Şimdi Ara

Hız Dalgalanma Problemi Çözülen Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bugüne kadar ne olumsuzluk olduysa olduğu gibi yazdım. Hızım gün içinde sürekli dalgalanıyordu, 4 Mbps gibi komik hızlara bile düşüyordu. Adil olması için olumlu şeyleri de yazmam gerektiğini düşünüyorum. (Şu anda bunu yazarken internet gitti yalnız o da küçük bir not olsun. TTNET'te hiç internet gitmezdi, bunda arada bir gidiyor.) Şu anda internet hangi saatte ölçersem ölçeyim 71 Mbps çıkıyor (bana atanan 75 Mbps), bu gayet güzel, 4 Mbps'yi gördükten sonra 71 Mbps'ye laf edecek değilim. Bazı ISS'ler sahtekarlık yapıp speedtest.net'te yüksek sonuç çıkması için o siteye yüksek bant genişliği atıyor galiba ama emin değilim kimseyi boş yere suçlamayayım, zaten bu ISS internet paylaşımı, ağ atama işleri vb.den o kadar anlamam, bunu gelişmiş terim kullanmaya çalışmadaki vahim çabamdan anlamışsınızdır zaten.

    Bendeki iyileşme o tür bir sahtekarlık da değil. Steam'de indirme hızını her zaman tam olarak alamasam da (Steam indirme sunucusunu arabistan yaptığımda hızım artmıştı galiba, o yüzden bu biraz tartışmaya açık bir konu) IDM'den indirme yaptığımda saniyede 9.3 MB görüyorum. Bu hız 75 Mbps tanımlanan birinin tam olarak alması gereken hız aslında (8 bit=1 byte, 75/8=9.3) ancak yine de kayıplardan dolayı bu hızı gerçekten alabildiğimden şüphe ettim, görev yöneticisini açtım, ağ kullanımı 75 Mbps görünüyordu. Demek ki gerçekten hızımı alıyordum. Sonuç olarak kendi kendine düzeldi hız problemi. Yiğidi öldür hakkını yeme, en büyük problemim çözüldü, bunu yazma gereksinimi hissettim.

    Başka hızı kendi kendine düzelen oldu mu bunu da merak ediyorum aslında. Düzelip düzelmediğini yazarsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamroamer -- 30 Haziran 2017; 18:9:11 >







  • gündüz 14mbps gece 10mps sürekli dalgalanıp duruyor sorun çözülmüyor çözülmesi için gerekli altyapı çalışması yapılması gerekli yapılmıyor
  • Dostum ben de garip oldum gerçekten. Ben de hız dalgalanmaları olmuyor ama ortada bir kurnazlık var gibi :) Çünkü başlık açtım orada detaylı resimlerde var ama burayada yazayım..

    Elamanın teki adsl 16mb hız kullanırken download SNR değeri 8db alıyormuş. Ben de vdsl'den önce 16mb adsl kullanırken 10db alıyordum.
    Sonra elaman vdsl geçmiş ve full 32 mb hız almasıyla birlikte SNR değeri 23'e fırlamış. Ben de vdsl geçtim ve ilk etapta bana 32 rahat alırsınız dediler. Ama şu an max aldığım hız 26.5mb ve SNR değerim 13 db

    Yani bu çocuk adsl iken benden daha kötü hat değeri almasına rağmen, kaliteli olan vdsl'e geçince SNR artmış, hızıda artmış. Ama benim hızım hem düşük olduğu gibi SNR değerimde yerlerde sürünüyor. Sadece snr değil, hat zayıflaması ve sinyal zayıflaması çok kötü. Sanırım interleaved türünde bağlantı vermişler. Çünkü ping'imde iğrenç. 40 ping nedir vdsl de ? adsl kullanırken 20 ping alıyordum. Kurnazlık yapıyor gibiler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.