Şimdi Ara

HECO hoparlör kullananlar ve paylaşım başlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
719
Cevap
25
Favori
41.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba

    Malumunuz forumda Heco marka hoparlör kullanan kişilerin sayısı arttı. Bu bağlamda ortak bir bilgi birikimi oluşturmak adına ve bu marka ile ilgili bilgi-fikir edinmek isteyecek kişiler için faydalı olacağını düşündüğümden bir başlık açtım. Kullanan arkadaşlar hangi modeli hangi amfi ile kullandığını belirtirse ve farklı cihazlar ile de deneyimlerini paylaşırsa yeni arayışlarda olan kişiler için daha da aydınlatıcı olacaktır diye düşünüyorum.

    Tabii bir kullanıcı listesi de yapabiliriz. Sizden mesaj geldikçe ilk mesajı düzenleyerek listeyi oluşturabiliriz.

    Telefonda bir sorun olduğu için şu an foto yükleyemesem de daha sonra kendi fotolarımı da eklerim. Sizlerden de foto eklemek isteyen olursa, simage ile küçük ön izlemeli olarak yüklerse sevinirim. Sonra sayfalar açılmak bilmiyor

    Sevgiler

    Ekleme: Benim çektiğim videoların linkleri aşağıdadır.

    Heco Music Style 900, Onkyo 828 ve SMSL SA-S3 amfi ile
    https://www.youtube.com/watch?v=gRt7XeS-Hbo

    Heco Victa 601, SMSL SA-S3 amfi ile (Tv yanındaki çiçeğe gülmeyin mal gibi hiç düşünmeden video çekmişim )
    https://www.youtube.com/watch?v=9lwv9GdDbuc

    Heco Victa 601, Sony STR-DN840 ile
    https://www.youtube.com/watch?v=ArGlYJdUe80

    Heco Victa 201, SMSL SA-S3 amfi ile
    https://www.youtube.com/watch?v=oT0JIuPKBPY

    Düzeltme: Bu arada konu başlığı için daha hoş önerileri olan varsa beklerim. Bu hali ile bir garip geldi ama daha iyisini de bulamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 28 Şubat 2015; 18:42:23 >







  • Başlığı gördüm bir gülümseme geldi. Heco ların yaygın kullanılmamasına içerleniyordum hep. Aslına bakılırsa fiyat performans olarak muadillerine göre bence çok daha fazla performanslılar. Yaşımız başımız az çok bir şeyler tecrübe etmeye yetti çok şükür. Tabi buradaki bazı konu üstatları kadar olmasa da en azından elimizin erişebildiği kulağımızın duyduğu cebimizin aldığı kadarı ile tecrübe sahibiyiz. Mesela the cantan bir post atsın sonuna kadar okurum. Ona keza atalayalper, osedan, teknika her ne kadar bazı postlarını hoşuma gitmese de eraycelik80 severek okurum.. bu gibi arkadaşların yazdıkları değerlidir, konu itibarı ile önemlidir benim için. Tecrübe edinirim hatta bazen sırf tartışmalarını arar bulurum forumdan. Sevgiler saygılar hepsine.

    Tabi zaman içinde insanın kendi tecrübeleri de oluşuyor. İnsan için kendi fikirlerinin de bir geçerliliği oluyor. Pişiyoruz bu yolda, kendimiz bazı şeyler hakkında sormadan karar alabiliyoruz. İşte böyle bir tecrübe idi benim Heco olayım. Yer, mekan ve teçhizat ne kadar önemli olsa da kendi çabalarımla ya da rasgele bir çok marka hoparlör dinleme şansım oldu. Tını, tonlama, enstrüman sesine yakınlık, mekanı doldurma gibi hep aradığımız noktalarda bu Heco beni çok şaşırtmıştı doğrusu. Kendi fiyat skalasında bence en iyi performanstır. Sonra mesela Magnat olabilir. Kendisinden daha pahalı bir Dali kadar olamayabilir belki ama f/p olarak baktığımızda kesinlikle övgüyü hak edendir Heco.

    Ben Gsa Orhan'dan kendisinin de övgüsü üzerine (başka yerlerde de dinlemek suretiyle) Victa Prime 702 sipariş ettim bir yıl kadar önce. Bunu yine o zaman proav den yeni aldığım Harman Kardon HK 980 stereo amfi ve elimdeki Denon Avr 2312ci ile kullandım. Ses kaynağım ise Asus Essence Stx ses kartının Burr-Brown PCM 1792A 24bit/192Khz DAC ıydı. İki kule beni gerçekten bu sistem ile çok mutlu etmişti ve hala da ediyor. Orhan bey sonuçta mal satacak diyebiliriz, malını övecek tabii ki de diyebiliriz. Fakat Orhan bey performansı beğenmezsem paketleyip bana yolla da demişti. Ben Dali ikon sevdasıyla başlayıp fiyatından dolayı Lektör e düştüm sonra bu Heco Victa 702 girdi olaya. Şunu söylemeliyim şahsi fikrimdir Lektör’e tercih ederim 702 leri. Zaten sonrasında Orhan bey den bir çift daha 702 aldım bir iki hafta içinde. Şu an A+B olarak dört kule bağlı ve cidden memnunum. Bu fiyat aralıklarında kullanıcıyı en çok memnun edecek markalardan belki de en iyisi.
    Resul Bey siz galiba pelin hifi çalışanısınız ve biraz panik yaparak bu yazıyı yazdınız. Pırlantanın lüks sayıldığı yazmışsınız pırlanta vergisi %1 ve tabii ki de lüks. Lüks sayılmadığı demek istediniz galiba.

    Bu arada victa serisine hatim indirmiş biri olarak 5.0 sete 10 bin lira vermek veya sadece 702'ye 7 bin lira vermek kusura bakmayın ama çok ütopik bir hareket olur. Yine de alana da satana da saygımız sonsuz... Bu devlet bu şekilde vergileri arttırmaya devam edecek maalesef bütçe açığını kapatmak için ta ki arttıracak bir şey bulamayana kadar. İşte o zaman da ülke olarak iflas edeceğiz. Yunanistanın yaşadığı gibi. O dönemde iki kere Yunanistan'a gittim. İçler acısı bir haldeydi ülke. Her yerde kepenk indirmiş dükkanlar, restoranlar, marketler, benzinlikler vardı terk edilmiş bir görüntü hakimdi. Açık olan yerlerde de fiyatlar yerlere düşmüştü gelen turiste tanrı muamelesi yapıyorlardı. İşte bizim de bu duruma düşmemiz uzak değil.

    Ülkemizde hifi ürün İthalatı yapan firmaların yarısından fazlası bu "FAHİŞ ÖTESİİİİİİ" vergilerden ötürü işi gücü bıraktılar kepenk indirdiler hangi birini yazayım buraya...Artık insan utanıyor... Kendi açığını millete ek vergi yükü bindirirek kapatmaya çalışan bir sistem olabilir mi? Sonra git topladığın o paralardan bilmem kaç milyon liraya corona virüs dönemi için konser ver milleti daha da zengin et.. Demet akalından tut da Ajda Pekkana kadar. Çok ihtiyaçları var sanki!!!
    Victa serisi kullanan arkadaşlara uzun süreler bir çok heco ve victa modeli kullandığım için bazı önerilerim olacak.. Arada bu önerileri yapıyorum victa serisi popüler bir seri fiyatının uygun olması ve sesinin de hiç de fena olmamasından ötürü çok tercih ediliyor.

    1) Victa serisinini özellikle 300 - 500 - 700 ve 301 - 501 - 701 gibi modellerinde kullanılan jumperlar çok kötü kalitede. Hoparlörleri single wire kullanan arkadaşlar bu tenekemsi jumper plakaları mutlaka çıkarıp en kötü ihtimalle yerine kullandıkları kablolardan oraya uygun kesitler kesip taksınlar.

    2) Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus da mutlaka metal spike ayaklar kullanın. Eğer imkan varsa da zeminle hoparlör arasına hoparlörün alt tabanı büyüklüğünde bir granit kestirip koyun.

    3) Mümkünse tül perdeleri çıkarıp hoparlörleri o şekilde kullanın. Yüzde 0.1 bile sese olumsuz etki etse bu tüller sonuçta kaybımız var demektir. Bu hiç istemeyeceğimiz bir durum demek.

    4) Dinleti yapılan bölgeye doğru hoparlörlere açı verin yani toe-in yapın (Hoparlörlerin sadece ön kısımlarını göreceğiniz şekilde içeri doğru hoparlörlere açı verin) Bu işlem sweet-spot olarak adlandırdığımız stereo ve sahne etkisinin en iyi hissedildiği bölgenin oluşmasına yardım edecektir.

    5) Arkadan portlu bir hoparlör olduğu için hoparlör ile duvar arasındaki mesafenin mümkün olduğunca çok olmasına dikkat edin. Duvar ile hoparlör arası mesafe kısa olursa alt frekanslarınızın tepkimesi artar fakat bu sefer alt frekanslar şişebilir boomy olabilir.

    6) hoparlörlerin yan taraflarında duvar var ise yerleşim odanın tam köşesine denk geliyorsa çok dikkat edin yan duvarlardan en az 70cm ile 100cm arasında boşluk vermeye çalışın. Köşelere konumlanmış bir hoparlör gerçek performansının çok altında bir performans gösterir.

    7) Hoparlör arkası kablo bağlantılarını KIRMIZI bağlantı ucu üst bölüme, SİYAH bağlantı ucu da alt bölüme denk gelecek şekilde yapın bu bağlantı şekli Totem de dahil olmak üzere bazı markaların bi-wire bağlantı imkanı olan hoparlörleri single-wire olarak kullananlar için yapılan bir öneridir.

    8) Kesinlikle ve kesinlike tamamen oksijenden arındırılmış saf bakır yüksek kalitede hoparlör kabloları kullanın. Gümüş kullanabiliyorsanız ona da hayır demeyiz ama en kötü ihtimalle saf bakır olsun (minimum 2.5mm2 öneririm ama bu bir kıstas değildir 1.6mm2 olup 2.5mm2 den iyi etki sağlayan çok kablo gördüm)
    ve market ürünleri olarak tabir edilen yani media-markt, teknosa gibi yerlerde satılan kablolardan kaçının esas işi kablo üretmek olan işinin ehli markalara yönelin.

    Bu önerileri uygularsanız özellikle victa serisinde seste mutlaka bir iyileşme hissedeceksiniz.

    Son bir dipnot eklemek istiyorum victa serisi lambalı ile coşar, adeta bambaşka çalar imkan varsa bunu da deneyin derim.

    Saygılar.
    Onu bizde anladik 702 nin 5000TL denilmediğini .5000TL,lik Hop.gibi çalıyor denilmek istenmiş.

    5000TL ye alınabilecek hangi Hop.lardan iyi çalar mesela buraya yazabilirmisin bir kaç Hop.ismi.

    Ben yazayım mesela birkaç tane gerisinide siz getirin.

    1-Dali Opticon 6 5000TL.altina rahatlikla alinabilir.

    2.Klipsch Rf-82ll 4000TL civarı

    3.Kef Q900 buda 5000TL civari alinabilir.

    Şimdi hocam bunlar 5000TL ye kadar alinabilecek Hop.lar,Heco 702 yi bunların hangisiyle kıyaslarsın bu liste dahada çoğaltilabilir araştirdiktan sonra 5000 e iyi Hop.lar var ilanlarda.

    Hee mesela gider bunları Denon 720 ae ye bağlarsan tabiki birşey anlamazsın.
  • Selamünaleyküm arkadaşlar.

    Başlığı destekliyor ve merakla takip ediyor olacağım inşallah. Gerçi heco hoparlörüm yok ama Magnat var. O da kardeş sayılır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Merhaba Onur Bey güzel bir konu olacağını düşünüyorum hayırlı olsun merakla takip edeceğim iyi günler kalın sağlıcakla ...
  • heco victa 601.kule 101 center ve 201 rear kullanmış biri olarak heco candır diyerek başlık hayırlı olsun diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heco almaya niyetli biri olarak takipsiyim buraların :) sinema performansı açısından yorum ve deneyimlerinizi bekliyorum
  • Selam arkadaşlar. Yaklaşık 3 aydır hoparlör arayışım var. heco, magnat, focal, monitor audio nun bookshelflerine bakıyorum. Genelde pioneer heco uyumunda bahsediyorlar. Gerçekten bu ikili dışındakilerde uyum problemimi oluyor acaba.
  • turuncu55 kardeşimden aldığım() tertemiz bir çift HECO VİCTA PRİME 601, ONKYO tx nr 525, YAMAHA NSP60 İLE BENDE HECO sever oldum
  • Bunlar infoumut isimli arkadaşa sattığım Heco Victa 601'ler.

    Sony str-dn840 AVr ile çektiğim video
    https://www.youtube.com/watch?v=ArGlYJdUe80

    Smsl SA-S3 amfi ile çektiğim video
    https://www.youtube.com/watch?v=9lwv9GdDbuc






     HECO hoparlör kullananlar ve paylaşım başlığı HECO hoparlör kullananlar ve paylaşım başlığı HECO hoparlör kullananlar ve paylaşım başlığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 25 Şubat 2015; 1:12:43 >




  • Arkadaşlar ürünü aldım kurdum
    İlk zamanki korkum hacimsel anlamda çok büyük ve kaba durma ihtimaliydi fakat düşündügünmden daha şık durdu
    Gelir gelmez apple tv den birkaç jazz müzik film fragmanı ve çeşitli tarzda müzikler dinledim
    Özellikle düşük ses seviyesinde netlik ve anlaşılabilirlik çok anlamlı
    Film sahnelerinde ise o kadar doyurucu bir bass efekti alıyorsunuz ki tahmininizden çok daha yüksek inanın extra bass olmasa gerek duymazsınız
    Tabi bu yazdımlarım çok göreceli kavramlar
    O yüzden bir kaç jaz müzik le dinleme yaptım
    Jazz müzikteki tiz ses seviyesi ve derinlik çok çok başarılı
    Daha önceden jamo kullanan biri olarak Heco 702 gerçekten bir kaç gömlek üstü
    Bu arada heco ları alma sürecinde
    Klipsch rf 2 52-62-82 dali zensor 7 ikon 6 polk 440 dinleme şansım oldu
    Bunların arasında inanın tek aklımı karıştıran klipsch 82 oldu fakat o da bütçesel anlamda çok zorluyan bir ürün olucaktı

    Sonuç olarak :)

    Bu bütçeye alınacak bence alternatifsiz bir ürün bu.
    Sırada center ve surroundlar var
    Orhan bey in destek ve yardımları her konuda mükemmeldi
    Herkese iyi forumlar dilerim
    Özellikle denenmesini istediginiz bir müzik yada film olursa deneyip videoya çekerim
    Aklınızda azda olsa fikir oluşturabilir belki
    Saygılar. Sevgiler selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aramıza hoşgeldin. hayırlı olsun güle güle kullan. çok doğru bir tercih yapmışsın. aldığın keyfi çok iyi biliyorum. dediğin gibi fiyat performans açısından alınacak en iyi hoparlör. amfilerimiz aynı center ve surround hoparlörler için bilgi alışverişinde bulunalım. şimdilik 2 videom var benim youtube da. telefondan çekim yaptığım için pek beğenmediğim(ne kadar full hd olursa da) prof bir kamera ile daha iyi videolar çekmek lazım. kablo var mı ? ne kullanıyorsun ?
  • Bende mütevazı sistemimle bir paylaşım yapayım

     HECO hoparlör kullananlar ve paylaşım başlığı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Amfi yerde olurmu hiç

    Güzel bir sehpa şart

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takibe alalım konuyu, 702 302 ve 102 var aklımda haydi hayırlısı. Güzel paylaşımlar olsun inş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel bir sistem olur sub olarak ne düşünüyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Definitive pf1500tl var hocam daha ne düşüneyim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci El sitesindeki ilan sizinmi hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam benim. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar. Bende 601, 101, 201 ve kısmetse yeni eklenecek olan 701 ler ile elimden geldiğince tecrübelerimi paylaşmaya çalışayım. Fiyat performans olarak en tepelerde yer alan Heco lara ilk etapta temkinli yaklaşmış olsam da şuan iyi tercih diyorum. (Tabi seçimi yapmamda yardımcı olan arkadaşlara da teşekkürler)
    Bu arada kablolarımı yenilemek istiyorum. Yaklaşık 25 - 26 mt kablo ihtiyacım olacak. Önerebileceğiniz marka model var mıdır? (300 - 400 TL nin üstüne çıkmak istemiyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senol1979 -- 26 Şubat 2015; 16:44:37 >
  • senol1979 S kullanıcısına yanıt
    Açıkçası 300tl bütçe ile sadece önlere kaliteli bir kablo alabilirsiniz. Misal benim önler için kullandığım black rhodium jive kablonunun metresi 8 pound. Listede 3.sıradaki kablo. Geri kalan hoparlörlerde Mediamarkt'ta satılan 5tl'lik bakır kabloyu kullanıyorum.
    http://www.sigmases.com/plist/hificab.html

    Önler için 2,5+2,5=5mt kullansanız min 40 £ olur. O da 3,85*40*1,18 KDV = 182 tl tutar.

    Kablonun uçlarını da bana plug ile sonlandırırsanız 8 adet banana plug lazım. Onu da Sigma ses Asım Bey'den alırsanız 2£*8*3,85*1,18=73 tl de o tutar. Toplamda 250 tl olur.

    O yüzden bu tarz kaliteli bir kablo almayacaksanız hiç boşuna değiştirmeyin, boşuna masraf olur. Yada bütçe müsait oldukça parça parça değiştirirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 26 Şubat 2015; 17:48:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yeni başlık hayırlı olsun
    bu Heco lar bir zamanların forumda efsane olan WF 9.6 ları gibi bir şey olacak sanırım. F/P yüksek hobiye yeni üyeler kazandırabilecek performansta ürünler anlaşılan
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.