Şimdi Ara

Helios 44m2

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba. Bende 44m 2 var fakat tam olarak kullanimini anlayamadim. En ondeki halkadan diyaframi ayarlayabiliyorsun fakat hangi diyafram degerinde kullanildigini anlayamiyorum. Bi arkasinda bulunan, ustunde diyafram degerleri yazan halka ise cok ama cok zor donuyor. Mesela 44m 4 de kullandim onda normal. Sadece diyafram degerinin yazdigi halkayi cevirip ayarlayabiliyordun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Dediğiniz gibi en öndeki halkadan diyafram değerini ayarliyorsunuz. Lensin en ucundaki kırmızı nokta lensin hangi diyaframda olduğunu gösteriyor. Arkadaki netlik halkası, bayonete yakın sarı yazılar metreyi ifade etmekte. Örneğin diyaframı 8 e ayarladiniz; arkadaki netlik mesafesini de(sarı yazılı) 10 metreye getirdiniz diyelim, böylece 8 diyaframda yaklaşık olarak 8-12 metre arasina netleme yapmış oluyorsunuz. Hangi diyafram değerinde ne kadarlık alanin net olacağını yeşil yazılı yerler belirtiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • biraz zaman geçmiş ama...

    Arkadaki, diyaframa komşu olan halkanın çok kolay dönmesi gerekir. Muhtemelen temizlenip yağlanması gerekiyor. Neyse ki montajı kolay bir objektif.

    Bu halkanın üzerinde bir ok vardır, ok yönüne doğru sonuna kadar çevrildiğinde ayarlı diyaframı verir. Bunun mantığı, ters yönde serbestçe ve hızlı çevirerek f:2'ye kadar çabuk açılıp vizörde hassas bir netlik için açık diyafram görüntüsü vermesi. Tabii istenirse. Netlik ayarı yapıldıktan sonra ok yönünde çevirerek yaslandığı noktaya kadar çevirince en önde ayarlanmış açıklığa kadar kısar. Eğer diyafram f:2'ye ayarlıysa arkadaki ring hiç bir fark yapmayacak, hareket etmeyecektir. Eğer f:11'e ayarlıysa, f:2 ile f:11 arasında serbestçe gezecektir. Diyafram hızlıca açılıp netlenip ok yönünde çevirerek tekrar f:11'e kısılır. Tabii dijital makinaların hassas ışık metrajı sayesinde, ödenki doğru bir şekilde kısmaya üşenip bu ringle çok sayıda imkansız, küsuratlı diyafram oranlarında kareler çekmişimdir.

    Bu arkadaşın (Retro Foto House) Helios lenslerle ilgili çok güzel videoları var, tavsiye ederim:



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.