Şimdi Ara

HDR nedir? Kamera, televizyon ve telefonlardaki HDR ne işe yarar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
3
Favori
3.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HDR nedir? Kamera, televizyon ve telefonlardaki HDR ne işe yarar?
    Eğer az çok teknoloji ile iç içe olan biriyseniz HDR modu, HDR desteği gibi terimlere muhtemelen aşinasınızdır.  Bu nedenle sürekli kullandığımız TV'de, kamerada, Android ve iPhone telefonlarda HDR görüntü sıkça karşımıza çıkmaktadır.



    Görüntü teknolojisinin gelişmesi şüphesiz ilk olarak kameralarda kendini gösterdi. Çekilen görüntülerdeki kontrast oranının yani renkler arasındaki ayırt edilebilirlik seviyesinin yüksek olması fotoğraf kalitesini arttırıyordu. Bu durumda HDR modu fotoğraf kameraları için bulunmaz bir nimetti. Düşünüldüğü gibi de oldu. Kameraya eklenen HDR özelliği daha canlı, keskin fotoğraflar ortaya çıkardı ve bu da HDR görüntünün TV'lerde, telefonlarda kullanılmasının önünü açtı.



    Peki HDR fotoğraf ne demek? Android HDR modu nasıl açılır? TV’de HDR nedir? HDR ile alakalı merak edilen daha fazla sorunun cevabına birlikte göz atalım.




    HDR nedir ?



    HDR nedir? Kamera, televizyon ve telefonlardaki HDR ne işe yarar?
    HDR, İngilizce "High Dinamic Range" kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir terimdir ve "Yüksek Dinamik Aralık" olarak Türkçeye çevirilebilir. HDR ilk olarak fotoğrafçılık ile oluşmuş bir teknolojidir, daha sonra akıllı telefonlardan, televizyonlara ve modern PC monitörlerine kadar bir çok alanda hızla yaygınlaşarak, saydığımız ürünler gibi ekranı olan bir çok teknolojik alette standart hale gelmiştir. 



    HDR, günlük hayatımızdan en basit tanımla gelişmiş kontrast ve renkler anlamına geliyor. Gördüğümüz siyah rengin daha siyah, parlak renklerin daha parlak olmasını sağlıyor.



    HDR modu aktif edilerek çekilen fotoğraflar aynı anda 3 farklı poz ile çekiliyor, daha sonra HDR özelliği devreye giriyor ve 4. bir poz oluşturuluyor. Bu 4.poz HDR tarafından işleniyor ve karanlık yerlerin daha karanlık, aydınlık yerlerinden daha aydınlık ayarlanması ile oluşturularak bize sunuluyor.



    HDR fotoğraf ne demek? diye merakınız devam ediyorsa, HDR olan resimle olmayan arasındaki tam farkı anlamak için aynı kareyi HDR desteği kapalı olarak önce çekin. Daha sonra elinizi oynatmadan HDR özelliği bir şekilde aynı kareyi tekrar çekin. 2 resim arasındaki farkları incelediğinizde, HDR ne işe yarar sorusunun cevabını da bu şekilde yaşayarak görmüş olacaksınız.




    Ayrıca Bkz.2022'de Marvel film ve dizileri hangi sırayla izlenir?




    HDR ne işe yarar ?



    HDR nedir? Kamera, televizyon ve telefonlardaki HDR ne işe yarar?
    Yukarıda da anlattığımız gibi HDR, bir ekrandaki en parlak beyazlar ile en koyu siyahlar arasındaki aralığı arttırmaktadır. Aslında buradaki temel amaç renklerin doygunluğunu arttırarak renkler arasında zıtlığı arttırmaktır.



    Geleneksel video kameralar, bir görüntü yakalamak için bir seferde yalnızca bir poz çeker. Bu, bir görüntünün en parlak kısımlarının aşırı pozlanabileceği anlamına gelirken, bir görüntünün en karanlık kısımlarındaki doygunluğun daha bozuk olacağı anlamına gelir.



    Bir görüntünün az pozlanmış kısımları gölgelerde ayrıntıyı kaybedebilirken, bir görüntünün aşırı yakalanmış kısımları parlak noktalarda ayrıntıyı kaybedecektir. Böylece gözlerimiz HDR ayarı aktif iken çekilen bir görüntüyü daha net olarak görecektir. HDR desteği olmayan resimle, mod aktif iken çekilen resmi yan yana getirdiğimizde bariz olarak bir kalite farkı görünecektir.





    HDR video ne demek ?



    HDR çekim görüntülerle elde edilen bir HDR video, parlak renklere, daha koyu siyah, karanlık alanlara sahip olacağından video kalitesi göze HDR olmayan videoya göre çok daha canlı gelecektir. Çünkü renkler arası zıtlık üst düzeydedir ve parlaklık daha fazladır. Bu da HDR videonun kalitesinin artacağı anlamına gelir.



    HDR video çekebilmek için Android telefonunuzdan, iPhone cihazınızdan yada kameranızdan HDR özelliğinin açılması gerekmektedir. Video kaydına başladığınızda otomatik olarak HDR formatında kayıt edecektir.



    HDR video ile çekilen görüntülerdeki renk parlaklığı, karanlık noktalardaki doygunluk sahnenin durumuna göre anlık olarak değişebilir. HDR resimlerden farklı olarak HDR video dinamik bir yapıdadır.





    TV’de HDR nedir ?



    HDR nedir? Kamera, televizyon ve telefonlardaki HDR ne işe yarar?
    Bir TV ekranının nasıl göründüğünün en önemli iki faktörü, kontrast oranı veya TV'nin özelliğine bağlı olarak parlaklık/karanlık arasındaki ilişkidir.



    TV’de HDR nedir'in en kısa cevabı; tanımını daha önce yaptığımız HDR'ye sahip bir TV ekranının, HDR desteği olan bir içerik ile buluşarak renk ve parlaklıkların daha canlı olarak gösterilmesidir.



    TV'de HDR özelliğinin gerçekten ifade ettiği tek şey, TV'nin HDR filmlerini ve TV dizilerini gösterebilmesidir. Yani HDR desteği olan bir içerik yoksa TV'nin HDR göstermesinin çok da bir anlamı yoktur.



    Gerçek bir HDR kalitesi için, HDR TV'nin HDR özelliğine sahip bir içeriğe ihtiyacı vardır. Ülkemizde izlediğimiz TV dizilerinin, filmlerinin çoğu HDR desteklemez ancak TV'de HDR desteğiniz bulunuyorsa onu kullanmak için alternatifleriniz bulunuyor.



    Popüler dijital kanallardan olan Netflix, Amazon gibi oluşumlardaki içeriklerin çoğu da HDR'dir.





    Kamerada HDR nedir ?



    HDR nedir? Kamera, televizyon ve telefonlardaki HDR ne işe yarar?
    Tıpkı diğer telefon ve TV teknolojilerinde olduğu gibi kamerada kullanılan HDR'de bir kontrast zıtlığını ifade eder. Kamera, bir fotoğraf makinesinde yada akıllı telefonda kullanılabilir.



    HDR ise kamerada kullanılan bir yazılımdır. HDR yazılım teknolojisi ile kamera çekimi sırasında 3 farklı pozdan elde edilen daha canlı bir 4. poz renk doygunluğu, derinliği oluşturularak elde edilir ve kullanıcıya sunulur.



    HDR ekran nedir sorusunun cevabı da böylece verilmiş oldu: HDR yazılımı kullanılan ekran teknolojileri HDR ekran olarak anılır.





    ?? Android HDR nasıl açılır?



    Android telefonlarınızda, tabletlerde HDR nasıl açılır merak ediyorsanız telefon modellerine göre farklılık göstermektedir.



    Birçok Android telefonda kamera açıkken ekranın herhangi bir yerinde HDR simgesi görünecektir. Üzerine dokunarak aktif/pasif arasında geçiş yapabilirsiniz. Diğer Android modellerinde ise kamera ayarlarına girmeniz yeterlidir. Çoğu Android akıllı telefonda HDR özelliği bulunmaktadır.



    Özellikle birden fazla kamerası olan telefonlarda HDR çekim ayarı muhtemelen vardır. Aktif etmek için kamera ayarlarını biraz karıştırmanız ve HDR ifadesini gördüğünüz yerde HDR desteğini aktif etmeniz yeterli olacaktır.





    ?? iPhone HDR nasıl açılır?



    HDR nedir? Kamera, televizyon ve telefonlardaki HDR ne işe yarar?
    iPhone için HDR nasıl açılır merak ediyorsanız esasında android telefonlardan çok farkı yokturr.



    iPhone modellerinde genellikle ekranın üst bölgesinde HDR simgesi görünmektedir. Ona bir kez basarsanız üstünde ki çizgi kaybolacak ve HDR modu aktif hale gelecektir. Tekrar basarsanız HDR yazısı üstüne bir çizgi gelecek ve HDR durumu kapanacaktır. 





    HDR türleri 



    HDR'nin bir kaç standardı bulunmaktadır. İşte özelliklerine göre HDR türleri:




    HDR10 nedir?



    HDR10 en yaygın HDR standardıdır. Bu nedenle TV'niz HDR'yi desteklediğini söylüyorsa, en azından HDR10'u destekleme olasılığı vardır. HDR10 “açık standart” olduğundan ve üreticilerin formatı kullanmak için bir lisans ücreti ödemesi gerekmediğinden, görüntülerin kalitesi büyük ölçüde değişebilir.



    Ayrıca HDR10, tüm videonun en parlak ve en karanlık ışık düzeylerini tanımlamak için bir dizi bilgiye sahip olduğu anlamına gelen "statik meta veriler" kullanır. Filmdeki bir sahne çok parlak veya çok karanlıksa bu sorun olabilir ve TV bunu telafi etmek için filmin geri kalanını daha açık veya daha koyu hale getirir.





    HDR10+ nedir?



    HDR nedir? Kamera, televizyon ve telefonlardaki HDR ne işe yarar?
    HDR10+, HDR10 standardının tüm iyi yönlerini alır ve geliştirir. HDR10'a göre daha yüksek parlaklık ve kontrast seviyelerine sahiptir ve statik değil "dinamik meta verileri" destekler. 



    Bu, ışık seviyelerinin çekimden çekime değişebileceği anlamına gelir. HDR10+ ayrıca açık kaynak kodludur ve telifsizdir, ancak kullanımı HDR10 kadar yaygın değildir. Bu formatı destekleyen şimdiye kadar ki tek içerik kanalı Amazon Prime Video'dur.





    Dolby Vision Nedir?



    HDR nedir? Kamera, televizyon ve telefonlardaki HDR ne işe yarar?
    Dolby Vision, Dolby tarafından oluşturulan ve lisanslanan özel bir HDR standardıdır; bu, ekran üreticilerinin bunu cihazlarına uygulamak için belirli bir ücreti ödemesi anlamına gelir. 



    Bu nedenle Dolby Vision, HDR10'dan daha katı standartlara sahiptir, gelişmiş teknolojisi ile çok daha tutarlı görüntüler üretmektedir.



    HDR10+ gibi Dolby Vision da statik yada sabit değil, dinamik meta veriler kullanır.HDR10 ve HDR10+'dan daha fazla renk görüntüleyebilir. Ancak çoğu TV ve video akış hizmeti Dolby Vision'u desteklemez.



    Yani bir TV'niz, monitörünüz HDR olsa bile içerik Dolby Vision desteklemiyorsa bu, kaliteden mahrum kalacağınız anlamına geliyor.





    Ayrıca Bkz.Fotoğraf kalitesini arttıran en iyi ücretsiz site ve uygulamalar




    HDR destekleyen dijital içerik servisleri ??



    Her ne kadar standart TV kanalları HDR'yi genel olarak desteklemese de bir çok dijital video akış hizmeti sunan içerik servisleri HDR'yi destekliyor.



    İşte HDR, HDR10+ ve Dolby Vision destekleyen dijital film, dizi, video akış kanalları:



    Dijital içerik servisi HDR10 HDR10+ Dolby Vision
    Amazon Prime Video Evet Evet Evet
    Apple TV+ Evet Hayır Evet
    Disney+ Evet Hayır Evet
    HBO Max Hayır Hayır Hayır
    Hulu Hayır Hayır Hayır
    Netflix Evet Hayır Evet
    YouTube Evet Hayır Hayır






    Kaynak:https://www.hellotech.com/blog/what-is-hdr-and-what-does-it-do







  • Benim görüntü sistemim SDR, denemek için HDR özellikli bir film seyrettiğim de görüntü parlaklığı çok düşük ve donuk olacak şekilde sdr den beter hale geliyor.

    Eğer görüntü sistemi HDR ise, SDR filmi SDR kalitesinde seyredebiliyorsun, fakat SDR sistemde HDR filmi SDR den de daha kötü kalitede seyrediyorsun.

    O yüzden görüntü sistemi (TV veya proj.) ile filmin birbirine uyumlu olması en doğrusu, konu da söylenen doğru.

    SDR sistem de HDR seyretmek kötü sonuç veriyor demiştim ya, Tek bir istisna var;
    Anlayamadığım nokta şu; Youtube' da ki 4K HDR demo görüntülerini 1080p SDR sistemim de (projeksiyon) seyrettiğimde SDR nin en iyi halini seyrediyorum, hatta daha da canlı ve parlak.
    Bir HDR filmle, youtube da ki HDR demo film arasında ne fark var ki bu iki farklı sonucu aldım, anlayamadım.
    Hdr, televizyonlar için 3d pazarlaması tutmayınca ortaya çıkan bir pazarlama olayıdır.

    Fotoğrafçılar bunu çok eskiden beri kullanırken ortada hdr monitör diye bir şey yoktu. O halde bu hdr fotoğraflar görüntülenemiyor muydu?

    Hdr demek her yerde kullanılmalı, olduğunda süper sonuçlar alacaksın anlamı taşımıyor. Özellikle ışıklandırma hatalarının olduğu yerlerde doğru ışık bilgisi için kullanılan bir teknik bu.

    Öyle olur olmadık heryerde bol bol kullanırsanız yapay görüntülerle başbaşa kalırsınız.

    Mesela, güneşi arkamıza alarak poz verirken odak noktamızı arka plana verdiğimizde öndekiler karanlık çıkar, odak noktamızı ön tarafa verdiğimizde ise bu sefer arka taraf aşırı parlak olur ve tüm detaylar gider. İşte hdr burada devreye girer ve hem öne hem arkaya odaklanmış görüntüleri alır ve birleştirir. Aynı anda hem öndekilerin kararmadığı hem de arka tarafın parlamadığı bir görüntü ortaya çıkar.

    Hdr nin olayı budur, doğru ışık bilgisini yansıtmaktır. Parlak görüntü, yüksek ışık vs. biraz işin pazarlama tarafı.

    Kontrastı yüksek bir ekranınız varsa zaten yeterince iyi bir sinema deneyiminiz oluyor.

    Kontrastın ne olduğunu anlamanız için şu örneği vereyim, karanlık bir oda sahnesinde siyah bir kediyi ve detaylarını ne kadar fark edebiliyorsunuz? Gerçek hayatta uyuyacağınız zaman odayı ışığı kapattığınız andaki gibi görmek var, bir de 10dk sonra karanlığa alışıncaki gibi görmek var.

    :) evet tv satıcısıyım forumda avcı gibi dolaşıyorum sizin kadar zeki olmayan insanları manipüle ederek tv satıyorum bu zamana kadr sizden başkası anlamamıştı tebrikler


    arkadaşlar gidin giriş seviye tv leri alın 300/400nitle kenar aydınlatmayla mükemmel hdr deneyimi yaşayın öyle faldmış 1400nitlermiş hep pazarlama hiç gerek yok


    şu forumun mazisini bilmesem neysede geldiği hali ve aktif kalan kullanıcı kitlesini görünce üzülüyorum

  • Benim görüntü sistemim SDR, denemek için HDR özellikli bir film seyrettiğim de görüntü parlaklığı çok düşük ve donuk olacak şekilde sdr den beter hale geliyor.

    Eğer görüntü sistemi HDR ise, SDR filmi SDR kalitesinde seyredebiliyorsun, fakat SDR sistemde HDR filmi SDR den de daha kötü kalitede seyrediyorsun.

    O yüzden görüntü sistemi (TV veya proj.) ile filmin birbirine uyumlu olması en doğrusu, konu da söylenen doğru.

    SDR sistem de HDR seyretmek kötü sonuç veriyor demiştim ya, Tek bir istisna var;
    Anlayamadığım nokta şu; Youtube' da ki 4K HDR demo görüntülerini 1080p SDR sistemim de (projeksiyon) seyrettiğimde SDR nin en iyi halini seyrediyorum, hatta daha da canlı ve parlak.
    Bir HDR filmle, youtube da ki HDR demo film arasında ne fark var ki bu iki farklı sonucu aldım, anlayamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 24 Ağustos 2022; 15:14:52 >
  • yazılanlar iyide kontrastı artırmak falan filan iyide anlaşılmıyor tam anlatılmak istenilen.
    ama kıyaslama yapılan renk sikalali fotoğraf bir çok şeyi açıklıyor.
    hdr en basit anlamı ile optik sensörun büyüklüğü ve cam kalitesi ne kadar iyi ise o kadar iyi fotoğraf çekersin 100mp den daha iyi sonuçlar alırsınız 12 MP ile.
    bundada mantık aynı gibi daha dolgun vermek için daha büyük renk siklassinda çalışıyor ki keskinlik daha belirgin olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yorumum HDR ekranlar ve HDR 10+ videolar için.

    Ekranın HDR esnasındaki max parlaklığı 1500 nit ve üzeriyse HDR videodaki ışıklandırmalara epey gerçekçilik katıyor. Tabletimin mini led ekranında HDR gece videoları

    açtığımda sokak ışıkları, otomobil ışıkları vs. sanki gerçek gibi hissettiriyor. 120/144hz nasıl hareketlere gerçekçilik katıyorsa bu da ışıklandırmalarda o hissiyatı veriyor.

    Nasıl desem, video parlaklık dağılımındaki yapaylık gidiyor sanki camdan baktığınızda gördüğünüz ışıklandırmanın benzerini hissettiriyor.

    Cihaza göre HDR'nin hissiyatı değişebilir diye düşünüyorum çünkü ilk çıkan HDR ekranların tepe parlaklıkları daha düşüktü. Çekim yapılan kameranın kalitesinin de etkisi

    tabi ki büyük, mesela Canon R5/R6, Sony Alpha A7 ile çekilen HDR görüntüler muazzam geliyor bana. Aşağıda örnek 2 adet video bırakıyorum, youtube HDR modunu destekliyor olmanız lazım.



    HDR nedir? Kamera, televizyon ve telefonlardaki HDR ne işe yarar?8K HDR Penguinyoutube
    Learn about the Countries, Cities, Landmarks and Animals in 8K UHD HDR quality. This video can be used to showcase as 8K and HDR demo as well and is presented to you for Educational and Entertainment purposes. Subscribe if you enjoy. It's FREE ! ©Copyright All the footage and the music used in the video is either shot by me or paid and bought the licenses from respective artists. Do not re-use without prior approval since it would be a copyright violation. Special thanks to YouTube & Storyblocks. The work I have done: ✅ Video clip selection & Music selection ✅ Mixing the clips to Rec. 2100 to support 8K UHD & HDR ✅ Mastering the clips in Rec. 2100 for HDR brightness ✅ Special effects application (water, wind, bird sounds, etc) ✅ 32 bit Color Grading and Toning for HDR ✅ Review the results in my HDR enabled phone and my Samsung UHD HDR TV ✅ Rinse and repeat to get the proper colors/ details ✅ Handle 8K, 10bit final exports Look in to below timelines to navigate & learn about certain building or landmark. 0:00 Times Square with tourists 0:05 Flatiron Building (Fuller Building) New York 0:10 Streets of Manhattan 0:16 Vessel | Hudson Yards, built by Thomas Heatherwick 0:26 Mahattan Grand Central Station 0:29 Brooklyn Bridge, NYC 0:46 Night lights at September 11 Memorial 1:03 NYC Downtown night view 1:13 Statue of Liberty with background of New York and New Jersey 1:18 Roosevelt Island and the Ed Koch Queensboro Bridge 1:23 Central Park, NYC 1:28 World Trade Center station (PATH) Transportation Hub 1:34 Empire State building 1:40 St. Patricks Cathedral 1:55 Jersey City timelapse 2:31 9/11 Memorial Other notable places in US Manhattan, Chrysler Building, Midtown Manhattan, Urban Metropolis Cityscape, NBC Studio, Freedom Tower Best viewed on 4K/ 8K supported HDR TVs or Chrome and Opera browsers or HDR enabled mobile devices. You can see YouTube automatically switches to HDR mode when viewing my videos if your device supports that. Note that you may see some artifacts in highlights if you view this in SDR quality due to down conversion, it's normal since the content is mastered in HDR. #NewYork #8K #HDR Music: "RYYZN - Something 'bout July" is under a Creative Commons (CC-BY 3.0) license Music promoted by BreakingCopyright: https://bit.ly/bkc-july Business or copyright issues contact : backpack.penguin.world@gmail.com
    https://www.youtube.com/watch?v=JFLYBGo4bM0


    HDR nedir? Kamera, televizyon ve telefonlardaki HDR ne işe yarar?VIRTUAL JAPANyoutube
    Taking a relaxing stroll in the rain at midnight through the old streets of Kyoto, Japan. 👉 Click here for more HDR Japan Walks... http://bit.ly/click-here-to-subscribe-virtual-japan This was filmed between 11:30pm and 12:30am after the livestream linked below. I wasn't planning on filming this walk, but after arriving at my hotel post-livestream, it was to beautiful of a night, and I just had to get out there and film it. https://youtu.be/Y5JRgLoTS-g 📷 Follow on Instagram https://www.instagram.com/virtualjapantv/ 🌃 HDR Night Walks 🌙 https://bit.ly/hdr-night-walks 🇯🇵 HDR Japan Walks ☀️ http://bit.ly/hdr-japan-walks 00:00 preview 00:41 full walk Become a channel member to get access to exclusive 360° behind the scenes footage! https://www.youtube.com/channel/UCMTv_Dg1BXFUglzWIIincpQ/join 🎥 Camera Gear 2021 📸 Camera - https://geni.us/vjc2021 Wide Lens - https://geni.us/vjcl2021 Zoom Lens - https://geni.us/vjzl1 Portrait Lens - https://geni.us/vjpl1 Gimbal - https://geni.us/vjg3 Audio recorder - https://geni.us/vja1 Livestream Camera - https://geni.us/vjsc1 Livestream Gimbal - https://geni.us/vjsg1 Bikeride camera - https://geni.us/vjbc2 360 camera - https://geni.us/vj3601 (new model, same quality) 👉 Click the Amazon Affiliate links above when shopping for anything on Amazon It costs you nothing extra, but a small percentage of the any sale goes towards supporting this channel 😄 🔴 Come hang with us on Twitch https://www.twitch.tv/virtualjapan 💬 Chat with us on Discord https://discord.gg/wV3rfeh 🧢 MERCH STORE 👕 https://store.virtualjapan.tv 🤝 Support us on Patreon! https://www.patreon.com/virtualjapan #4KHDR #kyoto #ASMR #japan #rain
    https://www.youtube.com/watch?v=qgfd-uWTVwg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 5 Ağustos 2022; 16:47:32 >




  • HDR destekli tevizyonlarımda bile görüntü SDR den daha az parlak ve renkler cansız. Bu da izleme keyfimi kaçırıyor. HDR yi hiç sevmedim ve 4k 10bit SDR görüntüyü tercih ediyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

    hocam o sizin kullandığınız cihazlarla alakalı üst model led tv lerde durum tam tersi

  • 1000 kandela üzeri ve doğru düzgün bölgesel pik parlaklık, arka ışık karartma ve WCG destekleri/özellikleri olmayan, amiyane tabirle "çakma" bir HDR ürüne sahipseniz (üzgünüm, ancak ben de bunlardan biri olan Samsung Odyssey 7 ve yakın zamanda elden çıkardığım DELL S2721DGFA monitörlere sahip olarak söylüyorum VESA Display HDR 600 ve VESA Display HDR 400 tamamen çakma HDR'dır) şu haberde sözümona "SDR" olarak gösterilen soluk ve renksiz görüntüler HDR moduna girdiğinizde göreceğiniz asıl şeylerdir. tam aksine SDR'de kaldığınızda yine işbu içerikte "HDR" olarak size sunulan parlak ve canlı görüntüleri görmeye devam edeceksiniz.

    1001 türlü alavere dalavere dönüyor bu mevzuda hala, Samsung'un QLED'leri bir yana dursun, LG'nin C serisi OLED panelleri dahi 1000 kandela diyip de aslında kelime oyunu yaparak "mış" gibi yapan bariz kolpa ürünler.

    ancak ve ancak içerikte bahsedilen ve öve öve bitirilemeyen "GERÇEK!" HDR deneyimini Samsung tarafında Neo QLED ve LG tarafında Signature addedilen ürünlerde elde edebileceğiniz, yani kesenin ağzını muazzam açmanız gerektiğini sizlere söylemek isterim zira bunu hemen hiçbir mecra markaları karşılarına almak istemedikleri için dillendirmezler ve tüketicilerin üreticilerce bile isteye yanıltılmasına çanak tutarlar.





  • UnicornKnight kullanıcısına yanıt

    Çok doğru bir yorum tebrikler. Monitörlerin çoğundaki HDR ibaresi tamamen bakın bunda HDR var demek için konulan şeyler. Yeni yeni ürünleri çıkan mini-led teknolojisini ayrı tutuyorum, güzel bir FALD monitör HDR işini kotarabilir. HDR için en uygun teknoloji aslında OLED (Microledi şuanlık ayrı tutuyorum) ama onlarda da söylediğiniz gibi parlaklık sorunu var. Kendim de nano ips 10 bit bir LG monitor kullanıyorum, HDR10 ve tamamen boş laf. 400 nit ile ne HDRıymış?

  • BurakBilgin kullanıcısına yanıt
    Kulladığınız model nedir?, menunmusunuz?, ips 24 inç 1080p 144hz almayı düşünürken, lg ayak kısmı masaya sıkıştırılan nano ips almak daha mantıklı görünüyor!, malesefki bana yeterli gelecek 144hz 1080p nano ips yok, çıkar diye beklemedeyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 5 Ağustos 2022; 23:13:13 >
  • Bloody Roar B kullanıcısına yanıt

    LG 27GN880-B modeli kullanıyorum bir kaç ay oldu alalı. Ergo ayak gerçekten büyük bir rahatlıkmış öncelikle onu belirteyim. Monitörden genel olarak çok memnunum piksel yoğunluğu renk üretimi çok güzel. 24 inç 1080p VA panel bir monitörden buna geçtim renk ve çözünürlük olarak çok büyük fark var. LG'nin 1080p 24 inç nano ips panel üreteceğiyle ilgili hiçbir şey duymadım şuana kadar, bütçeniz ve sisteminiz el veriyorsa 27inç 1440p şiddetle öneririm arada baya fark var çünkü.

  • BurakBilgin kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim, hayırlı olsun, aoc 21 tn panel'de dikey yeşil mavi çizgi çıktı, şu modeli düşünüyordum:https://www.epey.com/monitor/acer-predator-xb253qgpbmiiprzx.html
    recep baltaş ergo ayaklı modeli incelemiş, renk olarak ips'den daha iyi diyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 6 Ağustos 2022; 21:37:52 >
  • Bende 4K SDR alıyorum HDR Karanlık oluyor görüntü

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar aldığınız monitörlerin alayının kalibrasyonları çok kötü haberiniz olsun fabrika çok sallamıyor.

    HDR nedir? Kamera, televizyon ve telefonlardaki HDR ne işe yarar?
    HDR nedir? Kamera, televizyon ve telefonlardaki HDR ne işe yarar?RTINGS.com
    Reviews and Ratings
    https://www.rtings.com

    Buradan renk kalibrasyonu indirip yükleyin o şekil bakın hdr sdr vs ayarlarınıza. ciddi anlamda fark ediyor haberınız olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potur -- 6 Ağustos 2022; 9:24:2 >
  • RNNN kullanıcısına yanıt

    öyle değil malesef vatanda 5 tane tv denedim vestel-tcl-samsung-sony-lg vestel ve tcl hariç diğer tvler 40 bin 50 bin arasındaydı 4k hdr remux filmi tüm tvlerde denedik tüm tvler sinema modundaydı tüm tvlerde hdr aktif oldu vestel 4k hdr de ne verdiyse samsungun en pahalı tvside onu verdi

  • potur kullanıcısına yanıt

    Bunu nereden yapıyoruz? LG 27GN800-B kullanıyorum, kalibrasyon dosyasını bulamadım.

  • snoppy kullanıcısına yanıt




  • odesy kullanıcısına yanıt

    hocam, "verdi" derken kötü sonuç mu verdi ?

  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

    demek istediğim en pahalı tvlerde bile hdr istenilen parlaklığı ve canlılığı vermiyor hdr böyle malesef en iyi tvyi almak bunu değiştirmiyor filmler için durum bu isteyen 1080p ve 4k hdr filmi mağazada sinema modunda arka arkaya en pahalı tvde test edebilir

  • odesy kullanıcısına yanıt

    Hocam siz böyle bir sonuca vardığınıza göre demek ki siz gerçek HDR yi test etmiş ve görmüşsünüz. Çünkü gerçek HDR yi deneyimleyen birisi ancak böyle bir sonuca varabilir. Peki şu anda piyasa da en iyi HDR deneyimi hangi cihazda ?


    O zaman bizim mağazalar da görüp HDR sandıklarımız aslında gerçek HDR değil miydi acaba diye düşünmeden edemiyorum.


    Demem o ki gerçek HDR yi görüp test etmeyen birisi, HDR diye önüne sunulanları gerçek HDR sanabilir ve anlayamaz.


    Benim sistemim zaten SDR olduğu için, sizin anlattıklarınızdan yola çıkarak henüz HDR bir görüntü sistemine geçemediğim için üzülmeme gerek yokmuş.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.