Şimdi Ara

HDP'li 9 milletvekili hakkında 'Kobani' fezlekesi hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HDP'li 9 milletvekili hakkında "Kobani" fezlekesi hazırlanıyor


    https://www.haberturk.com/hdp-li-9-milletvekili-hakkinda-kobani-fezlekesi-hazirlaniyor-2935581


    Kobani soruşturması kapsamında, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç ile milletvekilleri Garo Paylan, Hüda Kaya, Sezai Temelli, Pero Dundar, Fatma Kurtulan ve Serpil Kemalbay Pekgözegü'nün dokunulmazlıklarının kaldırılması istemli fezleke süreci başladı. HDP'liler, 6-8 Ekim 2014'te 37 kişinin hayatını kaybettiği Kobani olayları sırasında Türkiye genelinde yaşanan terör eylemlerinden "azmettirici" sıfatıyla sorumlu tutuluyor


    HDP'li 9 milletvekili hakkında "Kobani" fezlekesi hazırlanıyor

    HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile grup başkanvekillerinin de arasında bulunduğu 9 milletvekili hakkında, 6-7-8 Ekim 2014'teki "Kobani olayları" olarak bilinen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği terör eylemlerine ilişkin fezleke hazırlanıyor.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yer aldığı 108 sanık hakkındaki iddianamenin kabul edilmesinin ardından, olay tarihinde HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi olan milletvekilleri hakkında fezleke hazırlamak için harekete geçti.

    Bu kapsamda, HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç ile Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Van Milletvekili Sezai Temelli, Mardin Milletvekili Pero Dundar, Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ve İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü hakkında, Anayasa'nın 83. maddesi gereğince milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle fezleke düzenlenecek.

    Bu isimler, Kobani olayları sırasında Türkiye genelinde yaşanan terör eylemlerinden "azmettirici" sıfatıyla sorumlu tutuluyor.

    SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Başsavcıvekili Veysel Kaçmaz'ın, "dokunulmazlıkların kaldırılması" istemiyle tamamlayacağı fezlekeler, Meclis'e sevk edilmek üzere Adalet Bakanlığına gönderilecek.

    TBMM'ye ulaşan fezlekeler, ilgili komisyonlarda ele alındıktan sonra oylama için Meclis Genel Kurulunda görüşülecek.

    Dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde karar alınması halinde HDP'li milletvekilleri için adli süreç başlayacak.








  • fetöye destek verenler yüzünden 300 kişinin öldüğü 15 temmuz fezlekesi ne zaman hazırlanacak?

  • @Sadece Ölüler Görür


    Sonra Kılıçdaroğlu AKP'yle ittifak kurunca da onları savunup "Erdoğan'a her türlü ihaneti eden Faşist İnce'nin destekçileri için ne zaman fezleke gelecek" yazarsınız artık HDP'li 9 milletvekili hakkında "Kobani" fezlekesi hazırlanıyor HDP'li 9 milletvekili hakkında "Kobani" fezlekesi hazırlanıyor 


    Edit: 15 Temmuz'un sorumlusu Hırsızın ta kendisi (FETÖ), Erdoğan, KK'nin yeni dostları Babacan-Gül-Davutoğlu üçlüsüdür. Ancak ne hazin ki Erdoğan'ı bunu yapmakla suçlayan KK ve partisi şu anda o Fethullahçılarla sıkı-fıkı bir ilişki içerisinde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 13 Ocak 2021; 15:5:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    @Sadece Ölüler Görür


    Sonra Kılıçdaroğlu AKP'yle ittifak kurunca da onları savunup "Erdoğan'a her türlü ihaneti eden Faşist İnce'nin destekçileri için ne zaman fezleke gelecek" yazarsınız artık   


    Edit: 15 Temmuz'un sorumlusu Hırsızın ta kendisi (FETÖ), Erdoğan, KK'nin yeni dostları Babacan-Gül-Davutoğlu üçlüsüdür. Ancak ne hazin ki Erdoğan'ı bunu yapmakla suçlayan KK ve partisi şu anda o Fethullahçılarla sıkı-fıkı bir ilişki içerisinde.

    HDP'li 9 milletvekili hakkında "Kobani" fezlekesi hazırlanıyor




  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt

    Yoo... Eskiden Erdoğan'ın kankası değil miydi HDP? O zamanlar bu arkadaşlar tıpkı benim gibi HDP'ye sallıyorlardı sabah akşam. Sonra Erdoğan makas değiştirdi HDP'ye düşman oldu, Erdoğan makas değiştirince CHP de makas değiştirdi HDP'nin yeni kankisi CHP oldu.


    O noktadan sonra bu arkadaşlar sırf CHP yönetimi HDP'yle kanki oldu diye HDP'yi savunup, ilk günden beri HDP'ye sallayan bizlere "AKP'li" demeye başladı. Buradan yola çıkarak;


    Yarın bir gün MHP ve Soylu AKP'nin yanından ayrılsa bunun üzerine yalnız kalan AKP; CHP-AKP-HDP ittifakını kursa, bu arkadaşlar; "Karşı taraf faşistler ittifakı, bizim partimiz sorumlu davranıp Türkiye'nin geleceği için elini taşın altına koyuyor. Karşı tarafa bakın alayı faşist!" diyecekler. HDP'li 9 milletvekili hakkında "Kobani" fezlekesi hazırlanıyor 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.