Şimdi Ara

Hdmi Kablo kalitesi efsanesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Forumlar arasında gezindiğim zaman sürekli hdmi kablosunun kalitesinin görüntü kalitesine etkisinden bahsedilmiş. Burada bir yalnışlığı düzelme ihtiyacı duydum. HDMI ile taşınan veri dijital veridir. Dolayısı ile ya gider ya da gitmez. Bir bit bile bozuk gitse görüntü tamamen yok olur.

    Görüntü kalitesi renk parlaklığı ya da parazitlenme gibi bir bozukluğa neden olması mümkün değil. Olabilecek en büyük sorun Jitter adı verilen zamanlama hatası olabilir ki onun da görüntü üzerinde hissedilir fark oluşturması çok ama çok zor.

    Hani ses taşırken olsa kabloyu biraz daha özenin diyelim ama görüntü için o kadar kalite peşinde koşmak anlamsız geliyor bana. Görüntü varsa iş bitmiş demektir. Falanca modeli HDMI kablosu ile daha iyi görüntü edemezsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan_guler -- 7 Aralık 2008; 0:17:48 >



  • Görüntü kalitesinde scart çok önemli.Ama kablo var kablo var bence.Haklısınız öyle ahım şahım bir düzeltme yapacağını sanmıyorum bende ama ne dandik salla pati kablolar var elinizde kalıyor.
  • Bende 40 lira verip 24 k altın hdmi1.3b kablo almayı düşünüyordum. Teledünya Hd setup box bağlamak için...
  • Scart kablo ile analog yayın taşındığı için görüntü kalitesinde fark olabilir. Çok büyük bir fark olabilir mi açıkcası zannetmiyorum. Varsa bile genellikle scart kablonun RGB destekli olup olmasından kaynaklanıyor. Yine de Scart kabloyu konu dışı tutuyorum.
  • O zaman kablo konusundan devam edelim.. Ben girmiyim araya.
  • HDMI kabloların kalitesi hiç birşeyi değiştirmez. Altın kaplı platin kaplı kakao kremalı falan olmasına inanmayın. Ucuz yollu bir kablo alıp keyfinize bakın..
  • elimde bien marka piyasa malı hdmı kablo var.Bu kablo ile PS3 ten tv ye 1080p yayın iletemiyorum.Ancak arkadaşımda sony marka hdmı kablo var onunla 1080p yayını tv ye ilettik.Kabloda kalite az veya çok farkeder kimse farketmez demesin derim.
  • kesinlikle fark etmez emin olabilirsimiz analog sistemde mesela scart sisteminde kablonun kaliteli olması fark eder ama kesinlikle dijital sistemlerde fark etmez....

    Not: Medya iletişim sektöründe çalışıyorum kullandığımız profesyonel ses ve görüntü ekipmanlarının tamamı dijital ve hiç birinde veri aktarımı olsun görüntü aktraımı (SDI ve HD) olarak alktarılır BNC kablolarla evet bildiğiniz Coaxial kablolarla TR'de birçok ulusal kanalda gördüğünüz haber kameraları olsun dizi kameraları (artık birçok kalburüstü dizi Full HD kameralar ile çekiliyor) haliyle en ucuzu 50.000 $ dan başlıyor ve bu ekipmanların hiçbiri ama emin olabilirsiniz altın kaplama kablo veya bağlantı ucu kullanmaz....
  • hdmi kabloda veri kodlanmış olarak iletilir..analog sinyalde veri kodlama olmadıgı icin altın uclu iletkenligi arttırır fakat hdmi kabloda altın olması etki yaratmaz.
  • Selam jack_sparrow_82,

    Senin sorunun kablo kalitesinden çok kablonun standartlara uygun üretilmemesinden kaynaklanıyor görünüyor. Ben çok kez SCART kabloyu değiştirdim görüntü çok düzeldi diye arkadaşlar da (ki SCART analog olduğu için düzelebilir de) asıl nedenin sorunlu kablonun RGB sinyali taşıyacak kablo bağlantılarına sahip olmadığı ve dolayısı ile SCART üzerinden yalnızca Composite görüntü aktardığı için bu sorunu yaşadığını gördüm. Eski kabloyu kesip açtığımızda yalnızca ses ve composite görüntü kabloları bağlı idi.

    Bu arada dün bir arkadaşımız DVI üzerinden VGA bağlantı ile HDMI bağlantı arasında fark vardı demiş. Şimdi göremedim silinmiş herhalde. O da normal ve beklenen bir durum Çünkü VGA analog bir bağlantıdır. DVI hem analog hem Digital bilgi taşıyabilir. HDMI ise tamamen Digital dir. Dolayısı ile oradaki kalite değişimi yine kablo kalitesinden çok analog bağlantıdan Digital (Aslında Türkçe sayısal demek lazım ama) bağlantıya geçmek yüzündendir.


    quote:

    Orjinalden alıntı: jack_sparrow_82

    elimde bien marka piyasa malı hdmı kablo var.Bu kablo ile PS3 ten tv ye 1080p yayın iletemiyorum.Ancak arkadaşımda sony marka hdmı kablo var onunla 1080p yayını tv ye ilettik.Kabloda kalite az veya çok farkeder kimse farketmez demesin derim.
  • Aslında hepimizin bilgisayar ile bağlantısı olduğu için aşağıdaki örnek daha iyi anlam verecektir.

    Tahmin ediyorum hepimizin bir ya da iki UBS Diski vardır. Bu diskler ile kullandığınız USB kablonun kalitesi ile Birinden diğerine kopyaladığınız resimlerin kalitesi değişebilir mi? Sayısal data başarı ile taşındı ise ikisi de birbirinin aynısıdır. Hani dosya bozuk gitmiş ya da yarım gitmiş ya da hiç gitmemiş deseniz tamam. Ama gitmiş ve açıp görebiliyorsanız görüntü kalitesi değişmiş olamaz.

    Not: Örnekte Jitter hatası göz ardı edilmiştir.
  • Üst konu olan KONU LİSTESİ'nde "Kablolar" bölümünde HDMI kablo kaliteleri hakkında konular mevcut. Görüşlerinizi orada yazarsanız eğer konuları zenginleştirmiş oluruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.