Şimdi Ara

Her babayiğit yapamaz dediler ve yapamadılar...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar, Maslak Atatürk Sanayi'sindeki OPC Özel Servisi'nde, ''her babayiğit yapamaz'' dediler. Triğer setimi değiştirdiler ve sonrasında ortaya çıkan rolantide silkeleme sorununa, bunda birşey yok bu motor silkelemiyor diyerek, beni 3 ay oyaladıktan sonra en sonunda, sanayinin çıkışında yetkili servis var, git oraya baktır diyerek başlarından savdılar. Ben o yetkili servise gittim ve silkeleme olduğunu, triğer set değişimi sonrası olmasından dolayı, muhtemelen sente kaçıklığı olduğunu söylediler ama, ben o kovulur gibi gönderildiğim OPC servisine bir daha da geri dönmedim. Niye döneyim ki; 3 ay koşuşturmamın birinde, Sedat Usta sen bu motoru çok dinliyorsun, açacaksın teybin sesini ses mes, silkeleme dinlemeyeceksin demişti... Bir sene keyifsizce kullanışımdan ve topu topu 5bin km sonrasında, motorun kayış bölgesinden gelen ses üzerine, en yakın özel opel servisine giderek baktırdım. V kayışını söktürdüm ve motoru çalıştırıp dinledik, ses tekrar geliyordu. Usta muhtemelen triğer setden dedi. Ve maalesef triğer bölgesini açtığımızda, benim ısrarla söylemem üzerine senteye bakıldı. Sente bozuk çıktı ve kayışta nasıl oluşmuşsa hafif bir boşluk vardı. Usta kayışı çıkardı, triğer kayışın dişsiz olan tarafının tiftik, tiftik zedelenmiş olduğunu gördük. Benim orjinalini takın dememe rağmen, abi neden fazla para veresin, bizim takacağımız triğer setide aynı fabrika üretiyor. Sadece etiketi farklı orjinalinden tek farkı bu dedikleri kayışa, usta bu yan sanayi, set ve devirdaiminde yan sanayi dedi. Bozulmasına şaşmamak lazım ve iyi yırtmışsın kayış kopsaydı, vay halineydi dedi. Bunun üzerine o yüzüme bakmayan OPC servisini aradım, ÖMER usta ile konuştum ve anlattım. Bana bize gelecektin biz sökecektik, ancak o zaman değiştirirdik dediler. Bu cevaba şaşırmadım çünkü; 3 ay boyunca silkeleme var diye peşinden koştuğum servis, bir şekilde çamura yatacak ve o seti garanti kapsamında değiştirmeyecekti. Velhasılı daha da beni kazıklayabileceklerini sanmıyorum. Bir daha o Maslak Atatürk Sanayi'sindeki OPC Servisine gideceğimi de sanmıyorum... Ben başımdan geçen kötü bir anımı yazarak, sizi bilgilendirmek istedim. O servisin müşterisisinizdir yada değilsinizdir bilemem... Yalnız gittiğiniz yada, gitmeyi düşündüğünüz yer hakkında, bilginiz olsun diye paylaşım açtım. Saygılarımla...







  • eywallah
  • servis adını başlığa yazmalıydınz
  • bu tarz seyler oluyor malesef ve adlarına leke surmuyorlar nedense...

    7,5 senedir opel kullanıyorum.ilk 2 sene yetkili servise götürdüm,garanti olayından.
    daha sonra işinin ustası özel servise goturuyorum.

    yılların opel servisi ve ustalıklarına diyecek yok.çalışanlarıda yılların çalışanı,hepsini tanıyorum nerdeyse
    kaliteden kesinlikle ödün vermiyorlar.ve kullandıkları malzeme bire bir yetkili servistekiyle aynı.
    hatta yetkili servise parca bile tedarik ediyorlar,acil lazım olduğu zmn.

    yetkili servisede götürdüğüm zamanlar hep aracın basında durmusumdur.devlet dairesi gibi işliyor biraz.
    kendilerini işe vermiolar ve deneyimsiz elemanda oluyor,nasıl olsa öğretecek usta var die.
    parca ve özellikle işcilik cok pahalı.

    bahsettiğim özel servis işçilikte yetkiliye göre acık ara daha üstün,aynı parcalar kullanılıyor ve daha ucuza geliyor.

    cok memnunum acıkcası sakarya yılbar servisinden.kazık atma peşinde değiller surekli müşteri hedefleri.

    söyle bir örnek vereyim oksijen sensörüm bozulmuştu.yetkili servis 800tl fiyat çekmişti kendi özel servisim ise 380tl.

    kullanılan malzeme birebir aynı BOSCH marka oksijen sensörü.işçilikte ztn cok daha fazla güveniyorum


    baska bir ornek ise kendi özel servisimin yetkiliyede tedarik ettiği plastik bir kapak yıllar evvel 8tl idi.
    yetkili servis ise aynı parcayı(yan sanayi değil kesinlikle) 40tl ye satıyordu




  • Arkadaşlar bu konuyu tesadüfen okudum. Forumun en güzel yanı bu tür kazıklanan ve aldatılan arkadaşlarımızın başka insanlara bilgi aktarması...Bir elin nesi var ? İki elin sesi var...Diyenler boşuna dememişler..Bir insanı bir kez aldatıp parasını alırsın ancak o insan başkalarınada bu durumu aktarırsa kötü servis olarak adın çıkar...100 yıl uğraşsan o lekeyi silemezsin...Her memnun müşteri gelecekte üç müşteri demektir..Bunuda bilenler bilir....Hepinize teşekkür ediyorum..Bu konuyu Opel araç topiğinde ayrıca yazın insanlar bilgilensin..
  • bende ön takımı yaptırmak için fiyat almıştım. şimdi arkadaşın durumu görünce başka yer bakayım diye düşünmedim değil..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.