Şimdi Ara

HERKES BİLGİSAYAR MÜH İSTERKEN SEN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Makine ,elektrik- elektronik müh mezunlarının bilgisayar mühendisliğine göre daha fazla çalışma alanları yok mu birileri beni aydınlatsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Elektrik-elektronik mühendisleri de yazılım dersleri görüyor eğer kendini yazılım konusunda geliştirirse bilgisayar mühendisine göre çalışabileceği alan daha geniş olur.
  • Şimdi neden bilgisayar mühendisliği bu kadar revaçta ilk önce buna bakalım.

    "çok hızlı teknoloji gelişiyor" lafını o kadar duymaya başladık ki artık gelecekte sadece bilgisayar mühendisleri çalışacak yapay zekalar herkesin yerini alıcak herkes işsiz ama bilgisayar mühendisi iş bulacak mantığı var.

    bilgisayar mühendisliği diye bir şey yok orası ayrı bir konu.

    bilgisayar mühendisliği sıkı çalışma ve özveri gerekli konular zor mu bilmiyorum belki uzun zamandır bu işin içindeyim zor değil çalışınca yapılabiliyor bazı noktaları anlamakta tabii ki zorluk çekiliyor ama en nihayetinde konu anlaşılıyor ve zincirler çözülerek sonuca ulaşılıyor.

    bilgisayar ile vakit geçirmeyi oyun oynamayı seviyorum bu yüzden bilgisayar mühendisi olmak istiyorum diyen bir kesim var. bilgisayarın çalışma prensibi tamamen matematik üzerine kurulu eğer ciddi şekilde analitik düşünemiyorsanız ve bu mesleği yapmak istiyorsanız öğrenmek için çaba harcamalısınız sonunda oluyor mu test edildi onaylandı oluyor.


    peki bilgisayar mühendisi dışında mesleğe yönelmek hata mı bence en mantıklısı bilgisayar mühendisi olmamak. neden peki ?

    temel mühendislikler neredeyse hiçbir zaman bitmeyecek meslekler. ama bilgisayar mühendisi için diğer bölümlerden mezun olduktan sonra kurs veya kendi çabasıyla "bir nebze" bir şeyler "üreterek" sizin 4 yılınızdan daha iyi işler çıkarabiliyor. o yüzden eğer temel mühendislikler yani 4 yıl sonra bir usta nasıl yapabileceği evin boyutu ve ölçüsü belli ise çok büyük gökdelen yapamayacağı gibi inşaat mühendisi de olamaz. 4 yıl sonrası kendi imkanları ile de elektrik mühendisi olmak bilgisayar mühendisliğine göre kat ve kat daha zor.
  • Fapstronot kullanıcısına yanıt
    Yazınız için teşekkürler şimdi bu bilgisayar oyunu seviyorumcular mersine giderken tersine EE okumak mantıksızmıdır acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 24 Ağustos 2021; 13:7:22 >
  • EE ile bilgisayar müh. yakın olduğu söyleniyor ben çap için bakmıştım internetten hiç aynı gozukmuyor 10 civarı ders almak gerekiyormuş.

    sorduğun soru için bunu kendine sorman gerekli. sen bilgisayar müh. yazarsın 4 yıl sonra mezun oldun diyelim. 4 yıl içerisinde 2 yıllık programcılık okuyup senden daha iyi yere gelip iyi maaş alabilir.
    üzerine şöyle bir şey var. teknoloji gelişmesiyle artık çocuklara küçük yaşlarda programalma dili öğretmeye başlıyorlar. yani ileride bu bir meslek değil bir zorunluluk olacağını düşünüyorum. buda türkiye gibi bir yerde ister istemez maaşları düşürür.

    burada şu yanlış anlaşılmasın programlama dili biliyor diye bilgisayar müh. ile aynı kefeye koymuyorum türkiye de ihtiyacını karşılayan bir eleman diğer müh ile aynı tutuluyor o yüzden böyle düşünüyorum yoksa ikisi aynı kefeye kesinlikle konulamaz.
  • Makine konusunda aydinlatabilecek bir dostumuz var midir ? Gordukleri dersler ne icerikli, araba-otomotiv harici calisma alanlari, ulkemizde ve yurtdisindaki farkli ulkelerde (avrupa abd korfez ulkeleri rusya vb) sektorun gidisati vsvs

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bağdatlı Ruhi

    Elektrik-elektronik mühendisleri de yazılım dersleri görüyor eğer kendini yazılım konusunda geliştirirse bilgisayar mühendisine göre çalışabileceği alan daha geniş olur.

    Bir elektronikçi de rahatlıkla yazılımsal konularda etkin olabilir hocam. Bu kendini geliştirmekle alakalı tamamen.

  • Bu kisinin kendini ne kadar gelistirdigine bagli


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EEM ⊃ CENG

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.