banka araştırır. 15 gün içinde paranız karta döner. Ben ilk bu gold battığı akşam alış veriş yaptım göndermediler. Parayı da vermediler. İş bankasına tek bir chargeback faksı ile 10 günde paramı geri aldım. O yüzden hiç uğraşmayın chargeback yapın geçin. Ticari sicilleri lekelenir. Siz uğraşacağınıza onlar uğraşsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı durumu yaşamıştım bankanıza harcama itiraz formu doldurun 1 hafta içerisinde banka parayı iade etti başka bir şeyle uğraşmayın direkt bankaya gidin pazartesi günü
  • Çok teşekkür ederim hocam.Dediğiniz gibi pazartesi bankaya gidip ve dilekçe doldurup işlemleri başlatacağız.Allah razı olsun hocam.
  • ISPOD KRILA kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim hocam.Pazartesi bankaya gidip işlemleri başlatacağız.Zaten birçok kişi bu durumdan şikayetçi olmuş.İnşallah en kısa sürede paramızı alırız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.