Şimdi Ara

!!Herkese Merhaba!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar beni bu sayfalardan bilenler belki farketmişsinizdir, bir süredir aranızda değildim.
    Bunun sebebi de, fotoğrafçılık konusunda kendime yeni bir kapı aralamış olmamdır. (kendimce tabi)

    Şöyle bir kendime bakıyorum da, uzun bir süredir fotoğrafın kendisinden çok donanımı ile ilgilenmişim. Bu konuda DH hem bana yardımcı oldu hem de kendi tecrübelerimi sizlerle paylaşabilmemi de sağladı, minnettarım. Bu yönden DH ailesini unutmam mümkün değil ve her türlü donanım sorunumda ilk çalacağım kapı burası olacaktır.

    Fakat artık fotoğraf paylaşımı ve kritiği yapmak, kendimi ifade etmek ve geliştirmek için Fotokritik'i kullanıyorum.
    İlk başta DH'tan başka sitelere mesafeli kalmıştım ama, üyesi olup da 1 hafta gibi bir süre içinde kendimdeki gelişimi görünce adeta müptelası oldum. Fotoğraf paylaşımı ve kritiği için mükemmel planlanmış (ve programlanmış) bir site, ve içerisinde inanılmaz güzel fotoğraflar ve yorumlar yapılıyor. Ülkemizdeki amatör fotoğrafçıların sayısı ve çekilen güzel karelerin bu kadar fazlaca olması beni hem şaşırttı hem sevindirdi.

    Bu konuyu açmamın sebebi de, siz sevgili fotoğraf aşığı arkadaşlarımı, kendinizi fotoğraf alanında daha hızlı geliştirmeyi hedefliyorsanız FK'ya davet etmek içindir. Nasıl donanım konusunda DH bir numara ise, "fotoğraf" konusunda şimdilik ülkemizdeki en iyi platformun FK olduğuna inanıyorum.

    Aynı "nick" leri kullanırsanız orda da bir birimizi tanırız.
    Tabii hertürlü donanım muhabbeti için de burada buluşmaya devam ederiz.

    Not: FK'ya sadece sıradan bir üyeyim, FK'nın da üye sayısını arttırmak gibi bir amacı olmadığını, üyeliği hemen olumlu cevaplanmayanlardan biliyorum.

    Sağlıcakla



  • hocam sizin kendinizi gelistirmenize sevindim
    ama zaten fk bilmeyen yoktur diyorum ben
  • quote:

    Orjinalden alıntı: japonlaryapiyo

    hocam sizin kendinizi gelistirmenize sevindim
    ama zaten fk bilmeyen yoktur diyorum ben


    Tabii bilenler olabilir, ama bilmek ile aktif üye olarak kullanmak ta farklı. Aslında anlatmak istediğimi biraz dolaylı yoldan anlatmaya çalıştım (sebebini tahmin edersiniz... :)
  • alehar
    kendini bu denli geliştirerek belli bir mertebeye getirmiş olmana sevindim. Özellikle bunu donanim haber ailesi vasıtası ile yaptığına. Evet foto kritik te güzel bir site.Ancak benim izlenimlerim doğrultusundan şunu söyleyebilirim. Belli kişilerin gönderdiği resimler nedense çok yorum alıyor. Belki bana öyle geliyordur. Site yöneticilerinin bunda bir etkisi yok. Tamamen üyelerden kaynaklanıyor. Buda şahsımı biraz itici yaptı. Ama yinede foto kritik forum güzel bir site. Zaten takip ettiğim dh,fk,edevreler.turkboard.us gibi sayılı siteleri devamlı takip ederim
  • Ben 3 senedir üyeyim oraya, son 1 senedir sıradan bir fotoğraf sitesi olma yolunda ilerliyor.
    Eskiden dandik fotoğrafları kabul etmiyor onaylamıyorlardı, şu an her şey serbest.

    Bir de son 6 ayda orada milletin çektiği fotoğraflara saldıran bir ayak takımı , maço takımı dadandı. Ortak özellikleri bayan kullanıcılara yalakalık, nü çalışanlara saldırmak.

    Siteyi terk edip giden çok sayıda kullanıcı var.

    Gruplaşma eskiden de vardı, şimdi de var, ama şu anda inanılmaz boyutta.

    Bir de yakın zamanda satıldı orası, sitenin başına admin koydular bir tane. İşine gelmeyen konuları kilitliyor, yorumları siliyor, fotoğrafları yoruma kapatıyor. Demokratik havası yok oldu artık oranın...
    Geçenlerde ekose etekle poz veren bir model fotoğrafını çocuk pornosunu çağrıştırıyor diye sildiler. Sonra forumda gürültü koptu. Onlarca sayfa site yönetimi eleştirildi, sonra forumdaki o konuda kilitlendi.
    Öte yandan anıtkabir fotoğraflarını puana kapattılar. O bahsettiğim ayak takımı çoğunluğu ele geçiriyor. Eline makine alanı siteye üye yaparsan sonuç bu oluyor.

    fotoğraf konusunda istikbal vaad eden yer fotofanclub ve fotokronik. daha düzeyli yerler kesinlikle.

    Yani Alehar bence fazla takılmayın orada, çok iyi fotoğrafçılar var ama gittikçe bozulan bir yer.
  • buffalo tebrik ederim
    anlatmak istediğimi açıkca anlatmışsın. Ben senin söylediklerini biraz sakıncalı olur diye yazmamıştım
  • Arkadaşlar,

    düşünceleriniz dost tavsiyesi...
    Ama gözden kaçırdığınız bir nokta var kanaatimce.
    Benim kastettiğim sitenin tasarım ve sergileme mekanizması olarak çok başarılı olduğu. Yani kendi içinde çok güzel bir mantık kurmuşlar, bir takım kurallar ve mekanizmalarla bunu desteklemişler ve iyi bir görselleme ile neticede başarılı bir site yaratmışlar. Bu açıdan bence henüz daha iyisi yok.

    Ama sistem ne kadar mükemmel de olsa, içindeki bireylerin suistimallerine ve çarpıtmasına her zaman maruz kalacaktır. Söylediğiniz tip şeylerin olduğunun ben de farkındayım. Gruplaşmalar, adil olmadığını düşündüğümüz müdahaleler, yönetimler... Bunlar yaşamın bir parçası. Durum gittikçe daha da kötüleşir ve çekilmez bir hal alırsa, göbekten bağlı değiliz oraya :)

    DH' teki durumun hepimiz farkındayız, fotoğraf sergilemek ve eleştirmek için uygun bir mekanizması yok, zamanında geliştirmeye açık yönleri hep birlikte yazdık ama DH'ın ana misyonu ile de uyuşmuyor bu.

    İçinizde bir çoğunuz artık öyle veya böyle makina edindiz, FK olur, başkası olur, kendinizde hızlı bir gelişme yaratma istiyosanız, donanımın zincirlerinden kurtulmanız gerekir.

    Buraya fotoğraf koymaya çalışan arkadaşlar lütfen yanlış anlamasınlar ama malesef çizgi belli bir düzeyin üstüne çıkamıyor. (Bu benim içinde geçerliydi, çünkü burdaki mekanizma bu amaç için tasarlanmamış) Yukarılara tırmanmak gerek ve hangi dağa tırmanacağına herkes kendisi verecektir, ama unutmayın zirveler hep soğuk, rüzgarlı ve çetin olur :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 26 Nisan 2007; 13:55:28 >
  • alehar
    yorumun için teşekkür ederim. En azından sert bir çıkış yapmamışsın.
    Kabul, birde senin baktığın çerçeveden bakıcam ve bolbol fk yı ziyaret edicem
  • Ya fk yı pek yaymasak :P
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BzBz

    Ya fk yı pek yaymasak :P

    Aslında demek istediği bu tercüman olmuşsunuz :)

    Adam diyafram bilmez, enstantane bilmez, altın nokta bilmez, eline alır iyi kötü bir makine. aynanın karşısına geçer kendini çeker, kitabın arasına yüzük koyar onu çeker....
    Üşenmez yorum yazarsın iyiniyetle, olmamış diye, bu sefer efelenir, kızar köpürür.

    Geçen bir tane vardı, eline sigarayı almış, gece camın önüne geçmiş, üstünde fanila, ortam tam arabesk yani, bir de kabak flaş kullanmış, çekim de berbat yani

    Onu yüklemiş ve site kabul etmiş. onaylamış fotoyu. dediğim gibi ben uzun süredir üyeyim oraya, gittikçe sıradanlaşıyor.

    yapılan yorumlar;
    ''merhaba murtaza, çok güzel olmuş, eline sağlık, 15 kelime kuralını kim çıkardı, hala olmamış 15 kelime, hah şimdi oldu- 4x4'' şeklinde....

    sığlaşma, yüzeyselleşme var...

    geçen gün anasayfada 15 puanlı bir fotoğraf vardı, noise tarlası mübarek, kadrajda poşetler filan var, manzara süper ama fotoğraf berbat. dayanamadım yazdım, bunun nesi bu puanı hak ediyor diye....12 kişi eksi vermiş bana, düşünün artık.

    ha, bir de forum kısmı var, 2 sene önceki konuları açın bakın, bir de güncel olanları. forum kısmı geyik doldu 6 aydır....
    adam sormuş, yeni bir dslr aldım, tarih atma fonksiyonu yok. 30 kişi dalga geçmiş, dslr ler tarih atmaz dememiş bir kişi bile. gülünç olan ne ki, adamlar analarından dslr ile çıkmışlar sanki galerilerini açıp bakıyorsun, abidik gubidik şeyler.....

    oradaki sorun şu, satıldı site, satın alan adam ciddi para verip aldı, siteye ilk kez reklam aldılar. eskisi gibi az sayıda seçkin insan değil, çok sayıda üyeye ihtiyaçları var. reklamlar tık başına çünkü....


    @alehar, beni yanlış anladınız , ya da yanlış anlamaya mahal verdim:) konu açtığınız için sizi eleştirmiyorum, hatta teşekkür etmeyi unutmuşum, şimdi edeyim:)

    şu konuda haklısınız, burada fotoğraf paylaşarak elbette bir yere varamayız. sonuçta bir donanım sitesi burası.
    kendimize güveniyorsak bir galeriye üye olmalıyız. orada usta insanların yorumları önemli ççünkü.

    ben sadece gittikçe vasat bir yer olmaya başayan site hakkındaki fikirlerimi söyledim...
  • buffalo, ben hiç bir şey bilmiyorum ama öğrenmek istiyorum, ilk makine olarakta iyi bir şey alıcam zannedersem, bana temel bilgileri sağlayabilecek (özellikle dslr hakkında) önerebileceğin bir kitap vs. kaynak var mı?
  • buffalo tamam kardeş bende senin düşüncelerinin paralelindeyim.
    Bende pek girmez oldum o siteye. Ama aslında birde değişik açıdan bakalım. Senin yada nacizane benim gibi kişiler temelli bırakırsa siteyi. Bu birazda bizim elimizde. DH nasıl aynı formatta ilerliyor.
    Maksat reklam değil. Abuk subuk foto ekleyenlere adam gibi manası olan içinde bişeyler anlatan resimler ekleyerek bişeyleri anlatalımki, bizde kendimizi kazanalım.
    Ben bu güne kadar dh bile foto eklemedim. Bir iki çalışmam oldu. O da foruma resim eklemeyi öğrenmek için.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: playmaker

    buffalo, ben hiç bir şey bilmiyorum ama öğrenmek istiyorum, ilk makine olarakta iyi bir şey alıcam zannedersem, bana temel bilgileri sağlayabilecek (özellikle dslr hakkında) önerebileceğin bir kitap vs. kaynak var mı?


    :)
    Dostum sonuçta hiç birimiz bir zamanlar hiç bir şey bilmiyorduk fotoğraf hakkında. Ve hala engin bir denizin kenarındayım ben halen:)

    Gözün korkmasın, sanılanın aksine hiç de zor değil.

    Sana önereceğim ilk kaynak National Geographis dergisinin 4CD lik eğitim CD lerini edinmem olur...Orada gereken çoğu şey harika anlatılmış. Bunun dışında bol bol fotoğraf incele, photosig,photo.net gibi sitelerdeki fotoğraflara bak. Özellikle çekim değerlerini iincele, anlamaya yorumlamaya çalış.

    Fotoğraf sadece teknik bir şey değildir, hatta teknik çok geri plandadır. Senin iç dünyan ne kadar zenginse çekeceğin fotoğraflar o derecede iyi olur....

    Natioanal G. CD lerini aydınlar foto satıyor diye biliyorum, oradan olmazsa dergiye telefon et, kargoyla yolluyorlar. Eğer kotasız adsl varsa pm at, sana link vereyim;)
  • burada açıkca reklam yapıyorsunuz, hoş değil
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .Taner.

    burada açıkca reklam yapıyorsunuz, hoş değil



    Alehar çok eski, çok bilgili ve bir o kadarda sevilen bir üye. Tanıyanların böyle bir şey yapmadığını/yapmayacağını bildiğinden eminim.

    @Alehar;

    Paylaşımın için teşekkürler. Bende senin kadar olmasa da donanımı ile ilgilendim bugüne kadar. Fotokritik yada benzer bir siteye üye olmak için 400D alıp, yeni bir başlangıç yapmak istiyorum.

    Saygılar.

    Edit : İmla hatası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet1980 -- 26 Nisan 2007; 16:26:55 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ahmet1980



    Alehar çok eski, çok bilgili ve bir o kadarda sevilen bir üye. Tanıyanların böyle bir şey yapmadığını/yapmayacağını bildiğinden eminim.



    +1 katılıyorum.
  • sevgili rondo1194
    şimdi de sen benim söylemeye çalıştıklarıma tercüman olmuşsun :)

    Sevgili buffalo açıklamaların için teşekkür ederim :)

    Sizleri davet etmemdeki sebeplerden biri de bu aslında, bir çoğunuzu tanıdım ve oraya katılımınızla hem üye kalitesini iyileştirmeye hizmet edeceğini düşünüyorum (bir nebze de olsa) hem de buradaki arkadaşların kendilerini çok daha hızlı bir şekilde fotoğrafçılık alanında geliştireceklerine inanıyorum.

    Ortada güzel olan bir şey varsa, onu sahiplenmeli, korumalı ve daha iyiye ulaşmak için mücadele etmeliyiz. Kendi haline veya bozguncuların eline teslim edersek en mükemmel şeyler bile bozulur...

    Not: bu arada DH'ın üye sayısı FK nın katlarıdır sanırım ama buradaki düzey bir şekilde oturmuş ve korunuyor. Ama yanlış şeyler olmuyor mu? oluyor. Bu durumda terketsek...

    quote:

    Orjinalden alıntı: rondo1194

    buffalo tamam kardeş bende senin düşüncelerinin paralelindeyim.
    Bende pek girmez oldum o siteye. Ama aslında birde değişik açıdan bakalım. Senin yada nacizane benim gibi kişiler temelli bırakırsa siteyi. Bu birazda bizim elimizde. DH nasıl aynı formatta ilerliyor.
    Maksat reklam değil. Abuk subuk foto ekleyenlere adam gibi manası olan içinde bişeyler anlatan resimler ekleyerek bişeyleri anlatalımki, bizde kendimizi kazanalım.
    Ben bu güne kadar dh bile foto eklemedim. Bir iki çalışmam oldu. O da foruma resim eklemeyi öğrenmek için.
  • teşekkür ederim Ahmet1980 ve buffalo, desteğiniz ve güveniniz için.

    "reklam yapıyor" argumanına hiç girmeyeceğim bile...


    quote:

    Orjinalden alıntı: buffalo


    quote:

    Orjinalden alıntı: Ahmet1980



    Alehar çok eski, çok bilgili ve bir o kadarda sevilen bir üye. Tanıyanların böyle bir şey yapmadığını/yapmayacağını bildiğinden eminim.



    +1 katılıyorum.

  • Sevgili Alehar,Açtığın topiği yeni farkettim, Hoş geldiniz....Bende yeni FotoKritiğe üye oldum ama nedense gerek sitenin düzenleniş tarzı (Teknik) ve okuduğum bir kaç topikten sonra ki Ankara'da Fot. makinesi tamiri ile ilgili idi, ne tenkite ne de en ufak serzenişe tahammülü olmayanlarla dolu bir site ve de nede birbirlerine hitap tarzını beğenmedim. Sevgili The_Web'in 2 fotografı vardı biraz evvel aradım bulmak neredeyse imkansız. Hata da bende oldu takip edilen konu olarak işaretlemem gerekirdi ama bir garip site, kısacası beni daha baştan sarmadı vesselam.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Alehar

    teşekkür ederim Ahmet1980 ve buffalo, desteğiniz ve güveniniz için.

    "reklam yapıyor" argumanına hiç girmeyeceğim bile...


    quote:

    Orjinalden alıntı: buffalo


    quote:

    Orjinalden alıntı: Ahmet1980



    Alehar çok eski, çok bilgili ve bir o kadarda sevilen bir üye. Tanıyanların böyle bir şey yapmadığını/yapmayacağını bildiğinden eminim.



    +1 katılıyorum.



  • ben de üyeyim oraya genelde kalite kokan fotografların
    incelemesini yapıyorum teknik açıdan faydalı oluyor
    iso enstantane diyafram ışık değeri lens tipleri vs vs

    ama bazen
    http://www.fotokritik.com/506929
    gibi fotolar da ekleniyor insan deli oluyor tabi

    ama bence sitenin altyapısı iyi
    menuler falan kolay geliyor bana
    fotograflarda secici olunsa çok güzel olacak..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.