Şimdi Ara

Head Direct (HiFiMan) RE0 İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
4.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk fotoğraf alıntıdır. Kendi kutumu atmıştım

     Head Direct (HiFiMan) RE0 İncelemesi  Head Direct (HiFiMan) RE0 İncelemesi  Head Direct (HiFiMan) RE0 İncelemesi  Head Direct (HiFiMan) RE0 İncelemesi

    Teknik Özellikler:

    - Empedans: 64Ω
    - Hassasiyet: 100db
    - Frekans Tepkisis: 15hz - 22khz

    Aksesuarlar: Fotoğraflardan da görülebildiği gibi RE0 2 adet büyük & orta şeffaf bi-flange, 3 adet siyah single-flange silikon kulaklık ucu, 1 adet t-shirt tokası ve 5 çift yedek filtre ile birlikte geliyor. Tek eksik taşımak için birçok iem ile standart olarak gelen bir taşıma çantası diyebilirim.

    Malzeme Kalitesi: Son versiyonda güçlendirilmiş L şeklinde jak ve biraz daha kalın kablo ile ben RE0' ın malzeme kalitesini başarılı buluyorum. Kulaklığı elinize aldığınızda size kırılganmış hissi vermiyor fakat Head-fi' de kimi kullanıcıların başına gelen çeşitli sorunlar nedeni ile her iem gibi RE0' ında taşınırken biraz dikkatli kullanılması kulaklığın ömrünü uzatacaktır.

    Konfor ve İzolasyon: Ben kulaklık ile gelen 5 ayrı uçtan siyah orta boy single-flange tipler ile en iyi yalıtımı ve konforu yakaladım. Bi-flange' lerin orta boyunda da fena olmayan bir konfor ve yalıtımı yakaladım fakat elde olan başka kulaklık uçları ile daha iyi yalıtım ve konfor elde etmek mümkün olabilir.

    Setup: Ipod Touch 3g ---> (FiiO E5) ----> RE0


    SES KALİTESİ * RE0 150-200 saat arası bir burn-in sürecini tamamlamıştır. Benim kulaklarım bu süreç içerisinde herhangi bir değişiklik algılamadı.

    Bas: RE0 kesinlikle "basshead" diye tabir edilen dinleyicilerin uzak durması gereken bir iem dersem herhalde sürpriz olmaz. Bilindiği üzere RE0 head-fi' ve benzeri forumlarda bas performansının görece zayıflığı yüzünden birçok dinleyici almak veya almamak arasında kararsız kalıyor. Durum şu ki RE0' ın zayıf bas performansı zayıf demek pek de gerçeği yansıtmıyor. RE0 son derece detaylı ve kontrollü bas tepkisine sahip fakat yoğun bas severlerin ve hatta yoğun olmasa da biraz olsun o "boomy" diye tabir edilen dolgun mid bas sesini sevenlerin beklentilerini karşılamayacak bir bas performansına sergiliyor. Bas kendini göstermesi gereken yerde kendini gösteriyor ve head-fi'den Clieos' un da dediği gibi bu kendini gösterme işi biraz hızlı olunca o kulağa hoş gelen ve dinleyicinin içini dolduran mid bas kendini ortaya çıkaramıyor.

    Mid: Tiz performansında gösterdiği üstün başarı ile bilinen RE0, orta frekanslarda da son derece detaylı bir mid performansını gayet doğal ve temiz/berrak bir şekilde sunuyor. Benim kulağıma göre midlerde yakınlık veya uzaklık gibi bir problem yok ve her şey son derece nötral.

    Tiz: Yukarıda belirttiğim gibi RE0' ın en iyi becerdiği kısım tiz performansı. RE0 yüksek frekanslarda gerçekten inanılmaz bir iş başarıyor ve tizleri dinleyiciye son derece detaylı ve inanılmaz bir netlik/berraklık ile sunuyor. Re0' ın tiz performansında şaşırtıcı olan bir diğer nokta ise bu kadar net ve detaylı bir sunumu yaparken ve görece parlak bir ses karakterine sahip iken hiçbir "sibilance" probleminin olmaması.

    Sahne: RE0' ın sahnesi bana göre genel olarak orta seviyede bir performansa sahip. İyi bir sol-sağ dengesi sunarken orta seviyede derinlik ve genişlik sunuyor diyebilirim.

    Enstrüman Ayrımı: Bana göre RE0' ın tiz performansından sonra en başarılı olduğu kısım enstrüman ayrımı. RE0 bu konuda gerçekten çok iyi bir iş yapıyor. Çok sesli orkestraları dinlerken fazla yoğunlaşmadan enstrümanları ayrı ayrı takip edebilmek gayet kolay.

    Genel olarak RE0 son derece detaylı ve temiz/berrak bir ses karakterine sahip. Fakat kimi dinleyici için bu ses karakteri dolgun olmayan baslar ve inanılmaz temiz ve uzayan tiz performansı yüzünden çok parlak ve bu nedenle sıkıcı olabilir. Her dinleyici için uygun olmadığı bilinen bir iem olmakla birlikte bana göre her müzik türüne de uymayan bir kulaklık aynı zaman da RE0. Bas performansından anlaşılacağı gibi hip-hop/rap veya elektronik müzik gibi yoğun ve güçlü bas kullanımı içeren müzik türlerinde RE0 bazı kullanıcılara hiç zevk vermeyebilir. Fakat ben elektronik müziğin belirli bir türünü sıkça dinleyen bir kullanıcı olarak bas performansındaki belirttiğim unsurlarına rağmen tizlerde sunduğu inanılmaz netlik ve detay yüzünden RE0 ile elektronik müzik dinlemekten bile keyif alır hale geldim.

    Teknik özelliklerden anlaşılacağı üzere empedansı diğer iem' lere göre biraz yüksek fakat ipod touch ile bir amfi olmadan benim kulağıma göre yeterli seviyede ses şiddeti alabiliyorum. RE0 E5 gibi bass boost özelliklili bir amfi ile birlikte kullanıldığında birazcık daha dolgun baslara sahip oluyor ve daha yoğun bası sevenler için bir derece daha keyifli bir sunum sağlıyor. Fakat yinede daha yoğun bas severler veya "basshead"'ler için tatmin edici olmaktan uzak kalabilir. Bunun yanında E5 RE0' ın ses sahnesine de çok küçükte olsa olumlu bir etki yapıyor ve biraz daha derinlik katıyor.

    Sonuç olarak amfi ses kalitesine bariz bir etki etmese de benim fikrime göre bu kulaklığı almayı düşünenler bütçesini az bir miktar daha arttırıp E5 gibi çok uygun bütçeli bir amfiyi de almayı kesinlikle düşünmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynekm -- 28 Mart 2011; 12:54:40 >







  • Kerem eline koluna sağlık, acaba şurası nasıl dedirtmeyecek güzel fikir verici bir inceleme olmuş, tebrikler
  • Teşekkür ederim Kemal Hocam
  • Gerçekten güzel, kısa ve öz, oldukça anlaşılır bir inceleme olmuş..
    İnceleme için teşekkürler, anlatım için tebrikler..
  • Övgüleriniz için ben de size teşekkür ederim
  • böylesi güzel bir inceleme için teşekkürler dostum.
  • Teşekkür ederim dostum beğendiğine sevindim
  • Arkadaşlar RE0 ı aşağıdaki adresten 79$ + 10$(kargo ücreti) ile orijinal sitesinden sipraiş verebiliyorsunuz. 20 gün olmadan özel kurye getirdi teslim etti, çok da güzel korunan bi şekilde paketlemişlerdi. Sağdan soldan 2. elini almaya, değişik sitelerden kazıklanmaya hiç gerek yok şu an yaklaşık 150 TL ye orijinaline sahip olabiliyorsunuz zaten.

    Bu arada aslında çoğunluk iem taraftarı olduğu için pek adı geçmiyor ama Sennheiser MX90VC dinleyen oldu mu bilmiyorum aranızda, ear bud tarzı RE0 ile aynı ses karakteristiğine sahip, 64 Ohm %0,1in altında THD ile yakın karakterde bir ses veriyor. Bu kulaklığın sesini beğenmiş olup iem sevmeyen, ear bud tercih eden varsa kesinlikle bu modeli bir denemesini öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihalptekin

    Arkadaşlar RE0 ı aşağıdaki adresten 79$ + 10$(kargo ücreti) ile orijinal sitesinden sipraiş verebiliyorsunuz. 20 gün olmadan özel kurye getirdi teslim etti, çok da güzel korunan bi şekilde paketlemişlerdi. Sağdan soldan 2. elini almaya, değişik sitelerden kazıklanmaya hiç gerek yok şu an yaklaşık 150 TL ye orijinaline sahip olabiliyorsunuz zaten.

    Bu arada aslında çoğunluk iem taraftarı olduğu için pek adı geçmiyor ama Sennheiser MX90VC dinleyen oldu mu bilmiyorum aranızda, ear bud tarzı RE0 ile aynı ses karakteristiğine sahip, 64 Ohm %0,1in altında THD ile yakın karakterde bir ses veriyor. Bu kulaklığın sesini beğenmiş olup iem sevmeyen, ear bud tercih eden varsa kesinlikle bu modeli bir denemesini öneririm.

    Aşağıda adres yok!...




  • re0 ile re zero farklı kulaklıklar mı? çünkü araştırdığım kadarıyla re0 80 re zero 100 dolar denmiş.
  • evet, zero bass oalrak biraz daha güçlendirilmiş bi versiyonu kısaca...
  • Konuyu hortlatcam ancak bynekm'a bir sorum var.
    Bendede iPod Touch var. Lod + Fiio E6 yapsam normal headphone çıkışına göre ses kalitesi konusunda ne değişimler elde edebilirim?
    Kulaklığım Brainwavz M3.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HaypurTiryading

    Konuyu hortlatcam ancak bynekm'a bir sorum var.
    Bendede iPod Touch var. Lod + Fiio E6 yapsam normal headphone çıkışına göre ses kalitesi konusunda ne değişimler elde edebilirim?
    Kulaklığım Brainwavz M3.

    Onları taşıdığına değmez. Ses yüksekliği artışında kayda değer bir gelişme olmaz.
  • Artıştan ziyade çözünürlük, daha doğal bir ses. Kafaüstüne girmeyeceksek gerek yok öyleyse.
  • Pardon, "ses yüksekliği artışı dışında kayda değer bir gelişme olmaz" diyecektim orada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hitmachine16

    Pardon, "ses yüksekliği artışı dışında kayda değer bir gelişme olmaz" diyecektim orada

    Gece gece yorduk, teşekkür ederim üstad.
  • arkadaşlar benim Re 0 sizlere ömür. bildiğiniz tek kulaklık kablodan cortingen... 6 ay civarı kullandım sıcak hava soğuk hava kablo sertleş yumuşa derken, bir de hep kulak üstü kullanıyordum kablo hışırtısı gelemsin diye ve kablo doğal olarak hep girişe 3 4 cm mesafeden kulak üstünde kıvrılmış şekilde kullanılıyordu... kısası kablosu çok da iyi değilmiş keşke bu ses kalitesine daha adam gib ibi kablo kullansalarmış dedim içimden. Ama ben ne yaptım, Re Zero siparişi verdim :) Kablosuna daha dikakt edicem söz :) Dolar böyleyken iyi g(el)/(ir)di ama olsun ne yapalım :)
  • Geçmiş olsun.Bakalım ReZero'nun sesini beğenecek misin
  • Öncelikle Head Direct / Hifiman firmasını kutlamak istiyorum!

    21 Aralık akşam sipariş verdim, 22 Aralık günü firma kargoya verdi RE ZERO'yu. 27 Aralık sabah 11:30 gibi elime geçti kulaklık, adrese sağ salim geldi. Çin'den çıktıktan itibaren ertesi gün TNT Mail'in sitesinden takip ettim, site de anlık giriyor bilgileri fln süper, verdikleri bilgiler gecikmeli değil öyle ki ben 10:59da girdim baktım 10:57'de dağıtıma çıktı yazıyordu! Kısacası 5 gün gibi bir sürede Çin'den Bursa'ya geldi üstelik 10 dolar gibi bir kargo ücretiyle. Takdir ettim.

    Gelelim kulaklığa, RE0'dan sonra takınca low ların biraz daha yoğun olduğu göze çarpıyor ve RE-ZERO hakkında yazılanları böylece doğrulamış oluyor. Yalnız bass ın iyileştirilmiş olmasından daha çok göze çarpan bir şey varsa o da 16 ohm olmasından dolayı (RE0 64 ohm malum) ses seviyesi harbiden epey farklı. RE0'ı Cowon J3'te flat 37 hatta bazen 38de dinlerken RE ZERO'yu flat 34 üzerine çıkaramadım. BBE Heasphone 3 Eq ayarında ise RE0'da 36di dinlerken RE ZERO'da 32 yaklaşık oalrak aynı sesi veriyor. Kulaklığı besleme gücü çok yüksek olmayan müzik çalarlarda RE0'ın belki sıkıntı oluşturabilir işte bu durumda da RE ZERO kesinlikle tercih sebebi olmalı. (özet: her ne kadar çoğu 64 ohm luk kulaklığa göre RE0 daha yüksek ses verebilse de, RE ZERO bariz daha yüksek ses veriyor.)

    Henüz burn-in yapmadım, ilk izlenimlerimdi bunlar. RE0'da burn in sonrası özellikle tizlerin parlamaları azalmış ve bass lar daha öne çıkarmıştı kendini. Aynı tepki RE ZERO'da da olursa Rock müzik dinleyicileri için yine çok güzel bir ürün olmasının yanında pop müzik dinlerken RE0'ı beğenmeyenlere Hifiman e yeni bir şans vermelerini önericem.

    HeadDirect / Hifiman RE ZERO (Limited Edition)
    99$ + 10$ (shipping cost)




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.