Şimdi Ara

Hiç düsündünüz mü Asagi yönde hat zayiflamasi 40 (dB) olan birisi nasil olurda full 8 Mbps alir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
353
Cevap
2
Favori
26.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar hiç düsündünüz mü ben ve benim gibi kisilerin neden hat degerleri, yüklemis oldugum resimde ki degerlere sahip oldugu halde, nasil ve neden 8 Mbps (880 Kb) full alabildigini?
    Ben bu konuyu açmadan önce iyi düsündüm ve sebebinin ne oldugunu anladim. Bugün çok aklimda canlandi isin ciddiyeti. Ben elimden geldigince en iyi resimleri çekmeye çalistim. Ilk resim benim hattimin durumunu gösteriyor. Bu resim çok sey anlatiyor. Burada çok insanin zor durumlarda oldugunu okudum. Hep içimden isinlamsamda bir anda yanlarina gidip, gerçegi göstersem diye içimden geçirdim. Bunun sebebi arkadaslar, resimlerinde anlattigi gibi apartman kutusundan evinizin içine gelen kablolardir. Resimlere çok dikkatli bakin. Kendim bu duruma kirik bir gülümseme ile iç çektim. Çok kisi cat 6 kablonun pahali, altindan kalkmasi zor bir durum olarak algiliyor. Hayir öyle degil. Metresi 50 kurus.
    Resimlere iyi bakin, cat 6 kablosu ile evlerinizde kullandiginiz ip kadar ince olan kablonun arada ki farkyna bakin. Birisi kalin birisi ince. Bu güne kadar hep yanlislar yaptik, hep TTnet'i kötüledik. Bunu artik yapmamaliyiz, gerekeni yapmaliyiz. Düsünün arkadaslar, büyük bir sirket hiç alt yapisinda ince kablo kullanir mi? Hayir kullanmaz, bunu herkes biliyor.

    Peki bu hat kopmalari neden oluyor?
    Neden ben santrale 2 kilometre uzak olmama ragmen full 8 Mbps aluyorum?
    Neden hat degerleri Asagi yönde hat zayiflamasi 40 (dB) sinyal gücünden daha iyi olanlarin hatlari maksimum 4 Mbps ile 6 Mbps destekliyor diyorlar.
    son sorumun cevabi açik, santralde çalisanlar sizin evinizin içinde ki kablolar ile ilgilenmiyorda o yüzden. Modeme sinyal gidiyor mu gitmiyor mu derdindeler. Hepimiz artik biliyoruz ki apartmanlarimizin içine 8 Mbps internet gelmekte.
    Neden ve nasil gelebiliyor diye soracak oldugunuzda, size su cevabi veririm; apartman içine gelen kablo kalin ve saglam kablo, size verilecek internetin oraya kadar gitmesi için yeterlilige sahip olan kablo. Bu konu umarim binlerce kisi tarafindan okunur ve faydali hale gelir.
    Kendim yasadim bu olaylari. Yazimi okuyanlar hatirlar beni, ben 4 Mbps alan birisi idim, durumu anladim, hissettim, bir sekilde kafamda canlandi. Kendi kendime bu evde ki kablolar eklendi bir birine, ayni cins bile olsa ekler sonuçta lehimleme degil dedim. Düsündüm, cat 6 kablosunu almaya karar verdim. Kablomu apartman içinden dösedigimde, 6 bile alamayan modemim 8 full gördü. Cat kabloyu elime alip parmagim ile oynadigimda, gülmekten kendimi alamadim. Evde ki söktügüm kablolar bana saka gibi geliyordu. Nasil onlari 8 ay boyunca kullanmisim o cılız kabloları sastim. Lütfen dediklerimi düsünün, bir elektonikçinin önünden geçerken içeri girip cat 6 kablosu ile telefon kablosunu yan yana getirip kiyaslayin. Beni çok iyi anlayacaksiniz o zaman. Ben içimde olanlari anlattim, sira resimlerde.















    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmir85 -- 24 Eylül 2011; 15:38:44 >







  • Normalde kutudan apartmana,apartman içi ve daire içi tesisatımız sağlam olsa hat zayıflama değeri 42 altında ise 8 mbiti sorunsuz alabilmemiz lazım,esasen buna şaşırmamak gerekir.Ama bizim altyapı hem dışarıda hem içeride kötü olduğundan bu diğer değerlere yansıyor ya o hızı alamıyor yada kopmalar yaşıyoruz dediğin gibi.

    Sen yine şanslıymışsın apartman içi ve daire içi yenilemeyle buna ulaşmışsın, bunu yaptığı halde ulaşamayanlar var çünkü apartmana gelene kadar olan kablolarında kalitesi tartışılır ki burası tamamen telekomun insiyatifinde.Zaten o mevzuda da bir arkadaş daha önceden birşeyler yazmıştı galiba okuduğumu hatırlamıyorum bu dışarıda döşeli kablolarında kaliteli olmaması sebebiyle normalde santrale mesafemize göre alabileceğimiz değerin yanından bile geçemiyoruz çok düşük kalıyor diye telekom personeliyle konuştuğunu.

    İyi uğraşmışsın açıkcası ve karşılığını almışsın, daire daire telekom uğraşmıyor belki ama aslında ttnet müşteri hizmetleri bazen kullanıcıları daire içi tesisat konusunda uyarıyor ama konularda görüyorum kimse pek sallamıyor :) o arkadaşların bu konuyu bi gözden geçirmesi gerek özellikle hat zayıflama değeri yeterli olduğu halde snr marjin değeri çok düşüp kopmalar yaşayan arkadaşların.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 22 Ağustos 2011; 12:45:43 >




  • güzel paylaşım sağol
  • Boşuna o kadar edebiyat yapmışsınız, adsl2+ teknolojisi ucdan uca yüksek hata düzeltme özelliğine sahiptir, santral ile modem arasındaki veri alışverişinde ne kadar az crc hatası olursa veri iletimi o kadar hızlı olur ve snr marjin değeri hat zayıflama değeri 40-45 civarıda olsa 8 mbite kadar sinyal alınabilir. Telefon kablosunun elbet etkisi vardır ancak çok felaket şekilde deforme olmuş bir kablo 3-5 db fark ettirir, onun dışında mucizeler olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 22 Ağustos 2011; 13:39:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: izmir85 Bunun sebebi arkadaslar, resimlerinde anlattigi gibi apartman kutusundan evinizin içine gelen kablolardir


    senin sorunun kablolarmış çözülmüş iyi hoşta herkesin sorununun kutudan eve gelen kablo olduğunu nereden çıkardın ?TT'un adsl için kötü ve yenilenmesi gereken bir altyapısı var.Ayrıca hıza etki eden iki değer var biri line Attenuation (bunun 40 'ın altında olması iyi ) diğeri SNR bununda 14 ve üstünde olması tavsiye ediliyor. 40dB ve aşağı line Attenuation demek siz zaten santrale yakınsınız ve iyi hız almanız gerekiyor demek
    Türkiyede pekçok kişi kablo değiştirtme vb bir sürü uğraşa rağmen hızlı ve stabil bir bağlantıya sahip olamıyor ve bunun nedeni telekom altyapısı büyük oranda. Elbette dediğiniz gibi kutuya kadar olan kabloyu değiştirip bundan fayda görecekler olabilir ama bu umduğunuz gibi herkese değil ancak ufak bir yüzde olur. Canlı kanıtı şahsen benim kutudan itibaren cat5e çektirdim evdeki dahil bütün kablolar yenilendi ,splitterlar değişti - modem dahil herşeyi yeniledim yinede fayda etmedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmo -- 22 Ağustos 2011; 17:08:31 >




  • bende 3 yıl boyunca mahalle santralimin, 1.5 km ileride ki semt santraline bağlantısının yetersiz olması nedeniyle; 19mbit kaldırıp 4-8mbit de çalışan hattım 1mbit performans sağlıyordu.(2005 2008). Daha sonra saha dolapları sayesinde huzura kavuştum. Hiçbir zaman her bilgisayarın başına geçişimde küfür ettiğim günleri unutmadım unutmayacağım. Herşey kablo değil konusuna örnek olur yaşadıklarım
  • Burada bir kişiye bile fayalı olabilirsem ne mutlu bana. Semtten semte alt yapı kalitesi değişmekte. Mümkün değildir herkesin sorunu kablo zayıflığından olsun. Cat 6 kablonun gücünü es geçmemek gerekiyor, Süper Online bile fiber internetinde cat 6 kullanıyor. Eğer ki bir ara fırsatım olur ise, videoya çekeceğim modemimi ve kablolarımı sizlee göstereceğim. Telefon kablosu ile modeme sinyal gitmiyor, kopmalar oluyor ama telefon çalışıyor. Kutudan tekrar cat 6 bağlşadığımda ve eve indiğimde modeme baktığımda bu sefer hem telefon hem modem çalışmış oluyor. Şunuda belirtmek isterim ben evde telefon kullanmam. Direkt bağlıdır kablo modeme. Amca oğlumunda hatları değişecek, tavsiyede bulundum. O zamanda videoya çekeceğim ve cat 6 kablodan sonra ki hat durumunu göstereceğim, kaç saat internete kopmadan bağlı kaldığını göstereceğim. Kendisi şuan 8 full alamıyor, 6.8 alıyor. Bir semtte ki kişilerin sorunu bu anlatığım konu ise, yapılacak olan işlem belli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: izmir85

    Burada bir kişiye bile fayalı olabilirsem ne mutlu bana. Semtten semte alt yapı kalitesi değişmekte. Mümkün değildir herkesin sorunu kablo zayıflığından olsun. Cat 6 kablonun gücünü es geçmemek gerekiyor, Süper Online bile fiber internetinde cat 6 kullanıyor. Eğer ki bir ara fırsatım olur ise, videoya çekeceğim modemimi ve kablolarımı sizlee göstereceğim. Telefon kablosu ile modeme sinyal gitmiyor, kopmalar oluyor ama telefon çalışıyor. Kutudan tekrar cat 6 bağlşadığımda ve eve indiğimde modeme baktığımda bu sefer hem telefon hem modem çalışmış oluyor. Şunuda belirtmek isterim ben evde telefon kullanmam. Direkt bağlıdır kablo modeme. Amca oğlumunda hatları değişecek, tavsiyede bulundum. O zamanda videoya çekeceğim ve cat 6 kablodan sonra ki hat durumunu göstereceğim, kaç saat internete kopmadan bağlı kaldığını göstereceğim. Kendisi şuan 8 full alamıyor, 6.8 alıyor. Bir semtte ki kişilerin sorunu bu anlatığım konu ise, yapılacak olan işlem belli.


    Yahu arkadaşım süperonline tabiki cat6 kablo kullanacak çünkü fiber switchden çıkan kablo ethernet ile evlerdeki switche çıkıyor, telefon kablosu kullanacak halleri yok tabiki. Verdiğin örnek alakasız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 22 Ağustos 2011; 17:40:39 >




  • Bizim semt böyle çünkü, mümkün müdür bilmem ama bir santral gelirse ya da fiber gelirse çok çok rahatlarız. Bizim apartmanda dadilat olmadı, ben kendim ellerim ile çektim kabloyu evin içine. Alın teri anlayacağınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmir85 -- 22 Ağustos 2011; 17:49:12 >
  • ben birşey soracağım şimdi bu cat 6 kaç telli kablo oluyor adı üzerinde 6 galiba

    şimdi 3*3 şklinde kabloları burup hem dışarıda hem de içeride bu altı kabloyu aynı anda kullanmak fayda mı verir yoksa zarar da verir mi? bir de bu gürültü veya snr olayını modemsiz neyle test edebiliyoruz acaba? yani evin dışarısında adsl sinyalini ölçmek için cihaz sadece ttnetde mi var acaba? ben de merak ettim şimdi modemi aşağı götürsem mi bende de şöyle bir durum var, ayar multimodda olmasına rağmen adsl linki sabitleninceye kadar epey bir vakit geçiyor, naz yapıyor yani. ama değerler nasıl bir bakın bakayım nedir durumum..

    bu adsl sinyali sabitleninceye kadar geçe sürede modemin faaliyeti:

    DSL Line is disconnected....state:2, mode:0
    DSL Carrier is training
    DSL Carrier is up
    auto_vcc_default oamPing(0.35)result(2)
    auto_vcc_default oamPing(0.32)result(2)
    auto_vcc_default oamPing(0.40)result(2)
    auto_vcc_default oamPing(0.36)result(2)
    auto_vcc_default oamPing(0.38)result(2)
    auto_vcc_default oamPing(0.96)result(2)
    auto_vcc_search oamPing(0.35)result(2)
    auto_vcc_search oamPing(8.35)result(2)
    auto_vcc_search oamPing(0.43)result(2)
    auto_vcc_search oamPing(0.51)result(2)
    auto_vcc_search oamPing(0.59)result(2)
    auto_vcc_search oamPing(8.43)result(2)
    auto_vcc_search oamPing(8.51)result(2)
    auto_vcc_search oamPing(8.59)result(2)
    PPP Received Report Carrier State Event
    PPPoE Current State = 2
    nas0 device is up.
    Conn Delay Timer started for 4 sec
    pppd 2.4.1 started by root, uid 0
    PPPoE session id is not 0, close previous connection:0x04ea
    Got connection: 3c7
    New PPP_ID: 0x3c7
    Connect: ppp0 {--} nas0



    bu da modem airties rt-103


    Connection Status Connected
    Upstream Rate (Kbps) 896
    Downstream Rate (Kbps) 8128
    Upstream Margin 6
    Downstream Margin 19
    Trained Modulation ADSL_G.dmt
    LOS Errors 0
    Downstream Line Attenuation 7
    Upstream Line Attenuation 6
    Peak Cell Rate 2113 cells per sec
    CRC Rx Fast 0
    CRC Tx Fast 0
    CRC Rx Interleaved 0
    CRC Tx Interleaved 18
    Path Mode Interleaved


    adsl modunu sabitlyorum fayda etmiyor. pppoa veya pppoe değişimi fayda etmiyor.
    bu adsl sinyalinin sabitlenmesine etki eden şey nedir?




  • Bu data konusu benim bilgimin dışında, sadece cat 6'nın içinde 8 adet kalın tel olduğunu söylerim. Evlerinizde ki ip inceliğinde ki telefon kablolarına benzemez bu. Evine döşeyeceğin zaman içinden iki tel seçmen yeterli, zaten renkli grublar halinde dört grub oluyor. Kabloyu alırken zaten elektronikçi telefon soketini takıyor, siz karışmıyorsunuz. TElekomdan da kutuya bağlamak için geldiklerinde, ekip kablonun ucuna bakıyor hangi renkler bağlanmış diye sonra kutuya bağlantı yapıp test edip on dakika içinde gidiyorlar. Çok basit bir işlem.

    Hat değerlerinizi, data bilgisi olan bir arkadaş size söyler.
  • Yukarı yönde hat hızı (kbit/s) 795
    Aşağı yönde hat hızı (kbit/s) 5991
    Yukarı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 17.3
    Aşağı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 18.3
    Yukarı yönde aralık derinliği 1
    Aşağı yönde aralık derinliği 1
    Hat standardı ADSL2+
    Yukarı yönde hat zayıflaması (dB) 12
    Aşağı yönde hat zayıflaması (dB) 18
    Yukarı yönde çıkış gücü (dBmV) 7
    Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV) 12.5
    Kanal türü Fast
    Yukarı yönde CRC 0
    Aşağı yönde CRC 1
    Yukarı yönde FEC 0
    Aşağı yönde FEC 4

    benim değerler bunlar , evin içinde hız düşüyor ama şuan için bu değerler yeterli sanırım ? yinede vermedi 8 megabiti demin aradım bir daha talepte bulundum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: evohan

    Yukarı yönde hat hızı (kbit/s) 795
    Aşağı yönde hat hızı (kbit/s) 5991
    Yukarı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 17.3
    Aşağı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 18.3
    Yukarı yönde aralık derinliği 1
    Aşağı yönde aralık derinliği 1
    Hat standardı ADSL2+
    Yukarı yönde hat zayıflaması (dB) 12
    Aşağı yönde hat zayıflaması (dB) 18
    Yukarı yönde çıkış gücü (dBmV) 7
    Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV) 12.5
    Kanal türü Fast
    Yukarı yönde CRC 0
    Aşağı yönde CRC 1
    Yukarı yönde FEC 0
    Aşağı yönde FEC 4

    benim değerler bunlar , evin içinde hız düşüyor ama şuan için bu değerler yeterli sanırım ? yinede vermedi 8 megabiti demin aradım bir daha talepte bulundum


    Arkadaşım senin kesin kablo değiştirmen gerekiyor. Mutlaka cat 6 kablosu al ve döşe. İnan yüklü bir masrafı yok, Kendin götürebilir isen kabloyu modeme 30 metre gitse maksimum vereceğin para 20 tl. Metresi 50 kuşuştan başlıyor. Senin tam 8 Mbps alman gerekiyor. Kablonu değiştir sonra iyi sonuçları buradan paylaş olur mu :) Bu güne kadar öğrendiklerim, hattının 8 Mbps rahat alabileceğini söylüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmir85 -- 22 Ağustos 2011; 19:09:08 >




  • cat 6 kablonuz baya iyiymiş bizim burda satılanlar dandik resimlere bakarak söylüyorum cat 6 kablo kalınlığı arasında baya fark var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: izmir85


    quote:

    Orijinalden alıntı: evohan

    Yukarı yönde hat hızı (kbit/s) 795
    Aşağı yönde hat hızı (kbit/s) 5991
    Yukarı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 17.3
    Aşağı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 18.3
    Yukarı yönde aralık derinliği 1
    Aşağı yönde aralık derinliği 1
    Hat standardı ADSL2+
    Yukarı yönde hat zayıflaması (dB) 12
    Aşağı yönde hat zayıflaması (dB) 18
    Yukarı yönde çıkış gücü (dBmV) 7
    Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV) 12.5
    Kanal türü Fast
    Yukarı yönde CRC 0
    Aşağı yönde CRC 1
    Yukarı yönde FEC 0
    Aşağı yönde FEC 4

    benim değerler bunlar , evin içinde hız düşüyor ama şuan için bu değerler yeterli sanırım ? yinede vermedi 8 megabiti demin aradım bir daha talepte bulundum


    Arkadaşım senin kesin kablo değiştirmen gerekiyor. Mutlaka cat 6 kablosu al ve döşe. İnan yüklü bir masrafı yok, Kendin götürebilir isen kabloyu modeme 30 metre gitse maksimum vereceğin para 20 tl. Metresi 50 kuşuştan başlıyor. Senin tam 8 Mbps alman gerekiyor. Kablonu değiştir sonra iyi sonuçları buradan paylaş olur mu :) Bu güne kadar öğrendiklerim, hattının 8 Mbps rahat alabileceğini söylüyor.


    illaki alır eve gelene kadar sorun yok eve in içinde düşüyor ama bunun anlık düşüşler olduğunu sanıyorum şuan yeterli değilmi mesela bu değerler ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersinbektas

    cat 6 kablonuz baya iyiymiş bizim burda satılanlar dandik resimlere bakarak söylüyorum cat 6 kablo kalınlığı arasında baya fark var


    Tabii ki de fark var, bunu anlatıyorum işte. Ben dokundum kullandım, elime aldım hissettim kabloyu. Çok sağlam çok sert. Evden söktüğüm kablolara bakınca içim ezildi. Dedim bunca zaman bu kablolardan internet almak mucize tarzı birşeymiş dedim. Ben alır iken en iyisini aldım, 30 metre aldım 20 tl ödedim. Çok rahatım be yaaa, herkesin rahatlamasını istiyorum o yüzden yazıyorum. Bir arkadaşımızda değerini vermiş, kabloyu değiştiri ise huzura erecek. Mutlaka cat 6 olsun ve iyisi olsun. Bu işler bir kere yapılıyor ömür boyu kalıyor, en fazla vereceğiniz para 25 30 lira, maksimum benim gözümde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: evohan


    quote:

    Orijinalden alıntı: izmir85


    quote:

    Orijinalden alıntı: evohan

    Yukarı yönde hat hızı (kbit/s) 795
    Aşağı yönde hat hızı (kbit/s) 5991
    Yukarı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 17.3
    Aşağı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 18.3
    Yukarı yönde aralık derinliği 1
    Aşağı yönde aralık derinliği 1
    Hat standardı ADSL2+
    Yukarı yönde hat zayıflaması (dB) 12
    Aşağı yönde hat zayıflaması (dB) 18
    Yukarı yönde çıkış gücü (dBmV) 7
    Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV) 12.5
    Kanal türü Fast
    Yukarı yönde CRC 0
    Aşağı yönde CRC 1
    Yukarı yönde FEC 0
    Aşağı yönde FEC 4

    benim değerler bunlar , evin içinde hız düşüyor ama şuan için bu değerler yeterli sanırım ? yinede vermedi 8 megabiti demin aradım bir daha talepte bulundum


    Arkadaşım senin kesin kablo değiştirmen gerekiyor. Mutlaka cat 6 kablosu al ve döşe. İnan yüklü bir masrafı yok, Kendin götürebilir isen kabloyu modeme 30 metre gitse maksimum vereceğin para 20 tl. Metresi 50 kuşuştan başlıyor. Senin tam 8 Mbps alman gerekiyor. Kablonu değiştir sonra iyi sonuçları buradan paylaş olur mu :) Bu güne kadar öğrendiklerim, hattının 8 Mbps rahat alabileceğini söylüyor.


    illaki alır eve gelene kadar sorun yok eve in içinde düşüyor ama bunun anlık düşüşler olduğunu sanıyorum şuan yeterli değilmi mesela bu değerler ?


    Neden 6 Mbps hızda kalmak istiyorsun, neden 8 Mbps full almak istemiyorsun? Şimdi ki hızın 6 Mbps sabit. Senin yerinde olsaydım bir saat beklemezdim, hemen inerdim aşağıya kablo alır döşerdim, işim bitince güzel bir çay içip gülerdim. Beklediğine inanamıyorum.




  • Yalnız kablo döşediğinizde, müşteri hizmetlerini ya da varsa santralda çalışanın numarasını arayarak, 5 dakika içinde hızınızın 8 Mbps ye yükseltme işlemini yaptırmalısınız. Sonra internet senindir artık.
  • hay ben böyle işin şimdide 2 mb ye düşürmüşler :) spliter da bir sorun var sanırım benim oraya dokunduğumda değişiyor herşey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evohan

    hay ben böyle işin şimdide 2 mb ye düşürmüşler :) spliter da bir sorun var sanırım benim oraya dokunduğumda değişiyor herşey


    Kendini üzme çaresi var elbet. Böyle kalacak değil sonuçta. Sen bu işi çözersin benim gibi. Senin hızın 6 Mbps oluyor, 4 Mbps oluyor sonradan 2 Mbps ye düşüyor, sonra yine şahlanıyor 6 Mbps oluyor, böyle iş mi olur? Kablonu değiştirdiğinde elbette senden yük kalkacak. Yaşamadığımız konu kalmadı, benim evime ölçüm yapmak için yetkili geldiğinde mahallemde ki dolabı açıp hattımı sağ tarafa çekmiş, çünkü oksitlenmiş bağtı yerim. E bende uğraştım, çünkü ben biliyorum 8 Mbps alabileceğimi ve yine biliyorum senin çok çok rahat 8 Mbps alıp, günlerce kopmadan bağlı kalacağını. Sen bir kabloyu değiştir, işi temelden sağlama al, bağlantı kopmaları yaşama ihtimalin düşükde olsa, oldu farz edelim evine bir kişi geliyor ölçüm cıhazı ile değerleri kontrol ediyor. Adamı çağırmakta amaç hızımızı ölçtürmek değil, adamı yakalamışken saha dolabını açtırıp kablonun ucunuı tazelemesi ve seni daha güçlü sinyalin geldiği bir sokete takması. Bu konuda çok önemli, adam geldiğinde mutlaka mahallende ki dolabı açıp kablonun bağlantışlarını kontrol etsin. Ben öyle yaptırdım. Mahallemde ki kutu açıldı sağ tarafa taktı kablomu. Sinyalim güçlendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmir85 -- 22 Ağustos 2011; 21:19:34 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.