Şimdi Ara

HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
669
Cevap
10
Favori
49.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı.



    Donanım Haber Forumları - GPS & Navigasyon Bölümü bir ilk'e daha imza atıyor.

    Dünya devi Harita Yazılım firmalarından biri daha olan NAVTEQ Donanım haber forumlarında.



    Özellikle Nokia & Windows kullanıcılarının yakından tanıdğı ve Türkiye'de satılan Bazı PND cihazlara harita verisi sağlayan Navteq Türkiye artık bizimle.

    Bu konu altında, kullandığınız Navteq Haritalarla ilgili eksiklik, hata, değişiklik gibi bildirimlerinizi yapabileceksiniz.

    Her şeyden önce şunu bildirmeliyim ki; Navteq'in Dünya genelinde bu şekilde bir uygulaması yok. Navteq hiç bir kaynak ve kurumdan harita datası alıp kullanmıyor. Bunun yerine kendi araçlarıyla dolaşarak kendi datasını topluyor ve derliyor.

    Türkiye haritalarının daha hızlı işlenmesi ve düzeltilmesi için tarafımdan götürülen öneriye sıcak bakarak sadece Donanım Haber Forumlarına istisnai bir zemin hazırlamayı kabul ettiler.

    Bu konu altında yapacağınız her bildirim, derhal incelemeye alınacak. Derhal düzenleme imkanı olanlar en kısa sürede düzenlenip/değiştirilip kendi Ana Harita (Base Map) üzerinde sunulacak. Kullanmakta olduğunuz cihazlarınıza da Harita Güncellemesi olarak periodik güncellemeleri ile aktarılacak.

    Bildirimde bulunduğunuz düzeltmeleri anlık, kendi siteleri olan MAP HERE üzerinde görebileceksiniz.

    Bildirimlerinizi; Koordinat bilgisi ile mümkünse bir ekran görüntüsü desteğiyle açıklamanızı ekleyerek yapmalısınız.


    Önemle bildiriyorum; soru sormayınız, kullandığınız cihaz ile alakalı sorun paylaşımında bulunmayınız. Sadece Harita Düzeltmeleri bildiriminde bulununuz. Düzenlenmiş haritayıwww.here.com üzerinde kontrol ediniz. Şirket bu konuda çok tutarlı, yukarıda da belirttim Dünya genelinde böyle bir uygulama yapmıyorlar.

    Bir diğer avantajımız ne olacak; Navteq Türkiye haritaları ile ilgili doğru istatistiksel veriyi verecekler bize. Gerek kapsama yol ağı Km. bilgisi ve gerekse POI sayısını doğru olarak öğrenmiş olabileceğiz ilk ağızdan.

    Bir sonraki aşamada; Türkiye'de Hizmete alındığında Map Creator uygulaması ile tüm Navteq Haritaları üzerinde istediğiniz değişikliği yapabileceksiniz. Şu an için bu hizmet Türkiye'yi kapsamıyor, ileri bir tarihte mümkün olacak.

    Hayırlı olmasını diliyorum forumumuza.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 7 Nisan 2014; 8:02:14 >







  • Hayırlı uğurlu olsun.
  • Hayırlı olsun ve DOD252Admin kardeşim sanada gayretlerinden dolayı teşekkür ederem

    İlk bildirim benden olsun
    @DD252Admin Sivas-Pınarbaşı\Kayseri rota çizdiğinde Ulaş , Gürün ilçesi üzerinden çiziyor 237 KM Oysa Şarkışla üzerinden(bu yolda duble yol oldu)165 KM

    Kolay gelsin
  • Navteg'i donanım haberde aramızda görmemiz ne güzel. Büyük firmalar arasındaki bu hizmet yarışının sonuç olarak biz son kullanıcıların daha iyi hizmet almamızı sağlayacağı aşikardır. Navteq'in ilerde Türkiye'de de devreye gireceğini söylediği Map Creator hizmetinin ne olduğunu bilmiyorum. Umarım Tomtom'daki "Mapsahere" gibi bir hizmettir. Çünkü ben Türkiye'gibi yolları sık sık değişen ülkelerde haritanın geliştirilmesi ve daha iyiye ulaştırılmasının el birliğiyle çok daha hızlı olacağına inanıyorum. Bir I go 8 kullanıcısı olarak benzer bir hizmeti NNG'den de bekliyorum. Şimdi forumda harita datası olarak düşündüğümüzde Başarsoft zaten uzun zamandır vardı, Navteq de katıldı, en kısa zamanda Teleatlas'ın Türkiye partneri İnfotech'i de aramızda görmek dileğiyle diyerek umutla bekliyorum.
  • Korhan bey öncelikle açtığınız başlık için çok teşekkür ederiz. Verdiğiniz bilgilerin son derece isabetli bilgiler olmanın yanısıra bir o kadar durumu iyi özetlemiş olduğunuz için ayrıca teşekkür etmek isterim.

    Harita geliştirmek Türkiye şartlarında son derece zor ve meşakatli olmasının yanı sıra bir o kadar zor olan diğer yanı ise güncel tutmaktır. Bu konuda kullanıcılar olarak forum sayfalarından gelen uyarıları dikkatle inceleyerek güncellemeri yapmaya çalışacağız. Ekip arkadaşlarım bütün konuları titizlikle inceleyerek durum hakkında mutlaka bilgilendirmeleri yapacaklardır. Bununla birlikte yapılan güncellemeleri sizlerde here.com üzerinden görebileceksiniz.

    Saygılar
    Özgür Gerçek
  • Öncelikle göndermiş olduğunuz harita bildiriminiz için çok teşekkür ederiz. Araştırmalarımız sonucunda haritamız Sivas/Pınarbaşı rotasını Q412 ürünümüzden beri en kısa yol olarak sizin de belirttiğiniz gibi Şarkışla üzerinden vermektedir. Sistemimizin ekran görüntüleri ekte yer almaktadır.


    Haritanız da yolunuz da hep açık olsun.


    Özge Albayrak

    Geographic Analyst II
    Nokia Here Maps Ankara Ofis
     HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Geo Analyst

    Öncelikle göndermiş olduğunuz harita bildiriminiz için çok teşekkür ederiz. Araştırmalarımız sonucunda haritamız Sivas/Pınarbaşı rotasını Q412 ürünümüzden beri en kısa yol olarak sizin de belirttiğiniz gibi Şarkışla üzerinden vermektedir. Sistemimizin ekran görüntüleri ekte yer almaktadır.


    Haritanız da yolunuz da hep açık olsun.


    Özge Albayrak

    Geographic Analyst II
    Nokia Here Maps Ankara Ofis
     HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı.

    Cevabınız için teşekkür ederim Q412 yayınlanacak olan haritamı acaba çünkü NOKİA Here Maps'a girip yol tarifi dediğimde Gürün üzerinden vermektedir.Tıpkı aracımda bulunan RNS 510 cihazımdaki V9 haritasında olduğu gibi;

    Tekrar teşekkürler kolay gelsin




  • Merhaba ompekacar,

    Bizler HERE Maps olarak her üç ayda bir olmak üzere yılda toplam dört güncelleme çıkartmaktayız. Bunları da Q1, Q2, Q3 ve Q4 olarak adlandırmaktayız. Her ürün güncellemesi için Nokia Here Maps ekibi olarak toplamda 27000 saat çalışmakta ve bu özverili çalışma neticesinde her çeyrekte sizlere ortalama 2 milyon güncelleme sunmaktayız.

    Çıkartmış olduğumuz ürünlerin hangilerinin müşterimiz tarafından son kullanıcılara yani sizlere sunulduğu tamamen o markanın insiyatifinde olup, konuyla ilgili bizlerin çok fazla bilgisi ya da müdahalesi bulunamamaktadır. Kısacası bizler işin mutfağındayız.
    Konuyla ilgili sizlere tavsiyemiz ürünü almış olduğunuz şirkete başvurmanız ve çıkarttığımız yeni güncellemeleri ısrarla istemenizdir.

    Daha önce de belirttiğimiz gibi sizlerden gelecek olan bu tarz bildirimler bizler için son derece kıymetli olup, sürekli değişen, gelişen dünyada bildirimlerinizi yakından takip ederek en kısa sürede yanıtlamaya gayret edeceğiz.

    Yolunuz da haritanız da hep açık olsun.


    Özge Albayrak

    Geographic Analyst II
    Nokia Here Maps Ankara Ofis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geo Analyst -- 22 Mayıs 2013; 12:25:26 >




  • Konu gerilere düşmüş, inşallah ilgilenen olur. Mersin/Erdemli'de de aşağıdaki haritada kırmızı çizgiyle işaretlenen yeri yeni bir yol açıldı. Gerekli düzeltmeyi yaparsanız sevinirim.
     HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı.
  • Merhaba,

    Mersin/Erdemli bölgesindeki yol, bildiriminiz üzerine eklenmiştir.

    İlginize çok teşekkür ederiz.


    Özge Albayrak


    Geographic Analyst II
    Nokia Here Maps Ankara Ofis
  • Merhaba,

    Here Maps olarak siz kullanıcılarımıza sunduğumuz Map Creator hizmeti ile harita üzerinde yapmak istediğiniz güncellemeleri bilgisayarınıza herhangi bir program kurmaksızın sadece internete bağlanarak yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

    Map Creator sayesinde yol adı, yol tipi, şerit sayısı, trafik akış yönü, mekan adı, mekan tipi, adres bilgisi ve telefon numarası gibi birçok veriyi farenizin sadece birkaç tıklaması ile güncelleme imkanı bulacaksınız.

    Dilerseniz önce sizler için hazırlamış olduğumuz kısa tanıtım filmini izleyin,

    http://www.youtube.com/watch?v=YCZQ321STiU

    Videoyu izledikten sonra gönüllü olmak isterseniz, harita.destek@navteq.com e-posta adresinden bize başvurabilirsiniz.

    Haritanızın arzu ettiğiniz güncellikte olması dileğiyle


    Özge Albayrak

    Geographic Analyst II
    Nokia Here Maps Ankara Ofis




  • Citroen DS5 aracımda ki harita sürümü "Turkey Navteq 2011/2012 1ed". Bu sürümün daha güncel bir sürümü mevcut mu? Eğer mevcutsa bunu aracıma nasıl yükleyebilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Çocuğumun sınavı için ilk defa gittiğim Samsun 19.Mayıs Üniversitesine gittim gidişte sorun yaşamadım dönüşte Sivas için rota belirledim Aracımdaki Navteq
    haritalı cihazı açtım ve portatif Garmin Nuvi 310 cihazımıda açtım 10 Dk sonra yol ayırdımında biri sola diğeri sola rota çiziyor aracımdaki harita eski diye
    Başarsoftlu Garmin cihazıma inanıp onun çizdiği rotayı takip ettim yarım saat sonra asfalt yol bitti ve sola dönün dediği yerde Bahçeler vardı
    tekrar Aracımdaki Navteq haritanın dediğini yapıp yolu buldum.
  • benzer olay benım basıma da kusadası çesme arasında garmım 1410 ıle geldı. Aractakı navteq guzergahı dogru gösterıyorken, garmınddkı basarsoft ara sokaklara sokmaya calıstı. Yanlız, sonrarı ıgo ıle rota cızdırdım, dogru cızdı. Sanırım harıta ıle garmın yazılımı arasında bır uyumsuzluk var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garmin cihazlarla Başarsoft harita uyumsuzluğu son noktaya geldi demek ki

    Birkaç dostum yurtdışı seyahat gerekçesiyle Garmin & Navteq ikilisini kullanıyorlar hiç de fena değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: apollonx

    Citroen DS5 aracımda ki harita sürümü "Turkey Navteq 2011/2012 1ed". Bu sürümün daha güncel bir sürümü mevcut mu? Eğer mevcutsa bunu aracıma nasıl yükleyebilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim.

    Merhabalar

    Aracınıza ait en güncel haritayı Citroen servislerinden temin edebilirsiniz. Yanılmıyorsam DS5 serisinde RT6 model cihaz bulunmaktadır ve o cihaza ait en güncel harita 2012 haritasıdır.

    Saygılar
    Özgür Gerçek
  • O halde haritam güncel mi? Servisler malesef bu konuda yeteersiz, anlatımı bile türkçeye ben çevirdim güncellemelerle.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • apollonx kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen evet fakat teyit etmenizde fayda var.
    Araç üzerinde olabilecek iki harita yayınlanmış durumda.
    Birisi Q2 2010 diğeri ise Q4 2011 datası içermektedir.
  • İkiside eski sürüm. 2013 çıkmayacak sanırım. Servislerde malesef bendeki mevcut harita var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba
    bende nissan qashqai 2010 sd kartı mevcut yeni güncel haritalar varmı ve nereden temin edebilirim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.