Şimdi Ara

HDD nin yarısını göremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hdd ikiye bölmüştüm Dosya sistemi ntfs di ama ne olduysa hdd nin yarısına giriş yapamıyorum(erişilemz yada bozuk) diyor işin ilginç tarafı ise dosya sistemi ntfs iken RAW olmuş aca bu ulaşamadığım bölüme nasıl ulaşırım önemli bilgilerim vardı.



  • sürücü harf yolunu değiştirmeyi dene bi başka bi isim ver olmazsa programla datalarını al sonra biçimlendir en kolayıyla bu yani
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muratyetimova

    sürücü harf yolunu değiştirmeyi dene bi başka bi isim ver olmazsa programla datalarını al sonra biçimlendir en kolayıyla bu yani



    iyide hocam bu RAW neyi nesidir.
  • bak bişey buldum burdan yola çıkarak bişeyler bulabilirsin ok hadi kolay gelsin ok

    HDD'nin Denetim Masası >> Yönetimsel Araçlar >> Bilgisayar Yönetimi >> Disk yönetimi bölümünde "Ayrılmamış" olduğunu görebiliyorum. EasyRecovery Professional programı HDD yi Unidentified olarak tanımlıyor. HDD nin dosya sistemini algılayamıyor. Dosya sistemini NTFS yaptığımda (EasyRecovery'den, Advance Recovery>>File System Scan) 3GB lık bir veri olduğunu görebiliyorum ve bunları kendi HDD'me kopyalayabiliyorum. Aynı programda dosya sistemini RAW olarak seçtiğimde ve işlem yaptırdığımda (yaklaşık 3 saat) tam kapasitesine yakın (~700GB) veriyi indexlediğini görebiliyorum. Ancak raw bu işlem yapıldığında klasör isimleri DIR1, DIR2, DIR3, ..... dosya isimleri FIL1, FIL2, FIL3,... şeklinde gidiyor, dosyaların orjinal isimlerinde değiller. Bu haliyle kendi HDD'me ye 3-5 dosyayı aktarmayı denedim. Dosya büyüklükleri normal, ancak açılmıyorlar.

    İstediğim şey verilerin isimleri de aynı olması ve büyün veriyi kurtarmak. HDD'nin bir şekilde kafası karışmış. Dosyalar var ancak ulaşılmaz vaziyette. Elimde PartitionMagic programı da var. Bu program da HDD yi tanıyor, ancak "unallocated" olarak.

    Aşağıda programlardan alınan ekran görüntüleri var. Bu konuda ne yapabilirim? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.




  • bişey daha buldum kardeşim ;


    Mantiksal (fiziksek olmayan) bi bozulma var ise envai cesit kurtarma programi var. Her seyden once bilgilerin cok onemliyse Esdeger yada daha buyuk bir disk alip Norton Ghost ile compression olmadan raw formatta kopyasini almani tavsiye ederim. Isim olarak tavsiye edebilecegim bir program yok. Ancak Hiren's boot CD icinde bir cok program kurtaracaktir. Durumun daha kotuye gitmesi ihtimaline karsilik Ghost imaji garanti olarak kenarda bulunuyorsa problem olmaz.

    Fiziksel bir problem varsa veri kurtarma firmalarindan birinin yolunu tutabilirsin. Ama windows diski normal olarak gorup formatlamani istedigi icin bu cok olasi degil gibi gorunuyor.
  • Bilgiler ve alakan için teşekkür ederim.SAYGILAR.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tuncer27

    hdd ikiye bölmüştüm Dosya sistemi ntfs di ama ne olduysa hdd nin yarısına giriş yapamıyorum(erişilemz yada bozuk) diyor işin ilginç tarafı ise dosya sistemi ntfs iken RAW olmuş aca bu ulaşamadığım bölüme nasıl ulaşırım önemli bilgilerim vardı.


    Aşağıdaki linki iyi incele!
    http://forum.donanimhaber.com/m_21829277/mpage_1/key_//tm.htm#21829277
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.