Şimdi Ara

HDİ motor sorun?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 2006 1.6 hdi 150 bin km de 307 sahibiyim. Motor soğuk iken ilk marşta sarsıntılı çalışma ve beyazımsı duman atma var. Sorunun çözümü için;

    1. İlk iş olarak motor yağını ve mazot filtresini( orijinal) motor içi temizleyici kullanarak değiştirdim.
    2. Enjektörler farklı yerlerde iki kez söküldü, bakım yapıldı. (Herhangi bir parçası değişmedi. Meme vs)
    3. Kızdırma bujisi hatası veriyordu. Bir ihtimal dedim ve patlak çıkan 3 buji değişti.

    Ancak sorunum devam ediyor. Pistonları sanki biri tutup bırakır gibi kesik kesik sallantılı çalışma var. Motor ısındıktan sonra aracın çekişinde, tüketimde herhangi bir sorun yok. Araçta su, yağ eksiltme yok. Konuya hakim arkadaşların tavsiyesini bekliyorum. Bir de enjektörler sökülmeden araç üstünde iken enjektörler değerleri görülebiliyor mu? Enjektörleri tekrar ezbere söktürmek istemiyorum çünkü 400-500 lira para alıyorlar.



  • Benzer bir sorun ben de var hala çözemedim rölantide bazen sallama yapıyor. Enjektör püskürtme değerlerini yazılımda görebiliyorlar. Rail (Basınç akış) sensörü değişmesi gerekebilir. Bir de eenjektör tesisatına baktırın dediler bana beyinci diye tabir edilen yerler oluyor buralar. Sizinki de benzer bir sıkıntı olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zzoorroo

    Benzer bir sorun ben de var hala çözemedim rölantide bazen sallama yapıyor. Enjektör püskürtme değerlerini yazılımda görebiliyorlar. Rail (Basınç akış) sensörü değişmesi gerekebilir. Bir de eenjektör tesisatına baktırın dediler bana beyinci diye tabir edilen yerler oluyor buralar. Sizinki de benzer bir sıkıntı olabilir.
    Rail sensorü arızalı olsa sürekli sorun çıkarmaz mi? Araç ısınınca problem kalmıyor çünkü.
  • Dostum geçmiş olsun. Oraya bi 4 enjektör 1 adette rail sensörü sıkışmış. Rail sensörü enjektöre göre nispeten ucuz gidip beyincide değerlerini bi kontrol ettirin. Motorunuza mazot devamlı-düzenli verilemediği için sarsıntılı çalışıyor.
  • egr valfi var mı bilmem ama sorun oradan kaynaklı olabilir. 2009 Focusta aynı sorunu öyle çözmüştük. EGR valfi değişmişti .Hem yakıt azaldı hem de sarsıntı gitmişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lego95

    egr valfi var mı bilmem ama sorun oradan kaynaklı olabilir. 2009 Focusta aynı sorunu öyle çözmüştük. EGR valfi değişmişti .Hem yakıt azaldı hem de sarsıntı gitmişti.
    Egr valfi var. Sorunum sabah sarsıntılı çalışma ve birkaç dj beyaz duman. Sizin sorunlar da bunlar mıydı?
  • Sorununuzu 40 tl ye çözebilirsiniz. Özelden ulaşırsanız anlatirim
  • Sorun çözüldü ve başkalarına fayda olur diye paylaşmak istedim. Aracımı akşamdan pompaciya bıraktık. Methedilen peugeot ustasınin gozleminde motor soğuk iken calistirdik ve pompaci pc ile enjekor değerlerine baktı ve herhangi bir sorun görünmedi. Usta ise motorda tekleme olmadığını, yüksek ihtimal egr kaynaklı olduğunu belirtti. Egr körlendi ve sorunum çözüldü.
  • egr körleme yenisini al.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    egr körleme yenisini al.
    +1 aynen yine sorun çıkabilir bu durumda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 20 Haziran 2019; 13:27:47 >
  • Bendeki 2012 focus 3 1.6 dizel araçta da var sabah motor soğuk iken rolantide sarsıntı. Ama devir ibaresi oynamıyor. Motor ısınınca herşey tıkır tıkır. Yakıt tüketimi de 5.4 hatta bazen 5.1 lt falan. Çekişi de iyi. Benim de enjektörlerin ultrasonik temizliği yapıldı. Ama kızdırma bujisi kontrol edilmedi. Forscan isimli program ile arıza kodunu okuttugumda p0135 O2 ısıtıcı devresi(sıra 1, algılayıcı 1) - Açık Devre diye hata kodu veriyor. 2 yıldır var bu hata kodu. Aracın gösterge ekranına düşmüyor ama hata kodu verisi. Sadece obd ile bakınca gözüküyor. Aracımda O2 sensörü var mı onu bile anlayamadım. Sabah rolanti titremesi sinir ediyor. Ama titreme abartı boyutta ve sürekli de değil. Arada bir araba irkiliyor gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 064

    Bendeki 2012 focus 3 1.6 dizel araçta da var sabah motor soğuk iken rolantide sarsıntı. Ama devir ibaresi oynamıyor. Motor ısınınca herşey tıkır tıkır. Yakıt tüketimi de 5.4 hatta bazen 5.1 lt falan. Çekişi de iyi. Benim de enjektörlerin ultrasonik temizliği yapıldı. Ama kızdırma bujisi kontrol edilmedi. Forscan isimli program ile arıza kodunu okuttugumda p0135 O2 ısıtıcı devresi(sıra 1, algılayıcı 1) - Açık Devre diye hata kodu veriyor. 2 yıldır var bu hata kodu. Aracın gösterge ekranına düşmüyor ama hata kodu verisi. Sadece obd ile bakınca gözüküyor. Aracımda O2 sensörü var mı onu bile anlayamadım. Sabah rolanti titremesi sinir ediyor. Ama titreme abartı boyutta ve sürekli de değil. Arada bir araba irkiliyor gibi.
    Duman atıyor mu araç?
  • palio1.6 P kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam ben duman atma falan da görmedim hiç araçtan.
  • Bir Rind kullanıcısına yanıt
    Km Oldukça az, araç yatmış olabilir, yatan arabada antifriz değişmemiş olabilir bu da suresi gecen bir antifriz korozif olduğu icin korozyona uğramış kalan bir conta icin normal.

    Probleme gelirse conta değişmesi gerekiyor, bu esnada manifold ve EGR temizlenmesi güzel bir bakım olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bir Rind

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Değil 2005 model 300 bin km lerde ne enjektör ne pompa ne turbo ne egr problemi yaşatmayan araçlar biliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Polestar191

    Değil 2005 model 300 bin km lerde ne enjektör ne pompa ne turbo ne egr problemi yaşatmayan araçlar biliyorum

    Alıntıları Göster
    Paylaşın biz de bilelim. Yani ben de benzinli 2.0 motorlu 93 model bir araç kullanıyorum, benzin tamam ama herkes 100k üstü dizelden uzak dur diyor. Ondan diyorum, gerçekten hangi motor veya motorlar sizin bahsettiğiniz?
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    Öncelikle konu sahibine geçmiş olsun.

    Satılan PSA motorlu araçların yüzde kaçında bu ve benzeri motor problemi oluşmuş ve rakiplerinde bu oranlar ne durumda? Bir araca göre PSA motorları sorunlu demek ne kadar mantıklı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bir Rind

    Paylaşın biz de bilelim. Yani ben de benzinli 2.0 motorlu 93 model bir araç kullanıyorum, benzin tamam ama herkes 100k üstü dizelden uzak dur diyor. Ondan diyorum, gerçekten hangi motor veya motorlar sizin bahsettiğiniz?

    Alıntıları Göster
    Kendi aracım için yazayım.

    1.3 Multijet E4 200 bin küsürde aldım. Motora anahtar değmemiş, turbo revizyon görmemiş. 35 bin kmdir kullanıyorum.

    Ama adettendir, kamu spotu gibi yazalım; dizel araçların motorları, turboları, enjektörleri vs vs patlar yarı yolda bırakır...

    Öyle bir söylerler ki anasını satayım sanki 1 ayda mukakkak bunlar olacak. Olmasa bir sıkıntı vardır. Kronik fabrikasyon bir hatanın veya size bu şekilde itelenen bir araç dışında böyle bişey yok.Yok.

    Emisyondan dolayı yazarsın tamam, traktör gibi ses çıkarmasını yazarsın eyvallah da ya biri başka bir konuda fren ve debriyaj balatasının bitmesini ilişkilendirdi bunu gördüm ya :D Sanki benzinli araçların debriyaj-fren balatası bitmiyormuş gibi... Ne alakası var? Tamamen kullanım stili ile alakalı.

    2300 km sadece şehir içi Mersin trafiği 5.4 ortalama. Fabrika verisi 6.5
    Multijet için yazıyorum bu motorun esprisi devirli kullanmak. 2000 devirin altına düşmemek. Yani sırf fazla yakmasın diye yumurtaya dokunur gibi değil, baya baya hakkını vererek 2000 devir ve üzerinde kullanacaksın bu. Aracı ilk aldığım zamanlar 2000 devirin altında kullanırdım hem çok yakardı hem de motor isteksiz olurdu sağırlaşırdı. Uzun süredir 2000 devir ve üstü ile multijete devam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.