Şimdi Ara

Hedefime odaklanamıyorum ve meslek konusunda neyi seçeceğime karar veremedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar sizlere bir sorunumu paylaşmak istiyorum.Bu sene sınava gireceğim ve çalışmalar iyi giderken bu 1 aydır çalışasım gelmiyor.Sanki boşuna boşuna çalışıyor ve hedefimin olmadığını hissediyorum.

    Yurt dışına çıkmak istiyorum (Amerika ve Fransa önceliğim).Bunun için en uygun bölümün ulus.ilişkiler olduğunu düşünüyorum.Tarihe ve politika sevdiğim ve merak ettiğim için diplomat olmayı hedefliyorum ama şuan da ne yapacağımı bilmiyorum.Diğer ülkeler ile etkileşim halinde olmayı istiyorum.Yurt dışına çıkmak istiyorum ama bu bölüm beni yurt dışına çıkarır mı bilmiyorum ve bu konuda çok çok az bilgiye sahibim.

    Uluslararası ilişkiler bölümünde ilk 5 üniversiteden birine gitmek istiyorum.Bunu yapabileceğimi biliyorum fakat yukarıda dediğim gibi hedefim yok gibi ve bunlara odaklanamıyorum.Sanki hepsi bomboş bir şey gibi.

    Herkes iyi bir üniversiteye gitmenin çok iyi olduğunu ve ortamın çok iyi olduğunu söylüyor ama ben buna bir türlü inanamıyorum.Sizce öyle mi?Üniversite ve ortam nasıl?








  • Meslek tercihi yaparken ailenizin maddi durumu ve potansiyel referansları iyi irdeleyin.Benim neye ilgim var ne yapabilirim soruları önemli ama Türkiyenin başka gerçekleri de var.Burası avrupai tarzında bir ülke değil.maddi imkanlarınız ve referanslsrınız yoksa motivasyona tam gaz verip top 4 içerisindeki meslekleri seçin.Ya da ataması iyi olan kıyıda köşe de kalmış bölümler seçin.Popüler bölümlerden uzak durun.Hayal kurmayın.

  • Kazanabilirsen tıp yaz geç
  • Ailemin durumu çok şükür iyi.Yurt dışı eğitimde sonuna kadar desteklerler.Bu arada eşit ağırlıkçıyım tıp kazanamam

  • YelkensizGemi Y kullanıcısına yanıt

    Tarihi olaylar,savaşlar,politika ve daha birçok şeye küçük yaştan beri ilgiliyim ve diplomat olmayı gerçekten kafaya koydum.Ama bunun için ne kadar şansım olduğunu ve YKS sınavından sonra tam olarak ne yapacağım konusunda bilgi eksikliği yaşıyorum.Maddi olarakta durumumuz iyi ve ailem bu konuda da beni destekliyor

  • turgutayazz T kullanıcısına yanıt
    Hemen maalum Parti'nin gençlik kollarina gidip en onde bayrallar asıyorsun kafani kullanıp gençlik kolu başkanı 35 yaşında istediğin konumdasin hayırlı olsun
  • Arkadaşlar bir şey sorucam 1.6 yılda sıkı çalışmayla 0 dan tıp kazanılır mı sizce ?
  • turgutayazz T kullanıcısına yanıt
    Diplomat ne is yapar arastirdin mi hic? Hayalindeki gibi olmayabilir ust duzey bi memurluk bu sonucta, cbye ve bakanliga bagli politika izleyeceksin ve spesifik bi alanda hem dil hem bolgenin politik tarihi ve kulturu konusunda cok iyi uzmanlasman gerekir, afrikada veya bi asya ulkesinde gorev yapma ihtimalin de var bunlari iyi dusunmelisin. Ornegin fasta iliskileri cok ilerleten orada cok sevilen ahmet kavas vardi, oradaki elcimizdi yakin zamanda. Ya da yine bagdattaki elcimiz fatih yildiz bolge halkiyla cok iyi iliskiler kurmus basarili bi elciydi, bunlarin egitim ve is hayatini inceleyip kendine bi harita belirleyebilirsin. Ama ilgin genel duzeydeyse garanti isin olabilecek bi bolum okuyup uailiskileri aciktan veya ikinci uni olarak hobi icin okuyabilirsin. Her uailiskiler mezunu diplomat olamiyor bu sebeple b planin da olmali, cunku uai bitirince bilim dali mezunu olacaksin meslek mezunu degil. (Avukat doktor muhendis vs gibi bir meslek unvanin olmayacak) basarilar dilerim umarim faydasi olur




  • Burada bir çok faklı meslek grubundan insan kendi alanlarını tanıtıyor buraya bakabilirsiniz fikir olması açısından.


    https://www.youtube.com/playlist?list=PLrV9BWrfffju1HMo3kN_pep0MBvqV8PRY


    Ayrıca her hafta da instagram hesaplarında yeni bir meslekle ilgili canlı yayın var bölümler hakkında bilgi edinmek ve bölüm seçme konusunda yardımcı olabilir.


    https://www.instagram.com/opus.02/





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.