Şimdi Ara

hidrojen yakıt tasarruf sistemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.198
Cevap
54
Favori
513.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu ilan dikkatimi çekti.
    %40 tasarruflardan bahsediliyor, doğru olma ihtimali var mıdır?
    http://urun.gittigidiyor.com/otomobiller-icin-hidrojen-yakit-tasarruf-sistemi_W0QQidZZ34868236



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abisi1 -- 17 Ocak 2011; 17:57:10 >



  • Herkese selamlar... Öncelikle bu konuda çalışan/geliştiren arkadaşları tebrik eder başarılar dilerim ancak benim gibi yakıtını düşürmeye çalışan arkadaşların da gönül sesi olacağını inandığım düşüncelerimi söylemeden edemeyeceğim.

    Bu alanda bunca yıl geçmiş olmasına rağmen halen bilimsel bir kanıt sunulmaması oldukça düşündürücüdür.

    Kendi başına hobisel olarak çalışan arkadaşlara sözüm yok ancak, işi ticarete dökmüş ciddi paralar talep edenlerin bunu bilimsel olarak ispat etme yükümlülüğü elbette vardır.

    İnternette bolca bulunan montaj videoları ve şahıs yorumlarının hiçbiri bilimsel kanıt değildir. Suyun ayrıştırılması doğrudur ama hidrojenin motor yakıtına etkisi nedir?

    Şahsen beklentim şudur;

    1. Araç dinometreye bağlanır. Cihazlı ve cihazsız veriler gösterilir. Eğer dinometreler stabillikten uzak denirse,

    2. Araç fullenir, Boş bir yolda 100 km gidilir. Cihaz takılarak full depo ile aynı yol kat edilir. Sonunda yakıt istasyonunda depo fullenerek, yapılan tasarruf herkesin önüne konur. Bu tek videoda hızlandırarak sunulabilir.

    Ben bu işin ticaretini yapıyor olsam ve cihazıma %100 güveniyorsam ilj aklıma gelen bu 2 videoyu birden çeker koyarım, madem ciddi ücret talep ediyorum, buna kendimi mecbur hissederim...

    Şimdi, bunca zaman bu kanıtların yapılmamasında bende (ve diğer yakıtını düşürmek için araştırma içinde olanlarda) oluşan kanaat şudur ;

    İster hho ister saf hidrojen sistemi olsun, motor pistonlarında hızlı ve temiz yanmayı sağlayarak yakıtın tamamını yakarak kurumu engelliyor bu kesin.. . Şimdiye kadar taktırmış kullanıcalardaki kurum temizlenince yakıtın ilk günkü tüketimlere dönmüş olacağını düşünemeyen kullanıcı, epey para vermiş olmanın bilinçaltındaki vicdani baskısıyla beraber, psikolojik olarak "aracım artık çok tasarruflu oldu" diye yorumlar yapmaya başlıyor diye gözlemliyorum. Face sayfalarında gördüğüm araçların hemen hepsi 2 yaş ve üzeri araçlardı. Eğer 0 veya 1 yaşlarında (30-40 bin km yi aşmamış) kurumu olmayan araçlarda bu sistem kullanılırsa tasarrufun fabrika verilerinin altında olması gerekmez mi?

    Benim gibi (yakıt tasarrufu) düşünen binlerce kullanıcıyı rahatlatmak, ciddi paralar talep edenlerin üzerine boçtur, sonuçta kullanıcının alınterini almış oluyorlar.

    Dahası, araç kullanıcılarının tereddütlerini oluşturan "bu sistemi milyar dolarlık ar-gesi olan dev sektörün yüzlerce mühendisleri görmüyor mu/duymuyor mu.?" sorularına girmek istemiyorum. Zira, devlet politikası, vergi rantı, gibi mantıksız küçük düşüncelerin arkasına sığınılacağı kesin maalesef. Hangi devlet enerjide dışa bağımlı iken, diğer (hem de kendi kuyusunu kazmaya fırsat kollayan) devletlere her yıl 100 lerce milyar $ ödeme yaparken, bu masrafın düşmesini istemez, şu an çalışılan ve 2019 da yollarda olması planlanan elektrikli araçlara çalışılması buna, kapı gibi (hydrojen çalışması yapanların önümüze koyamadığı) delildir. + hangi marka istemez ki 1-2 litre yakıtla giden araç yapıp tüm dünyadan sipariş yağmasını...

    Neyse efendim, mevzunun bu kısmı çok su götürür.

    Ben iddia sahiplerine, tamamen samimi ve yapıcı duygularımla sesleniyorum. Beklentimiz, yukarıdaki her 2 videoyuda buraya koyun. Büyük bir sevinçle aynı gün kapınızdayım ne ücret talep ederseniz helali hoş olsun. Ülkeme, vatanıma kazandırdığınız bu büyük katkınız için kendimi bu sistemi duyurmaya da hazır ve nazırım. Saygılar ve sevgiler...
    Bu işi ciddi yapan 2 firma var birisi cyber enerji diğeri ucr hidrojen... İki firmada %40-50 gibi rakamları telaffuz etmiyorlar ama detaylı bir inceleme, ölçüm veya karşılaştırmalı video da çekmiyorlar. Simdi bu sistemi üreten adamların yaptığı açıklamalarda mantıklı, videodaki zatın anlattıklarıda mantıklı ama ikiside detaylı kullanım videosu çekmezse ben ikisinede inanmam onu diyorum.
  • hiç zannetmiyorum böyle bişey olsa fabrikasyon çıkış yaparlardı bence.....
  • bu hidrojen olayı aslında tehlikeli bir olay, o yüzden yapmıyor olabilirler.
    kaza durumunda falan riskleri var
  • vay be ne yakıtmış bu H2 :)

    vaatler çok güzel ama ne kadar gerçekci bilinmez, cesaretli bir arkadaş denesede bizde bilgilensek
  • taktırdıktan sonra üründen memnun olmayanlar için koşulsuz iade garantisi verseler alınabilir aslında
  • Amerikan malıymış. Yahu adamlarda benzin ekmek gibi ucuz hala yakıt tasaruffu için cihaz araştırıyorlar. Bizde 4 lira , protesto bile etmiyoruz.
  • roketler için:
    Kerozen, Oksijen ve Hidrojen en çok kullanılan yakıtlardır. Bu yakıtı kullanan roketlerin en büyük sorunu H ve O'nin depolanma sorunudur. Depoda çok düşük sıcaklıklarda bulunmak zorundadırlar. Aksi takdirde hemen gaz haline geçerler. Depoda sıvı halde tutulurlar. Depoların yüksek basınca dayanıklı ve ısıya karşı iyi yalıtılmış olmaları gerekir.

    edit:
    hidrojen ile ilgili çok yararlı bilgiler var burada:http://www.antoloji.com/ideal-yakit-hidrojen-siiri/
    araçlara uyarlansa aslında elektrikli araçlardan falan daha faydalı olur. güç kaybı derdi yok. keza fevkalade güç üretiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abisi1 -- 17 Ocak 2011; 21:37:03 >
  • Ülkemizdeki aşırı pahalı akaryakıt fiyatları (aktif) beraberinde ortaya çıkan tepkinin talep oluşturmasını fırsat bilenlerin ekmeğine tereyağ sürmekte ve hidrojen, mıknatıs, pervane gibi garip uygulamaları piyasaya çıkmasına sebep olmaktadır (reaktif).

    Tek çözüm LPG, dizel, toplu taşıma ya da dönülmez bir akşamın ufkundayız, vakit çok geç...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    Ülkemizdeki aşırı pahalı akaryakıt fiyatları (aktif) beraberinde ortaya çıkan tepkinin talep oluşturmasını fırsat bilenlerin ekmeğine tereyağ sürmekte ve hidrojen, mıknatıs, pervane gibi garip uygulamaları piyasaya çıkmasına sebep olmaktadır (reaktif).



    hidrojen benzinden önce vardı, hali hazırda mekiklerde ve süpersonik jetlerde kullanılıyor.
    garip uygulama diye tabir etmene şaşırdım.


    başlığı açarken bu mümkün müdür diye sordum ama fazlasıyla mümkün.
    2 üstte verdiğim linki incelersen bayy bee neymiş bu hidrojen diyeceksin..

    neyse konu bu değil, giddigidiyordaki o zımbırtı iş görür gibi geliyor ama riske de girilmezki, hadi araçlar ucuz olsa alırsın bin liraya bir araba denersin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abisi1 -- 17 Ocak 2011; 21:51:38 >
  • o değil de,

    hidrojen kuru yakıt olduğu için motor ömrüne olumsuz etkisi başlığını ne zaman görücez merak ediyorum.

    hazır evham çökmüşken dandik montajcısı da bonus oluversin. Hadi vatana millete hayırlı olsun.

    Hatta oldu olacak LPG'li arabaya montajlanmışsa değil otoparka, benzinliğe bile sokmasınlar...
    ***Benzin parasından tasarruf edicez diye üfürükçülerden medet umanlardan beter olduk. daha nice 4 tl 'lere



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akustika -- 17 Ocak 2011; 22:35:42 >
  • Şimdi bu sistemde çok fazla hidrojen depolamaya gerek yok çünkü hidrojeni gerçek zamanlı olarak üretiyor (deniyor ilanda).

    Ancak su elektrolizi öyle kolay iş değil o kadar enerjiyi nereden alacak araba acaba? (şarj dinamosunun bu yükü karşılayacağını zannetmiyorum)

    Muhtemelen birim zamanda üretilen hidrojen düşük olduğu için çok az bir hidrojen yüzdesi ile çalışacak motor ve çok bir kar elde edilmeyecek (gibi duruyor)

    Zaten öbür türlü olsa yakıt hücreli araçlara çoktan bu sistem konulmuştu
  • Dikkat çekmek istediğim hidrojenli araçlar değildi; benzinli araçların daha az yakıt tüketmesi için kerameti kendinden menkul "mucitler" tarafından geliştirilen ve Nobel ödülüne aday gösterilmeden birden piyasaya çıkartılan ürünler ile ilgili.

    SATILAN ÜRÜNE değil, ÜRÜNÜ SATANA bakmalı.

    % 100 Hidrojen yakıtı ile çalışan, buna göre motoru olan, standartlara uygun imal edilmiş ve eksozundan SU çıkan bir aracı kim istemez?

    quote:

    Orijinalden alıntı: abisi1

    hidrojen benzinden önce vardı, hali hazırda mekiklerde ve süpersonik jetlerde kullanılıyor. garip uygulama diye tabir etmene şaşırdım. başlığı açarken bu mümkün müdür diye sordum ama fazlasıyla mümkün. 2 üstte verdiğim linki incelersen bayy bee neymiş bu hidrojen diyeceksin. neyse konu bu değil, giddigidiyordaki o zımbırtı iş görür gibi geliyor ama riske de girilmezki, hadi araçlar ucuz olsa alırsın bin liraya bir araba denersin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akustika

    o değil de,

    hidrojen kuru yakıt olduğu için motor ömrüne olumsuz etkisi başlığını ne zaman görücez merak ediyorum.

    hazır evham çökmüşken dandik montajcısı da bonus oluversin. Hadi vatana millete hayırlı olsun.

    Hatta oldu olacak LPG'li arabaya montajlanmışsa değil otoparka, benzinliğe bile sokmasınlar...
    ***Benzin parasından tasarruf edicez diye üfürükçülerden medet umanlardan beter olduk. daha nice 4 tl 'lere


    hidrojenin kuru yakıt olduğunu senden duydum. gittim googleye "hidrojen kuru yakıt" yazdım, senin verdiğin cevap ilk sırada çıktı xD donanımhaberin google rank fena işliyor xD
    neyse benim bildiğim hidrojen sıvı olarak depolanıyor.

    neden araçlara uyarlanmadığına gelince tank kapasitesi ve ağırlık diye biliyorum, biliyorum dediğim birkaç üstteki cevapta verdiğim linkten okudugum kadarıyla. ama onlarda şöyle düşünülmüş; benzinliğe gidiyorsun hidrojen dolduruyorlar, yoluna devam ediyorsun.
    halbuki ilk postta ki ilanda mantık bu değil, su ve kimyasal karıştırılıyor ve bir aparat ile hidrojen sudan koparılıyor. nükleer gibi kendi enerjisini kendisi üretiyor. (tabii nükleer ile ne kadar benzetilebilirse)

    bir petrol krizi daha çıkarsa artık faal bi şekilde göreceğimizi düşünüyorum hidrojen araştırmalarının.
    en sağlam yakıtlardandır hidrojen, güvenlik sağlandıktan sonra.





    ++edit::::: şu an en temiz enerji elektrik enerjisi görünüyor, ancak saçmalık, çünkü o elektrik enerjisini elde edebilmek için termik santreller nükleeer santraller kuruluyor
    üretilen enerjinin çooook yüksek bir bölümü kayboluyor(elektrik için konuşuyorum)
    ayrıca asitli suyu şarj etme olayına bir çözüm gelmediği sürece o elektrikli araçlardan pek de bir fayda gelmez şahsi fikrim.
    10sene içinde çığır açan bir yenilik bekliyorum, asitli bataryalar artık tarihe karışmalı. aküdür bataryadır kapasitesi belli şeyler bunlar.
    ne zaman bu asitli zımbırtıya alternatif bir depolama geliştirilir işte o zaman tamam arkadaş elektrik derim.


    son bir edit: vestel hidrojen yakıt pili ile ilgili ar-ge yapıyormuş 15 senedir.
    http://www.bilgicagi.com/Yazilar/275-turkiyenin_hidrojen_ekonomisine_gecisteki_ilk_adimi_vestelden.aspx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abisi1 -- 18 Ocak 2011; 9:29:09 >
  • "



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betelguz -- 12 Mart 2012; 13:39:16 >
  • tamam o zaman hazır sizi bulmuşken soralım.

    1. Sistem elektrolizde kullandığı enerjiyi aküdenmi yoksa şarj dinamosundanmı alıyor? 1 litre hidrojen için ortalama 2W gibi bir enerji gerekir bunu nasıl sağlıyor?
    2. oluşan gaz nasıl yakıt sistemine entegre ediliyor?
    3. Benzinli ve LPG li araçları anladık diyelim (çok anlamadım gerçi ama) common rail sistemine sahip bir dizel motora nasıl entegre ediliyor? Malum CR sistemleri yakıtı büyük basınçlara çıkarıp yanma odasına gönderiyor.
    4. Hidrojen yanma hızı yüksek bir yakıttır bu durumda güncel yakıt yanma hızına nasıl entegre edebiliyorsunuz

    teşekkürler
  • lpg'li sistemli otomobillerin vereceği yanıtı merakla bekliyorum.
    Umarım tasarruf açısından olumlu sonuç alınır.
    çalışmalarınızda başarılar dilerim.
  • "



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betelguz -- 12 Mart 2012; 13:41:12 >
  • Cihazın ürettiği hidrojen miktarı araç ivmelenmesine göre adaptif mi olacak?
    Yoksa sabit debi olarak üretilip oradan direkt manifolda mı verilecek? Diyelim ki, 3000dev/dak'ya göre gazı üretip sabit miktarda manifolda veriyor. Sonra manifold da gaz birikimi oluşup orada yanmaya geçince ibret olmayalım millete...

    Araç sistemine aktarılacak gaz debisi hakkında nasıl bir çözümünüz var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akustika -- 24 Ocak 2011; 13:53:21 >
  • bu siteyi inceleyin 650 tl fiyat diyorlar.
    1 litre su ile 7bin km yol gidebiliyormuş yardımcı yakıt olarak ve %30 kadar tasarruf edilebiliyormuş.
    kullanan birisi varmı bilmiyorum ama gercekten söylenenler doğru ise türkiyede bu yakıt fiyatlarına göre patlama yapar.
    bütün araç sahipleri kullanır bunu riski yok çünkü.

    http://www.hydrobor.com.tr/index.html

    •Emisiyonlar % 80'e kadar azalır.
    •Dönüşüm verimi arttığından yakıt tüketimi %30'a kadar azalır.
    •Araçların beygir güçlerinde 10 - 14 beygir artış sağlanır.
    •Motorda iyi yanma gerçekleştiğinden kurum ve is oluşmaz.
    •Katılan katalizör yağlanma süresini uzatır, sürtünme katsayılarını azaltır. Aracın çekişini arttırır.
    •Motor korunur, bakım masrafları azalır.




     hidrojen yakıt tasarruf sistemi
  • 1.Yanma verimleri artar.
    Benzinli motorlarda %23 den % 30 lara kadar
    Dizel motorlarda % 50 lere kadar verim artışı sağlanır.

    2.Emisyonlarda% 80 lik bir azalma meydana gelir.
    Yanmanın düzelmesi ile oluşacak CO(karbonmonoksit) oranı ile partikül oluşma miktarı(is-krum) azalır.

    3.Araçlarda 10-12 beygirlik bir artış meydan gelir.
    Yanma veriminin artması aracın gücünü de artıtır.

    4.Karışımın toplam yanma enerjisi artar ancak eksoz sıcaklığı azalır.
    Böylece motorun ömrü de uzamış olur.

    Mercedes S320 de montaj resmi....

     hidrojen yakıt tasarruf sistemi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.