Şimdi Ara

Hem sıcak, hem yavaş! Haswell okuyun. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

    Bana göre pek fiyasko değil.

    CPU pefrormansında liderler zaten. E bu işlemcilerde dahili GPU mevcut, artık onun performansını iyileştirmeye yöneldiler.

    Şimdi CPU performansını çok yüksek tutsa, bir sonraki seride daha da iyisini bekleyecek insanlar.

    Performanslı bir CPU içerisine GPU yerleştiriyorsun, ve bunun da performansını sürekli yukarıya çekmeye çalışıyorsun.
    AMD neden FX lere GPU dahil etmedi de ayrı bir platform çıkarttı ?

    İncelemelere bakın AMD nin dahili GPU olan işlemcilerinin CPU performansına. AMD o işlemcilerde GPU gücüne yüklenmiş.

    Ama Intel aynı yapı içinde, hem CPU performansını yüksek tutuyor, hem de GPU yu yükset tutmak için çabalıyor.
    Bir yapı içinde iki işi birden yüksek performanslı şekilde başarmak güçtür arkadaşlar. Tabi zamanla geliştirilerek daha üst seviyelere gelinebilir.

    Olayı daha iyi anlamak için Teknoseyir'in Haswell inceleme vidosunu izleyin, nedir ne değildir anlarsınız. Levent Pekcan ın detaylı açıklamaları var.

    Gerçi daha detaylı inceleme de gelecekmiş TS den.



    Üstad intel niye cpu üzerine gpu yerleştirmeye çalışıyor? Bunu isteyen kim?

    Adı üstünde işlemci, işlemci üzerindeki gpu ile intel bize ne vaad ediyor? Crysisi full detayda oynayabilir miyiz önümüzdeki 5 sene içinde?

    Cevabı belli işlemciye tümleşik bir gpu hiçbir zaman bize günlük kullanım dışında katkı sağlamayacak, zaten sağlasaydı ekran kartı sektöründe milyar dolarlar dönmezdi, ekran kartları havalarda uçuşmazdı, her 2 ayda bir yeni ekran kartları piyasaya çıkmazdı. Belkide intel işlemcilerin pahalı olmasının nedeni işi sadece işlemci olan bir yapıya inatla dahili gpu yerleştirmeye çalıştırmak buna harcanan para, arge v.s v.s. İntel çok akıllı, 6 ayda bir bir önceki işlemciden çok üstün olmayan bir işlemciyi fahiş fiyatlarla piyasaya sokuyor, peki neden haswell diyenlerede ''ama bakın gpusunun çekirdek hızını yükselttik, dahili gpu su artık daha güçlü yaşadınız'' diyor.

    Bu tür yüksek seviye işlemcileri alanlara sorun işlemcilerinin içinde bir gpu istiyorlar mı diye? Kimse istemeyecek, çünkü bu işlemcileri alan biri oyun oynayacaktır, grafik işler yapacaktır render yapacaktır ve oluşturduğu sistemden tam performans almak için mutlaka iyide bir ekran kartı tercih edecektir.

    Amd nin hataları yokmu var ama hatalarından ders çıkarıyorlar intel gibi işlemcilere inatla gpu tıkmaya çalışmıyorlar, bir işlemciyi yapması gerekecekleri konusunda tasarlıyorlar, intel bu kafa ile gitmeye devam ederse ev kullanıcılarını kaybedecektir, sonuç olarak amd 2-3 sene önce belki intel denginde işlemci üretemiyordu ama artık akılları başlarına geldi artık denk işlemciler üretebiliyorlar hemde daha uygun fiyat ile, intel workstation tarafında da ağır darbeler aldı fx 83xx serisi ile birlikte, bizim otomasyon sistemimiz var otomasyon sistemimizde anlık 3-4 bin ziyaretçi işlem yapmakta ilk sistemimiz e5 2630 du, ikinci bir sistem kurmaya karar verdik bütçemiz varken e5 almadık daha hesaplı olan fx 83xx serisini tercih ettik ve aynı yoğunlukta bizi e5 karşısında mahçup etmedi.

    Sevgiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 11 Haziran 2013; 11:35:57 >




  • Şimdi neresiydi hatırlayamıyorum bi daha bakmam lazım ama en az 40 tane işlemci ile denemişler, hepsinin oc kapasitesi birbirinden farklı. 4.7 ghz de sorunsuz çalışabileceklerin oranına %30 faln diyorlar, 4.5'de %50-60 4.2'ghz de %70 yada onun gibi bişeyler. SB de 4.5ghz de çalışmayacak 2500k yok gibi bişeydi. IB'de 4.5 ghz de sıcaklığı kontrol altına alırsan çok dert değildi. ES olmayan final ürünlerden test edip 4.2ghz'i aşamayanlar da, o açıdan ilginç.

    Diğer taraftan Perf açısından, çok ender durumlarda mesela aynı frekans için Haswell'in birazcık geride olma ihtimali var. Tutup 4.8ghz iyi soğutmalı IB ile 4.2 Haswell'i karşılaştırıyorlarsa olmaz. Eşit şartlar altında Haswel hemen hemen her durumda ilerleme verebiliyor.

    Masaüstü işlemcilerdeki GPU'ları savunmayın, eğer gerçekten işinize yarıyorsa anca benim işime şöyle yaradı faln diye söyleyin. Kimse 4770i 4670 vs. yi dahili GPU'sunu ilk kriter alarak tercih etmez. Harici ekran kartı alacağın her sistem içn önemsiz olur. Anca ekran kartsız kalma durumunda idare eder bi süre, onda da çok çekersin. Hd4000 zaten çok kötü, öyle 1024 de oyun açtı 20 fps de oynattı diye seviniyoruz avuntu oluyor o. Başka konularda bardağın hep boş tarafından bakıldığı gibi bakılırsa hd4000 de 4600 de iç açıcı değil. HD4000 20 fps veriyorsa hd4600 26 fps veriyor mesela, oleyyy dedirtmez bu sana. Dişlerini gıcırdatma miktarını azaltıp diş sağlığına katkıda bulunduğu için intele teşekkür etmek aşırı iyimserlik olr, sorun orda. Bazı oyunlar var kabul, hd4600 de 40 fps lere ulaşabiliyor. Ama başta dediğim gibi son kullanıcı için esas olan dahili GPU'nun kara gün dostu olması o kadar.

    Bunun dışında HTPC gibi medya bilgisayarı kurmak isteyip, param çok var diyorsan, AMD'ye gıcığın varsa, dahili GPU'yu görece daha az CPU'yu daha çok kullanacaksan (nasıl bi HTPC ihtiyacıysa artık) AMD yerine mantıklı. Daha i3'ünü faln görmedik ne halt olacağını, veya Pentiumları faln. Fiyatlar ucuzlamaya başladığı zman bu tarz medya işi giib şeylerde AMD nin çok daha fazla avantajı var. Bi ordan bi burdan bahsetmek de olmaz. Önce bi mini itx Haswell 4670k alayım, dahili gPu ile baya bi iadare ederim, güzel medya makinası olr dersin, sonra da harici bi ekran kartı taraım hızlısından canavar sistemim olur diyenlerin oranı daha da az. Medya PC / HTPC için toplayanların genel bakış açısı bu şekilde değil. Oyun ağırlıklı harici ekran kartı içeren bi medya pc / HTPC kuracam dersen, parasını da verecem dersen , ilerde masaüstü yaparım belki dersen vs. gibi şeyler için mantıklı. salt medya PC faln için AMD'nin avantajı daha çok genelde.

    Harici GPU takılmayan All in one gibi makinalar, veya ofis makinaları var. Onlar için dahili GPU'nun güçlü olması, hiçbi oyunu açamayacakken yukarda dedğim gibi en azından açıp takılacak kadar , en düşük ayarlarla "causal"'ı idare edecek kadar açmayı oynamayı kabul edenler için avantajlı.

    Hemen hemen kimse zaten Intel işlemcilerin / GPU'ların OpenCL performansını faln iplemiyor. O yüzden bunlar da tercih açısından önemli bi kriter değil. Yani Intel işlemcide OpencL var, işimi hızlandırır, o yüzden bunu seçecem diyenlerin oranı belki %0.01 gibi bişeydi.

    Hepsini birleştirince tamam Intel'de dahili GPU olması anlam taşıyor ama, bu bizimkine benzer forumlarda insanların çoğunlukla savunmaya çalıştığı nedenlerden dolayı değil. Genelde biribiryle alakası olmayan şeylerin bütününden dolayı, idare edecek GPU, ekran kartı pert olursa biosu giderse, ekran kartı takılmayan makinalar, all in onelar, geleceğe yönelik pahalı htpc vs. vs. gibi şeyler için. İşte "önceki nesile göre %40 perf artmış gpu'nun bravo iyi yolda" olayı değil. Bilmem kaç yıllık ekran kartıyla kısık ayarlarla kabul edilebilir seviyede oynadığın oyunu bu övülen yeni GPU'nun anca en en düşük ayarlarda doğru düzgün oynattığını düşünürsek , durum saç baş yoldurucu.

    Oyunun akıcığı FPS ye motora göre değişiyor, öylesine takılmak isteyenler 30 fps yi anlamlı da bulabilir, ama yeri gelip inanılmaz saç baş yolduracağı anlar da olacak. hd4000' öyle mesela. Az çok forumda ekran kartı geçici olarak olmadığı için dahili gpu ile veya notebookda sürünenler bilir.

    -----------------------------


    Esas zurnanın zırt dediği yer şurası : Intel en yaygın ekran kartı , en yaygın GPU konumunda şu an. Şimdiye kadar Intel'in anakartlarında GMA'lar (hani şu gma4500 faalan) bi cacık olmadığı oyun açamadığı için önemli değildi. Ne zmanki Intel işlemcide GPU kullanmaya başladı, işlemci satışı = GPU satışına dönüştü, işte o zman olayın rengi değşti. Çünkü oyun firmaları faln artık en yaygın olan bu GPU'ya bi şekilde uyum sağlamak zorunda olduklarını gördüler. Başta böyle değildi bu, ilk nesil iCore'larda mesela. Ne zman ki SB ile dahili GPU ile oyun oynamaya çalışanların faln sayısı artmaya başladı, Intel GPU'sunu yaygın olarak domine ettirdi pazarın %'si olrak, o zman işte oyun firmaları mecburen "bu bizim oyunumuzu en düşük seviyede oynatıyor, o zman bunu desteklememiz uygun bişeyler yapmamız lazım" olayına gelmeye başladılar. Intel GPU'da artifact ile çalışan düzgün çalışmayan uyum sorunu olan oyunları, Intel GPU'da doğru düzgün çalışacak şekilde yeniden kodlamaları gerekti faln. Bu yüzden de hep Intel'den şikayet ettiler.

    En son Mark Rein (Epic megagames)'in azına geleni saydırdığı lafları var, Intel'e karşı. Bi türlü GPU'sunu hızlandırmıyor diye, eksik destekliyor bişeyleri, açıını kapatmak zorunda kalıyoruz diye. Intel'in GPU'su güçlendikçe, oyun firmalarına karşı dikte ettireceği şeylerin miktarı daha da artacak. İşin en tehlikeli yeri bu, ve görünen bu gelecekte artarak devam edecek.

    Grid2'de Intel'e özel efektler olmasının, AMD / Nvidia GPU ile bunların görülememesi şimdilik bi başlangıç gibi geliyo bana. GPU pazarının % açısından en büyük hakimi olan Intel, ister program / GPGPU açısından ister oyun açısından artık uyum sağlaması gereken bi konumda değil. Karşıdaki firmaya sen beni destekleyeceksin diyor. Photoshop'un OpenCL desteği AMD / Nvidia'da tam olmazken, Intel çıkıp diyecekki kardeşim en yaygın GPU benim, ayar ver bakim bi zahmet, şu şu özellikleri de ekle OpenCL ile yapılabilen filitrelere. AMD Nvidia 'da bundan faydalanır zannediyoruz ama uygun şekilde pro driver gibi olaylara girerse o zman görrüzn anyayı konyayı.

    Olay sırf, millet yararlarnsın olayı değil yani.




  • Rubisco kullanıcısına yanıt
    Üstad Saygılar

    4770k gibi bir işlemci kullanırsam harici ekran kartım üzerinden Grid2'de Intel'e özel olan efektleri görebilirmiyim? yoksa efektleri görebilmek için oyunu işlemci içindeki entegre gpu ile oynama zorunluluğumu var? cevaplayabilirseniz memnun olurum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurmurat360x

    Üstad Saygılar

    4770k gibi bir işlemci kullanırsam harici ekran kartım üzerinden Grid2'de Intel'e özel olan efektleri görebilirmiyim? yoksa efektleri görebilmek için oyunu işlemci içindeki entegre gpu ile oynama zorunluluğumu var? cevaplayabilirseniz memnun olurum.

    Intel'in dahili GPU su ile görebileceksiniz o efektleri
  • 3570K İvy akar 4670K Haswell bakar... Haswell de neymiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selfroot -- 11 Haziran 2013; 22:02:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbo-powwer

    quote:

    Orijinalden alıntı: ugurmurat360x

    Üstad Saygılar

    4770k gibi bir işlemci kullanırsam harici ekran kartım üzerinden Grid2'de Intel'e özel olan efektleri görebilirmiyim? yoksa efektleri görebilmek için oyunu işlemci içindeki entegre gpu ile oynama zorunluluğumu var? cevaplayabilirseniz memnun olurum.

    Intel'in dahili GPU su ile görebileceksiniz o efektleri

    Bir intel ve oyun üreticilerinin ortaklaşa yaptığı saçmalıklardan biri, aklı selim oyun üreticisi bir oyun yapıyor ve bazı efektleri sadece intel dahili gpu su ile gösteriyor.

    Buradaki mantıksızlık abidesini yıllarca tartışsak çözemeyiz.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.