Şimdi Ara

HDD den SSD ye geçiş hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Windows lisansı ve kurtarma bölümü olan bir dizüstü bilgisayara sahibim. Şu anda HDD üzerine kurulu her şeyi. SSD aldım. HDD yi SSD ye kopyalamak istiyorum. Sonrasında da CD yerine herhangi bir diski takacağım. Bunun için internette rehberler mevcut. Fakat sorum şu. Ben bu kopyalama işlemini yaptıktan sonra yeni almış olduğum SSD yi şu an HDD nin bulunduğu yere almam lazım mı? Diyelim değişiklik yapmadım. HDD asıl yere takılı SSD CD yuvasına. Bios ekranından boot cihazı olarak SSD seçsem sorunsuzca HDD de olan Windows kısmını silebilir miyim? Nasıl yapmam lazım.

    Karışık anlatım yaptıysam özetle şu;

    Bilgisayarimda HDD takılı. Lisanslı Windows var. Ben bunu SSD ye aktarıp HDD yi ikinci disk olarak kullanmak istiyorum. Sırasıyla ne yapmam lazım?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam kopyalamak istiyorsanız internette rehberler mevcut ama benim tavsiyem şu yönde.
    HDD'de ki öenmli bilgilerinizi bir yere depolayın saklayın.
    Windows 10'u indirin kendi sitesinden usbye atın.(W10 yükleme usbsi oluşturun.)
    Daha sonra ssdyi sisteme ekleyin, w10'u ssdye kurun. HDD'yi de formatlayın disk seçme ekranında. Tertemiz bi kurulum olsun.
    W10 kurulumu tamamlandıktan sonra hdd-sdd yer değiştirsenizde boot menüsünden ssdyi seçtiğiniz takdirde ssdden başlayacak bilgisayar.
    Fakat ssdyi cdrom yerine aparatla takacaksanız hız kaybı yaşayabilirsiniz.Laptopunuzda sata 3 portu varsa ona takın ve gerçek performansını alın. HDD zaten yavaş sata2 portunda dursa da farketmez. Windows,Office,Temel Programlar,Sık Oynadığınız Oyunlar vs. hepsini ssdye yükleyin,gerisini hddye atın. HDD'yi genelde depolamak için kullanın. Temiz kurulum her zaman daha iyidir. Diğer türlüsü biraz karışık ve sağlıksız. En güzeli temiz kurulum yapın.
    Bende yazın laptopuma ssd takmıştım bu sorunları yaşadım. En sonunda temiz kurulum yaptım. Size de tavsiye ederim. Hayırlı olsun şimdiden




  • KASAP1910 kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Cihazda Windows 8.1 lisansı var. Ben ücretsiz olarak orijinal Windows 10 a yükselttim. Orijinal kalmasını istiyorum. Benim asıl merakım şu. Ben şimdi SSD yi CD yerine takıp kopyaladıktan sonra boot işini de SSD ye alırsam HDD de bulunan Windows ile SSD de bulunan Windows çakışır mı? Ayrıca sonradan SSD yi C, HDD yi D olarak ayarlayabilir miyim? Yoksa karışıklık olmaması için kopyaladıktan sonra HDD yi USB ile bağlayıp mı sıfırlamam gerekir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atomcu kullanıcısına yanıt
    Hocam laptoplardaki windows lisansı anakarta kayıtlı. Format atip windows kurunca lisansi otomatik tanıyor. O konuda sıkıntı yasamazsiniz. Lisans kismini otomatik doldurup geçiyor lisansli oluyor yani windowsunuz. Istediginiz kadar format atabilirsiniz. Temiz kurulum yapin en iyisi en temizi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KASAP1910 kullanıcısına yanıt
    Sanırım önce win 8.1 yükleyip sonra 10 a yükseltmem lazım o zaman
  • atomcu kullanıcısına yanıt
    Hayır,herhangi bir lisans yükseltildiğinde yükseltilen sürüme ait olur,mesela sizin lisansınız 8.1 değil 10 lisansı artık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet üstteki arkadaş haklı, windowsun siyesinden 8.1 indirin oradan kurulum yapin sonra 10a çıkarsınız. Ya da su an formatladan 10a cikarin oyle formatlayin. O kismi gözden kacirdim kusura bakmayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya beyler kaç kere konular açıldı.
    Windows 8.1 tekrar kurup, tekrardan Windows 10 yükseltmeside nedir?
    Şu anki Windows 10 na eposta hesabını eklet.(microsoft e posta adresin) daha sonra -şu anda tam yerini hatırlamıyorum- bilgisayarım özelliklerden en altta bu windows digital yada eposta yöntemiyle aktifleştirilmiş yazacak. İşte artık senin windows 10 anahtarın e postan !!! Kurulum işlemi sırasında anahtar istediğinde geçeceksin, yeni windows u kurduktan sonra aynı epostayı oraya gireceksin. Bu kadar!!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar Dell 5570 serisi bir bilgisayar aldım. Önceki bilgisayarlarımda olduğu gibi ssd takmak istiyorum. Casper disk klonlama programıyla diski klonladım, hard diski çıkarıp, ssd'yi taktım ama dell support assist diye bir ekran çıkıyor, belleğiniz kontrol ediliyor şu kadar saniye bekleyin yazıyor, sonrasında yeniden başlayıp aynı ekrana geri dönüyor. Sorun ne olabilir? Bayağı bir araştırma yaptım, biosta ayarlar yapılması gerekiyor diyorlar ama onları da denedim, bir sonuç alamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.