Şimdi Ara

Henry: 'Tigana'yı öldürebilirdim'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Henry: "Tigana'yı öldürebilirdim"
    "Dünyanın en iyi santrforu kim?" sorusuna bir çok otoritenin tereddüt etmeden vereceği cevap; Thierry Henry. Kaptanı olduğu Arsenal'in oyun düzeni onun üstüne kurulu. Şimdiden kulübün efsane isimlerinden biri oldu ve Londra'nın yarısı onu futbol tanrısı olarak görüyor. Ancak Fransız yıldız tüm futbol kariyeri boyunca bu şekilde el üstünde tutulmadı. Henry'e en büyük zorluğu yaşatan isim ise hepimizin yakından tanıdığı bir sima: Jean Tigana.


    "ŞİMDİKİ GENÇLER ÇOK ŞANSLI"

    YILDIZ futbolcu, İngiltere'nin The Sun gazetesine verdiği röportajda futbola ilk başladığı yılları ve nasıl bir futbol tanrısı haline geldiğini anlattı: 'Şimdiki genç futbolcular çok şanslı çünkü yaşadıkları futbol dünyası çok farklı. Şimdi size bu oyunun hem saha içinde hem de saha dışında ne kadar değiştiğini kanıtlayan bir kaç hikaye anlatacağım. Bahsedeceklerim inanılmaz gibi gelebilir ama sizi temin ederim ki doğru. Örneğin şu anda bir oyuncu formdaysa ve buna rağmen ilk on birde oynamıyorsa hocası ona bu durumunun izahını yapar. Ancak Monaco'da oynadığım yıllarda teknik direktörüm olan Jean Tigana hiçbir açıklama yapmazdı. Mükemmel oynayıp iki gol attığım maçtan sonra beni kadroya almamıştı. 'Niye?' diye sorduğumda ise 'Öyle olması gerekiyor' demişti. Tigana'nın benden nefret ettiğini düşünüyordum ancak onu şimdi anlıyorum, ayaklarımın yere basması için bana öyle davranıyordu ve bunu başardı. Bütün ayak işlerini en iyi arkadaşım olan David Trezeguet ve bana yaptırıyordu çünkü takımdaki en genç futbolcular bizdik.

    "TOPLARI BANA YIKATTI!"

    Antrenman sırasında çamurlanan topları biz temizliyorduk. Deplasmanlara gittiğimizde ise takımdaki tüm futbolcuların çantalarını yine David ve ben taşıyorduk. Bu görevi Tigana özellikle bize veriyordu. İlk on birde forma şansı bulmaya başladığımız zamanlarda bile, Dünya Kupası'nı kazanıp geldikten sonra bile tüm bu işleri bize yaptırmaya devam etti çünkü takımdaki en genç oyuncular hala bizdik! Şimdi bir araya gelip o günlerden bahsettiğimizde ikimiz de çok gülüyoruz. Yaptıklarının sebebini şimdi anlıyorum ancak o zamanlar onu öldürebilirdim.

    "ARTIK MANTIK DEĞİŞTİ"

    Günümüz futbolunda durum çok değişik. Şu anda Ferguson'ın Rooney'e bunları yaptırdığını düşünebilir misiniz? İmkanı yok. Tigana'nın yaşattığı tüm bu zorluklar hem futbolumun hem de karakterimin gelişmesinde bana çok yardımcı oldu. Ancak yine de zamane gençlerinin bunları yaşamaması sevindirici.







  • hemen mehmet sedef'le serdar kurtuluş kapsın 2 fırça...tigana'nın arabasını yıkasınlar....
  • tiganada iş yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karalı

    hemen mehmet sedef'le serdar kurtuluş kapsın 2 fırça...tigana'nın arabasını yıkasınlar....



    aziz yıldırımda genclere böle yapsın gol atamanyan genclere stadı temiizletsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.