Şimdi Ara

Her 18650 Li-ion birbirinin aynısı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar biliyorum soru biraz saçma gelebilir. 18650 piller ismini mevcut boyutundan aldığını biliyorum ve her pilin kendine öz datasheetinin olduğunuda biliyorum. Amma velakin evde uzun zamandır çekmecede yatan bir bluetooth hoparlör vardı şarja taktım yıllar geçmesine rağmen bataryası şarj oluyodu ama 2 saatlik bir kullanım süresi sağlıyodu. Can sıkıntısından açtım içini söktüm bataryayı kapasite testi yaptım sonuç 270mah (batarya üzerinde herhangi bir seri no model no yazmıyor)

    Sonra düşündüm ki ben buna 2600 mah lık başka bir 18650 takayım uzun süre kullanırım. Sizce mantıklı bir tamir mi yaptım yoksa tam tersi mi ?


    Yanıt için şimdiden teşekkürler.




  • Selamlar, tüm 18650 piller aynı değildir.

    Ancak sizin eski piliniz 3.7V ise ve çok fazla akım tüketmeyen bir cihaz ise sıradan herhangi bir 18650 kullanabilirsiniz.


    Ama her 18650 pili her 18650 pilin yerine kullanamazsınız.

    Örneğin matkabınızda 2000 mAh ama 20 amper deşarj akımına sahip pil varsa bunun yerine 2600 mAh ama 10 amper deşarj akımına sahip pil kullanamazsınız.

    Deşarj akımı yetersiz gelir.


    Deşarj akımının önemsiz olduğu(her iki pilin de aynı deşarj akımını rahatlıkla verebildiği) durumlarda kapasite sadece çalışma ve şarj süresini etkiler.

  • piladam kullanıcısına yanıt

    yanıt için teşekkürler. çok akım çeken bir ürün değil, mini bluetooth hoparlör. İçinden çıkan pilin üzerinde sadece üretim tarihi yazıyo 2015. elde datasheet olmayınca acaba yanlış bişey mi yapıyorum diye düşünmeye başladım. Bu şekilde yeni pille biraz kullanmaya devam edip test ediyim. Cihazda ve pilde ısınma yok zaten düşük akımla çalışıyor. Bu arada aklıma gelmişken ve hazır piladamı yakalamışken bir soru daha sorayım. Cihazdan çıkan pilin kapasitesi 270 mah bu pili geri dönüşüme atmayı düşünüyorum çünkü kapasite çok düşük herhangi bir projede kullanılabilecek bir kapasite değil. Sizde saklamalımıyım yoksa geri dönüşümemi atmalıyım ?

  • Herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum, sığıyorsa 10.000 mAh pil de kullanabilirsiniz.



    Mutlaka geri dönüşüme atmalısınız, artık bir yerde değerlendirilemez.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.