Şimdi Ara

Hepsiburada Rezaleti - Fiyatı 4000TL Artan Ürünün Değişim Raporu Olmasına Rağmen Değiştirmiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
413
Cevap
4
Favori
43.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
629 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Hepsiburada.com / Satıcı: Hepsiburada ile MSI GS73 8RE X021TR İsimli ürünü aldım.
    Ürünüm arızalandı, Yetkili servis tarafından ürün değişim için onay aldı, tarafıma da değişim raporu verdiler.

    Hepsiburada'dan değişimin onaylandığı gün tarafımı aradılar, değişim mi istersiniz iade mi dediler. Ben de henüz karar vermedim, fiyatlara ve modellere bakmadım. Karar verdiğimde sizi arayacağım, değişim raporunun 1 ay süresi var zaten dedim. Buna rağmen

    Hepsiburada kafasına göre ücreti iade etmiş. Ürünü ben 8400TL'den almıştım, şuan ürünün fiyatı 12.500TL civarı.
    Defalarca müşteri hizmetlerini aradım, sitelerinden kayıt açtım. Şikayetvar.com ile konu oluşturdum.

    Değişim raporu elimde, kendilerine henüz raporu bile göndermeden kafalarına göre bilerek ürünü iade etmişler. Birde yalan konuşuyorlar, ürün stoğumuzda yoktu falan. Hikaye! Ürünün satışı devam ediyor ve ithalatçısı penta ile görüştüğümde yalan konuşuyorlar, bizde ürün var. Biz zaten sizin iade ettiğiniz ürüne karşılık kendilerine ürün göndereceğiz. Onlar muhtemelen ürünü satacaklar, fiyat farkı az bir fark değil dediler.

    Siz siz olun, üç kuruş fazla verin başka satıcılara yönelin. Ben bu kadar rezillik görmedim, müdürlükten arayan kişilerin tavır ve yaklaşımlarını görseniz şaka gibiler, yalan makinası hepsi. Güya ben iade talep etmişim yetkili servise. Madem öyle servis bana niye değişim raporu verdi? Kanıtlayın diyorum, yok...
    16 Gündür açtığım her kayıda kopyala yapıştır usulü cevap veriyorlar.

    Konu 28.12.2018 Tarihinde ekşisözlükte paylaştık linki:https://eksisozluk.com/27-aralik-2018-hepsiburada-com-rezaleti--5890080
    Konuyu benim üyeliğim olmadığı için ekşisözlükte kendi üyeliği paylaşarak sesimi duyurmaya yardımcı olan @mrmeram nickli arkadaşımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diemcizone -- 29 Aralık 2018; 0:41:5 >







  • Hocam Amazon.com ve DE ile en aşağı 100000TL alışveriş yaptım, arızalanan ürünlerimde oldu. Adamlar servise bile yollamadan ürün kendilerine ulaşır ulaşmaz iade yaptı. Logitech, Evga gibi markalarda ürünlerinin arkasında çok sağlam duruyor. Müşteri memnuniyetini esas alıyor. Hepsiburada ile daha önce monitör konusunda 2 defa sorun yaşadım. Tüketici hakem heyeti aracılığı ile 2800TL zararımı tahsil ettim, bunlar neyine güveniyor? 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliğine göre haklı taraf benim, değişim raporu vermemek için önce yetkili servis ile bir oldular 40 takla attılar, değişim raporunu aldıktan sonra da bu çorabı başıma ördüler. Müdürlükten arayan bir bayan var, hak hukuk ne bilmiyor. Yasalar falanda pek umrunda değil kendisinin, ben böyle bir firma görmedim, duymadım. Yıllardır bende Vatan, Mediamarkt, Teknosa, Gold Computer, Lenovo, Kaspersky gibi firmalarda çalıştım, süreçleri ve yasaları gayet iyi biliyorum. Bunların yaptığının mantıklı açıklaması olamaz, tamamen art niyetliler. İthalatçı bunlara ürünün yenisini verecek, bunlarda çok akıllılar 4000TL kâr ile yeniden ürünü satacaklar. Başka açıklama bulamıyorum ben...
    Tam da ben konu açacaktım ha!!

    ( SDCZ80-064G-G46) sandisk usb 3.0 64 gb bellek aldım, 10-20 kullanımda bozulunca attım köşeye. Sonra bir baktım evrakları duruyor aldım pentaya yolladım.

    130 liralık bellek adamlar iade diye not düşmüşler aramıyorlar hiç..

    bakıyorum bakıyorum en sonunda ariyim dedim göndereli tam 2 ay olmuş!

    kadın diyor iade yapalım yada üstüne para koymak şartıyla başka bir ürün alın.

    Lan memleketin her yerinde satılan belleği bana niye tekrar yollamıyorsun? çakallar yaa, 20-30 lira fark oluşmuş ya, onu ödememek için kasıyorlar!

    bir de 6 tane ödül almış firma falan filan!!

    (aptek) aldığım yeri aradım bugün, adam dedi 2 saate dönerim o da dönmedi! Akşam beş gibi aradım yine dönmedi..

    Ne adi aşağılık bir tüccar kafasına döndü bu ülke?
    Hepsiburada çakallıklarından ne zaman vazgeçer bilmem. Amazondan ya da ikincielden alışverişe devam. Bizim şirketlerimiz memnuniyet işini düzeltene kadar arkalarına bakmaya devam edebilir.

    Bahsettiğim gibi ekşisözlük kanalına taşıyabilirseniz, rezalet başlığı diye hemen duyuluyor. Firma karizmam çizilmesin diye ayağınıza kadar gelirdi. Hepsiburadanın iyi bir ünü yok gerçi ekşide ama ulaşmak iyi olur. Hesabım olsa yardımcı olurdum.

    Adınıza üzüldüm, sinir harbi yaşamadan umuyorum kısa zamanda hallolur.
  • Up



    Türk firmaların çakallıkları yüzünden garantili ürün kesinlikle almıyorum. İkinci el alıyorum, gerekirse tamir değişim kendim yapıyorum. Sıfır alırım kafam rahat olur diyenlere inat

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psydia kullanıcısına yanıt
    Hocam Amazon.com ve DE ile en aşağı 100000TL alışveriş yaptım, arızalanan ürünlerimde oldu. Adamlar servise bile yollamadan ürün kendilerine ulaşır ulaşmaz iade yaptı. Logitech, Evga gibi markalarda ürünlerinin arkasında çok sağlam duruyor. Müşteri memnuniyetini esas alıyor. Hepsiburada ile daha önce monitör konusunda 2 defa sorun yaşadım. Tüketici hakem heyeti aracılığı ile 2800TL zararımı tahsil ettim, bunlar neyine güveniyor? 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliğine göre haklı taraf benim, değişim raporu vermemek için önce yetkili servis ile bir oldular 40 takla attılar, değişim raporunu aldıktan sonra da bu çorabı başıma ördüler. Müdürlükten arayan bir bayan var, hak hukuk ne bilmiyor. Yasalar falanda pek umrunda değil kendisinin, ben böyle bir firma görmedim, duymadım. Yıllardır bende Vatan, Mediamarkt, Teknosa, Gold Computer, Lenovo, Kaspersky gibi firmalarda çalıştım, süreçleri ve yasaları gayet iyi biliyorum. Bunların yaptığının mantıklı açıklaması olamaz, tamamen art niyetliler. İthalatçı bunlara ürünün yenisini verecek, bunlarda çok akıllılar 4000TL kâr ile yeniden ürünü satacaklar. Başka açıklama bulamıyorum ben...




  • Elinde kanıt var haklı olduğun açık. Tüketici hakem heyetine git dilekçeni ekleriyle beraber ver. Aradaki farkı ispatla ve ürününü al.

    Peşini bırakma.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kerasuslu K kullanıcısına yanıt
    Anlaşmazlık bedeli 8400TL hocam, Tüketici Mahkemesi yolu ile davacı olmam gerekiyor.
    Benim konuyu açmamda ki sebep, burada insanlar görsünler. Ürün alacaklarsa bu konuları göz önünde bulundursunlar, ben şahsen artık tuvalet kağıdı bile almam kendilerinden :)
  • Arkadaşlar ekşisözlük üyeliği olan var mı? üyeliği olan arkadaşlar bu konuyu duyurabilir mi acaba? ben Twitter, Teknoseyir ve Shiftdelete forumlarına yazdım fakat en etkili mecra ekşisözlük ve benim üyeliğim yok malesef.
  • Kocaman şirketin yaptığı rezilliğe bakın ya, tüketici mağdur etmek üzerine ne yaparlarsa yapıyorlar yasalarda demek ki işlemiyor.
  • Malesef yasaların işlemesi için ancak hukuki sürecin başlatılması gerekiyor, Hepsiburada hukuki açıdan yasalara uyma konusunda yeterli hassasiyeti göstermiyor. Müşteri memnuniyeti umurlarında bile değil, yasalara uygun hareket etmeyeceksin madem neden bu yasaların uygulandığı Türkiye Cumhuriyetinde firma kuruyor ve satış yapıyorsun? Bu firmaların denetlenmesi şart.
    Devletin bir organ oluşturup düzenli olarak firmaları denetlemesi gerekiyor yoksa bu süreçler hep sancılı olacak...
  • Hepsiburada çakallıklarından ne zaman vazgeçer bilmem. Amazondan ya da ikincielden alışverişe devam. Bizim şirketlerimiz memnuniyet işini düzeltene kadar arkalarına bakmaya devam edebilir.

    Bahsettiğim gibi ekşisözlük kanalına taşıyabilirseniz, rezalet başlığı diye hemen duyuluyor. Firma karizmam çizilmesin diye ayağınıza kadar gelirdi. Hepsiburadanın iyi bir ünü yok gerçi ekşide ama ulaşmak iyi olur. Hesabım olsa yardımcı olurdum.

    Adınıza üzüldüm, sinir harbi yaşamadan umuyorum kısa zamanda hallolur.
  • HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam, ekşisözlük üyeliği olan birisini bulursam konuyu oraya taşıyacağım, cümle alem görsün nasıl firma olduklarını ve göz önünde bulundurup ona göre alışveriş yapacaklarsa yapsınlar.
  • fiyattan dolayı hakem heyetlerine değil ancak mahkemeye giderek hakkınızı arayın. işin peşini bırakmayın derim. 7 liralık tarafıma iadesi yapılmayan kargo ücreti için hakem heyetine başvurmuş bir insan olarak hakkınızı sonuna kadar aramanızı tavsiye ediyorum.
  • böyle konuları upluyorum yarın bizim yada bir tanıdğın başkasına bir olay başına gelir bugün size yarın bana yardımı dokunur insanların.
  • fairstars kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim firmanın hukuk bürosu ile görüştüm, savunma hazırladık. Tüketici mahkemesi ile dava açacağım zaten, burada konu açmamın sebebi insanlar görsün, alışveriş yaparken göz önünde bulundursun. Hepsiburada ile daha önce Tüketici Hakem Heyeti başvurusu yaparak 2800TL tahsil ettim, haksız oldukları için itiraz dahi etmediler. Apple, Türk Telekom, Vodafone, Genpa ve PTT ile daha önce Tüketici Hakem Heyeti başvurularım oldu, Türk Telekom hariç hepsinde haklı taraf ben olduğum ve düzgün savunma hazırladığım için kazandım. Genpa itiraz etti, tüketici mahkemesinde 5 celse dava sürdü, o konuda da galip olan taraf ben oldum. Hepsiburada ile bu yaşadığım 2. farklı problem. Daha önce de 1150TL'den aldığım monitörün fiyatı 2050TL'ye çıktı, değişim raporuna rağmen iade yaptılar ben twitterdan yazınca sorunu kolaylıkla giderip hesabıma çek tanımladılar ve yeni ürünü sorunsuz aldım. Yapmaları gereken şey ya çek tanımlayacaklar ya ürüne bana özel indirim yapacaklar. İthalatçısı penta ile görüştüm, penta kendilerine zaten iade ürüne karşılık yeni ürün verecekmiş. Ürün stoğumuzda var, siz onlara söyleyin değişim yapabilirler dediler. Buna rağmen hepsiburada sanırım onlara gelecek ürünü 4000TL kâr edip satmanın derdinde, yasalar çerçevesince haklarımı savunacağım. Değil 4000TL, 40TL olsa ben bunu yanlarına bırakmayacağım.




  • kuklacini kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, aynen dediğiniz gibi. Bugün benim başıma gelen, yarın başkasınında başına gelebilir.
    Firmalara karşı insanların haklarını savunmaması bunların en büyük dayanağı, yanlarına kâr kalmasın diye elimden geleni yapacağım, desteğiniz için teşekkür ederim.
  • Tam da ben konu açacaktım ha!!

    ( SDCZ80-064G-G46) sandisk usb 3.0 64 gb bellek aldım, 10-20 kullanımda bozulunca attım köşeye. Sonra bir baktım evrakları duruyor aldım pentaya yolladım.

    130 liralık bellek adamlar iade diye not düşmüşler aramıyorlar hiç..

    bakıyorum bakıyorum en sonunda ariyim dedim göndereli tam 2 ay olmuş!

    kadın diyor iade yapalım yada üstüne para koymak şartıyla başka bir ürün alın.

    Lan memleketin her yerinde satılan belleği bana niye tekrar yollamıyorsun? çakallar yaa, 20-30 lira fark oluşmuş ya, onu ödememek için kasıyorlar!

    bir de 6 tane ödül almış firma falan filan!!

    (aptek) aldığım yeri aradım bugün, adam dedi 2 saate dönerim o da dönmedi! Akşam beş gibi aradım yine dönmedi..

    Ne adi aşağılık bir tüccar kafasına döndü bu ülke?
  • valla amazon.com.tr açıldıktan sonra hepsiburada dan toplu iğne bile almadım.
  • up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değişim vermeme hakkı var yalnız kendi açısından ağır yük getiriyorsa.

    Edit: Benim dediğim onarımla ilgili bir durummuş. Değişim hakkın yine imkansız olmadığı sürece bulunuyor. İki görüş vardı biri piyasada bu mal bulunduğu sürece değişim mümkün öteki görüşte ise stokta bulunmalı veya temini kolay olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkını Arayan Serçe -- 28 Aralık 2018; 2:52:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyide ver thh ye al bilgisayarı? Ama ocak ayı içinde(thh limitine takılırsın yoksa) . Çakallara yedirme para.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.