Şimdi Ara

Hızlı konuşma problemi ve konuşurken harfleri yuvarlama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben çok hızlı konuşuyorum ve konuşurken bazı harfleri yutuyorum buna ek olarak bazen kelimeleri bile tam söyleyemiyorum. Örneğin: "kırkbir sayısını normal bir söyleyebiliyorum ama cümle içerisinde kırkbir derken ortadaki o k sesi çıkmıyor. Bu ve buna benzer şeyler işte.". Bunun yanı sıra ara sıra tekliyorum, heyecanlanıyorum ve üstelik bazen konuşurken ne söyleyeceğimi unutup öylece donup kalıyorum. Bu hızlı konuşma illeti beni mahvetti desem yeridir. Artık buna ciddi bir çözüm bulmak istiyorum. İnternette araştırdım yapmadığım egzersiz kalmadı. Hatta gittim "Diksiyon eğitim seti" bile aldım ama yine kalıcı bir faydası olmadı. Eskiye oranla bir nebze daha iyiyim lakin yine de şu heyecanlı ve hızlı konuşma işini bir türlü halledemedim.
    Denediğim yöntemler: Ağıza kalem koyup sesli kitap okuma; çene, dil, dudak ve nefes egzersizleri vs.
    Geçenlerde bir arkadaşım "Konuşma ve Dil Terapisti'ne" git dedi. Yaşadığım şehirde olmadığı için internette araştırdım. En yakın İzmir'de varmış. Aradım seansı 300 tl (Oha!) deyince teşekkür edip telefonu kapattım. Tedavi kısa da değilmiş, birkaç yıl sürüyormuş. Sürsün sürmesine de her seanstan da para alıyorlarmış. Anlayacağınız bayağı bir tuzlu olacak bu iş. Benim gibi bu dertten muzdarip olup da bu sorunun halledebilen var mı arkadaşlar? Çünkü hayatımı nasıl olumsuz etkilediğini bir ben bilirim. En basitinden insanın özgüvenini paramparça ediyor. Konuşma ortamında çekimser olmana sebep oluyor, derdini tam anlatamıyorsun kestirip atıyorsun vs. Yani demem o ki arkadaşlar bu ve buna benzer sorunu olup da sorununu çözüme kavuşturabilen var mı?



  • Böyle bir öğretmenin olacaktı
  • La Haine kullanıcısına yanıt
    Hocam.ayni durum bendede var gaziantepliyim zaten gaziantep insanı biraz hızlı konuşuyor ama benimki bundanda fazla telefonda konuşurken karşımdaki beni en az 1 yıldır tanımıyorsa yada antepli değilse anlamıyor. (şive ile karıştırmayın bütün mevzu hızla alakalı)
    Bende aynı soru u yaşıyorum ama donup kalma kısmı.bende olmuyor sadece yeni tanistigim insanlar bazen garip tepkiler veriyor bende alışkanlık haline geldi buna çözüm bulmak yerine insanlara bunun doğal birşey olduğunu ikna etmeye çalıştım. Mesela birisi ile konuşurken anlamadığını fark edersem bunu bana söylemesini benim buna alışkın olduğunu daha yavaş ve sakin bir dille tekrar edebilecegimi söylüyorum zaten bir kere anlamadim derse artik konuşma ister istemez tane tane olmaya başlıyor bir süre sonra da o kişi alışıyor zaten.
    Maddiyat yönünden uygun bir çözüm bulursan banada haber et ama bir servet harcamaya değmez bence özgüven konusunda biraz kendini geliştirirsen bence problem kalmayacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • La Haine kullanıcısına yanıt
    Agza kalem koyma isi sakincali hocam. Herkes bunu oneriyor ama zararli.

    Bunun iki sebebi var. Az konusan birisi olmaniz ve fazla insanla tanismamis olmaniz. Yani asosyallik.

    Oncelikle set almaniz hata. Bizzat yuz yuze kursa gitmenizi oneririm. Cok faydasi oluyor. İstanbulda cok kaliteli yerler vardir. Ankara da keza ayni sekilde. Buyuk sehirde oturuyorsaniz degerlendirin.

    Ve de buyuk sehirde asosyal olmak icin hicbir sey yapmamak lazim. Hocam hayat sizin. Kafanizda donuyor her sey. Bazen dusundukce her sey basit geliyor. İnsanlarin degeri kalmiyor. Bir gun disari cikin sabahin korunde. Gidin bir yerde kosun. Karsilastiginiz kisilere yavas yavas Selamun aleykum diyip gecin. Sonra gidin bir eglence mekanina bir kizla tanisin. Bunun icin erken diyorsaniz gidin psye oradaki adama rica edin beraber oturun fifa/pes/nba iste oynayin muhabbet edin o sira. Adini yasini falan sorun. İnstagramini telini alin.
    Ya da gidin diksiyon kursundan biriyle tanisin.
    Numaradan bir kagida birkac soru yazin. Mesela bu konuda yakindiginiz soruları bir kağıda yazın sorun birkac kisiye. Sanki odevinizmis gibi.

    Bunun disinda evde sesli ve yavas kitap okumak onemli ama konusma diliyle. Mesela alicam gidicem yapicam diye okuyun. Zaten diksiyonda da bu oneriyi verirler. Aliskanlik icin. İnternette tartisma programlarini izleyebilirsiniz olmadi gidin siyasetcilerin mitinglerini dinleyin. Desteklemem ama selahattin demirtasin esprileri , erdoganin mahalle dili , incenin yav kardesim diyip dogrusu bu , bu isin tavri falan size cok sey katar.

    Tedx deki konusmalara bakin erkeklerin.

    Turkce dublaj film izlemeyin. Bazi efsane oyuncular var cillian murphy gibi bu adamin konusma tarzi(peaky blinders) bakabilirsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de var bu problemden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.