Şimdi Ara

hdmi kablonun sürümünü nasıl öğrenebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şöyle ki ben bi süre önce 144hz monitör aldım ancak ürünün yorumlarında monitörün kutusu içerisinden çıkan hdmi kablosunun 1.2 olduğu söyleniyor. dolayısıyla hdmi 1.2 120hz'e kadar desteklediği için 144hz monitörümden tam performansı alamam. ancak monitörün menüsünü açtığımda 144hz'de çalıştığı yazıyor. (aşağıya resimli linki koydum) yani aslında şuan kullandığım hdmi kablo 1.2'den daha üst sürüm olabilir ve monitörü kullanmama yetiyor olabilir. ama üzerinde, paketinde vs. birşey yazmadığı için kablonun sürümünü bilemiyorum. kısacası monitörün tam performansta çalışıp çalışmadığını, kablonun yeterli olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

    monitör: Viewsonic 23.6" VX2458-MHD 144Hz 1ms 2xHDMI DVI DP FHD Freesync Gaming Monitör
    monitörün menüsü:https://i.hizliresim.com/an70EQ.jpg (gördüğünüz gibi sağ altta 144hz yazıyor)







  • Monitörde 144hz gördüğüne göre 144 hz olarak çalışıyor demektir , bir süre takip et görüntüde kesilme vs oluyormu yoksa kablo 144hz'i kaldırıyor demektir
  • o kesilmeleri farketmek epey zor ya. 60hz'den geçtim bi de, bu görüntü bayağı iyi geliyor bana, kesilme vs. detaylar gözümden kolayca kaçar
  • https://www.youtube.com/watch?v=TnDgqHPIMDA

    hdmi kablonun sürümünü nasıl öğrenebilirim?


    HDMI' da Kablo versiyonlarına takılmayın, çok uzun kablo kullanmayacaksanız (mesela 5 metre üzeri) en ucuz HDMI kabloyu alın geçin. Dolandırılabilirsiniz pahalı kablolarla.

    HDMI verileri DİJİTAL olarak aktardığı için kanaldan pek fazla etkilenmez kablo iyi de olsa kötü de olsa görüntü kalitesi aynı derecede iyi olur.


    (Dijital ve analog iletişim arasındaki farkları hatırlayın. Dijital iletişimde veri neden daha az kalite kaybıyla aktarılır: çünkü 1 ve 0' lardan oluşur sinyal. 1 ve 0' ı ayırt etmek kocaman bir analog bölgede 1.00 volt ve 1.05 volt arasındaki farkı ayırt etmekten çok daha kolaydır - hata oranı düşer)

    Hani D-SUB (VGA) kablosu arıyor olsaydınız D-SUB verileri analog olarak aktardığı için kanal çok çok önemli diyecektim. Kabloyu iyi olanından almanız gerekecekti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 30 Aralık 2019; 20:47:26 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.