Şimdi Ara

her türlü hava koşulunda ve hergün bisiklet kullanana tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bana tavsiye...


    arkadaşlar özellik 7-8 senedir her gün ortalama 8 km bisiklet kullanıyorum

    1-iç bacak boyum 84 olmalı sanırım 57 kadro işimi görüyor

    2-1,88 72 kg yim ve 30+ yaş

    3-işe gidip gelirken kullanacağım (sırt çantam ve işyerinde giydiğim kıyafetlerim ile kullanıyorum diyelimki kot ve kumaş pantolan gömlek mont vs) sırt çantamda genelde dolu oluyor (700 ml matara çorba için,genelde kitap,bazen olympus em10 mark 2 fotoğraf makinam)

    4- dahon wybe 7 katlanır ve triban 500 fb bisikletim var ikisinide aktif olarak kullanıyorum ikisindende farklı keyif alıyorum dahon biraz yoruyor gibi triban 500 fitnes bike ise çok seri bir bisiklet ama 19 mayıs ta olsa gerek 6 senesi dolacak diye biliyorum ve göbekten tak arada yine tak diye ses geliyor şimdi büyük bakıma sokmam gerekecek sanırım şayet fb ile 30,000 km yapmısımdır herhalde belkide bir çok parçasını değişmem gerekecek değer mi yada onun üzerinde oynasak yeter mi belki kadrosu çok iyidir.

    5-iyi bir bisiklet alıp uzun süre kullanmak istiyorum belki evlilik durumu olacak ilerleyen dönemde onuda alamayacağım diye korkuyorum o yüzden şimdiden biraz bütçe ayırayım diyede aklımda
    gravel,yol,ve şehirtur gibi birşeyler düşünüyorum aslında bütçe olarakta iyi birşey ayırmak istiyorum belki 4-5000 olabilir çok daha altta limitte bisiklet bulsam daha iyi olacak ama almışken nokta atış yapmak istiyorum gerçi 4-5000 in üstü bile olabilir limiti oraya kadar çıkarmışken 3 ün 5 in hesabını yapıp asıl canavarı kaçırmayalım bu arada çokta narin üst sınıf olduğu için diğer bisikletlerden daha masraflı bakım ücretlide olmasın

    6-her türlü beyin fırtınasına varım en uygun nasıl alınabilirse (diyelimki sıfır ama kusuru var hemen alırım, yada bisiklet tamircisi ve satıcısı bir arkadaşımız parça parça toplamış satıyordur o mantıklı ise onuda satın alabiliriö. hatta toplu halde alalım daha uygun alırız onuda beklerim her türlü fikir değerlendirilir)


    bu arada Allah c.c şükürler olsun motorsikletimde var fakat motorla sadece uzun mesafeler için birde gezmek için kullanıyorum birde motor için giyinmek çıkarmak kilitlemek hep sorun olduğu için motoru her zaman kapalı yerinden çıkarmıyor bisikletle gidip geliyorum bu arada ist. ikamet ediyorum istanbulda kullanacağım

    arkadaşlar aşağı yukarı bu şartlarda birisi için önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRajikomik -- 12 Mart 2020; 0:39:50 >







  • Hacı abi.

    Senin ilacını söylüyorum.

    Öncelikle kafa dengi tam bir pisikletçi olduğunu gördüm ve keyifle okudum.

    Gün içerisinde 200 TL 300 TL bisiklet önerisi isteyen çok insanla karşılaşıyorum. adama 1000 TL lik bisiklet önerince çooook yaaağğğvvvv diyor. Ulan gidiyon bir ıphone 4-5 bin para veriyon 1000 TL mi sana koyuyor.

    Neyse konumuza gelirsek. Senin hiç beklemene gerek yok. Sen o parayla Di2 setli full karbon yol bisikleti toplayabilirsin.

    Kadro olarak öncelik sıralaman Trek, Scott, Fuji olsun. Onlarda ömür boyu kadro garantisi var. Bu markalar bisikletin mercedes, bmw, audi si. Satmak istediğinde zorluk çekmezsin ve aldığın fiyatla sattığın fiyat arasında pek bir makas olmaz hatta kar bile edebilirsin.

    Eğer ki direkt toplanmış Trek alırsan onda da ömür boyu ücretsiz bakım var diye biliyorum. Ama biraz tuzlu olur. Aynı özellikleri toplamak varken.

    Velhasıl kelam ufak fiyat araştırmalarıyla o fiyatlara çok hafif çok güzel bir yol bisikleti toplayabilirsin.

    Takıldığın nokta olursa ben buralardayım bi seslen gelirim. :)

    bir de hangi ilde yaşıyorsun ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atria -- 12 Mart 2020; 10:37:22 >




  • iltifatınız için teşekkürler..

    200 300 tl lik bisikletle düz yolda kaza yapınca anlarlar ancak ve malesef :D birde herhafta bisikletin göbeği için bisiklet tamircisi diyeyim onlardan kendi parası olduğu halde medet umarken anlarlar. benim başıma geldi maalesef ben birde işini düzgün yapmadığını düşündüğüm birine denk gelirsem ki bisikletçilerin çoğu böyle çok sinirleniyorum adamların çoğunda ya ben bundan para alıyrum şunu düzgün yapayım olayı uok geçenlerde lastik tamir ettiriyorum adam dış lastiğin içinde birşey var mı diye komtrol bile etmedi ben kontrol ettim herif o şekilde iç lastiği takmaya çalıştı aldım elinden kontrol ettim o zaten düşmüştür diyor içinde olsa ve trkrar binmiş olsam yine patlayacak (ben lastik dedim siz 200-300 tl lik bisikletin göbeği,pedalı zinciri anlayın onlar içinde gitmek zorunda kalacaklar.


    di 2 seti ilk defa duyuyorun hocam bisiklet kullanmayı çok severim 7-8 senedir hergün kullanıyorum ama hayatım boyunca hep elimin altındaydı bisiklet ve aktif kullanırdım

    karbon kadro karbon maşa bunları biliyorum ama hatta yorumlardan aklımda kaldığı kadarı ile karbon maşa tamamda karbon kadro sanki pek önerilmiyordu ama ben onuda değerlendireceğim

    birde toplama bisiklet daha mantıklı gibi yazmışssınız ben bu bisikletin parçalarını nasıl toplayacağım nereden alacağız yurt dışı mı ayrıca nasıl birleştireceğiz bu terimlerede alışkın değilin ama bir yerden başlamak gerekiyor sanırın :D

    birde yol bisikleti demişsiniz hocam triban 500 fb den sonra gravel veya yol,tur bisikletine binmek zor gelir deyu mu acaba belkide dahon var deyu diğer tur ve yol bisikletini elediniz. hocam açıkcası benim pek mesafe anlayışım yok kolay kolay bisiklet üzerindeyken yorulmam evden bir çıkarım çamlıcaya çıkar üsküdarda karacaahmete ziyarete gider iş e öyle giderim :D iş yerimde kadıköydde birde sıtımda genelde çanta falan olur çantada dolu malum yol bisikletine gider mi acaba


    peki triban500 fb nin kadrosu kullanılarak birşeyler yapmak mantıklımıdır veya onu baştan aşağı yenilemek şayet bu bisikleti parmağımı kullandığım gibi kullanabiliyorum

    istanbul

    bisi.for. da gördüm corelli nin bir modeli çıkacakmış sanırım acaba o nasıl ? gravel deyu geçiyormuş sanırım 5000 tl civarı 2,0 gibi birşeydi sanırım.



    başka farklı görüşlerde gelecek mi acaba ?




  • TRajikomik kullanıcısına yanıt
    Abi şöyle bir anımı anlatayım sana. Ben ilk pisikletimi 29 inç dağ bisikleti olarak aldım. Onunla Ankara nın en dik yokuşlarını çıktım. Kaslar parçalanma derecesine geliyordu ama ben alıştığım için sıkıntı duymuyordum. Sonra Eskişehir e bisikletle gitmeye niyetlendik 235 Km. O hafta antreman için 100 km kısa tur yapalım dedik. Daha 15. Km sinde 1 km öteden kornaya basa basa gelen bir araç çarptı bana. Allah tan kendimi yere attım yoksa beni de götürecekti. Neyse bisikletin arka jantı falan 2 ye katlandı. Kadro da bişey yoktu ama. Eskişehir turuna yetişsin diye tamire verdim 1 hafta dediler. E benim 4 günüm var. Katılmakta istiyorum tabi. Ne yapcam ne etcem derken hazır kredi kartının limiti var bi pisiklet alayım dedim. Ama farklı olsun istedim yol bisikletine karar verdim. O sıra bizim grubun resmi pisiklet satıcısı abimize bir pisiklet gelmiş. Ablamızın biri 2 yıl boyunca sadece evde trainerin üstünde kullanmış sedona 910 Sora setli 9x2 pisiklet bi de eski sora setliler 9x2 yenileri 8x2. Gittim baktım efsane rengi var ve üzerinde toz dahi yok. Normal piyasası 2500 TL falandı o zaman dedim alıyommmmmm. Alttan girdim üstten çıktım 1500 TL ye bağladım. Hiç kullanmadan attım arabaya eve götürdüm. Akordu falan hazır zaten. Pazar sabah buluşma noktasına gittim. sabah 6 gibi. Hadi yola çıkacaz. Hacı bi pedal çevirdim. Abooooovvv noluyo la dedim kendime. Bisiklet kendi kendine gidiyor. Ben 1 pedal çeviriyorum o 3 pedallık gidiyor. Tabi bacaklarda alışkın değil. 235 Km gittim bana mısın demedi. Hadi bisikletle dönelim dedim az kalsın grupta dayak yiyordum. Umarım bu hafifliğin ne kadar önemli olduğunu anlatabilmişimdir.

    Sonrasında evlenip çoluk çocuğa karışınca piknik falan diyorlar gidiyoz ama ben bisiklet sürmek istiyorum. Hem onların gönlü olsun hem benim arabanın bagajına atar gittiğimiz yerde sürerim diye gittim bir de btwin katlanır bisiklet aldım 1x6 etti mi sana 3 pisiklet.

    Dağ, bayır, patika, yağmurlu ve karlı havalarda dağ bisikletini kullanıyorum.

    Azıcık güneş göreyim yol bisikletini

    Bi yere gidersem kullanırım diye katlanır bisikleti kullanıyorum.

    Ama sana şu kadarını söyleyeyim en çok keyif aldığım yol bisikleti. Hem akışkan hem hafif ( 7,9 Kg ) ayrıca tüm ekipmanların bulunduğu çantam ile sürüyorum. Yol bisikletinden sonra kendime dedim ki ben yıllarca hammallık yapmışım da haberim yok.

    Sana toplamayı önermemdeki sebep güzel bütçen var. Yine o bütçelere güzel bisikletler alabilirsin ancak toplama yaparak en iyilerden birine de sahip olabilirsin.

    Triban 500 ün kadrosunu da kullanabilirsin tabiki onda problem yok. Alırsın bir takım jant ve tiagra veya 105 set. Kullanmaya devam edersin.

    Ben kendim gibi düşündüğüm için söyledim. Benim şu an bu kadar bütçe ayırabilme ihtimalim olsa ( imkan değil en ufak ihtimal ) çok iyi bir bisiklet toplardım.

    Toplanma konusuna da takılma. Anladığım kadarıyla İstanbul da yaşıyorsun. Her ilin bir bisiklet grubu var neredeyse o bisiklet gruplarına üye ol. Onlar sana yol gösterir. Onlar esnaf adamları bilirler. Götürür hem çayını içersin hem sohbetini dinlersin hem de bisikletini uygun fiyata toplatır çıkarsın ( taş patlasa 100 TL )




  • vay be ne güzel bisiklet sahibi etmiş adam seni :D


    bugün birkaç bsikletçi gezdim hatta detachlonada gittim orası biraz musaitçeydi arkadaş önce rc500 önerdi

    ben yağmur çamur v.s kullanacağımı üzerimde mont bile olacağını vs söyleyince riverside500 bisikleti önerdi kendiside prof. bisikletçi sanırım benim gittiğim güzergahıda biliyor riverside 900 bile değil 500 önerdi birde lastikleri değişirsin dedi banada mantıklı geldi hatta iki bisikletide denedim gidonun tutuş açısı hoşumada gitti aynı katlanırdaki gibi katlanır dan farkı uzun mesafe kullanabileceğim birşey siz nedersiniz.

    triban 500 de olmadı yaptırırım sizin gibi hız yapma ihtiyacımda kullanırım diye düşündüm.
  • TRajikomik kullanıcısına yanıt
    Abi kurban olayım. Yazık o parayı alüminyuma verme.

    4000 TL alüminyum bisiklete verilir mi

    Yazık günah. Bu kadar bütçen var.

    Sen bisikletçi adamsın. Decatlondan bisiklet alınmaz. ( Ben aldım gerçi ama en uygun katlanır orada olduğu için :) Öylesine olmasaydı Dahon veya Tern alırdım ) Decatlondan sadece yedek parça forma falan alırsın.

    Git ikinci el al ama decatlondan alma.

    Bak gider onca parayı hazır toplanmış sıfır bisiklet diye alüminyum bisiklete verirsen VALLAHİ KÜSERİM SANAAA

    Bak sana diyorum. Git facebooktan vs den bisiklet gruplarına üye ol. Oradan sana yol gösterirler. O da olmadı atla gel Ankara ya buradan sana ayarlayalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atria

    Abi kurban olayım. Yazık o parayı alüminyuma verme.

    4000 TL alüminyum bisiklete verilir mi

    Yazık günah. Bu kadar bütçen var.

    Sen bisikletçi adamsın. Decatlondan bisiklet alınmaz. ( Ben aldım gerçi ama en uygun katlanır orada olduğu için :) Öylesine olmasaydı Dahon veya Tern alırdım ) Decatlondan sadece yedek parça forma falan alırsın.

    Git ikinci el al ama decatlondan alma.

    Bak gider onca parayı hazır toplanmış sıfır bisiklet diye alüminyum bisiklete verirsen VALLAHİ KÜSERİM SANAAA

    Bak sana diyorum. Git facebooktan vs den bisiklet gruplarına üye ol. Oradan sana yol gösterirler. O da olmadı atla gel Ankara ya buradan sana ayarlayalım.
    detachlondan almayı düşündüğüm velespit riverside 500 yani 1.850 tl 13,5 kg yamulmuyorsam

    ayrıca ben anladığım kadariyle hybrid bisiklet almam gerekiyor yol,şehir karışımı, beni düşündüren sadece kilitlenemeyen amörtisör var önde o yuzden diyorum ki riverside 500 e alternatif diğer markalardan daha donanımlı bir model var mı

    hybrid düşünmemin nedeni ise kısa mesafe ve konfor bunun yanında mont pantolon canta gibi giyinip binecek olmamdır


    birde beni düşündüren fitnes bikeden sonra yani yol gibi bir bisikletten sonra böyle amortisörlü bir bisiklet neler hissettirecek orada kullandığımda hoşum gitmişti açıkcası

    siz ne dersiniz

    bu arada şimdi kullandığım biraz önce üzerinden indiğimde detachlonun bisikleti triban500 fb ve memnunum

    kardeşim teklifine sevindim Allah cc razı olsun olmadı gruplarada bi bakem ama sende şu bisikleti bir değerlendir bakalım nasıl riverside 500



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRajikomik -- 16 Mart 2020; 19:55:28 >




  • TRajikomik kullanıcısına yanıt
    Abi 1x9 vitese sahip.

    Tek yaprak aynakol ( bi de çok büyük özellikmiş gibi zincir atmasını engelleyen sistem yazmış :) )

    Ben o kadar yıl bisiklet sürdüm 1 kes bile zincirim atmadı.

    Hayatımda gördüğüm en saçma vites sistemi.

    Hafif bir yokuşta bacakların patlar.

    Şehir bisikleti gibi yapılmaya çalışılmış ancak amortisör eklenmiş ??? ne alakaysa.

    Neyse ki amortisör kilitlenebiliyor. Yani eğer asfaltta sürüyorsan yokuş geldiğinde yokuşun başında durup inip bisikletin amortisörünü kapatman lazım.

    Veya yolda kullanırken patikaya girmeden önce durup amortisörü açman lazım :)

    Hidrolik disk olması güzel. Rengi de güzel. Ama sırf bu yüzden ben bu bisiklete bu parayı vermemmmm.

    Bak sana 2 ürün önerecem senin baktığın bisikletin fiyat aralığında. Senin baktığın bisiklete 10 basan bisikletler.
    https://www.epttavm.com/item/86397808_salcano-city-life-10-hd-24-vites-28-jant-bisiklet
    https://urun.n11.com/sehir-bisikleti/kron-tx-150-hd-28-jant-sehir-bisikleti-P314662850

    Emin ol bu bisikletlerden daha çok keyif alacaksın.

    Hatta gidip bisikletçiden sürüp deneyip en uygun neredeyse alabilirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atria

    Abi 1x9 vitese sahip.

    Tek yaprak aynakol ( bi de çok büyük özellikmiş gibi zincir atmasını engelleyen sistem yazmış :) )

    Ben o kadar yıl bisiklet sürdüm 1 kes bile zincirim atmadı.

    Hayatımda gördüğüm en saçma vites sistemi.

    Hafif bir yokuşta bacakların patlar.

    Şehir bisikleti gibi yapılmaya çalışılmış ancak amortisör eklenmiş ??? ne alakaysa.

    Neyse ki amortisör kilitlenebiliyor. Yani eğer asfaltta sürüyorsan yokuş geldiğinde yokuşun başında durup inip bisikletin amortisörünü kapatman lazım.

    Veya yolda kullanırken patikaya girmeden önce durup amortisörü açman lazım :)

    Hidrolik disk olması güzel. Rengi de güzel. Ama sırf bu yüzden ben bu bisiklete bu parayı vermemmmm.

    Bak sana 2 ürün önerecem senin baktığın bisikletin fiyat aralığında. Senin baktığın bisiklete 10 basan bisikletler.
    https://www.epttavm.com/item/86397808_salcano-city-life-10-hd-24-vites-28-jant-bisiklet
    https://urun.n11.com/sehir-bisikleti/kron-tx-150-hd-28-jant-sehir-bisikleti-P314662850

    Emin ol bu bisikletlerden daha çok keyif alacaksın.

    Hatta gidip bisikletçiden sürüp deneyip en uygun neredeyse alabilirsin.
    amortisör olayı benide düşündürüyor açıkcası


    salcano ve kron modelleride pek güven vermiyor



    benin özelliklerimde birine ne tarz gider acaba nokta atış birşey bulmam gerekiyor yine belki 10 yıl kullanacağım




  • Merhabalar tekrardan buradan devam edeyim. Öncelikle Bisiklet ile başlayalım. Halihazırda kullandğınız bisiklet 500 fb. fitness bike grubunda. Yani tur bisikleti ile yol bisikleti arasında. Tur bisikletinden hızlı ama konforsuz, yol bisikletinden konforlu ama daha yavaş olan melez bir bisiklet türü diyebiliriz kısaca. Ben yeni başlayanlara hep fitness bike bisikletleri öneriyorum. Bence en baştan bu bisikleti almakla doğru bir seçim yapmışsınız. 30.000 km. civarı yüksek bir kilometre. Mutlaka sarf malzemelerin değişmesi gereken bir kilometre. (lastik, fren pabuçları, vites, fren telleri, gerekirse aynakol dişlileri ve ruble ile zincir, hatta ön, arka ve orta göbekler...) Jantta sıkıntı yoksa değiştirmek gerekli değil. JAntta en çok sıkıntı yaratacak fren yanaklarının değdiği kısım... Oranın durumuna göre akort ayarı ile jant kullanılmaya devam edilebilir. Pedal çevirirken gelen tak tuk sesi de büyük ihtimal orta göbek ile alakalı. İlk akla gelen göbek gevşemiş olabilir. Ya da bilya ya da rulman dağıtmış olabilir. Gevşemişse sıkılır. Göbek bilyalı ve bilya dağıtmışsa değişmesi en sağlıklısı. Rulmanlı ise rulmanları değiştirerek kurtarılabilir. Göbek değişimi Fazla bir masraf çıkarmaz. İlk başta bunu değerlendirebilirsiniz.


    Gelelim tavisye mevzusuna. Eğer bisikleti değiştirmeyi kafaya koyduysanız şu an kullandığınız Fitness bike kategorisinden daha hızlı ve atak bisiklete geçmeniz yararınıza olacaktır. Tur bisikletine geçseniz daha rahat bir sürüş yaparsınız, çamurluk bagaj takarak işlevsellik sağlayabilirsiniz ama şu an kullandığınız bisikletten sonra sizi kesmez. Bisikletten sıkılabilirsiniz. O yüzden ben yol bisikletini tavsiye edeceğim. Şu an ki bisikletten daha fazla memnun kalacağınız kesin..... Benim de 3-4 çeşit bisikletimin aynı anda olduğu zamanlar oldu. Aralarında kullanmaktan en zevk aldığım her zaman yol bisikleti idi... Yol bisikletinin şu an ki kullandığınız fitness bike dan tek eksisi rahatlığı... Yol bisikletini kullanırken neredeyse yolda ki her taşı, mercimek tanesini bile hissedersiniz... Yol bisikletinin en güzel yönü de bence gidon ve sti kolları. Drop bar gidon dünya tarafından kabul görmüş bisiklette en ergonomik tutuşu birden fazla sağlayabilen bir geometriye sahip. dünya turcuları da son zamanlarda artık drop bar gidon kullanmaya başladı. Şimdiye kadar birçok gidon çeşidi kullandım, Flat, Kelebek, Riser. drop bar gidon. v.s... İçlerinde en rahat ettiğim bileklerimi ve kollarımı en az ağrıtan drop bar idi.... Ayrıca drop bar da Vites değiştirme frenleme sti kollar sayesinde çok rahat ve hızlı...


    Yol bisikletleri de kendi arasında birkaç kategoriye ayrılıyor. endurance, time trial, tırmanış, race v.s. diye gider. Bizim gibi günlük kullanıcılar için endurance olanlar her zaman tercih edilmeli... Cyclocross ve gravel tarzlarını günlük kullanım için değilde daha çok tur amaçlı tercih edildiği için onları eledik. Bizim amacımız seri. kısmen rahat ve keyif veren bir bisiklet almak o da endurance kadroya denk geliyor... piyasa da fazla seçenek yok. İkinci alternatif olarak race kadrolar düşünülebilir...


    Yol bisikletinde en önemli parça kadrodur. Sonra jant takımı daha sonra vites fren grubu gelir. Kadrolar karbon, alüminyum olarak genelde ikiye ayrılır. Karbon kadrolar da kendi arasında içerisinde ki alaşımlarına göre en az 3-4 çeşide ayrılıyor. Mesela salcano nun xrs 02 karbon kadrosu ile xrs 010 karbon kadrosu alaşımları aynı değildir. Keza Canondale de kötüden iyiye supersix--- supersix evo----- supersix evo hi mod..... diye gider. YAni her karbon kadro aynı özellikte değil..... Karbon kadronun alümnyumdan farkı bizim gibi amatör bisikletçiler için ançak 2-3 madde ile anlaşılır. Bunlar: 1- Ağırlık, 2- Esnememezlik, 3- Uzun turlarda daha az yorgunluk hissi. Diğer farklarını biz amatörler hissedemeyiz. Alüminyum kadrolar da kendi içerisinde alaşımlarına göre birkaç çeşide ayrılır. Genelde kabul görülen en iyi alüminyum kadro Canondale Caad serisidir. Yine Giant tcr, canyon ve specialized in roubaix gibi kadroları üst seviye alüminyum kadrolara örenektir... Alüminyum kadrolarda genelde karbon ön maşa tercih edilir. Darbeyi daha çok emdiği ve daha az esnediği için.. Canondale ve Specialized in birkaç alüminyum kadrosunda arka maşalar da karbon olabiliyor...Endurance kadrolara da örnek verirsek Canondale Synapse, Trek Domaine, Specialized Roubaix ..... Piysada zaten fazla endurance kadro yok. Genelde aero ve race kadrolar var. İş kadeoyla bitmiyor, ikinci aşama jant seti ..... Piyasada shimano, mavic, campognolo, dt swiss, fulcrum en bilinen jant setleri. Shimano nun jant setlerinin göbekleri genelde kapalı kartuş sistemi denen bilyalı göbeklere sahip. Diğerleri rulmanlı.... Alacağımız bisiklette en az bir mavic aksium veya fulcruum 7 jant (en uygun fiyatlı olanları...) olursa iyi olur. yok bu jantlar yoksa da daha sonra bir şekilde tamamlarız..... Vites sistemi de shimano, campagnolo ve sram en blinenleri. İçlerinde en iyi campi... ama fiyatları çok yüksek ve uyumlu jant bulmak zor... alacağımız yol bisikleti mümkünse en az 2x10 sistemli olmasını tercih edelim. Yani shimano da minimum tiagra 4600 serisi, sram da da apex (minimum) serisini en kötü ihtimal tercih edelim. Hem sürüş ergonomisi, hem vites geçişlerinde ki,sorunsuzluk hem vites ayarlarında ki sorunsuzluk, hem kullanım ömrü, hem upgrade edilebilme seçenekleri için minimum bu seriler şart.... Benim tavsiyem f/p olarak shimano 105 5700 serisi... aynakolumuzun 50-34,,, rublemizin 11-28 olması ilk aşamada bizim için en yeterli ve en iyi kombinasyon. İlerleyen zamanlarda değiştirilebilir.....

    Bütçemiz göz önüne aldığımızda elimizde ki fb 500 ü de sattığımızı düşünürsek, 5-5,5 bin tl civarı bütçemizin olduğunu varsayalım..... Bu bütçe le üst seviye bir karbon bisiklet almak imkansız. ancak giriş seviyesi karbon kadro veya üst seviye alüminyum kadro alınabilir. tabii ki bu seçenekler ikinci el için.... Sıfırlarda bu bütçe yetersiz kalacaktır.. Benim ilk seçeneğim Canondale Synapse olurdu diye tahmin ediyorum.... O fiyata çok zor ama ikinci elde belki denk gelebilir. Karbon kadro alcam diye gidip te Çin den gelen çakma marka kadrolara hiç bulaşmayın. Örnek Pinarello, Cinelli, Colnago gibi... bu çakma kadrolar orjinallerinin birebir ölçü ve açılarına sahip ama alaşım olarak orjinalleri ile alakaları yok. Çok daha kötü akışkanlığa ve dayanıklılığa sahipler... ikinci seçnek olrak Trek Domaine, 3- Alü Specialize Rubaix. Bu 3 ü arasında en ulaşılabilir fiyatlı olan Specialized.... eğer ki bunları bulamadık. Focus Cayo, Canondale Caad, Scott Speedstar, Merida Sucultura serilerine bakabiliriz. Bunlarda denk gelmedi en son Sedona 650, Salcano xrs 030 seçeneklerini gözden geçirebiliriz. Bu bisikletlerin hepsi vites sistemi tercihimize uyuyor. Kadro olarak da aralarında bayağı farklar var. Jantlarda ise çoğunun değişmesi gerekebilir.... Seçenek çok, bütçe kısıtlı, işiniz zor. bu markalar arasında seçim yapabilirsiniz ikinci el olmak kaydı ile....


    Motor mevzusu da ayrı bir dünya alem.... Ekipmanınızın tam olduğunu düşünsek bile eğer motor değiştirip üzerine yukarıda belirttiğiniz 4.000 tl. ekleyecek bütçeniz var ise bence hiç bulaşmayın. 125f ile yolunuza devam edin. Scooter almadığınız sürece hangi motoru alırsanız alın 125 f in şehir içi kullanım rahatlığını ve yakıt tasarrufunu ararsınız. crf 250 l ilk başlarda 125 f den sonra size çok iyi gelecek ama bir kaç ay sonra o da büyük ihtimal yetersiz hissettirecek, özellikle uzun yolda..... O yüzden bence motor dursun bütçe yoksa.. Arkadaşınızda ki Transalp de karbüratörlü model olabilir. Güzel motordur ama işte yaş mevzusu..... 15 yaşına gelmiş.... Her Motoru kullanabilir gibi hissedebilirsiniz ama işin aslı öyle değil. Hacim büyüdükçe tepkiler kısalacak, ağırlık ve tehlike de bir o kadar artacaktır. O yüzden bu tecrübe ile fazla agresif makina almanızı tavsiye etmemm. (Mt 07 gibi.) Bana göre şu durumda geçiş yapacağınız şehirler arası yolda ve her türlü yolda kullanabileceğiniz (şu tecrübeniz için konuşuyorum.) mantıklı f/p motor tenere 660,, Boyunuza uygun, her türlü yol koşulunda kullanılabilir, Fazla aresif değil (sizin tecrübenize göre.) sorunsuz, efsane motor bloğuna sahip bir motor... (arabalarda ww. nin hitler motoru gibi ölmez bloğa sahip) Şehir içinde kısmen kullanılabilir. Çanta takılarak çok rahat kamp, tur, doğa gezisi, şehirler arası tur, ülkeler arası tura çıkılabilir. Tabii fiyatlar da minimum 30 dan başlıyor. O yüzden bence motoru değiştirecekseniz para biriktirmeye devam edin...

    İnşallah aradığınızı ulursunuz. İyi akşamlar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: möhkem

    Merhabalar tekrardan buradan devam edeyim. Öncelikle Bisiklet ile başlayalım. Halihazırda kullandğınız bisiklet 500 fb. fitness bike grubunda. Yani tur bisikleti ile yol bisikleti arasında. Tur bisikletinden hızlı ama konforsuz, yol bisikletinden konforlu ama daha yavaş olan melez bir bisiklet türü diyebiliriz kısaca. Ben yeni başlayanlara hep fitness bike bisikletleri öneriyorum. Bence en baştan bu bisikleti almakla doğru bir seçim yapmışsınız. 30.000 km. civarı yüksek bir kilometre. Mutlaka sarf malzemelerin değişmesi gereken bir kilometre. (lastik, fren pabuçları, vites, fren telleri, gerekirse aynakol dişlileri ve ruble ile zincir, hatta ön, arka ve orta göbekler...) Jantta sıkıntı yoksa değiştirmek gerekli değil. JAntta en çok sıkıntı yaratacak fren yanaklarının değdiği kısım... Oranın durumuna göre akort ayarı ile jant kullanılmaya devam edilebilir. Pedal çevirirken gelen tak tuk sesi de büyük ihtimal orta göbek ile alakalı. İlk akla gelen göbek gevşemiş olabilir. Ya da bilya ya da rulman dağıtmış olabilir. Gevşemişse sıkılır. Göbek bilyalı ve bilya dağıtmışsa değişmesi en sağlıklısı. Rulmanlı ise rulmanları değiştirerek kurtarılabilir. Göbek değişimi Fazla bir masraf çıkarmaz. İlk başta bunu değerlendirebilirsiniz.


    Gelelim tavisye mevzusuna. Eğer bisikleti değiştirmeyi kafaya koyduysanız şu an kullandığınız Fitness bike kategorisinden daha hızlı ve atak bisiklete geçmeniz yararınıza olacaktır. Tur bisikletine geçseniz daha rahat bir sürüş yaparsınız, çamurluk bagaj takarak işlevsellik sağlayabilirsiniz ama şu an kullandığınız bisikletten sonra sizi kesmez. Bisikletten sıkılabilirsiniz. O yüzden ben yol bisikletini tavsiye edeceğim. Şu an ki bisikletten daha fazla memnun kalacağınız kesin..... Benim de 3-4 çeşit bisikletimin aynı anda olduğu zamanlar oldu. Aralarında kullanmaktan en zevk aldığım her zaman yol bisikleti idi... Yol bisikletinin şu an ki kullandığınız fitness bike dan tek eksisi rahatlığı... Yol bisikletini kullanırken neredeyse yolda ki her taşı, mercimek tanesini bile hissedersiniz... Yol bisikletinin en güzel yönü de bence gidon ve sti kolları. Drop bar gidon dünya tarafından kabul görmüş bisiklette en ergonomik tutuşu birden fazla sağlayabilen bir geometriye sahip. dünya turcuları da son zamanlarda artık drop bar gidon kullanmaya başladı. Şimdiye kadar birçok gidon çeşidi kullandım, Flat, Kelebek, Riser. drop bar gidon. v.s... İçlerinde en rahat ettiğim bileklerimi ve kollarımı en az ağrıtan drop bar idi.... Ayrıca drop bar da Vites değiştirme frenleme sti kollar sayesinde çok rahat ve hızlı...


    Yol bisikletleri de kendi arasında birkaç kategoriye ayrılıyor. endurance, time trial, tırmanış, race v.s. diye gider. Bizim gibi günlük kullanıcılar için endurance olanlar her zaman tercih edilmeli... Cyclocross ve gravel tarzlarını günlük kullanım için değilde daha çok tur amaçlı tercih edildiği için onları eledik. Bizim amacımız seri. kısmen rahat ve keyif veren bir bisiklet almak o da endurance kadroya denk geliyor... piyasa da fazla seçenek yok. İkinci alternatif olarak race kadrolar düşünülebilir...


    Yol bisikletinde en önemli parça kadrodur. Sonra jant takımı daha sonra vites fren grubu gelir. Kadrolar karbon, alüminyum olarak genelde ikiye ayrılır. Karbon kadrolar da kendi arasında içerisinde ki alaşımlarına göre en az 3-4 çeşide ayrılıyor. Mesela salcano nun xrs 02 karbon kadrosu ile xrs 010 karbon kadrosu alaşımları aynı değildir. Keza Canondale de kötüden iyiye supersix--- supersix evo----- supersix evo hi mod..... diye gider. YAni her karbon kadro aynı özellikte değil..... Karbon kadronun alümnyumdan farkı bizim gibi amatör bisikletçiler için ançak 2-3 madde ile anlaşılır. Bunlar: 1- Ağırlık, 2- Esnememezlik, 3- Uzun turlarda daha az yorgunluk hissi. Diğer farklarını biz amatörler hissedemeyiz. Alüminyum kadrolar da kendi içerisinde alaşımlarına göre birkaç çeşide ayrılır. Genelde kabul görülen en iyi alüminyum kadro Canondale Caad serisidir. Yine Giant tcr, canyon ve specialized in roubaix gibi kadroları üst seviye alüminyum kadrolara örenektir... Alüminyum kadrolarda genelde karbon ön maşa tercih edilir. Darbeyi daha çok emdiği ve daha az esnediği için.. Canondale ve Specialized in birkaç alüminyum kadrosunda arka maşalar da karbon olabiliyor...Endurance kadrolara da örnek verirsek Canondale Synapse, Trek Domaine, Specialized Roubaix ..... Piysada zaten fazla endurance kadro yok. Genelde aero ve race kadrolar var. İş kadeoyla bitmiyor, ikinci aşama jant seti ..... Piyasada shimano, mavic, campognolo, dt swiss, fulcrum en bilinen jant setleri. Shimano nun jant setlerinin göbekleri genelde kapalı kartuş sistemi denen bilyalı göbeklere sahip. Diğerleri rulmanlı.... Alacağımız bisiklette en az bir mavic aksium veya fulcruum 7 jant (en uygun fiyatlı olanları...) olursa iyi olur. yok bu jantlar yoksa da daha sonra bir şekilde tamamlarız..... Vites sistemi de shimano, campagnolo ve sram en blinenleri. İçlerinde en iyi campi... ama fiyatları çok yüksek ve uyumlu jant bulmak zor... alacağımız yol bisikleti mümkünse en az 2x10 sistemli olmasını tercih edelim. Yani shimano da minimum tiagra 4600 serisi, sram da da apex (minimum) serisini en kötü ihtimal tercih edelim. Hem sürüş ergonomisi, hem vites geçişlerinde ki,sorunsuzluk hem vites ayarlarında ki sorunsuzluk, hem kullanım ömrü, hem upgrade edilebilme seçenekleri için minimum bu seriler şart.... Benim tavsiyem f/p olarak shimano 105 5700 serisi... aynakolumuzun 50-34,,, rublemizin 11-28 olması ilk aşamada bizim için en yeterli ve en iyi kombinasyon. İlerleyen zamanlarda değiştirilebilir.....

    Bütçemiz göz önüne aldığımızda elimizde ki fb 500 ü de sattığımızı düşünürsek, 5-5,5 bin tl civarı bütçemizin olduğunu varsayalım..... Bu bütçe le üst seviye bir karbon bisiklet almak imkansız. ancak giriş seviyesi karbon kadro veya üst seviye alüminyum kadro alınabilir. tabii ki bu seçenekler ikinci el için.... Sıfırlarda bu bütçe yetersiz kalacaktır.. Benim ilk seçeneğim Canondale Synapse olurdu diye tahmin ediyorum.... O fiyata çok zor ama ikinci elde belki denk gelebilir. Karbon kadro alcam diye gidip te Çin den gelen çakma marka kadrolara hiç bulaşmayın. Örnek Pinarello, Cinelli, Colnago gibi... bu çakma kadrolar orjinallerinin birebir ölçü ve açılarına sahip ama alaşım olarak orjinalleri ile alakaları yok. Çok daha kötü akışkanlığa ve dayanıklılığa sahipler... ikinci seçnek olrak Trek Domaine, 3- Alü Specialize Rubaix. Bu 3 ü arasında en ulaşılabilir fiyatlı olan Specialized.... eğer ki bunları bulamadık. Focus Cayo, Canondale Caad, Scott Speedstar, Merida Sucultura serilerine bakabiliriz. Bunlarda denk gelmedi en son Sedona 650, Salcano xrs 030 seçeneklerini gözden geçirebiliriz. Bu bisikletlerin hepsi vites sistemi tercihimize uyuyor. Kadro olarak da aralarında bayağı farklar var. Jantlarda ise çoğunun değişmesi gerekebilir.... Seçenek çok, bütçe kısıtlı, işiniz zor. bu markalar arasında seçim yapabilirsiniz ikinci el olmak kaydı ile....


    Motor mevzusu da ayrı bir dünya alem.... Ekipmanınızın tam olduğunu düşünsek bile eğer motor değiştirip üzerine yukarıda belirttiğiniz 4.000 tl. ekleyecek bütçeniz var ise bence hiç bulaşmayın. 125f ile yolunuza devam edin. Scooter almadığınız sürece hangi motoru alırsanız alın 125 f in şehir içi kullanım rahatlığını ve yakıt tasarrufunu ararsınız. crf 250 l ilk başlarda 125 f den sonra size çok iyi gelecek ama bir kaç ay sonra o da büyük ihtimal yetersiz hissettirecek, özellikle uzun yolda..... O yüzden bence motor dursun bütçe yoksa.. Arkadaşınızda ki Transalp de karbüratörlü model olabilir. Güzel motordur ama işte yaş mevzusu..... 15 yaşına gelmiş.... Her Motoru kullanabilir gibi hissedebilirsiniz ama işin aslı öyle değil. Hacim büyüdükçe tepkiler kısalacak, ağırlık ve tehlike de bir o kadar artacaktır. O yüzden bu tecrübe ile fazla agresif makina almanızı tavsiye etmemm. (Mt 07 gibi.) Bana göre şu durumda geçiş yapacağınız şehirler arası yolda ve her türlü yolda kullanabileceğiniz (şu tecrübeniz için konuşuyorum.) mantıklı f/p motor tenere 660,, Boyunuza uygun, her türlü yol koşulunda kullanılabilir, Fazla aresif değil (sizin tecrübenize göre.) sorunsuz, efsane motor bloğuna sahip bir motor... (arabalarda ww. nin hitler motoru gibi ölmez bloğa sahip) Şehir içinde kısmen kullanılabilir. Çanta takılarak çok rahat kamp, tur, doğa gezisi, şehirler arası tur, ülkeler arası tura çıkılabilir. Tabii fiyatlar da minimum 30 dan başlıyor. O yüzden bence motoru değiştirecekseniz para biriktirmeye devam edin...

    İnşallah aradığınızı ulursunuz. İyi akşamlar...
    hocam dün bir bisikletçiye gösterdim bisikletimi 1130 tl masraf çıkardı ama herşeyi değişmek gerektiğinden bahsetti kendimide ifade edince (çanta,mont,kot kumaş pantolon iş ev arası kullanmam v.s)bana trek fx serisini önerdi yani şehir bisikleti


    aslında bende br yol bisikleti istiyorum ama yukarıdaki belirttiğim şartları zorlar mı deyu düşünmeden edemiyorum eğer 3-5 km de birşey olmaz diyorsanız ki bende aslında öyle düşünüyorum yol bisikleti hevesimide almış olacağım benki işe giderken bile yolumu uzatan bir insanım hız ise gerçkten merakım var ama öncelikli olarak endurance yani rahatlık isterim şayet ilk ve en önemli amacım iş ev arası ve yağmur çamur kar da kullanılabilir olması kadıköy ist. da pek kar olmadığı için


    peki bu yol bisikletlerini bu havalarda kullanabilirmiyim

    nedense karbon kadrolu (üst sınıf) bisikletten biraz korkuyorum sanki bakım ücretleri olsun diyelimki bir parçası bozuldu parçasını değiştirmenın alt sınıf bisikletlere göre pahalı olması düşüncesi olsun beni braz düşündürüyor. belkide yanlış düşünüyorum belki diğer bisiklet ler ile arasıında diyelimki çok düşük bir maliyet var bilmiyoum maalesef


    hocam ben birde int. ten parça falan toplayamam toplasamda bisiklet üzerinde birleştiremem ama birisi yanımda yapsa bayıla bayıla izlerim hatta biri benim için toplasa on numara beş yıldız olur (aynakol jant keşke toplayabilsem sanırım toplama daha uygun olduğu için böyle yazdınız) ama önce karar vermek gerekiyor birde netten takip etmek gerekiyor belki ikinci el iyi birşey düşebilir sizin önerdiğiniz kadroları zatem bir yere yazıp arada ikimci elleri kontrol etmem gerekecek sanırım.



    sizin bahsettiğiniz bisikletlerede baktım evet en düşüğü 8.000 civarında bakalım nasıl birşey bulacağız.

    motor konusunda tenere 660 benim çalıştığım yere geldi birkaçkere ve inceledim çokda hoşuma gitti fakat netteki yorumlarda genelde olumsuz gibi geldi alternatif olarak malumunuz nc750x önerdiler fakat bu seferde o aldı başını gitti fiyat olarak şu crf 400 ü getirseler başka birşeye bakmazdım sanırım ama tenere ye tekrar bakacağım kısmetse


    hocam teşekkürler ilginiz için. görüşlerinizi bekliyorum umarım iyi birşey çıkar.




  • Merhabalar tekrardan. Halihazırda yürüyen bir fb500 için 1130 tl. bakım parça ücreti çok uçuk bir rakam... Bence siz o bisikletçiyi kaale akmayın. Kadro, sele, sele borusu, gidon harici herşeyi değiştirmeyi planlamış gibi...

    Size önerdiği Trek fx serisine gelince...Şehir tur bisikleti olarak çok iyi bisikletlerden bir tanesi... Fakat ilk mesajımda da belirttiğim gibi, hız ve atiklik yönünden sizi kesmez, önceki bisiklet fb 500 olduğu için. Yoksa çamurluk, bagaj takma v.s. donatacağınız bir bisiklet.... İşe gidip gelirken yağmurlu havalarda yol bisikleti sıkıntı olur. çamurluk takılamadığından (ön arka) elbiseleriniz, çamur olabilir. Yol bisikleti alıp normal havalarda onu kullansanız, yağmurlu havalarda dahon ile gitseniz sıkıntı olur mu? Sonuçta 5 km. civarı bir yoldan bahsetmişsiniz. Yok illa ki olmaz derseniz o zaman full çamurluk takılabilen bisikletlere göz gezdirelim.... (Çamurluk derken ön arka tam kapalı çamurluktan bahsediyoruz, ve bütün bisikletlerimiz düz maşa...)

    Trek fx, Canondale Quıck, Specialized Sirrus, Merida Speeder, Sedona İstanbul...... Bu serilerin hepsine tam kapalı çamurluk takılabilir... (İkinci el düşüneceğimiz için En azından eski modellerine takılır, yeni modellerini tam bilmiyorum.) Trek ve Canondale içlerinde en rahatı ama hali ile daha az hızlılar... Yol bisikleti almayacağınızı varsayarak ve elimizde ki fb 500 ü sattığımızı düşünürsek aynı seriden devam edip, Specialized Sirrus, Merida Speeder, Sedona İstanbul serilerinden birini düşünebiliriz. Daha da ince düşünürsek Specialized Sirrus Elite,(karbon maşalı) Merida Speeder t2 yeterli modellerinden seçebiliriz. Sedona istanbul tek model zaten. Alacağımız bisikletlerde disk fren olmamasına özen gösterin... Hem bakımı maliyetli hemde arıza durumunda sizin müdahele imkanınız kısıtlı. O yüzden her zaman v frenli tercih edelim....

    Bir de mesajınızda bisikleti parça parça toplamaktan bahsetmişsiniz. Şuna emin olun bisikleti parça parça toplarsak %90 daha fazlaya mal edeceğiz, çünkü her parçada seçici olup her parçanın bir üst versiyonunu almak isteyeceğiz. İstanbul da ikamet etmiyorum, yüzyüze yardımcı olmaya çalışırdım ama yine malum siteden birkaç ikinci el bakıp daha sonra link gönderebilirim....

    Benim nacizane tavsiyem yine yol bisikleti olur, bence bisikleti hobi, ulaşım amaçlı kullanan herkesin en az bir kere denemesi ve o hazzı alması gerekir...

    Motorda da yaşınıza göre öneride bulundum. Diğer arkadaşlar burayı okuyup dikkate alnmasın... Nc 750 güzel sorunsuz ve sınıfının en az yakan motoru. Kronik arızası yok ama işte motor bloğu araba motorunun yarısı olduğu için motorda da ruh yok. Normal devir çeviren tepkileri kısıtlı olan bir motor. Yoksa kalite, işçilik, yakıt, sorunsuzluk olarak üst düzey bir motor. İlk başta 125 f den geçince size iyi gelebilir ama ne biliyim bizim gibi birçok motor kullanan kişiler için biraz garip gelen bir motor. Motorda birşey eksik gibi geliyor hep bana. tam bir hissiyat alamıyorum motordan... Tenere 660 da kronik sorun yok gibi birşey. Motor bloğu yıllardır kullanılan bir blok. Motorun bir ruhu ve hissiyatı var. (En azından bana öyle geliyor..) Çoğu kişi tarafından kült bir motor olarak görülür zaten. Ben şahsi olarak uzun yolda nc 750 den daha rahat ediyorum Tenere ile... Yİne de sizin bileceğiniz bir seçim. Yoksa Nc 750 de çok iyi bir motordur....




  • möhkem M kullanıcısına yanıt
    Hocam tamam. Yol bisikleti olsun dediğiniz gibi dahonla giderun yağmurlu havada şayet şu dönemde öyle yapıyorum dahonla gidiyordum hatta ben önlemini alıp yol bisikleti ile de giderim sikintim sadece onden arkadan ıslanmak olsun ( velespite birşey olmasında yani o kadarda hassas değildir herhalde) isyerimde üzerimi değiştiriyorum zatti aslında bende v fren istiyordum


    Birde bu nispeten üst sınıf bisiklet lerin bakımları falan nasil oluyor acaba ben bisikletime bakarım da umarım çok masraflı değillerdir

    Şimdi yol bisikleti önerileri alma zamanı sanırım birde avantajli birşeyler bulma,olmadı hem netten bakar hemde kadikoy Üsküdar ve Sirkeci Karaköy civarları gezerim tabii modelleri belirledikten sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakimlari ben hep kendim yapiyorum, ruble ve orta gobek sokme haricinde her anahtarim var. Zor birsey degil. Dikkat edecegimiz zincir, ruble ve aynakol dislilerimizin temiz olmasi. Onlari mazotla ya da gaz yagi ile temizleyip, kirulayip yaglarsak, ( En kotu ayda bir kere, yagisli havalarda ise sikca,) zincir, ruble ve aynakol disli omurleri en kotu 2 kat daha uzar. Tabii ki viteslerimizi ayarlayip, zincirimizi capraz kullanmamak kaydi ile..... Bu temizlik isi 10 dk. bile surmez. Vites, fren ayarlari icin youtube da bolca mevcut. Kendiniz yapabilirsiniz.... Geriye gobek bakimlari ve akord ayari kaliyor. Onu da sene de 1 kerw bisikletciye yaptirirsiniz. Turdayken, En son Atalya da full bakimi 80 tl. ye yaptrmistim. Sizin oralarda nasildir bilmem... Yani bisikletciye goturmemizi gerektiren bir durum olmadigi surece bakimlari kendiniz yapabilirsiniz....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En basta da dedigim gibi butcenize en uygun olan ikinci el almak... O yuzden ben ikinci el ile ilgili birkac arastirma yaptim ilan numaralarini alta yaziyorum. Ilanlarla herhangi bir alakam yoktur. Fikir olusmasi amaciyla belirttim, degerlendirmek size kalmis.... Pazarlilla belirtilen fjyatlardan daha ucuza alirsiniz, orasi sizin kabiliyetinize kalmis.... Alirken faturasini isteyin. Yoksa bisikletin sase numarasini yazarak bir sözleşme hazirlayin, satan kisinin kimlik numarasinin oldugu kimlik fotokopisini ekleyin, saricinin adresi, telefon numarasi gibi bilgiler olsun, icerigide ###" A sahsi, x numarali, x markali bisikleti, B sahsina su kadar fiyata satmistir" ### gibi birsey olsun.. Yarin herhangi bir sikinti yasamamak icin sozlesme elinizde olsun. Aynenn ikinci el telefon alan telefoncularin yaptigi gubi.... Ilan linklerini atmayi beceremedim, numaralarıni ekledim, daha da arastirmaya devam edersiniz

    793642325
    794685535
    800814285
    802549980

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: möhkem

    Bakimlari ben hep kendim yapiyorum, ruble ve orta gobek sokme haricinde her anahtarim var. Zor birsey degil. Dikkat edecegimiz zincir, ruble ve aynakol dislilerimizin temiz olmasi. Onlari mazotla ya da gaz yagi ile temizleyip, kirulayip yaglarsak, ( En kotu ayda bir kere, yagisli havalarda ise sikca,) zincir, ruble ve aynakol disli omurleri en kotu 2 kat daha uzar. Tabii ki viteslerimizi ayarlayip, zincirimizi capraz kullanmamak kaydi ile..... Bu temizlik isi 10 dk. bile surmez. Vites, fren ayarlari icin youtube da bolca mevcut. Kendiniz yapabilirsiniz.... Geriye gobek bakimlari ve akord ayari kaliyor. Onu da sene de 1 kerw bisikletciye yaptirirsiniz. Turdayken, En son Atalya da full bakimi 80 tl. ye yaptrmistim. Sizin oralarda nasildir bilmem... Yani bisikletciye goturmemizi gerektiren bir durum olmadigi surece bakimlari kendiniz yapabilirsiniz....
    eğer bu kadarsa ben bunları zaten devamlı yapıyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: möhkem

    En basta da dedigim gibi butcenize en uygun olan ikinci el almak... O yuzden ben ikinci el ile ilgili birkac arastirma yaptim ilan numaralarini alta yaziyorum. Ilanlarla herhangi bir alakam yoktur. Fikir olusmasi amaciyla belirttim, degerlendirmek size kalmis.... Pazarlilla belirtilen fjyatlardan daha ucuza alirsiniz, orasi sizin kabiliyetinize kalmis.... Alirken faturasini isteyin. Yoksa bisikletin sase numarasini yazarak bir sözleşme hazirlayin, satan kisinin kimlik numarasinin oldugu kimlik fotokopisini ekleyin, saricinin adresi, telefon numarasi gibi bilgiler olsun, icerigide ###" A sahsi, x numarali, x markali bisikleti, B sahsina su kadar fiyata satmistir" ### gibi birsey olsun.. Yarin herhangi bir sikinti yasamamak icin sozlesme elinizde olsun. Aynenn ikinci el telefon alan telefoncularin yaptigi gubi.... Ilan linklerini atmayi beceremedim, numaralarıni ekledim, daha da arastirmaya devam edersiniz

    793642325
    794685535
    800814285
    802549980
    4 bisiklette güzelmiş


    sizin de dediğiniz gibi alım satımda bunlara dikkat ederim. pazarlıktada tabii ama biraz daha araştırayım.


    teşekkürler.




  • Simdiden kolay gelsin.. :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Defy icin konusuyorum.. Fiyat cok iyi... Jantlari guzel, vites fren takimi iyi hatta baslangic icin cok iyi.. Defy eskiden aluminum kadro cikardi. Simdi Defy advanced olarak karbon olarak cikartmislar. Tam netten bilgi alamadim. Resimde de belli olmuyor. Kadro ya karbon yazmamislar aciklamada.. Nette advanced 1 advanced 2-3 gibi kadrolari karbon... Bunu sadece advanced olarak yazmislar. Kadro karbonsa bu fiyata alinir.... Fakat butceyi katlamissiniz....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi möhkem -- 20 Mart 2020; 22:41:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son mesaja istinden,,, karbonsa alinir bence. Kadro boyunuzda uygunsa ciddi dusunebilirsiniz.. .. Butce uygunsa diyecek bir sey yok. Siz sifir olmasi nedeniyle tercih ettiniz sqnirim. Bu butcelere çıkarsak ikinci elde secenegimiz cok daha fazla olabilir. Secim sizinn

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.