Şimdi Ara

HGS olmayan yeni araç gişelerden geçebiliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, geçen hafta yeni bir araç satın aldım. Aracın plakasını da trafikten yeni çıkarttırdım, yani 2.el devirli bir plaka değil. Doğrudan kendim seçerek yeni plaka oluşturdum. Bugüne kadar da HGS başvurusu yapmamama rağmen osmangazi köprüsünden geçerken direkt HGS varmış gibi geçmeme izin verdi, ilk seferinde bir karışıklık oldu zannettim ancak dönüşte tekrar aynı şekilde geçince anladım ki bir tuhaflık var bu işte.


    Acaba plakanın önceden bir sahibi vardı ve HGS'yi mi iptal etmedi yoksa bürokrasiye kayıtlı özel izinli plaka mı aldım diye de şüpheye düştüm. (Plaka bürokratik işlevi olabilecek bir plaka. Ne olduğunu yazmak istemiyorum ama örnek vermek gerekirse; 34 MHP 34 gibi hayal edin"


    Şimdi ben ne yapmalıyım? Masum bir vatandaşa istemeden 500TL çaktıysam kendisine ulaşıp bunu ödemek isterim. Eğer izinli özel plakaysa da çaktırmadan kullanmaya devam etmek isterim... Yandaş olamadık, bari bu sefer biraz da ben ekmeğini yiyeyim şu işin... Tabi burası işin şakası.


    Var mı benzer bir şeyler yaşayan veya bu hgs ogs meselelerinden anlayan ve yol gösterebilecek birileri?




  • Sıradan gelen plaka alınmamış ise, daha önce başka araçta olan çıkma plakadır. Çıkma plakaya tanımlı hgs kaydı silinmemiştir.
  • sattığı aracın hgs iptalini takipten bile acizse bence boşverin.

  • Hgs etiketi alınız. Sonra bakiye yükleyiniz. Ücretini hesaptan düşer.
  • Sonradan çok yüklü zamlı ceza ödersiniz hocam. Bir an önce geçiş bedelinizi ödeyin kesinlikle o işletme parasını sizde bırakmaz

  • Kayıt olmasa veya bakiye olmasa bile 15 gün içerisinde cezalı değil, normal tarife işlemi uygulanır. Aracınıza etiket alıp bakiye yükledikten sonra bakiyenizden bu tutarı çekecektir. Bana lazım olduğunda aynı bilgiyi vermişlerdi.

  • Geçiş yaptığınız tarihten itibaren aşağıda verdiğim web sitesinden ödeme yapabilirsiniz. Otomobilinize hiç HGS almasanız bile, her geçişten sonra buradan ödeme yapabilirsiniz. İlk 15 gün içerisinde normal geçiş ücreti, sonrasında cezalı ödeme yaparsınız. Geçiş tarihinden itibaren 15 gün içerisinde HGS çıkarıp yeterli bakiye yüklemeniz halinde de geçiş ücretleri HGS'nizden otomatik olarak düşecektir.


    Alıntı

    metni:
    Eğer izinli özel plakaysa da çaktırmadan kullanmaya devam etmek isterim

    Bu kısımda fena patladım :)



    Ödemeler için; https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulama

  • İlk geçişimin üzerinden 2 hafta geçti, henüz geçişlerim ceza olarak yansımadı. Sürekli kontrol ediyorum ama bir ceza görünmüyor hala.


    Ayrıca yukarıda yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim ama atladığınız bir konu var. Osmangazi köprüsü NAKİT gişesinden geçiyorum, o gişede HGS kaydı olmayan araç plakasıyla giriş yaparsanız gişe memuru sizi durduruyor ve bariyer açılmıyor. Bahsettiğiniz gibi otomatik açılan bir bariyer durumu söz konusu değil. Daha önce 100 defa geçtiğim bir gişe olduğu için sistemi iyi biliyorum.

  • Batu B kullanıcısına yanıt

    Yerinizde olsam karayollarının hgs için iletişim kanalı var orayla iletişime geçer olayı açıklar ödemeyi yaparım. Belki plakada şuan bir hesap var ama bakiye yeterli değilse cezalı konuma düşecektir. Aracın plakası hangi saatten sonra sizde zaten sistemde belli bu para yine dönüp dolaşıp size gelecek.


    hgs@kgm.gov.tr


    Bu arada söz uçar yazı kalır telefon etmek yerine maili her zaman tercih ederim hele ki böyle karışık durumlarda pişman olmazsınız.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.