Şimdi Ara

Hepsiburada - Lenovo pişmanlığım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son Düzenleme: Çok uğraştırdılar tekrar gönderdim kavga gürültü bir şekilde hallettim. İade yerine ram takviyesi veya ssd teklifinde bulundular. Eğer başınıza gelirse mücadele edin hakkınızı savunun. Çünkü bu firmalar sütten çıkmış ak kaşık değiller en basiti 1TB yazarlar 1000 GB HDD koyarlar hepsi..


    Daha çok okunur diye buraya yazıyorum. İlk aptallığım HB üzerinden bilgisayar almak hem de araştırmadan kronik HDD ses sorunlu Lenovo Ideapad serisinden.
    Özetle: Siz siz olun Hepsiburada'dan bilgisayar alırken ve hatta Lenovo bir ürün alırken iki kez düşünün.Ideapad bilgisayarlarla ilgili aynı sorunu yaşayıp farklı sonuçlar alan forumdaşların konularını aşağı ekliyorum.

    Hepsiburada'dan satıcısı HB olmayan bir Lenovo Ideapad 330 notebook satın aldım. Ram'in yetersiz olduğu ve HDDden garip sesler geldiği gerekçesiyle HBye iade et mek için kargoladım ancak HB anlaşmalı kargo şirketi olan Aras Kargo ilk geldiği gibi bir poşete koyup da gönderir zannettim, ayrıca bir poşete koymadım koliyi onlar da aynen götürmüşler ilk geldiğinde kutuda leke yoktu ikinci geldiğinde hafif hasarlıydı. Bu benim ikinci aptallığım.

    -Kargo etiketi koliye yapıştırıldığı için satıcı, iadeyi HAKLI olarak kabul etmedi.

    +Bu sorunun anlaşmalı oldukları kargo şirketinden kaynaklandığını ya satıcının ya da benim mağdur olacağımı söyledim.

    -Ambalajından çıkarılan bilgisayarın iadesi alınmaz denildi.

    +Bu bilgisayarın arızası var ve açmadan nasıl anlayacağım sağlam mı? kırık/bozuk mu? Bana ayıplı mal satılsa bile iade edemeyecek miyim? Kolisi 3bin liralık bilgisayardan daha mı değerli? diye sordum.

    -Servise göndermem ve servis raporunu iletmem istendi.

    +Ürün elime ulaşır ulaşmaz servise Ubuntu kurulu olarak gönderdim.

    -Servis HDD sesinin kauçuk sesi olduğuna, HDD modelinden kaynaklandığına kanaat getirip aynen geri gönderdi. Yazılımsal arıza giderildi notu düşülmüş, kendileri Windows kurup disk 100% hatası almışlar ve bu hatayı gidermişler. (2. el ürün almaktan hiçbir farkı yok çünkü garanti sözde..)

    Bugün ürün tekrar bana ulaştı. Bir teknik servis ancak bu kadar kötü çalışabilir.

    Ben servise gönderirken her şeyini ekran koruma şeyini de arasına koyarak, balonlu naylona sarıp üzerini streçleyerek gönderdim koli facia gibi geri geldi. Garanti belgesi, kitapçıkları ve servis raporu koliye konulup bilgisayar adeta içine tıkılmış tüm kağıtlar buruşmuş ve notebookun arasında olması gereken ince kumaşımsı koruma buruşturulup kutuya sokulmuş. Tüm bunların yanında bilgisayarı çıkardığımda ekranla klavye arasında muhtemelen kapalı haldeyken sokulmaya çalışılmış, buruş buruş bir kağıt vardı. Bilgisayarı çalıştırdığımda ne göreyim ekranın orta alt kısmında hafif bir renk değişimi.. Servis öyle bir paketlemiş ki sağlam ekran hasar görmüş. Sözde garantisine güvenip tekrar nasıl göndereceğim onu düşünüyorum. Aldığım güne ah olsun..

    Yarın servis raporunu ekleyeceğim. Saçmalık dolu bir alışveriş. Çok pişmanım.

    Özetle: Siz siz olun Hepsiburada'dan bilgisayar alırken ve hatta Lenovo bir ürün alırken iki kez düşünün.
    Ideapad bilgisayarlarla ilgili aynı sorunu yaşayıp farklı sonuçlar alan forumdaşların konularını aşağı ekliyorum.

    ssd ile değiştirilen

    şikayetvar örneği


    ses bu arkadaşlar -youtube



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DisconnectusErectus35 -- 23 Şubat 2019; 14:34:48 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.