Şimdi Ara

Hiçbir şeyden tatmin olamıyorum...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Canıma tek etti diyemeyeceğim fakat tak etmesine yakın bir sürecin girişindeyim. Uzun süreli ama şiddetli olmayan bir bunalıma girdim. Amaçsızlık beni batırdıkça batırıyor. Bulunduğum yer dolayısıyla aşırı sosyal olamıyorum, tatmin edicek, eğlendirecek icraat arayışındayım fakat onu da bulamıyorum.

    İnsan denilen robotun dünya ofisindeki programına dahil olmak istemiyorum. Yaşım 17, okulda fırlama denince parmakla gösterilecek ilk adamlardanım, sürekli makara peşindeyim fakat bu olayın sahte dışavurumu; içim gerçekten rahatsız. Kendimle bir bütün olamamak beni üzüyor.

    En zevk aldığım olay arkadaşlarımla içki ve dalga içip ortamlara katılmak fakat bu da en verimli olarak yazın yapılabildiğinden yaz harici aylarda adam akıllı eğlendiğim zamanlar olmuyor. Eğlenme şekillerimden bazıları sorunlu, birçoğunuz yadırgayacak ama içip etrafa(mülk) zarar vermekten ve hırsızlıktan aldığım zevki başka şeylerde zor buluyorum. Küçüklük çevremden edindiğim bu nitelikler beni bunları yapmaya bağımlı kılıyor, anlayan arkadaşlar vardır eminim ki. Özetle, bunları da azaltmaya başladığımdan tatminsel eksiklikler ortaya çıkıyor.

    İnsan kendinle kalınca ne kadar aciz olduğunu iyi anlıyor Krishnamurti'nin dediği gibi ve ben de artık bunun bilincinde olmamaya çalışıyorum. Kick boks, vücut geliştirme ve koşuyla kendimi oldukça meşgul tutmaya çalışıyorum ve biraz işe yarıyor. Fakat yalnız kalınca, odam sigara kokusundan durulmaz hale geliyor.

    Bazılarınız seni anlayacak bir kıza ihtiyacın var diyecek, tahmin edebiliyorum. Amacım hiçbir zaman seks ve romantizm olmadı, ikisine de bir tutku beslemiyorum fakat istediğim özelliklerde bir kızı bulmak da pek kolay olmasa gerek. Gamsız, eğlence tarzlarımızın yakın olduğu, idare edecek seviyede de fizikli olan birini tanıyorsanız bana ulaşın! Bu tarz bir romantizm müstesna tabii, böylesi makul de keşke gerçek olabilse! Bu konuda düşünmeye devam ediyorum, sonuçta durumuma çözüm olma ihtimali barındırıyor gibi gözüküyor.

    Eskiden kendimi güçlü hissederdim fakat yalnız kalmayı bildiğimden ve epeyce yaşadığımdan artık böyle hissetmiyorum. Aynı durumu yaşamış olan büyükler acaba bunun tipik bir ergenlik sorunu olduğu müjdesini verebilirler mi?

    Bu bayram herkes bir yere gitti ve ben bütün bayram yalnız kaldım, yapacak bir şey bulamadım. Yalnızlığa karşı çareler üretmem gerek, sorunumun temeli bu.

    Duygusal hiçbir değerim yok, gamsızlığımın en büyük sorunu da bu. Ne değer verdiğim bir kız, ne de uğruna senelerimi harcayabileceğim bir amaç. Serserilerden kafa yediğim halde ses çıkarmazken, uğruna 7'ye 2 bıçaklı kavgasına girdiğim arkadaşım ve onun gibi arkadaşlarım var; biliyorum biraz aptallık ama en azından bir değerimin olduğunu bilmek beni mutlu ediyor!

    Müzik hayatımda çok önemli bir yer ediniyor. Son olarak elektro gitar alıp çalışmaya başladım fakat hevesim birden gitti, onu satıp DJ sistemi alsam mı diye düşündüğüm oluyor. Bu konuda yardımcı olacak arkadaş varsa yorum yapıp beni çok memnun eder, zira her türlü uğraş çok değerli gözüküyor artık.

    Özet geç diyenler için; bana kendimi mutlu kılabileceğim icraatlar söyleyin.

    İçimi dökmek istedim arkadaşlar, konu bütünlüğü olmadığı için kusura bakmayın fakat bunalım şiddetli olmadığından böyle yazdım, her parçada küçük sorunlar var, hepsi birleşince büyük olmaya yaklaşıyor. Okuyup yorum yapacak olanlara teşekkürlerimi buradan belirtirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Historia Calamitatum -- 25 Kasım 2010; 18:57:24 >







  • Benzer durumdayım. O yüzden ben de gelecek önerilere bakacağım.
  • kendini fırlama olarak gösteriyorsun, ve yalnızlıktan yakınıyorsun, bu sorunu çözebileceğini düşünüyorum.. yani çekingenlik gibi bi durumun yok.. bende bu var biraz, arkadaşlarımla bir noktadan ilerisine gidemiyorum..

    insan fazla yalnız kalınca kafayı yiyecek noktaya geliyor, bana da oluyor bazen öyle ama biraz insan içine karıştığımda düzeliyorum..

    belki senin sorunu farklı bilemem ama arkadaşlarınla yapacak daha fazla şey bulman belki yararına olabilir
  • Gitarını bırakma. Uğraşım yok diyorsan zamanını gitara harcayabilirsin. Kendine bi grup bul çalmaya başla. Kim bilir belki ilerde virtüöz bile olabilirsin
  • insanın uğruna yaşayacağı amaçları olmalı herzaman
    gerek küçük şeyler gerek büyük şeyler
    günlük , haftalık daha daha uzun dönemli kapsayan amaçlar
    bence mutluluğun sırrı bu
    bu amaçları gerçekleştirmek
  • Aynı yaşdayım seninle ve bütün saydığın yollardan geçtim herşeyi yaptım gerçekten hiç birinden zevk alamıyorsun sıkıyor insanı istemiyorsun artık gülmek eğlenmek biryere kadar oluyor sonrası gelmiyor anlıcan..

    lise 2de hepten artık bunalıma girmiştim arkadaşlarla ne kadar takılsam aksiyon macera yapsam yinede onlar gibi olamıyordum okul ortamından derslerden herşeyden bıkmıştım artık okula gitmemeye başladım haftanın 2 günü gider 3günü gitmezdim sonra okulu bıraktım.. okul artık benim için bitmişti ve içime kapanık bir insan oldum kendimle yüzleştim hakikati buldum diyebilirim..

    Şimdi kendine göre birşeyler araştıran derin düşüncelere dalan yeni fikirler ortaya koyabilen rahat keyfi yerinde arada sahile inen güzel bir yaşantısı olan bir insan oldum..

    o eski hiç bir şeyden keyif alamayan insan artık çok mutlu..

    Birde şunu belirteyim allahsız hiç bir şey olmaz allah ol demesse hiç bir şey olmaz..

    Yani allah istemedikten sonra sen mutlu olamassın ve allahtan mutlu olmayı istemelesin..
    ama karşısına çıkıyıp bunu istemek biraz yürek ister..Bi tek zor zamanındamı geliyorsun demezlermi sana
    Ben mutluyum inş sende mutlu olursun..

    bu arada yapıcak birşeyi kendin bulmalısın kendini bizden iyi biliyorsundur heralde..




  • Tek tatmin edecek şey bir araya gelip birbirmize sen şunu yapamazsın ee sende onu yapamazsın oyunu oynamak olucak.Çılgınca ama gerekirse 3-4 metre yerden atlıcaksın yada bir markete girip marketçiyle siyası tartışma başlatacak bi konu bulacaksın aklına gelecek her türlü saçma boktan dışardan komik görünen ama vücuda insanı neşelendirecek kadar adrenalin salgılayan şeyler bunlar.
  • Başlık sakat.
  • Zamanla elde edebileceğin birşey bul,zamanla gerçekleşecek bir amacın olsun.Senin ilacın bu.
  • 1-İşin sakat.. İnşallah bu alışkanlıkların bağımlı değildir..Ki sen hemen simdi savunmaya geçersin:)
    2-Seni meşgul edicek bir sey istiyorsun dimi.. İlk önce bu yukardaki meseleden basla bu hırsızlıktır içmektir daha bize analtmadıkalrındır arkadaslarınla kavga etmeler vs tarz seyler.. Bunları yapma... Yaparsan kendine zarar bana hava hoşş..Kendini biraz düşünüyorsan bunu yap...
    3- sınıfta fırlama işte bu olmadı.. sence iyi birseymi bu?...Aşırıya kaçmadan olmak iyidir ama fazlasıysan olmaz...
    4-Kız işine gelirsek salla onları onlarla zaman geçirmenin bir manası yok, boşa vakit harcamak...
    5-Bilgisayarın var dimi.. Özellikleri iyiyse git kendine oyun indir onları oyna.. biraz evde vakit geçirmeyi öğren...
    6- ailenle aran yoksa ki yoka benziyor biraz değil hep onlarla vakit geçirmeye bak.. onlar yarın var öbürgün yoklar.. bu geçen zamanın değerini bilmelisin..
    7-git kendine konsol al..:D kaç yasına geldik hala oyun oynuyorum:D
    8- etrafındaki elemanların çoğu bilgiden yoksunlar.. ediceğin muhabbet illada k.rı kız, sunun arabası bunun evi onun evidne su var falan filan yani biraz teknolojiyle aran olsun. etrafınada biraz kültüre yönlendir..bu arada telefonda msjlasmaya gitme hiç iyi birsey değildir.esas bağımlılık odur...

    Bu sorunların Tek sebebi KÜLTÜRSÜZLÜKTÜR..Kesinlikle sana ve senin gibilere lafım yok olmazda bizde geçtik bu yolalrdan ancak biz okumaya baktık kurtardık bu b.ktan hayatı şöyle gzl bir aydınlık yolda dewam ediyoruz..

    Özete gelirsek...

    Sen ilk Önce bağımlılıkalrından kurtul,ailenle birseyler paylas ve Okulundaki derslere zaman ayır ve sınavlarına iyi çalıs kurtar bu hayatını bu zevksiz mekandan:)Sana Abi Tavsiyesi...




  • Hırsızlıkmış, içip içip etrafa zaman vermekmiş.. Sağlam bi dayağa ihtiyacın var senin, görürsün dünyanın nasıl güzel ve yaşanabilir olduğunu yıldızlar uçuşurken
  • Gelişme var, hırsızlık sorununu çözeceğim. Bir markete girerken kan akışım hızlanır ve içimdeki bir şey beni çalmaya iterdi fakat artık fuzuli işler işin kullanmayacağım bu durumu...

    Beni mutsuz eden şeylerden uzaklaşmaya başladım, bunun da faydası hemen görülmeye başladı.

    Hayatımda önemli yeri olan müzik konusunda da bir değişiklik yapacak gibiyim. Gitarı satıp DJ sistemi almayı düşünüyorum. Kasarak bir şey öğrenmek yerine zevk alarak öğrenmek daha iyi olur. Bu konuda araştırma yapmaya başladım.

    @Derin Mavi
    Doğru söylüyorsun dostum, bunu değerlendirmeye başladım bile. Şüpheciliğimden dolayı her şeyi planlarım, bu yüzden endişe edecek bir durumum kalmadı ama asıl sorun da burada başlıyor; uğruna çaba sarfedecek bir amaç, gerekli olan şey bu!
    @Warchief
    Bahsettiğim kötü alışkanlıklarımı nadir kılacağım. Sorunumun kültürsüzlük olduğunu sanmıyorum, bu daha çok felsefi bir durum. Okumak zaten en önde gelen idealim, onu planladığım ve gereken şeyleri neredeyse tamamen halettiğim için bu konuyu pek düşünmüyorum.
    @dronegd
    Sorunların başlangıcı zaten inancımı kaybetmemdi. İçine düştüğüm boşluk hissiyatını yeni yeni yok etmeye başladım. Dinlerin yardımcı olabileceğini sanmıyorum.

    Sosyal ilişkilerimi daha sıklaştırıp duruma tekrardan göz atacağım, bakalım ne olacak...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.