Şimdi Ara

HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) [Ana Konu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.807
Cevap
49
Favori
418.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HGS (Hızlı Geçiş Sistemi)

    İlerleyen günlerde en çok açılacak konulardan birisi olacağı ve tüm soru-cevapları tek bir başlıkta toparlamak istediğim için bu konuyu açmayı gerekli gördüm. HGS ile ilgili paylaşımları tek bir başlık altında yaparsak almayı düşünenler için daha faydalı bir başlık olacağı düşüncesindeyim ve lafı daha fazla uzatmadan HGS ile ilgili daha önce yazılıp çizilmiş şeyleri toparlayarak konuya devam ediyorum.

     HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) [Ana Konu]


    HGS Nedir?

    Ücretli geçiş yapılan otoyol ve köprülerde kuyrukların önlenmesi, vatandaşların hizmeti en kısa sürede ve ucuz şekilde alabilmesini sağlamak amacıyla OGS ve KGS’ye alternatif olarak çıkarılan HGS'de, cama içerden yapıştırılan etiket ve kart tipi olmak üzere iki tip etiket kullanılacak. Etiketler, pilsiz, çalışma enerjisini radyo frekanslı okuyucudan geçerken alan, üzerine geçiş bilgisi yazılabilen, silinebilen, silikon korumalı, çıkarılmak istendiğinde kendi kendisini yok eden, yüksek güvenlik seviyesinde olacak ve klonlanamayacak.

    Hızlı Geçiş Sistemi adı verilen yeni sistem 17 Eylül'de uygulamaya başlandı ancak 1 Ocak 2013 itibariyle KGS'nin yerini tamamen HGS'nin alması hedefleniyor. Yapışkan tipli HGS'ler 5 liraya, kart tipli olanlar ise 15 liraya satılacak. PTT müşterilerine bu kartlar ücretsiz verilecek. Bir başka tahmin ise vatandaşın baskı yaparak yükleme miktarının düşürülmesini sağlayacağı yönünde. Bu değişiklik yapılırsa kısa sürede HGS’nin KGS’nin yerini alabileceği söyleniyor.



    Fiyatlandırma Nasıl Olacak?

    HGS gişelerinden ilk etiket veya kart alımlarında hesaba en az yatırılması gereken ücretler 1. sınıf araçlar için 30 lira, 2. sınıf araçlar için 37 lira, 3. sınıf araçlar için 53 lira, 4. sınıf araçlar için 67.50 lira, 5. sınıf araçlar için de 81.50 lira olarak belirlendi.

    Kart bakiyesinin geçiş ücretini karşılamadığı durumlarda HGS abonelerine, geçişten sonra 7 gün içerisinde hesaplarına para yatırmaları durumunda cezai işlem uygulanmayacak. Ayrıca HGS abonesi olmadığı halde HGS gişelerinden geçiş yapan sürücüler de 7 gün içerisinde abone oldukları takdirde herhangi bir ceza verilmeyecek. HGS etiketleri, PTT şubeleri ile otoyol ve köprü girişlerine kurulan PTT gişelerinin yanı sıra yollar üzerindeki dinlenme tesisleri ve benzin istasyonlarından alınabilecek. Yine PTT şubeleri başta olmak üzere kart satışı yapılan tüm noktalardan yükleme yapılabilecek. Ayrıca telefonlar aracılığıyla SMS yoluyla da yükleme mümkün olacak.



    OGS, KGS ve HGS Arasındaki Farklar Nelerdir?

    OGS; otoyol ve köprülerden duraklamadan yüzde 20 indirimli geçiş imkanı sağlar ancak alması zahmetli ve pahalıdır, 40 ila 60 lira bedelle alınır, banka hesabında sürekli para bulundurmak gerekir.

    KGS; gişelerde durmak gerekir, OGS ve HGS'ye göre yüzde 20 daha pahalıdır ancak kartını almak 1 lira ile 5 liraya mal olur, hesapta para bulundurmak gerekmez, yükleme yapmak son derece kolaydır.

    HGS; hızlı ve yüzde 20 indirimli geçiş imkanı sağlar, OGS'ye göre almak daha kolay ve ucuzdur, 5 ve 15 lira olmak üzere iki türü vardır, yükleme yapmak çok kolaydır.



    HGS'ye Geçildiğinde KGS Kartları Çöpe Mi Gidecek?

    Hayır. Karayolları Genel Müdürlüğü KGS gişelerinin bazılarını HGS gişesi yapacak. Ancak vatandaş, daha ucuz olan HGS’yi tercih ettiğinde yani KGS kullanımı çok azaldığında KGS kullanımdan kaldırılacak. O günden de daha önceden ilan edileceği için vatandaş mağduriyeti yaratılmayacak.



    HGS'ye Abone Olmanın Avantajları Nelerdir?

    HGS'ye üye olan sürücüler cezalı geçiş kategorisinde olmayan her geçişlerini %20 (yüzde yirmi) indirimli olarak yapacaklardır. HGS'de durmaksızın geçiş yapılmaktadır. Otoyollar ve boğaz köprüleri gişelerinde nakit ücret tahsilatı yapılmamakta olup, yalnızca HGS, OGS ve KGS ile geçiş sağlanmaktadır.



    Araç Sınıfları Nelerdir?

    Köprü ve otoyollarda araçlar 5 sınıf üzerinden ücretlendirilmektedir. Motosikletler 1. sınıf araç olarak HGS'ye abone olabilir. HGS sürücülerinin, araçlarının sınıflarına uygun HGS elektronik etiketi kullanmaları gerekmektedir. Aksi durumda, sınıf uyumsuzluğu süreklilik arz eden sürücülerin HGS hesapları kara listeye girecektir.

    1. Sınıf Araçlar:

    Aks aralığı (dingil mesafesi) 3.20 metre altında olan araçlar 1. sınıftır.

     HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) [Ana Konu]


    2. Sınıf Araçlar:

    Aks aralığı (dingil mesafesi) 3.20 metre ve üzerinde olan her türlü 2 akslı araç 2. sınıftır.

     HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) [Ana Konu]


    3. Sınıf Araçlar:

    Aks adedi (dingil sayısı) 3 olan her türlü araç 3. sınıftır.

     HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) [Ana Konu]


    4. Sınıf Araçlar:

    Aks adedi (dingil sayısı) 4 veya 5 olan her türlü araç 4. sınıftır.

     HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) [Ana Konu]

     HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) [Ana Konu]


    5. Sınıf Araçlar:

    Aks adedi (dingil sayısı) 6 veya daha fazla olan her türlü araç 5. sınıftır.

     HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) [Ana Konu]



    Ağır Vasıta Araçlara HGS Aboneliği Verilmesi:

    Ağır vasıta araçlar, maksimum aks (dingil) sayısına göre tek bir HGS etiketi alacaklardır. Geçiş sırasında dingil kaldırılırsa sistemde "Akıllı Sınıflandırma" çalışacak ve yere değen dingil sayısına göre otomatik ücretlendirme yapılacaktır.

     HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) [Ana Konu]


    Resimde görülen kamyonun bankadan talep edeceği HGS cihazının sınıfı 3. sınıf olması gerekmektedir. Geçiş yapılırken araçta 3. sınıf HGS cihazı olmasına rağmen akslardan birinin kaldırılması halinde 2. sınıf ücreti tahsil edilecektir.



    Çekici ve Dorselerden Oluşan Ağır Vasıta Araçlara HGS Üyeliği Verilmesi:

    Tır türündeki araçlarda kullanılacak olan HGS cihazının çekici ve dorse ile birlikte kullanılabileceğinden; çekici ve dorsenin toplam maksimum aks adedine göre HGS cihazı bankadan talep edilmelidir. Bazı gerekli durumlarda aks kaldırarak yapılan geçişlerde sistemde "Akıllı Sınıf" sistemi sayesinde yere değmeyen aksın ücreti alınmayacaktır. Bu nedenle HGS kullanıcıların aracının maksimum dingil sayısına göre HGS cihazı almasında herhangi bir maddi kayıpları söz konusu değildir.

    HGS'yi kullanacak olan tüm çekicilere ait HGS etiketlerinin aktif bir şekilde çalışması, giriş/çıkış gişelerinden geçerken okunması ve BİP sinyalini vermesi gerekmektedir. HGS cihazı geçişlerde okunmuyor ise kesinlikle geçişlere devam edilmemelidir.

    Çekici ve dorseden oluşan araçlar için maksimum dingil sayısına göre tek bir HGS cihazı alınacak ve HGS cihazı çekici plakası üzerine kayıt edilecektir.

    Dorseler için ayrıca bir HGS cihazı alınmayacak, bankalar tarafından dorselerin plakalarına ayrı sanal hesaplar oluştularak Dorse plakalarının kaydı yapılacaktır. Bu sanal hesaplar dorseli geçişlerde sistemin HGS cihazını algılayamadığı durumlarda dorsenin cezalı ücrete maruz kalmaması için gerekli bulunmaktadır.

    Çekicilere bağlı olarak çalışan tüm dorse plakalarının sistemde kayıtlı olması ve sanal hesap açılması zorunludur.

    Sanal hesabı olmayan dorselerin HGS geçişlerinden dolayı oluşabilecek cezalardan kurumumuz sorumlu değildir.

     HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) [Ana Konu]


    Resimde görülen aracın bankadan talep edeceği HGS cihazının sınıf 4. sınıf olması gerekmektedir. Araçta 4. sınıf HGS etiketi olmasına rağmen bir dingilini kaldırıp yapılan geçişte hesaptan 3. sınıf ücreti tahsil edilecektir. Yine araçta 4. sınıf HGS cihazı var iken iki aksın aynı anda kaldırılmış şekliyle geçilmesi halinde 2. sınıf geçiş ücreti tahsil edilecektir.


     HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) [Ana Konu]


    Resimde görülen aracın bankadan talep edeceği HGS cihazının sınıfı 4. sınıf olması gerekmektedir. Yine araçta 4. sınıf HGS cihazı var iken iki aksın aynı anda kaldırılmış şekliyle geçilmesi halinde 3. sınıf geçiş ücreti tahsil edilecektir. Tırın sadece çekici olarak geçiş yapması durumunda 2. sınıf ücret tahsil edilecektir.

    Bu tür aracın sisteme plakasının kaydı sadece çekicinin üzerine yapılacaktır. Dorse plakaları için bankanın sanal HGS hesapları oluşturarak, bu hesabın plaka hanesine dorselerin plakalarını kayıtlanması yapılmalıdır. Bu durumda çekici ve dorse plakalarının sisteme kayıtlı olması sebebiyle HGS cihazının okunamadığı durumda çekici ya da dorse plakalarına kaçış cezası oluşmayacaktır.



    HGS Hesabında Yeterli Kredi Olması Gerekli Midir?

    HGS hesabında geçiş ücretini karşılayacak kredi bulundurulması zorunludur. Bu nedenle HGS hesaplarına Posta Çeki Hesabından veya PTTBonus Kredi Kartından otomatik ödeme talimatı verilmesi son derece önemlidir. Aksi durumda HGS hesap bakiyesinin sürekli olarak takip edilmesi gerekmektedir. HGS hesabında geçiş için yeterli bakiye bulunmadığı durumda sıfır bakiyenin altındaki hesaplar 7 gün içerisinde yeterli tutar hesaba yatırılmadığı takdirde PTT tarafından iptal edilerek tebligat işlemleri yapılacaktır. Yeterli bakiye olmadan yapılacak geçişler, yedi gün içerisinde hesaba yükleme yapılmaması durumunda 11 kat cezalı olacaktır.



    Hızlı Geçiş Şeritleri Hangi Gişe Alanlarında Bulunmaktadır?

    Hızlı Geçiş Şeritleri gişe alanlarında gişe üzerinde yer alan bilgi panosunda HGS yazılı ve saçak trafik ışığı yeşil yanan gişelerden geçiş yapılabilmektedir.



    HGS Etiket Montajı:

     HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) [Ana Konu]



    HGS Geçiş İhlali Sorgulama:

    https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/violation.jsf



    Kaynaklar:

    http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=60128&rid=2

    https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Elimizdeki KGS kartlarını ne yapmalıyız peki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enoman

    Elimizdeki KGS kartlarını ne yapmalıyız peki?
    daha kgs kartını alalı 1 ay olmadı. hgs girecek bide,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VideSupra

    daha kgs kartını alalı 1 ay olmadı. hgs girecek bide,

    Alıntıları Göster
    Kgs kartını verenlere ücretsiz vermeleri lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s0ft

    Kgs kartını verenlere ücretsiz vermeleri lazım.

    Alıntıları Göster
    Sanırım bu yazıyı başka bir yerden kopyaladınız, bilemiyorum, ama OGS öyle zahmetli filan değil, banka hesabıma bağlı ogs istediğimde kısa süre içinde elime ulaştı ve her defasında minimum 30 TL yüklemek gibi bir zorunluluk yok, ayrıca 10 TL'nin altına düşünce otomatik olarak para yüklenebiliyor (bankadan bankaya değişebilir). bence bu yönden hgs'den daha pratik.

    keşke yönetimler insanların cebindeki paraya göz koymadan hizmet getirebilse, mesela hgs'yi isteyen kredi kartına veya banka hesabına bağlasa ve sadece geçtiğiniz zaman hesabından para çekilse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s0ft

    Kgs kartını verenlere ücretsiz vermeleri lazım.

    Alıntıları Göster
    HGS kartlarımızı herhangi bir kredi kartına tanımlayıp belli bir bakiyenin altına düştüğünde şu kadar para yatır diyebilecekmiyiz yada hesabımızda ki para miktarını nasıl takip edebiliriz bilgisi olan var mı arkadaşlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: millercoholic

    HGS kartlarımızı herhangi bir kredi kartına tanımlayıp belli bir bakiyenin altına düştüğünde şu kadar para yatır diyebilecekmiyiz yada hesabımızda ki para miktarını nasıl takip edebiliriz bilgisi olan var mı arkadaşlar?

    Alıntıları Göster
    bildiğim kadarıyla tepkiler sonucu hesapta en az 30 tl olması olayı kaldırıldıki çok çok iyi oldu...

    nasıl bir soygunculuktur belli değil adamın geçeceği turnike 3-4 lira hesabında 25 lira parası olacak ama kaçakçı sınıfına girecek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert_özcan

    bildiğim kadarıyla tepkiler sonucu hesapta en az 30 tl olması olayı kaldırıldıki çok çok iyi oldu...

    nasıl bir soygunculuktur belli değil adamın geçeceği turnike 3-4 lira hesabında 25 lira parası olacak ama kaçakçı sınıfına girecek

    Alıntıları Göster
    Benim merak ettiğim elimde Shell KGS kartı var içinde 15 liraya yakın para var hgs geçildiği için bunu nasıl iade edebilirim. Elimizdeki dolu olan bu kartları alacaklar mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue_brownie

    Benim merak ettiğim elimde Shell KGS kartı var içinde 15 liraya yakın para var hgs geçildiği için bunu nasıl iade edebilirim. Elimizdeki dolu olan bu kartları alacaklar mı?

    Bende de shell kgs kartı mevcut ama dikkat ederseniz kartın üzerinde Halk Bankası yazıyor,shell sadece dolum yapıyor aslında halkbank kgs sanırım,o yüzden bakiye aktarımında sorun olacağını düşünmüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: millercoholic

    quote:

    Orijinalden alıntı: blue_brownie

    Benim merak ettiğim elimde Shell KGS kartı var içinde 15 liraya yakın para var hgs geçildiği için bunu nasıl iade edebilirim. Elimizdeki dolu olan bu kartları alacaklar mı?

    Bende de shell kgs kartı mevcut ama dikkat ederseniz kartın üzerinde Halk Bankası yazıyor,shell sadece dolum yapıyor aslında halkbank kgs sanırım,o yüzden bakiye aktarımında sorun olacağını düşünmüyorum.

    Alıntıları Göster
    Bu konu gerekliydi. Nedir ne değildir herkes buradan öğrenmiş olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: millercoholic

    quote:

    Orijinalden alıntı: blue_brownie

    Benim merak ettiğim elimde Shell KGS kartı var içinde 15 liraya yakın para var hgs geçildiği için bunu nasıl iade edebilirim. Elimizdeki dolu olan bu kartları alacaklar mı?

    Bende de shell kgs kartı mevcut ama dikkat ederseniz kartın üzerinde Halk Bankası yazıyor,shell sadece dolum yapıyor aslında halkbank kgs sanırım,o yüzden bakiye aktarımında sorun olacağını düşünmüyorum.

    Halkbankası kart içindeki parayı ödeme yapmıyoruz diyor sitesinde kullanmıyıcağımız geçerliği yakında kalmayacak bir kartı ve içindeki parayı geri ödemek zorunda olduğunu yada hgs olarak ücretsiz yükleyip vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu kartları shell zamanında parayla sattığına göre hgs ücretsiz olarak yükleyip bize vermek zorunda olmalıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laumexs

    quote:

    Orijinalden alıntı: millercoholic

    quote:

    Orijinalden alıntı: blue_brownie

    Benim merak ettiğim elimde Shell KGS kartı var içinde 15 liraya yakın para var hgs geçildiği için bunu nasıl iade edebilirim. Elimizdeki dolu olan bu kartları alacaklar mı?

    Bende de shell kgs kartı mevcut ama dikkat ederseniz kartın üzerinde Halk Bankası yazıyor,shell sadece dolum yapıyor aslında halkbank kgs sanırım,o yüzden bakiye aktarımında sorun olacağını düşünmüyorum.

    Halkbankası kart içindeki parayı ödeme yapmıyoruz diyor sitesinde kullanmıyıcağımız geçerliği yakında kalmayacak bir kartı ve içindeki parayı geri ödemek zorunda olduğunu yada hgs olarak ücretsiz yükleyip vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu kartları shell zamanında parayla sattığına göre hgs ücretsiz olarak yükleyip bize vermek zorunda olmalıdır.

    Alıntıları Göster
    hgs aldıktan sonra camdaki ogs yi söküp çöpemi atacağım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue_brownie

    quote:

    Orijinalden alıntı: millercoholic

    quote:

    Orijinalden alıntı: blue_brownie

    Benim merak ettiğim elimde Shell KGS kartı var içinde 15 liraya yakın para var hgs geçildiği için bunu nasıl iade edebilirim. Elimizdeki dolu olan bu kartları alacaklar mı?

    Bende de shell kgs kartı mevcut ama dikkat ederseniz kartın üzerinde Halk Bankası yazıyor,shell sadece dolum yapıyor aslında halkbank kgs sanırım,o yüzden bakiye aktarımında sorun olacağını düşünmüyorum.

    Halkbankası kart içindeki parayı ödeme yapmıyoruz diyor sitesinde kullanmıyıcağımız geçerliği yakında kalmayacak bir kartı ve içindeki parayı geri ödemek zorunda olduğunu yada hgs olarak ücretsiz yükleyip vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu kartları shell zamanında parayla sattığına göre hgs ücretsiz olarak yükleyip bize vermek zorunda olmalıdır.

    İadesi yapılmıyor paranın ama hgs hesabına aktarılıyor diye biliyorum ben...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-18F1A75FA

    Bu konu gerekliydi. Nedir ne değildir herkes buradan öğrenmiş olur.

    Alıntıları Göster
    KGS'nin yerine gelmesi mantıklı ama OGS bundan etkilenmeyecek değil mi? Bence talimatla kendini yeterli seviyede tutması açısından HGS kullanımından daha kolay bir kere alındıktan sonra.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcornek

    KGS'nin yerine gelmesi mantıklı ama OGS bundan etkilenmeyecek değil mi? Bence talimatla kendini yeterli seviyede tutması açısından HGS kullanımından daha kolay bir kere alındıktan sonra.

    Alıntıları Göster
    etiket ve kart tipi olmak üzere 2 çeşit varmış. etiket cama yapışıyor.
    peki kart tipi etiketi nasıl kullanıyoruz? ikisi de cama yapışan tipten mi?
  • 30 tl alt sınır kaldırılmış arkadaşlar, yıl başından itibaren kgs kalkacak ogs aynen devam edecekmiş, kgs kartinizdaki bakiyede hgs kartiniza aktarilacakmis, benim için kötü olan dit kartla geçiş yapıyordum bakiye takip derdim yoktu şimdi bakiye takibi yapmak lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serco05

    30 tl alt sınır kaldırılmış arkadaşlar, yıl başından itibaren kgs kalkacak ogs aynen devam edecekmiş, kgs kartinizdaki bakiyede hgs kartiniza aktarilacakmis, benim için kötü olan dit kartla geçiş yapıyordum bakiye takip derdim yoktu şimdi bakiye takibi yapmak lazım

    Aynen bende DIT kullanıyordum, bakiye sorunu yoktu, zaten çok seyrek otoban kullanıyorum ankarada olmam nedeniyle...

    bu bakımdan kötü oldu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocaballi

    quote:

    Orijinalden alıntı: serco05

    30 tl alt sınır kaldırılmış arkadaşlar, yıl başından itibaren kgs kalkacak ogs aynen devam edecekmiş, kgs kartinizdaki bakiyede hgs kartiniza aktarilacakmis, benim için kötü olan dit kartla geçiş yapıyordum bakiye takip derdim yoktu şimdi bakiye takibi yapmak lazım

    Aynen bende DIT kullanıyordum, bakiye sorunu yoktu, zaten çok seyrek otoban kullanıyorum ankarada olmam nedeniyle...

    bu bakımdan kötü oldu...

    Bankaların HGS'yi aynı şekilde kredi kartına bağlayacağını düşünüyorum. Üstelik daha kolay. Geçiş yapıldığından sonraki 7 gün içerisinde kredi kartından otomatik ödeme gibi bir sistemi gerçekleştiremeyeceklerse bu sistem aptallıktır yani. PTT ile bakiye yüklemek bu kadar kolay olacaksa diğer bankaların hayli hayli bu sistemi çıkartacaktır diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rbatasoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocaballi

    quote:

    Orijinalden alıntı: serco05

    30 tl alt sınır kaldırılmış arkadaşlar, yıl başından itibaren kgs kalkacak ogs aynen devam edecekmiş, kgs kartinizdaki bakiyede hgs kartiniza aktarilacakmis, benim için kötü olan dit kartla geçiş yapıyordum bakiye takip derdim yoktu şimdi bakiye takibi yapmak lazım

    Aynen bende DIT kullanıyordum, bakiye sorunu yoktu, zaten çok seyrek otoban kullanıyorum ankarada olmam nedeniyle...

    bu bakımdan kötü oldu...

    Bankaların HGS'yi aynı şekilde kredi kartına bağlayacağını düşünüyorum. Üstelik daha kolay. Geçiş yapıldığından sonraki 7 gün içerisinde kredi kartından otomatik ödeme gibi bir sistemi gerçekleştiremeyeceklerse bu sistem aptallıktır yani. PTT ile bakiye yüklemek bu kadar kolay olacaksa diğer bankaların hayli hayli bu sistemi çıkartacaktır diye düşünüyorum.

    bence de dediğiniz gibi karta bağlanmalı...

    o durumda çok rahatlık olur, zaten aklın yolu bir, bakalım ne zaman akıl edecekler de uygulamaya alacaklar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocaballi

    quote:

    Orijinalden alıntı: rbatasoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocaballi

    quote:

    Orijinalden alıntı: serco05

    30 tl alt sınır kaldırılmış arkadaşlar, yıl başından itibaren kgs kalkacak ogs aynen devam edecekmiş, kgs kartinizdaki bakiyede hgs kartiniza aktarilacakmis, benim için kötü olan dit kartla geçiş yapıyordum bakiye takip derdim yoktu şimdi bakiye takibi yapmak lazım

    Aynen bende DIT kullanıyordum, bakiye sorunu yoktu, zaten çok seyrek otoban kullanıyorum ankarada olmam nedeniyle...

    bu bakımdan kötü oldu...

    Bankaların HGS'yi aynı şekilde kredi kartına bağlayacağını düşünüyorum. Üstelik daha kolay. Geçiş yapıldığından sonraki 7 gün içerisinde kredi kartından otomatik ödeme gibi bir sistemi gerçekleştiremeyeceklerse bu sistem aptallıktır yani. PTT ile bakiye yüklemek bu kadar kolay olacaksa diğer bankaların hayli hayli bu sistemi çıkartacaktır diye düşünüyorum.

    bence de dediğiniz gibi karta bağlanmalı...

    o durumda çok rahatlık olur, zaten aklın yolu bir, bakalım ne zaman akıl edecekler de uygulamaya alacaklar...

    Alıntıları Göster
    HGS çok uzun ömürlü olabilecek bir sistem değil. OGS ve KGS sahibi olanlar rahat olsun.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.