alabilecegin en buyuk tuplu tv'y al mumkunse 84 ekran bile olur, crt'de piksellesme olmaz, 90'li yillarda 117 ekran sony projeksiyon tv'de ps1 oynardik Tuplu tvden bir farki olmazdi
Aynen, 70 ekran tüplü TV'de şahane oluyordu. 55 ekrandan, 70 ekrana geçince cennet gibi olmuştu. Ama tabi 37 ekranda oynayınca ekran küçüldüğü için kalite inanılmaz yükseliyordu. Kusursuz gibi oluyordu, 4K gibi oluyordu
Normalde bazı tüplüler scart portu olmasına rağmen aslında scart üzerinden kompozit sinyali iletiyorlar. Yani gene o sarı kırmızı beyaz kablonun çöp kalitesine kalıyorsun. Elimde tuttuğum sony orijinal kompozit kabloya ait rca yı scart a dönüştüren alet. Bazı pinlerin eksik olduğunu görüyorsunuz. Bu eksik olan pinler RGB pinleridir. Bazı tüplülerde de tv anakartı üzerindeki scart portuyla görüntüyü işleyen çip arasında bu bağlantıları yapmıyorlar. Yani görüntüyü işleyen çipe scart ın rgb pinlerini bağlamıyorlar. Yani bazı tüplülerde scart portları elimdeki tuttuğum alet gibi RGB pinleri boş. Lehim olayı denilen şeyde görüntü çipinin RGB pinlere karşılık gelen bacaklarla scart ın RGB pinlere karşılık gelen bacaklara köprü atılmasıdır. Tabi Sony ve Philips in çoğu tv sinde bu işlem fabrikada yapılmaktadır. Arçelik Beko gibi yerli üretim olan dandikliğin daniskası olan tüplülerde bu sıkıntı çıkma ihtimali yüksek.
Normalde bazı tüplüler scart portu olmasına rağmen aslında scart üzerinden kompozit sinyali iletiyorlar. Yani gene o sarı kırmızı beyaz kablonun çöp kalitesine kalıyorsun. Elimde tuttuğum sony orijinal kompozit kabloya ait rca yı scart a dönüştüren alet. Bazı pinlerin eksik olduğunu görüyorsunuz. Bu eksik olan pinler RGB pinleridir. Bazı tüplülerde de tv anakartı üzerindeki scart portuyla görüntüyü işleyen çip arasında bu bağlantıları yapmıyorlar. Yani görüntüyü işleyen çipe scart ın rgb pinlerini bağlamıyorlar. Yani bazı tüplülerde scart portları elimdeki tuttuğum alet gibi RGB pinleri boş. Lehim olayı denilen şeyde görüntü çipinin RGB pinlere karşılık gelen bacaklarla scart ın RGB pinlere karşılık gelen bacaklara köprü atılmasıdır. Tabi Sony ve Philips in çoğu tv sinde bu işlem fabrikada yapılmaktadır. Arçelik Beko gibi yerli üretim olan dandikliğin daniskası olan tüplülerde bu sıkıntı çıkma ihtimali yüksek.
pvm monitorlerin sairane koyuluktaki ve canliliktaki renkleri tablo gibi rgb ile
bugun taktim yine rgb scart i ps2 ye gidip bir tane daha 50 kiloluk sony tuplu tv almamak icin kendimi zor ikna ettim.philips te iyidir zaten..tasinir mi o be.
pvm beyaz olanlar cosuyor.
insanlar bunlardan kurtulmak icin her seyi yapiyorbizde mi tuhaflik var...televizyonu at sehpayi kullan 75tl
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 10 Ocak 2021; 16:5:31 >
100 hz te pc ekranina benzer bir goruntu olusuyor nesneler biraz daha dar ve kucuk gorunuyor parlaklik ve titresim azaliyor ancak bunlar eski crt lerde olmadigindan o retro ruhu yine kayboluyor o hafif titresimli eski scan line li ekran olmadi mi yadirganiyor pc monitorunde oynamak gibi fark yok.
titresim hizi goz cok fark etmesede 50 hz tv lerde bu video dakinin yarisi kadardir.monitorler ve tv ler farklidir.
titresim hizli oldugundan zamanlama bakimindan eski nes ekran tabancalari iyi calismaz retro oyunlar icin fazla yeni ve fazla sabit ekranlilar.
eski oyunlar buyuk piksellerden olusur scanline yani tarama olayi bu pikselleri yumusatir ve kare kare gorunmelerini onler.ama tv ler yenilendikce tarama hizi yukselir ve bu buyuk pikseller sap gibi ortaya cikarlar..sonuc tirtikli goruntuler.sebep bu.
ustteki resmi buyutun ve en usttekine bakin ve gozlerinizi kisip tekrar bakin.alttaki resim gibi goruntu yumusar.
tv ler yenilestikce retro oyunlara uyumlari azalir...bu 128 bit konsollar icin boyle sayilmaz emulasyon oyunlari ve eski oyun deneyimleri olanlar icin uygun ama gozunu pc ile acmislar farkli dusunebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 12 Ocak 2021; 2:19:58 >
Sırf retro koleksiyonum için evde 2 tane tüplü tv tutuyorum.Birini babam kullanıyor hala.Biri philips diğeri sony marka.Ikisi de 72 ekran.Retro konsol alacağım fakat uygun bir şey bulamadım.Eskiden millet çöpe atardı şimdi değere bindi
zaten iyi olan sony goruntu cihazlarinda crt tv pvm monitor vs goruntu kalitesini daha da arttirmak ve profesyonel duzeye yaklastirmak mumkun.
boyutlandirma da yapabildigimiz servis menusune giriyoruz
onceki ayarlari mutlaka bir yere kaydedin baska bolumlerle oynamayin
servis menusundeki red green ve blue renk yogunlugu ayarlarini ayni oranda 10 ar kademe arttiriyoruz boylece daha yogun renkler ile rgb kalitesini de zirveye tasiyoruz sadece.pvm lerde chroma luma gibi ayarlarda var onlar icin de bunlar dahil
tekrar yazalim servis menusunde sadece belirli ayarlari degistirin boyut ve renk yogunlugu yeterli.
hep sony philips dedik ama jvc loewe nec panasonic toshiba da cok iyi cihazlar uretiyor.atlamayalim.sony nin tv lerinde karanlik sahnelerde fosfor oranindan siyah renkte istenmeyen bir parlaklikta olabiliyor
saglam kumandasi da varmis..kumandaya 50 desek...tasimasi dert...evet.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 21 Ocak 2021; 8:23:38 >
ustte menude yaziyor green red ve blue bunlar olacak..pvm leddeki etki daha yuksek oluyor parlaklik cosuyor bu tur scart donusturuculerde boyutlandirma yapabilen islemcili olmalari iyi olur yoksa baya bir ayar gezmen gerekebilir.ama bu isin meraklilari nette uretip satiyor.tabii ki yeni teknolojiler ilerledi ama bir retro meraklisinin 50 tl ye sony tv almamasi garip olur millet cope atiyor ama bu rgb denen sey bagimlilik yapabiliyor.
bugun bir dijital fotograf cercevesi dusurdum ucuz artik zaten piyasada bastim icine oyun afislerini onu da astim duvara iyi bir gorsel oldu binlerce oyun gorseli donup duruyor.renk cumbusu seklinde.
oyun odalarina arcade cihazlara onerilir milletin su ara cope attigi bir urun daha.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 22 Ocak 2021; 2:20:54 >
var google a sony servis menusu yaz çıkar.. iki şey denedim yine garibanlara özel ama sözde...
ancak bu dünyanın en ucuz ve en parlak ekranlı arcade sistemi oldu en pahalı cihazlar pvm sony oled hiç biri bu parlaklığa ulaşamaz.
ihtiyacımız olan bir phillips lightframe crt tuplu monitör 35tl...arcade stick kontorland 60tl ve ekranı kırık netbook 100tl..inanılmaz parlak ekran mükemmel crt ekran.pvm led oled halt etmiş gariban amerikalılar hepsini geri dönüşüme yolladığından bu göz bayramını kaçırmışlar.hdmi to vga ile raspberry de olabilir içine.çöp içinde hazine.
bir projede dijital fotoğraf çerçevesine 10 000 mah batarya bağlamak..günlerce çalışıyor.
tabii lightframe ve rgb yi köklemeyi unutmuyoruz.
ya da çin den adi plastikten olma bir mini neo geo çöpünü 110 dolar a alıp gelene şaşırabilir elinizde kalan toplu iğneden bozma oyun koluyla dişinizi karıştırabilirsiniz...çinlilere yedirmeyin paraları bu üsttekini onlar yapsa üstünde en az 1000 dolar yazardı hemde ucuz plastikten imalat
sonra aklıma dank etti birden..yahu bizim millet daha uyanıktı...tüh unutmuşum.
parayı böyle vurmak malesef ülkemizde yasalekmek yürütme bakkaldan yanarsın.
shogun dizisi gibi o da 3 kelimeyle turkiyeyi uyutmuştu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 24 Ocak 2021; 3:8:2 >