Şimdi Ara

hepsiburada.com bitti kitapyurdu.com başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • malum siteden 31.1 tarihinde bi kredi kartı ile alışveriş yapma gafletinde bulundum ve bin pişmanım.Kredi kartımdan provizyonu anca bugün alabildi ve halen tedarik sürecinde olarak bekliyor.Hsbc telefon bankacılığına sorduğumda provizyon için 2 gün beklenildiği söylendi.Sorun bankamda mı yoksa sitede mi ya da bu bir sorun değil de olağan bir süreç mi?Normalde netten alışveriş yaptığımda en geç 2 güne elimde olurdu malzeme fakat şu halde 2 gün değil 1 haftayı bulacak gibi gözüküyor.Sizde de bu kadar uzun sürüyor mu yoksa dediğim gibi bankadan mı kaynaklanıyor bu uzama?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwyne -- 2 Şubat 2006 20:06:50 >



  • bugüne kadar garanti ve iş bankası kartlarıyla alışveriş yaptım oradan ama böyle bişey olmamıştı, sanırım bu bankadan kaynaklanıyor, güvenlik açısından olabilir
  • ayno yerden sorunsuz bir biçimde cuma günü hsbc kredi kartımlaalışveriş yaptım...biraz da şans meselesi demek ki...
  • hepsiburada sitesinden defalarca alışveriş yaptım ancak böyle bi sorunla hiç karşılaşmadım . Sanırım senin problemin bankadan kaynaklanıyor
  • dogru sorun bankadan olabilir hepsiburada gayet iyi çalışıyor
  • Tedarik Süreci olarak yazıyorsa malesef beklemelisin banka ile alakası yok bunun Tedarik Süreci demek Ürünü temin etmek demektir bende 2 ürün aldım ama malesef 4 gündür Tedarik Sürecinde diyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DenniZ

    Tedarik Süreci olarak yazıyorsa malesef beklemelisin banka ile alakası yok bunun Tedarik Süreci demek Ürünü temin etmek demektir bende 2 ürün aldım ama malesef 4 gündür Tedarik Sürecinde diyor


    Benim de 1 siparişim 28 ocaktan beri üretici firmadan bekleniyor yaziyor.
    Ayrıca ürüne baktım demin sayfada geçici olarak temin edilemiyor diyor.
    Parayı şak diye çekmeyi biliyorlar karttan(baktım çekilmiş), ellerinde olmayan ürünü niye satıyorlar peki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netdev -- 1 Şubat 2006 22:42:22 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: borntobewild

    malum siteden 31.1 tarihinde bi kredi kartı ile alışveriş yapma gafletinde bulundum ve bin pişmanım.Kredi kartımdan provizyonu anca bugün alabildi ve halen tedarik sürecinde olarak bekliyor.Hsbc telefon bankacılığına sorduğumda provizyon için 2 gün beklenildiği söylendi.Sorun bankamda mı yoksa sitede mi ya da bu bir sorun değil de olağan bir süreç mi?Normalde netten alışveriş yaptığımda en geç 2 güne elimde olurdu malzeme fakat şu halde 2 gün değil 1 haftayı bulacak gibi gözüküyor.Sizde de bu kadar uzun sürüyor mu yoksa dediğim gibi bankadan mı kaynaklanıyor bu uzama?



    dostum kaç paralık alışveriş yaptın? yüksek meblağlarda provizyon istemeleri normal ama seni bayağı bir bekletmişler gerçekten.
  • daha da bomba olanı var kitapyurdu.com 31.1.06 sipariş verdiğim gün ve şu gün oldu halen onay alamadı ve sitede sipariş teslim süresi onay alındıktan sonra 7 iş günü olarak yazıyo napıyım ben kırıp atayım mı bu kartı
  • Bidolu.com’dan Alınan Cep Telefonu Ve Başıma Gelenler sprachen 30 Ocak 2006
    Bidolu.com’dan 18.10.2005 Tarihinde cep telefonu aldım arızalı çıktı Bursa’da yetkili servislere götürdüm garantisi bizde değil dediler. bidolu.com’u aradım. Bize göndermeniz gerekmektedir dediler ve gönderdim 22.12.2005 tarihinde.

    17 Ocak 2006 tarihinde telefonumun durumunu öğrenmek için aradım ve 26 Aralık’ta ellerinde olduklarını ve servise verdiklerini söylediler. 25 Ocak 2006 günü telefon elime geldi. Paketi açtım ve ne göreyim; telefon üzerinde hiç bir işlem yapılmamış. İçerisinden çıkan Genpa Servis Tutanağını okudum ve o servisi aradım.

    Telefon hakkında yapılan işlemi öğrenmek için. Yetkili kişinin bana dediği aynen şu “Beyefendi telefonunuza hiç bir işlem yapılmadı. Telefonunun yurt dışı cihazı ve garanti kapsamında değil. Tamirat için ücret çıktı ve bir daha açılmama riski vardı. bidolu.com’dan onay almayınca yapmadık iade ettik.” dedi ve telefonu kapadık. Hemen bidolu.com’u aradım.

    Telefon aynı şekilde geri göndermişsiniz hiç bir işlem yapılmamış. 4–5 yere telefonda aktardılar beni. En sonunda beyefendi telefonu gönderin tekrardan bakalım hata kimde sizde mi bizde mi bende dedim ben arızadan vazgeçtim garantisiz ürün satıyorsunuz ve ben sizi tüketici derneğine şikâyet ediyor diyerek telefonu kapadım ve gittim tüketici derneğine şikayette bulundum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: herby

    hepsiburada sitesinden defalarca alışveriş yaptım ancak böyle bi sorunla hiç karşılaşmadım . Sanırım senin problemin bankadan kaynaklanıyor

    bende 3 defa alışveriş yaptım bi sorun çıkmadı
  • hepsiburada.com bildiğiniz gibi tüm ürünleri deposunda bulundurmuyor senin aldığın ürünü üreticiden sağlayınca parayı çekiyor bide kar felan yüzünden bu süre gecikmiş olabilir benim bildiğim böyle
  • istanbulda hala kar var mı?Sipariş edilen ürünü temin ettikten sonra çekmiyor parayı misal şu an üreticiden bekliyor diyor fakat benim hesap kesim tarihim ayın 5 i ve bu gidişle ürün elime geçmeden ödemesini yapmış olacağım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DarkSerenity

    hepsiburada.com bildiğiniz gibi tüm ürünleri deposunda bulundurmuyor senin aldığın ürünü üreticiden sağlayınca parayı çekiyor bide kar felan yüzünden bu süre gecikmiş olabilir benim bildiğim böyle


    Parayı anında çekiyorlar (bankanın sayfasından kontrol ettim)
    Stok bulundurma da yok.
    yazdıkları cevaba bak. paranla rezil ol.

    quote:

    Sitemizde bulunan / satılmakta olan ürün yelpazemizin genişliği ve günlük aldığımız sipariş adedinin çok yüksek olması sebeplerinden dolayı, malesef stok tutamamaktayız.
    Sitemizden verilen tüm siparişleriniz , ithalatçı firmalarımız tarafından temin edilerek siz değerli müşterilerimize gönderilmektedir.
    Sitemizde de belirttiğimiz ortalama 3 İş Gününü kapsayan Ürün Tedarik Sürecimiz, gelen siparişlerdeki ürünlerin tedarik edilebilme süresidir.
    Bu süre içerisinde tedarik edilemeyen ya da gecikecek olan ürünlerimiz ile ilgili bilgiler, mağaza yetkililerimiz tarafından sipariş sahiplerine e-mail olarak gönderilmektedir.


    mail falan da gelmedi ayrıca...




  • çıldırıcam hatta çıldırdım ben böyle saçmalık görmedim bir online alışveriş sitesi bir bankadan neden 3 gündür provizyon alamaz hafta sonuna kadar elimde olsun diye KİTAPYURDU.COM sitesinden 3 adet kitap siparişinde bulundum 31.1.06 tarihinde ve şu anda bankamdan bu adamlar halen onay alma zahmetinde bulunmadılar,onay alındıktan sonra 7 gün de teslimat süresi yazıyor sitede,kaldı ki sitedeki telefonlardan da ulaşamıyorum ve bankayla konuştum 15 gün süresi varmış onaylama olayının ve ben bu adamları 15 gün beklemek zorundayım,dışarıdan da alamam çünkü 15 gün içinde onay verirlerse her birinden 2 şer adet olmak üzere 6 kitaba sahip olucam.Arkadaşlar bu kitapyurdu.com sitesi çok mu dandikti de benim haberim yoktu bir daha değil kitapyurdundan internetten alışveriş yapmaya tövbe ettiricekler bu gidişle.
  • gerçekten bu tip gecikmeler can sıkıcı. ben kitapyurdunu duymadım ama senin bu yazdıkların referans olabilir artık. ideefixe'den alırım kitapları sorun da yaşamadım. bence kitap için ideefixe'den şaşmamak lazım.
  • kitapyurdu comu kara listeye alalım o zaman
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DarkSerenity

    hepsiburada.com bildiğiniz gibi tüm ürünleri deposunda bulundurmuyor senin aldığın ürünü üreticiden sağlayınca parayı çekiyor bide kar felan yüzünden bu süre gecikmiş olabilir benim bildiğim böyle


    Hepsiburada.com'dan şimdiye kadar epeyce alışverişte bulundum ama dediğiniz olayla hiç karşılaşmadım... İşte size en taze iki örnek:

    4/1/2006'da (Kurban Bayramının öncesinde, hemen mal temin edilip sevkiyat yapılmayacağını bilerekten...) Fortisbank İdealkart kullanarak 7 taksitli bir sipariş verdim. Hesap kesim tarihim her ayın 24'üdür. Bu siparişim 771/2006 ve 19/1/2006'da 2 parti halinde yollandı. 24/1'de kesilen ekstrede 1. taksidin ödemesi yer alıyordu (tarih olarak Banka 4/1/2006'da borçlandırma yapmış ki bu da D-market'in bu tarihte provizyon aldığını gösterir....).

    17/1/2006 tarihinde yine aynı şekilde bir ikinci sipariş verdim. Bu siparişim de kar-kış'a takıldığından ancak 29/1/2006'da sevkedildi fakat 24/1'de kesilen ekstreye hiçbir şekilde yansımadı.

    Dikkat edilirse ilk siparişte ekstre kesim tarihine kadar siparişim sevk edilmişti ancak ikinci siparişte sevkiyat henüz yapılmamıştı.

    Anladığım kadarı ile D-Market sipariş tarihinde Banka'dan Provizyon alıyor (yani limitiniz o sipariş tutarı kadarıyla bloke oluyor...) ancak gerçek anlamda borçlandırma sadece malın sevk edilmesi (faturanın kesilmesi) halinde ve tarihinde gerçekleşiyor. (Bazı durumlarda sipariş vermenize rağmen mal temin edilmiyorsa ve siz veya D-Market temin edilemeyen malların siparişini "iptal ediyorsanız" o miktar provizyon geri iade ediliyor... Sadece bunların hesap kesim tarihi öncesine kadar bitmiş olması gerekiyor; ona dikkat etmek lazım!...)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.