Şimdi Ara

HI - FI ile ilgili temel bilgiler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
39
Favori
268.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @scanregrestore arkadaşım,yüksek ses demek güzel ses demek değil Ayrıca zaten duyduğun ses kaliteli olamazzz çünkü amfinin SONY olduğunu söylüyorsun,ben SONY düşmanı değilim,iyi ürünleride var ama bunlardan HİÇBİR TANESİ Hi-fi sektöründe değil EN KRAL amfi yada hoparlör de olsa SONY ise tamamen boşşştur,eğer biri çıkıp "BEN SONY DİNLEDİM VE BEĞENDİM,10 NUMARAYDI,KUSURSUZDU VE ÇOK NET SESİ VARDI"derse KESSİNN ya bu işten anlamıyordur yada yalan söylüyordur Hoşçakalın,saygılar...
  • Sony'nin Hi-end baslangıcı bir amplisi var iyi olan... Eger bu bahsi gecen arkadas ona sahipse durum degisebilir... Ancak Bu dedigim amplinin fiyatı da 2200 Euro civarında ki ben o paraya cok baba bir Marantz alırım .
  • orta ayar bı hıfı sısteme sahıp olmak ıcın ne kadar harcamak gerekır
  • arkadaşım en kaba haliyle bir hi-fi sistem 1-1,2 milyardan başlayan fiyatlarla oluşturulabilir bence.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ali307

    arkadaşım en kaba haliyle bir hi-fi sistem 1-1,2 milyardan başlayan fiyatlarla oluşturulabilir bence.

    Arkadaşında dediği gibi en az 1 milyar gerekli.
  • Başlangıç bir hi fi için 1 milyar yetmez arkadaşlar malesef..eğer %90 müzik %10 sinema gibi oldukça müik ağırlıklı bi sistem yapacaksanız ki tabi ki en kaliteli giriş aşamasından bahsediyorum en az bir NAD t743 receiver e ihtiyacınız var. aynı zamanda yukarıdaki bilgilerde olduğu gibi iyi bir kaynak player da almalısınız. bu iş hem mp3 hem divx izleten dvd playerlarla olmaz. o yüzden de zaten bir marantz nad rothel veya arcam marka cd player 400 eurodan başlar.

    neyse konumuza dönelim en mütevazi fiyatlı ama gerçekten kaliteli bir hi fi sistem size en az 2,5 -3 milyara gelecektir. sinemadan tamamen vazgeçtim deseniz dahi bu hiçbirşeyi değiştirmeyecektir çünkü bu iş için yapılmış bi polar yada reflect hoparlörlerin en mütevazisi 1000 dolardan başlıyor. üst sınırdan bahsetmek bile mümkün değil 20000 dolarlık lambalı amfi ve çifti 16000 dolar olan hoparlörler gördüm desem sanırım bir fikir verebilirim.

    hi fi için dijital seten ziyade doğal ses önem taşır demiştik. Denon Onkyo Yamaha Panasonic gibi receiverler bu konuda başarısız kabul edilmeseler de ( ki yamaha, sony gibi japon markaları bu konuda gerçekten zayıftır) home theatre a daha uygun dijital ve daha sert algılanan sesler verirler. Giriş aşamasında hi fi a yönelecekseniz tercih edebileceğiniz pek çok model olsa da, audiophilieler Harman Kardon, NAD, Marantz, Rothel, Arcam gibi markaları daha ön planda tutarlar.
  • Bu arada eklemeden geçemeyeceğim. Kaliteli ses alışkanlığı, gerek sinema gerekse müzik için olsun alışkanlık yapan, vaktinizin ve bütçenizin hatırı sayılır bir bölümünü severek harcayacağınız dibi olmayan bir kuyu gibidir. İleri gittikçe ne kadar geniş bir dünya olduğundan bir gram bile haberiniz olmadığını görürsünüz. Ve işin güzel yanı sizi de büyük bir zevk ve tatmin duygusuyla içine çeker. İlkokul çocuklarının oyuncak vitrinlerine baktığı gibi bir heyecan duyarsınız bu aletleri test için bile olsa dinlerken. İlk receiverımı almak için bu test odasına girip denemeler yaptığımda ertesi gün 1 üst modeli alabilmek için işyerinde kaçamak bütçe hesapları yaptığımı hatırlarım.
    Yani demek istediğim her zaman dinlediğinizden veya sahip olduğunuzdan daha iyi performans/ses/doygunluk verecek bir tanesiyle mutlaka tanışacaksınız ve o ulaşılması zor bi sevgili gibi kafanızı hep meşgul edecek.

    Uyarmadı demeyin. Ama keyfi…

    cidden az şeye değişilir…
  • Overload sana katılıyorum.

    Hifi ve Hi-end urunler gercekten cok farklı bir dunya. Bir tutku. Okyanus gibi derin.
    Ben elektronikle 92 yıllarında tanıstım. Sonraları ampliler ve kolonlar yapmaya basladım hep daha iyisini yapayım diye ugrastım durdum. Sonra hazır bir stereo ampli aldım. Akai AM35. Elektronik merakımdan dolayı hemen icini acıp baktım inceledim, o alt sınıf cihaz bile benim yaptıgım en iyi ampliden bile cok cok iyiydi. Sonra hifi dunyasına adım atmıs oldum. Sonra yeni deckler takaslar derken ciddi anlamlarda paralar
    harcadım. Bir ara bu alım, takas islerine dur diyebildim araba sahibi oldum. Kablonun bile 1 metresi yuzlerce dolara alınabiliyor. Bu iste detay icinde datey var ve sonu yok gibi birsey. Bir noktadan sonra hastalık oluyor ve cebinizi bosaltıyor.
  • Selamlar konuyla alakali anlatimlari yapan arkadasimi tebrik ediyorum cok temiz bir calisma olmus


    Ben bakIr ve bakIr alaşımlari konulu projemi hi fi ile ilisiklendirmek istiyorum acaba bu konuda bana yardımcı olabilecek insan , kaynak , kitap bilgisi verebilirmisiniz konuya hakim arkadaslarimin yardımcı olabilecegini dusundum paylasirsaniz sevinirim

    Genel bir audiophil bilgisinden daha ayrinti olan bu konuyla ilgili yeterli veri toplayabilirmiyim sizce , mevzu bakır ve alaşımları oldugu icin daha cok isin elektrik donanimi ile ilgili olacak sanirim

    yardImlariniz icin simdiden tesekkur ederim
  • http://www.atalay.biz/SistemimT.htm

    Bu sayfaya bir göz atmanızı öneririm. Sayfa sahibi İstanbul'un bilinen ve saygıdeğer hi-fi aşığı şahıslarından birisi. Siteyi araştırırken çok faydalı bilgiler alabileceğiniz gibi bu sayfanın altında eski sistemlerim adı ile belirtilen link'e bir bakın. 1980'lerden beri parça parça ve büyük emeklerle bir odyofilinin sistemini geliştirme çalışmaları. Sanırım maliyet ve arayış hakkında da size güzel fikirler verecektir.
  • hi-fi ses sistemi başlıbaşına bir tutkuya dönüşebilir gerçektende, iyi müzik dinleyicisi az sayıda da olsa birbirimizden haberdar olabileceğimiz konuşup tartışabileceğimiz alanların oluşması çok sevidirici , lambalı amp.lerde müziğin natuerl seslerine alıştıktan sonra günümüzdeki marka ürün karmaşasını ve bu karmaşaya katılan onca insanı doğru sesin nasıl yakalanabileceği konusunda haberdar etmek çok doğru olacak,umarım bu sayfayı mp3 falandı melandı forumlarındaki insanlar da ouyorlardır...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tahvank

    hi-fi ses sistemi başlıbaşına bir tutkuya dönüşebilir gerçektende, iyi müzik dinleyicisi az sayıda da olsa birbirimizden haberdar olabileceğimiz konuşup tartışabileceğimiz alanların oluşması çok sevidirici , lambalı amp.lerde müziğin natuerl seslerine alıştıktan sonra günümüzdeki marka ürün karmaşasını ve bu karmaşaya katılan onca insanı doğru sesin nasıl yakalanabileceği konusunda haberdar etmek çok doğru olacak,umarım bu sayfayı mp3 falandı melandı forumlarındaki insanlar da ouyorlardır...



    Okumayı geçip multimedia sistemlerle karşılaştıranlar bile çıkıyor ara sıra.
  • Hi fi boyutunda "en iyi" diye tanımlayabileceğiniz kavramlar yoktur. Çünkü neredeyse dünyanın en kişiye özel alanlarından birisidir kulak ve işitme kavramı. Sadece referanslar alınabilir. Her insanın kulak yapısı, duyum aralığı bunun da ötesinde "iyi" olarak tanımlayabileceği ses farklıdır. Bir sistemi oluşturan her eleman (kaynak, hoparlör, anfi, hatta psikolojik durumunuz bile) onun işitilmesine artı ya da eksi yönde katkı yapar. Yukarıdaki bilgilerde de göreceğiniz gibi odanızın şekli, eşyalarınız, halı veya parke kaplı olması...yani inanamayacağınız kadar çok faktör, algıladığınız sesin boyutunu değiştirecektir.

    Dolayısı ile birçok otorite tarafından kabul edilen, referans sayılabilen ve eksiklikleri/hataları büyük oranda giderilmiş sistemlerden bahsedilebilse de sizin için "mükemmel" olarak değerlendirebileceğiniz sistemin kararını da verecek olan yine sizsiniz.

    İşte bu sayfa bu açıdan çok önemli: Bu değerlendirmeyi yapabilmek için konu hakkında ne kadar bilginiz olursa, hayalinizdeki "en iyi" ye o derece yaklaşabilirsiniz. Tabi bu uzun bir süreç ve bu sürece elinizden geldiği kadar katkıda bulunmak da yine sizin elinizde.
  • (KillForYou!!) Kardeş!!!!! Bravo sana. harika bir bilgi. ayrıca sonsuz teşekkürler. ALLAH seni aramızdan eksik etmesin.....
  • arkadaslar bana kızabilirsiniz ilk fiyat soran ben olabilirm ama Wharfedale 8.4/Wharfedale 8.3/Wharfedale Power Cube 12+/Yamaha RX-V457 alırsam nası bir sistem olur birde fiyatı toplam ne kadara patlar bana(kablolar dahil olmak üzere 50 metre)
  • Çok güzel bir kaynak..Meyve veren ağaç taşlanır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: armagaan

    arkadaslar bana kızabilirsiniz ilk fiyat soran ben olabilirm ama Wharfedale 8.4/Wharfedale 8.3/Wharfedale Power Cube 12+/Yamaha RX-V457 alırsam nası bir sistem olur birde fiyatı toplam ne kadara patlar bana(kablolar dahil olmak üzere 50 metre)


    Bütçe verirsen daha kolay yardımcı oluruz.Diğer açtığın konuda da bahsettiğim gibi ali307 kardeşime danışırsan çok değerli bilgilere ulaşırsın.
  • 2000 ytlye kadar acabilirm kesenin agzını
  • KALİTE .... DENON'U deneyin bence
  • armagaan hi-fi sevdasından çoktan vazgeçti.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.