Şimdi Ara

Hesaba Yüklü Miktarda Para Yatırmanın Sakıncası Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
44.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Merak ettiğim ve uygulamak istediğim bir durum var. Hesabıma yaklaşık 2.000.000 TL para yatırma durumum var. Böyle bir durumda teknik takibe alınır mıyım? Veya başıma açarmıyım? Çevrede ki insanlar şüpheli işlem olarak tanımlanır ve başın belaya girer diyor. Ama para da benim neden başım belaya girsin?



  • Paranın nereden geldiği belli ise (mesala ev arsa satışı piyango dan para çıkması :) gibi) herhangi sıkıntı olmaz. Denetleme genellikle banka işlemi şüpheli bulduğu için MASAK a bildirerek oluyor.
  • Hazinem33 H kullanıcısına yanıt
    2 milyon tl lik osmanlı altınım var onları bozduracağım. Peki bunları bozdurduğumu nasıl ispatlarım nasıl bir yol izlemem gerekli?
  • samizeldestan S kullanıcısına yanıt
    Sorun olmaz, paranın kaynağını altın bozduğunu ve detaylarını anlatırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazinem33 -- 28 Ağustos 2020; 12:6:33 >
  • Hazinem33 H kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim. Birde hangi bankayı önerirsiniz sağlamlık yönünden?
  • Altın hesabı açan bankalara altın olarak yatırabilirsin, sadece gramına göre değer verirler, hesabına yatar istediğin zaman bozdurursun. Kuyumcu fazlasını verir mi bilmem.
  • Hazinem33 H kullanıcısına yanıt
    Şaka mı yapıyorsunuz? Böyle yanlış bir yönlendirme yapılır mı?

    Dostum, bankalar eski yıllardaki gibi değil bilgin olsun bizzat kendim 8 ay önce yüksek bir mebla yatırdığımda kuruşu kuruşuna bir açıklama istediler ha atabilirsin onda sorun yok ama denetlenme olasılığı yüksek herkesin bildiği üzere Türkiye kara para ülkesi.

    Herhangi bir bankada daha önce yüksek meblağlı bir paranız var ise yeni yatıracağınız 2mn civarı parayı zamanla azar azar yatırın (eğer net bir şekilde kaynağını kanıtlayabilirseniz direkt yatırın) diğer türlü sebepsiz zenginleşme çok ciddi problem yaratabilir. (sonrasında yine yaratabilir ama en azından daha az dikkat çeker)

    Madem o kadar yüklü miktarda para yatıracaksınız gidip bir bankanın özel bankacılık birimi ile konuşun onlardan akıl alın sonuçta o bankalar parayı sizden alabilmek için nasıl bir yol izlemeniz gerektiği hakkında size bilgi verir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 28 Ağustos 2020; 11:42:12 >




  • samizeldestan S kullanıcısına yanıt
    Resmini çek derim. İspat için de delil olmalı. Aynı konudan ben de muzdaribim ama yurt dışından para getirebilmek benim sıkıntımın farkı bu.
  • Konu 26 ağustosta açılmış ama bu durumda olanlar için kılavuz olsun. Yüklü miktar dediğin parayı bankaya yatırmaya tereddüt ediyorsan zaten şüphelisin.yaptığın iş, çalıştığın kurum, mesleğin, yıllık kazancın, eğitim durumun, banka hesaplarının vasati bakiyesi yatırmak istediğin bakiye için açıklanamaz ise Masak incelemesine takılabilirsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.