Şimdi Ara

Hindistan Hükümetinin Kripto Para Birimlerini Yasaklayacağı İddia Edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
48
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hindistan Maliye Bakanının kripto para birimlerinin durumunu yeniden ayarlayacaklarını söylemesi üzerine kripto yasakları Hindistan’da tekrar gündeme geldi.


    durumunu yeniden ayarlayacaklarını söylemesi üzerine kripto yasakları Hindistan’da tekrar gündeme geldi.


    Bugün Reuters’de yer alan ve "konu hakkında doğrudan bilgi sahibi bir üst düzey hükümet yetkilisine" dayandırılan haberde, Hindistan'ın kripto para birimi ticareti ve madenciliği de dahil olmak üzere kripto ile alakalı çeşitli yasakların olduğu bir yasa önereceği ileri sürüldü.


    Reuters’ın haberinden kısa süre sonra konuya ilişkin açıklama yapan Sitharaman, "Aklımızı kapatmıyoruz. Dijital dünyada, kripto para deneylerinin yapılabileceği yollar arıyoruz.” ifadelerinde bulundu.


    Pazar günü India Today’a konuşan Sitharaman, “Blokzincir teknolojisi ile ilgili deneylere ve bu tür deneylere bağlı olan finansal teknoloji şirketlerinin kullanabileceği belirli bir pencereye” izin vereceklerini söyledi.


    Sitharaman, kripto para birimleri hakkında ise, yeni bir kabine notu hazırlandığını ifade etti; ancak, notun veya önerilmesi beklenen yasal düzenlemenin içeriği hakkında detay vermedi.


    Reuters'ın haberine göre; yatırımcılara kripto varlıklarını elden çıkarması için 6 ay süre verilmesi öngörülüyor. Yasak yürürlüğe girerse, Hintli kripto işletmelerinin kapatmaktan başka seçeneği kalmayacak. Ancak Hindistan’daki kripto borsalarının yöneticileri geçtiğimiz günlerde The Block'a, hükümetin bu kadar sert bir karar almayacağından umutlu olduklarını söylemişti.


    Hintli kripto borsaları yine de en kötü senaryoya hazırlanıyorlar. Bazı yöneticiler ülke değiştireceklerini söylerken, bazıları yasakların yürürlüğe girmesi durumunda Hindistan Yüksek Mahkemesine başvuracaklarını söylüyor.


    Haber detayı: https://www.bfmedia.io/haberler/hindistan-hukumetinin-kripto-para-birimlerini-yasaklayacagi-iddia-edildi-360484.html


    - bfmediaio Telegram Group








  • +

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.