Şimdi Ara

Herkesin Engelli Raporuyla Araba Alması (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
3
Favori
13.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Tabiki doğru değil. Sağlanan bu kolaylık yalnızca engelli bireylerin kullanımına uygun olacaksa kullabdırılmalı. Kardeşi, eniştesi, kuzeni kullanacaksa burada yasal olmayan bir durum ortaya çıkacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ortopedik engelli olmamdan dolayı zar zor da olsa bir araç alabilmiştim 6 yıl önce. Günümüzdeki koşullar olsa onu da alamazdım ya. Zengin de değilim ailedeki herkese bir araba alayım. Bir sefer mecbur kaldık aracı kendi kızım kullandı ben götüremedim. 2000 TL cezayı da yedik 3 yıl önce. Böyle tuhaf durumlar da var.

  • BIXI MAN kullanıcısına yanıt

    Eksik yazmışsın. O şahıs engelli yeğenine eczaneden ilaç almak için aldık dedi. Sonra da ablası, “olmuşken dizel otomatik olsun” deyince iş zıvanadan çıktı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya ben koca doktor tanıyorum, engelli annesinin üzerine araç almış onu kullanıyor. Anne ile aynı şehirde bile yaşamıyorlar. Yine bir namussuzun önde gidenini tanıyorum. Para için arkasını bile verir. Heyetede rüşvetle raporunu aldı. Hala daha o kadar aç ki şerefsiz, sürekli karısını da hastanelere gönderiyor kronik rahatsızlık göstertip ona da bir kaç seneye rapor alma yatırımı yapıyor. Sıkı denetime sokmaları lazım bu işi. Ben eminim 2 raporludan 1'i çok rahat elenir, senden benden sağlamlar. Bir kısmı da engelli akraba sırtından nemalanma peşinde. 3'te 1'in ancak hakkıdır. Yapacan denetimi. Sonra şerefsizleri yakalayıp bugüne kadar aldıkları maaşı, ötv karını misliyle sokacan.

  • Herkes nasıl engelli raporuyla araba alıyor? Bunun için %90’lık rapor gerekmiyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hakkı suistimal edenlerin kaçak elektrik kullananlardan farkı yoktur. Kamu hakkı yemiş oluyorlar. Bir de gidip engelli otoparkına parkediyorlarsa inanın yatacak yerleri yok.
    Dikkatinizi çekerim, bu ifadelerim sadece "haksız yere bu ayricaligi suistimal edenler" için geçerlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bravaman kullanıcısına yanıt

    Siz istediğiniz kadar dikkatinizi çekerim deyin. Buradaki bazıları o çekmek istediğiniz dikkati dikkate almıyorlar. Ve bu söylediklerinizi kasten farklı yere çekerek sözde "vicdan" çağrısında bulunuyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,


    Engelli ÖTV düzenlemesi zaruridir bizler engelli vatandaşlar olarak bunu ilgili makamlara ilettik...iNŞALLAH ÇÖZÜDÜRECEĞİZ BU KONULARI...


    Bu konuda aklınıza takılabilecek her soruya cevap verebilecek düzeyde bilgi sahibiyim..


    Suistimalin boyutu bakın küçük önemsiz gibi görülebilir lakin devletin kaybı milyarlarca TL değil Milyarlarca DOLARDIR...


    size resmi rakam paylaşıcam ve aklınız gidecek 2017 de 55 bin adetlik ÖTV siz muafiyetli araç satışı oldu bunun 50 bini Kronik hasta yakını %90 rapor sahipli yakınıdır.

    5 bin civarıda tertibatlı engelli kardeşimizdir.

    Tahmini;

    2018 de bu sayı tahiminen 70 bin

    2019 da 120 bin

    2020 60 bin


    2021 de ise 300 bin kişi olacağını tahmin etmekteyim


    OCAK-ŞUBAT-MART verileirnde totalde 166 bin adetlik araç satışı oldu kafadan 100 bini %90 raporlu ve muhtemelen bu sayı 100 binin çok çok üzerinde.


    2021 de tertibatlı araç alan kişi sayısı 1300 civarı OCAK-ŞUBAT-MART verisi)tahmini)kendim yaptığım araştırmalar sonucu TERTİBATLI ENGELLİLERİN RAPORLARINI VERGİ daireleri red veriyor yani kola kolay alamıyor komisyon ve hastane raporlarındaki ibareler yüzünden red yiyor basit bir örnekle açıklayayım Kişi raporunda "ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR" olması gerekirken hastane raporda "ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI KULLANABİLİR ya da uygundur"

    şu iki kelimeden kullanabilir,uygundur red sebebidir.

    Engelli ehliyet kod rapor uyumsuzluğu red sebebidir

    ama %90 raporu olan bir kişi arasında karabalık bağı olmasada ABARTMIYORUM bakkaldan gofret alır gibi araç alabilir.





  • Mevcut yasa limitleriyle engelli vatandaşlar artık ÖTV muafiyetinden yararlanamaz durumda olup mağduriyet yaşamaktadırlar. Bu mağduriyete sebep olan sorunlar elbette vardır. Buna en iyi örnek ise ÖTV muafiyetinin %90 kronik yaşlı hasta yakınlarını da kapsadıktan sonra suiistimale açık olmasıdır.


    Oysa yasa açık ve nettir. ÖTV muafiyeti yasasının ana teması ekonomik durumu düşük olan engelli bireylerin ulaşım ve erişim kolaylığını sağlamak ve sosyal hayata bağlamak için çıkarılan bir yasadır. Ancak sonrasında yasa kronik hastaları Engelli sayarak ÖTV muafiyet kapsamına almıştır. Hasta yakınları çok geniş bir kitleye hitap etmektedir.


    Türkiye ÖTV muafiyeti ile satılan araçların büyük çoğunluğu ekonomik durumu çok iyi olan iş adamları, doktor, avukat vb. gibi şahısların, Yaşlı hasta anne, baba ve 2 ve 3. Derecede hasta yakınlarına %90 engelli raporu çıkartarak ÖTV muafiyetinden yararlandıkları tespit edilmiştir. Bu durum aynı zamanda aşırı ithalatın önüne geçilmesi için araç alım sayısı bir hayli yüksek olan kronik hasta yakınlarının ayrı bir statüde değerlendirilerek ÖTV muafiyetinden muaf tutulması veya limit kısıtlamasının devamı yönündeki yasa değişikliğinin yapılması acilen gerekmektedir

    Asıl ihtiyaç sahibi engelli araç kullanıcıları mağdur etmiştir. Ağır ortopedik engelli bireyler tekerlekli ve elektrikli sandalye kullandıklarından, SUV veya Carevella Minibüs tipi araçları tercih etmektedirler. Ancak ÖTV araç limit sınırı yasası ile bu araçları almak mümkün değildir.


    ÖTV muafiyetinde kanun değişikliğine gidilmesi, Bu mağduriyetin ortadan kalması ve ÖTV Kanun tasarısının düzenlenmesindeki isteğimiz, ortopedik engelli araç kullanıcılarının limit kısıtlamasının kaldırarak eski yasada olduğu gibi 1.6 cc motor hacmi ile sınırlandırılması ve engellinin istediği bagaj,katlanabilir koltuk, araca sahip olması gerekmektedir..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marto1 -- 24 Mayıs 2021; 0:40:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: marto1

    Bu mesaj silindi.

    Sizinle burada konuşmayacağım internet alemindesiniz diye insanlara hakaret edemezsiniz mahkemede görüşürüz.

  • tamam canım

  • Benim iki engelli çocuğum var iki de raporlu aracım var.yukarda bir demiş engelli araç içinde olmalı...Sabah çocuğumu özel eğitim merkezine bırakıp (Ayda 4500 TL veriyorum oraya) dönerken polis nerde engelli derse suçlu olacağım.İlk aracım epey lüks,4 sene önce aldım.E180 de alabilirdim ama almadım.

    İlk aracım 330 bin sınırından önce aldığım bir araçtı,borca girmeden alabileceğimin en pahalısını aldım.

    şimdi diyeceksiniz ki madem paran var neden bu araçları raporla aldın..şöyleki,eşim ve ben bordroluyuz,sağlıklı çocuğumu özel okula veriyorum,kuyumcu porsche ile geliyor ama işletmesi her sene muhasebecisi tarafından zarar gösterildiği için özel okul bursu alıyor çocuğu,işletmesine Jeep alıyor vergiden düşüyor,evine klima taktırıyor vergiden düşüyor,çocuğunu balayına gönderiyor otel makbuzunu vergiden düşüyor.Ben se karı koca bordrolu çalıştığımdan eşşek yükü ile vergi veriyorum,çocuklarıma bakım parası alamıyorum,annesine bakıcı maaşı bağlatamıyorum çünkü annesi de çalışıyor.Üstelik bir de eve kadın tutup maaş veriyorsun ilaveten.Uzun yıllar ilk çocuğuma rapor almadım,eğitim masraflarını cebimden ödedim (Haftalık 4 saat veriyor devlet baba ve yetmiyor) ... 8 Senenin sonunda alemin kerizi benmiyim dedim raporu ve aracı aldım...Evet para kazanıyorum ama sosyal devletin bana hiç bir jesti yok.Bari araba alayım dedim,sonra eşime de araba aldım.Sürdüğünden değil ha bu arada.Gece 4-5 kere kalkıp ayağında çocuk sallayıp sabah işe zombi gibi giden kadının arabayla ne işi olur.Araba ona acıları arasında ufak bir mola olur belki.

    işim gereği evde yatalak insanlar gördüm.İnanın kuntiz anadolu insanı,hele de o fettan gelinler maaş bağlandıktan sonra gözü gibi bakıyorlar.Evveliyetı da biliyorum,yatalakları bir köşeye atarlardı.şimdi yaşatmaya çalışıyor aileler.Haaa Adolf Hitler gibi toplayıp imha etsen ya da bakmasan tez ölseler hakikaten ülke ekonomisinden yük kalkar.Allah korkusunu bir kçşeye atarsanız gerçek bu.Ama unutmayın ki,Allah'ın hiç kimseye sen 90 yaşında ayakta öleceksin,çocukların da sağlıklı olacak diye verilmiş bir sözü yok...Çocuğum sağlıklı diye de düşünmeyin...Bir evin bir oğlu,elektrik çarpıp iki kolunun kesildiğini gördü bu gözler.

    Suistimali engelleme yöntemlerine fikir üretmeye de çalışmayın.Öyle bir yöntem yok.





  • Ben ortopedik engelliyim ve aracımı kendim kullanıyorum.Binbir uğraşlar sonucu ilk aracımı 2000 yılında aldım ve şu an kullandığım araç 3. aracım. Öyle yazıldığı gibi her 5 yılda bir araba peşinde koşmuyorum. Evet son 6-7 yıldır engelli aracı olarak satılan araçların yaklaşık sadece %10-15 oranında kendi kullanandır. Keşke yürüyüp, koşsam ama arabam olmasa. Neyse herkese,zor durumda olanın Allah yardımcısı olsun.

    Bundan sonra araba almayı Allah herkese nasip etsin.Bakın naçizane tecrübe olarak ve aracını kendi kullanan bir engelli olarak;
    -Ayaklarını kullanamayıp, elden tertibatlı araç kullanan için;

    -Kesinlikle otomatik olmalı
    -bagaj büyük olmalı(tekerlekli sandalye, manuel veya elektrikli)
    -Geri görüş kamera veya ön arka park sensörler zorunlu ( elde gaz ve fren tertibatı varken kafanızı geriye döndüremezsiniz)
    -Her tür ek güvenlik ve konfor donanımı işinizi kolaylaştırır(şerit değiştirme yardımcısı, fren destek, otomatik far, silecek gibi)
    -Mümkün olduğu kadar sağlam, uzun garantili araç olması

    İşte minimum gereksinim. Lüks, gösteriş vs önemli değil. Şimdi söyleyin bu minimum özellikte en ucuz araba ne kadar. Şu anki aracımda yazdıklarımdan sadece ilk 3 var ve bana yetiyor. Ama bana bir tane örnek verin limit dahilinde olan bir araç. Yani diyeceğim yetkililer nasıl sen bu bu tertibatla, kodlarla araç kullanacaksın diyorsa, illa bir limit olacaksa genel bir limit yerine sen bu arabayı alırkende şu minimum özelliklere göre limitin şu olmalı demeli ve araçlara zam geldikçe limitte artmalı. Zaten artık maddi olarak alamayacak duruma geldik nerdeyse( hem araç fiyatları olarak hemde yakıt parası) ama bu gidişle yıl sonuna hiçbir engelli araç alamaz duruma gelecek yani paran bile olsa alamayacaksın.

    Herkes elindeki araca gözü gibi baksın.

    Not: Bunu yazmamın sebebi benim gibi engelli olup, zar zor para biriktirip, araba fiyat artışlarına yetişemeyen ve elinde parasını denkleştirse bile ya limite takılan ya da araba bulamayan arkadaşlara destek, birilerinin duyması için yazdım. Selam ve saygı ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zanka -- 2 Haziran 2022; 20:1:35 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.