Şimdi Ara

Hi-Fi Dünyasına giriş - AV Receiver ve hoparlör seçimlerim sizce nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
3.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    Mart ayı gibi kendi evimize geçmeyi planlıyoruz ve haliyle yeni evimizde yapılacak çok iş var. Taşınacağımız yeni evimiz şuan oturduğumuz kiralık evden biraz daha küçük olduğundan yaşayacağımız yeni yerin max. konfor ve fonksiyonellikte olması için yapılacak bir sürü iş var. 30-35m2'lik salona kurmayı düşündüğüm ev sinema sistemi ve altyapısını oluşturma işi de bunlar arasında.

    Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; kuracağım sistemden en büyük beklentim oturduğum yerde film izlerken filmin içinde olayım. Tam bir surround deneyimi yaşayım. Ne bileyim sahnede yağmur yağıyorsa gerçekten yağmur geliyormuş gibi kendimi yukarı bakmak zorunda hissedeyim.:) Stereo hastası değilim ama tatminkar bir müzik performansı da alayım. Açıkçası yeri göğü inletmek gibi bir derdim de yok. Tam tersi kısık sesde bütçemin el verdiği kadar güzel tonlar duyayım. :eagerness:

    Tabi böyle bir sistem için bütçe oluştururken insan epey zorlanıyor. Yani özellikle tecrübesiz olunca min. bütçeyle tatmin olunacak en yüksek doyumu yakalama konusunda harcayacağınız parayı kestirebilmek zor. Ancak kendi beklentilerimin ışığında sanırım yeni bir TV hariç, avr ve hoparlör seti için ortalama 5 belki 6 bin liralık bir bütçe ayıracağım. 55-65" aralığında yeni bir TV için de ayrıca bütçe oluşturacağım. Bu durumda harcayacağım para min.10 bin lirayı bulacak. Başlangıçta hoparlör seçimi konusunda biraz cimri olmayı planlıyorum. Hatta subwoofer alımını ileriki dönemlere bırakacağım ve diğer hoparlörleri zamanla geliştireceğim. Umarım doğru düşünüyorumdur.

    AVR konusunda Pioneer VSX-924 ile bir başlangıç yapmayı düşünüyorum. Buradaki sıkı takipçilerin bildiği gibi 2014 Eisa ödüllü bu AVR en iyi home cinema receiver'ı olarak seçilmişti ve büyük oranda beklentilerimi karşılayacak gibi görünüyor. Sabre DAC'lı olduğu, bir stereo amfi gibi olmasa da müzik konusunda da kullanıcıları memnun ettiği söyleniyor. HDMI2.0, 7.2-Channel AV Receiver, Ultra HD 4K Upscaling/Pass Through, DSD Playback, Subwoofer EQ, Spotify Connect, Built-in AVNavigator and Bluetooth gibi 2014'ün son teknolojilerini barındıran giriş-orta segmentte bir avr ve fiyatı da alınabilir durumda. Bu nedenlerden benim için çok uygun bir seçenek gibi duruyor.

    http://www.pioneer.eu/uk/products/42/98/405/VSX-924-K/page.html

     Hi-Fi Dünyasına giriş - AV Receiver ve hoparlör seçimlerim sizce nasıl?
     Hi-Fi Dünyasına giriş - AV Receiver ve hoparlör seçimlerim sizce nasıl?

    Aslında almak istediğim avr'de DOLBY ATMOS desteği de olmasını istiyorum. Pioneer tarafında henüz Türkiye'ye giriş yapmış olmasa da SC-LX58, Denon tarafında X4100W ve Onkyo tarafında bazı modeller beni tam olarak tatmin edecek modeller gibi ama haliyle VSX-924 karşısında 2 katından fazla bir maliyetleri var.

    Salonda kurabileceğim hoparlör düzeni en fazla 5.1.2 veya 5.1.4 şeklinde olacak gibi. Salona istediğim şekilde bir asma tavan uygulaması yaptırıp klasik 5.1 düzenine (Front L/R+Center+Rear R/L+subwoofer) ek olarak 2 ya da 4 adet de tavan hoparlörü kullanmak istiyorum. Subwoofer alımını ileri bir zamana bıraktığım için frontlar kule tipi olacak. Tabi hoparlör konusu tam bir derya deniz. Dünya kadar marka ve model var. Seçimleri yaparken forumda bu ürünleri satan ve kullanan arkadaşların yorumlarını dikkate aldım. Sonuçta Hi-Fi dünyasına giriş için Ankara'da kolay ulaşılabilme ve uygun fiyat adına f/p ürünleri diyebileceğim şu set ve hoparlörleri belirledim;

    1. Heco victa prime 502 hct
     Hi-Fi Dünyasına giriş - AV Receiver ve hoparlör seçimlerim sizce nasıl?


    2. Magnat SUPREME 1002 HCP 5.0
     Hi-Fi Dünyasına giriş - AV Receiver ve hoparlör seçimlerim sizce nasıl?

    Ayrıca tavanda kullanacağım 2 hoparlör için de yine magnat'ın

    Interior IC-82
     Hi-Fi Dünyasına giriş - AV Receiver ve hoparlör seçimlerim sizce nasıl?

    veya duruma göre Interior IW-510C ankastre hoparlörleri
     Hi-Fi Dünyasına giriş - AV Receiver ve hoparlör seçimlerim sizce nasıl?

    kullanmayı düşünüyorum. Böylece belirlediğim bütçe içinde kalmayı planlıyorum.


    Düşündüğüm sistem doğru bir adım mıdır?
    5.1.2 düzeni için VSX-924 ve düşündüğüm hoparlörler yeterli midir?
    Yoksa aslında hayalini kurduğum yukarıda saydığım Dolby Atmos'lu bir AVR'ye öncelik verip 5.1.4 ya da 7.1.2 gibi bir düzenin altyapısını hazırlayıp hoparlör setini tamamen ileriye mi bırakmalıyım?
    Dikkat etmem gereken başka noktalar nelerdir?

    Bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımlarını ve fikirlerini bekliyorum. İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZvAnA -- 5 Ocak 2015; 14:43:33 >



  • Tecrubeli değilim ama benzer düsünceler icerisindeyim seninle.

    Oncelikle atmos icin o para su an icin fazla bence 924 gayet iyi bir tercih, ben de almanyadan sc1224 getirtmeyi dusunuyorum bunu da dusunebilirsin..

    Hoparlor konusunda da alacaksan madem 702 ile karşılaştır, 702den 1002ye dönen arkadaslar da var onlar daha iyi yorum yapabilir, gidip dinleyip senin keyfine kalmış biraz da..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu da belirtmekte fayda var;

    Evlendiğim 2007 senesinden beri oturma odasında LG'nin DVD player'lı dandik 5.1 sistemini kullanıyorum. Z5500'de var ama onu daha çok PC'den müzik dinlemek ve oyun için diğer odamda kullanıyorum. Dolayısıyla en düşük girişin de girişi bir avr ve hoparlör seti bile sanırım fark yaratacaktır. Bu yüzden de daha hiçbir tecrübe etmeden de çok fazla da açılmak istemiyorum. Zamanla zaten kulağıma ve ihtiyaçlarıma göre upgrade seçenekleri illaki olacak. Ama şimdi ucundan keyfini yaşayacağım çok da basit olmayan bir sistem beni mutlu edecek.

    Ama AVR seçimi konusunda bütçeme göre mümkün olan en iyisini almak istiyorum. SC-1224'de aklımda zaten, bazen ona mı kaysam diye düşünüyorum. Sonra SC-1224'e çıkınca LX-57 niye olmasın demeye başlıyorum.

    Yani şu da olsun bu da olsun dedikçe yukarılara çıkıyorsun birşekilde. Bakalım henüz hâlâ araştırıyorum, karar vermedim.


    Bir de asma tavancıyla konuştum. Tepedeki hoparlörleri falan planladık. Kablo tesisatını da ayarlamam gerekiyor. Taa içerideki bilgisayarı koyduğum odadan da salona kablolar gelecek. Duvarı yarıp kablo borularını döşeteceğim vs. Çok iş var.
  • ZvAnA kullanıcısına yanıt
    cihazlar değişir,hoparlörler değişir ama duvar içine çekeceğiniz tesisat bir daha çok zor o nedenle asma tavan avantajını da kullanıp hayalinizdeki hoparlör sistemi ne ise kullanmasanızda
    şimdiden geniş düşünerek çektirmekte fayda var hatta bunlara data kablolarını da ekleyin wifi kulanırım diye düşünmeyin modemler genelde dış kapı civarında olur mutlaka cihazlara kadar
    min Cat6 bir data kablosuda çektirin.Hatta sisteme giden elektrik kablosunu ayrı bir hat olarak tek bir sigortadan çektirin.Hatta ve hatta ileride projeksiyona geçerseniz planlayacağınız perde
    cihaz arasına HDMI kablo bile çektirin hazır olsun. Şu anda düşünmüyorum diye bilirsiniz ama keşke dememek için baştan planlayın bence.

    Filmci iseniz Sub'ı sonraya bırakmayın Center ve Sub bence SR lerden önce gelir.
  • Evet hocam, zaten kablo döşeme için hepsini planlıyorum. Hoparlör kabloları dışında HDMI 2.0 kablo, Ethernet kabloları, optik ve coaxial kablolar vs. hepsi için duvarların içine en az 8cm çaplı plastik boru döşettireceğim. İstediğim zaman kablo değiştirebilmek ve yeni hat kablo ekleyebilecek şekilde planlıyorum zaten.

    Sub. olayına gelince subsız bir denemek istiyorum zaten. Sonuçta apartman dairesi oturduğum yer. Yalıtım falan sıfır konut olduğundan fena değil sanırım. Ama şuanki evde Z5500 ile sıkıntılı oluyor mesela. O yüzden hem denemek hem de evin diğer masraflarını karşılamak adına erteliyorum. Yoksa subwoofersız olarak düşünmüyorum sistemi.
  • ZvAnA kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam öncelikle dolby atmos özelliğinin sadece avr de olması yetmiyor hoparlör sistemininde ona göre olması lazım vsx-924 yerine sc 1224 modelini almanızı tavsiye ederim hoparlör seti olarak heco victa güzel bir set ama serisin subwooferıda eklenmeli yoksa istediğiniz bas derinliğini alamayabilirsiniz veya magnat supreme 1002 202 252 sette tercih edilebilir yanınada sub 302 a alırsınız set tamamlanır
  • Hocam Dolby Atmos sesi iki farklı şekilde alabiliyorsunuz. Birinde tavanda fiziksel olarak hoparlör oluyor, diğerinde ise tavanda hoparlör olmadan sanki fiziksel olarak varmış gibi birinci durum taklit edilerek ses iletilmeye çalışılıyor.

    Sizin dediğiniz ikinci olanı; tavana fiziksel olarak hoparlör yerleştirmenin mümkün olmadığı durumlarda Dolby Atmos ENABLED speakerlar kullanmanız gerekiyor. Bu hoparlörlerin de iki çeşidi var. Ya komple 5.0 sistem şeklinde satın alıyorsunuz ya da mevcut 5.0 sisteminizin üzerine konacak şekilde küçük atmos hoparlörleri alıyorsunuz.
    Bunların esprisi front ve surround back olarak kullanacağınız hoparlörler kabinlerinde tavana açılı bakan eksta bir hop. daha oluyor. O hoparlörden çıkan ses tavandan yansıma yaparak size geliyor. Siz sanırım bunu diyorsunuz.

    Ama ben zaten asma tavanda speaker'lar için uygun bir yer ayarlayacağımdan ayrıca Dolby atmos enabled speaker kullanmama gerek yok. Çünkü gerçekten tavanda hoparlör olacağından diğer teknolojiye ihtiyacım kalmıyor.

    Bu arada bugün GSA Elektroniğe, Orhan Bey'in yanına uğradım. Çok ilgilendi sağolsun. Önce ucuz avr+daha kaliteli hop. seti üzerinde durduk. Bu yönde seçimler yaptık. Ama sonunda ben dönüp dolaşıp atmos ce SC-LX58'de karar kaldım. LX-58 ile birlikte tavan için de 4 adet Magnat interior IC-62 ve kaliteli kablolar alındı.
    Diğer asıl hop. seti kurmak için de Mart ayına kadar taşınmayacağım için daha vaktim var. Bu süreçte düşünüp giriş seviyesi bir set mi yoksa bütçeyi biraz daha artırmanın yolunu bulup daha üst sınıf bir set mi olacağına karar vereceğim.

    Şimdilik bu kadar ama hop. tavsiyelerinize her zaman açığım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZvAnA

    Hocam Dolby Atmos sesi iki farklı şekilde alabiliyorsunuz. Birinde tavanda fiziksel olarak hoparlör oluyor, diğerinde ise tavanda hoparlör olmadan sanki fiziksel olarak varmış gibi birinci durum taklit edilerek ses iletilmeye çalışılıyor.

    Sizin dediğiniz ikinci olanı; tavana fiziksel olarak hoparlör yerleştirmenin mümkün olmadığı durumlarda Dolby Atmos ENABLED speakerlar kullanmanız gerekiyor. Bu hoparlörlerin de iki çeşidi var. Ya komple 5.0 sistem şeklinde satın alıyorsunuz ya da mevcut 5.0 sisteminizin üzerine konacak şekilde küçük atmos hoparlörleri alıyorsunuz.
    Bunların esprisi front ve surround back olarak kullanacağınız hoparlörler kabinlerinde tavana açılı bakan eksta bir hop. daha oluyor. O hoparlörden çıkan ses tavandan yansıma yaparak size geliyor. Siz sanırım bunu diyorsunuz.

    Ama ben zaten asma tavanda speaker'lar için uygun bir yer ayarlayacağımdan ayrıca Dolby atmos enabled speaker kullanmama gerek yok. Çünkü gerçekten tavanda hoparlör olacağından diğer teknolojiye ihtiyacım kalmıyor.

    Bu arada bugün GSA Elektroniğe, Orhan Bey'in yanına uğradım. Çok ilgilendi sağolsun. Önce ucuz avr+daha kaliteli hop. seti üzerinde durduk. Bu yönde seçimler yaptık. Ama sonunda ben dönüp dolaşıp atmos ce SC-LX58'de karar kaldım. LX-58 ile birlikte tavan için de 4 adet Magnat interior IC-62 ve kaliteli kablolar alındı.
    Diğer asıl hop. seti kurmak için de Mart ayına kadar taşınmayacağım için daha vaktim var. Bu süreçte düşünüp giriş seviyesi bir set mi yoksa bütçeyi biraz daha artırmanın yolunu bulup daha üst sınıf bir set mi olacağına karar vereceğim.

    Şimdilik bu kadar ama hop. tavsiyelerinize her zaman açığım.

    Sizin bütçe bayağa iyi galiba lx-58i ne kadara aldiniz acaba :)

    Hoparlor icin ne kadar butce biraktiniz? sub kullanmayı da dusunuyorsunuz değil mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası hoparlör ve sub'a şimdilik pek bir bütçe kalmadı bir iki ay sonrasına bakacağız artık.
  • Pioneer SC-LX58 avr'yi ve Magnat tavan hoparlörlerini nihayet sağsalim eve getirebildim. Amma ağır ve büyükmüş kutular yahu.
    Ancak eve geç geldiğim için dün uğraşmaya vakit kalmadı ve receiverı bile kutudan çıkaramadım ama gelen ürünlerin fotoğraflarını sizlerle paylaşayım; :D

     Hi-Fi Dünyasına giriş - AV Receiver ve hoparlör seçimlerim sizce nasıl?


    İlk başta 20cm'Lik woofer'lı IC82'mi alsam falan diyordum da iyi ki almamışım. Magnat Interior IC62'ler 16cm'lik wooferla bile epey büyükmüş. Bu kadar büyük olacağını kafamda canlandırmamıştım. 2x19mm tweeter sürücüleri her ikisinde de aynı zaten. Bu IC62'lerin sistemin genel sesine epey bir katkısı olacağını tahmin ediyorum.

     Hi-Fi Dünyasına giriş - AV Receiver ve hoparlör seçimlerim sizce nasıl? [simage]http://s22.postimg.org/xg44mc2g1/SAM_3863.jpg[/thumb][/simage]

     Hi-Fi Dünyasına giriş - AV Receiver ve hoparlör seçimlerim sizce nasıl?  Hi-Fi Dünyasına giriş - AV Receiver ve hoparlör seçimlerim sizce nasıl?

     Hi-Fi Dünyasına giriş - AV Receiver ve hoparlör seçimlerim sizce nasıl?  Hi-Fi Dünyasına giriş - AV Receiver ve hoparlör seçimlerim sizce nasıl?

     Hi-Fi Dünyasına giriş - AV Receiver ve hoparlör seçimlerim sizce nasıl?


    Yalnız şu aşağıdaki fotoda gözüken switch'i anlamadım. Normal ve surround ayarı ne için konulmuş acaba. Ben Dolby atmos kurulumu için 5.1.4 şeklinde kullanmayı düşünüyorum. Bu durumda surround seçilecek herhalde. Dokümanlarını incelemek lazım. :think:

     Hi-Fi Dünyasına giriş - AV Receiver ve hoparlör seçimlerim sizce nasıl?
  • ZvAnA kullanıcısına yanıt
    Benze bir sistem için bende epeydir araştırma içinde ve takipteyim. aslında kararımı vermiştim Hoparlör olarak Monitör Audio RX8 Kulu RX Center ve RX FX surround karar verdim. Avr olarakta Almanyadan SC-1224 getirtecektimki bu Dolby Atmos olayı beni durdurdu şimdilik. Ama Dolby Atmos olarak pioneerin en uygun senin aldığın LX58 görünüyorki o bile çok pahalı ve bütçemi çok fazla aşıyor. Sanırım şimdilik ucaz bir amfi alıp devam etmeli ve lx58 ucuzladığında da onu almalıyım. Bu arada LX58 i kaça aldınız söylemenizde bir sakınca yok ise?
  • Yanında birkaç şey daha aldığım şuan hatırlayamadım ama kablolar ve magnat tavan hoparlörleri ile birlikte 5350TL'ye gelmişti.
  • Boşver bu işleri hacı. snopy aparlör al, 20 tl 10 numara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oldu hemen alayım.
  • Selamlar Benim şuanda kullandığım kablo Ören Kablo 2x1.5mm ( kablonun üstünde yazıyor) ama dediğim gibi evde şekil değişikliği ile yeni kablo almam gerekiyor ön hoparlör için bu kabloyu kullanabiliyorum ama taraf için başka marka ve mm si başka olsa sorun olur mu? o kadar çok fazla olay varmış ki kafam çok karıştı kalınlığı olsun yine bu kalınlıkta mı almam lazım nasıldır bu kablonun özellikleri ve fiyat olarak da inanılmaz farklılıklar var bir yerde 50lira metresi diğer taraf da 8 tl ye metresi de var.


    https://www.yonkamuzikmarket.com/prima-hoparlor-kablosu-2x15-mm

    Böyle bir kablo buldum olur mu acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.