Şimdi Ara

Hiç kitap okumayan biri monte kristo kontu okuyabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İş bankasından çıkan bu 2 ciltlik kitap ağır mı gelir ?
    Herkes övmüş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonyz10c -- 2 Mart 2019; 23:35:35 >



  • Lise dönemimde 1975 yapımı olan filmini birkaç kez izledim ve çok beğendim.Yıllardır da nerdeyse kitap okumuyorum(Şu çılgın Türkler,Kurtlar İmparatorluğu-grange ve Stephen kingden 2 3 kitap en son okuduklarım.Hepside çok akıcı gelmişti.Kurtlar imparatorluğunu tek seferde okumuştum)Birden bir heves geldi.İlk aklıma gelende, Monte Cristo Kontunun 2. ciltlik versiyonu.
    Diğer seçtiklerim aşağıda.Hepsi çok güzel kitaplar(Almak üzereyim kitapları.Almadım henüz (: Bu arada yiğenimin Harry potter kitaplarını görünce bi bakayım demiştim.O kapkalın kitaplar akıyor adeta.Çok beğenmiştim.Harry yi çok severim)
    Ayrıca son kullanma tarihide geçmez .Okursun bence.


    Monte Cristo Kontu-Hasan Ali Yücel Klasikler
    Alexandre Dumas

    On Küçük Zenci
    Agatha Christie

    Hayvan Mezarlığı - Gecenin Pençesi
    Stephen King

    İtiraf
    İskender Pala

    Hiç kitap okumayan biri monte kristo kontu okuyabilir mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERYX -- 3 Mart 2019; 3:46:1 >




  • Okuyamaz. 1000 sayfalık kısmı direkt akıcılıktan yoksun ama kitabın bütünlüğü bu açığı kapatıyor
  • Kitapta olaylar bir an olsun durmuyor ki ne demek 1000 sayfası çöp. Metne etki etmeyen tek bir cümle yok kitapta çok başarılı bir kurgusu var. İlk kez okuyan birisi de okuyabilir bence ama yaş durumu falan da etken olabilir.
  • Tam Metin zor olabilir. Öyle düşününce övülen çok kitap var. Daha kısa kitaplar ile başlamanı öneririm
  • Okuyamamazliktan kasıt biraz betimlemelere ağırlık veriliyor bu tür yazarlar ve kitap insana göre biraz sıkıcı oluyor (betimleme olmazsa olmaz elbette ama aralıksız 200sayfa betimleme olursa kafayı yiyor insan/tabi bu betimlemeleri seven okurlarda var). Bende okumadım daha doğrusu ama biraz akıcı ve sürükleyici kitaplardan başlayıp sonra bu gibi kitaplara gelmek daha mantıklı olur bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 3 Mart 2019; 22:54:7 >
  • Hay Allah razı olsun bu konuyu açandan. 1 haftadır bende almayı düşünüyorum bu kitabı. Internette baktim tek kitap halinde de var, 2 cilt halinde olanda var. Anlamadım bir türlü hangisini alacağımı. Foruma yazayım dedim. Neyseki bir forumdaş benden önce davranmış. Yüreğine sağlık
    2 cilt halinde olan ile tek olan arasında fark varmı. Haftaici sipariş vereceğim. Eğer kendim bi fark bulamazsam fiyat olarak en uygununu alacağım. Sizden ricam bilenler beni bi aydınlatsın nolur

    Edit:https://www.dr.com.tr/Kitap/Monte-Cristo-Kontu-Hasan-Ali-Yucel-Klasikler/Edebiyat/Roman/Dunya-Klasik/urunno=0001776479001?gclid=Cj0KCQiAk-7jBRD9ARIsAEy8mh58HXviy4SRvtbgCTBsSDz9-foF190VWwDxBjge8Ir5bl65pbZZxpYaAvZiEALw_wcB

    Bunun üstünde baya bi durdum.
    Hasan Ali Yücel Klasiklerinden. İş bankası kültür yayınları. Forumda bi dolaştım. Tavsiye eden çok. Alsam mı??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnclk91 -- 4 Mart 2019; 1:22:36 >




  • İş bankası yayınlarından çıkan tam metni yeni okuyan biri olarak konu başlığına cevabım evet kesinlikle okuyabilir. Kitap piyasada bulunan çoğu romandan daha akıcı bir dille yazılmış. Ama bazı yerlerde gereğinden fazla detaya girildiğini de inkar edemem. Tavsiye edecek olursam adeta tanrının dünyada vücut bulmuş hali olan Edmond Dantes'in hayatını tam metninde okumanız ama ben sıkılırım, kendimi biliyorum diyorsanız yaklaşık 1000 sayfalık İthaki Yayınlarından da aşağı düşmemenizi tavsiye ederim. Çünkü anlatacak çok olay, çok karakter ve düşünce var. Böyle olmazsa kitap basit bir intikam hikayesinden öteye gidemez maalesef tıpkı 2002 yapımı filminde olduğu gibi. (Ben ettim siz etmeyin, belki film olarak güzeldir lakin bir edebiyat uyarlaması olarak çok kötü bir film.)
    Düzenleme: Yukarıdaki arkadaşın bahsettiği şekilde kitapta betimleme yok denecek kadar az. Bu konuda endişeleri olanlar gönül rahatlığıyla alabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AH.C -- 4 Mart 2019; 14:28:48 >




  • Ilgin varsa okunur ne olacak

    Kitabi begenirsem sayfa sayisi sorun degil hatta bitmesin isterim

    Begenmezsem 30 sf delirecek gibi olup birakiyorum
  • Kitabi cok uzun zamandır okumak istiyorum bende. Ama listemde sıra dolu olduğu için bir türlü başlayamadım. Belki askerden sonra yavaştan başlarım okumaya.
    Birçok kez epub okumaya çalıştım ama olmadı sanki bi kopukluk hissetim o yüzden bir daha epuba yönelmedim.

    EDİT : Bu yorumu yazdığımı unutmuşum :) Kitaba başladım ve yarısına bile geldim. Hem epub hemde kitaptan okuyorum. Ama epub ithaki, kitap İş bankası.
    Kitaba gelince... Neden bu zamana kadar okumadım diyorum. Mesaide olmasam inanın elimden düşürmem bu kitabı.
    Listemin lideri olan Gazap Üzümleri'nin altına ya da üstüne koyabileceğim bir Efsane eser. Tuğla gibi kitap demeyin. Başladığınız zaman emin olun bırakamıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Alim -- 14 Aralık 2020; 13:16:6 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.