Şimdi Ara

HDD değerlerim iyi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Son zamanlarda bilgisayarımda canımı sıkan bir sorun var. Bilgisayarımı kullanırken gerek Eset olsun gerek Windows olsun durduk yere disk kullanımını %100'e çıkarıyor. Baktığımda sn'de 6mb gözüküyor ama benim bildiğim disk cache'im 64 mb. 64 mb ise niye sadece 6 mb kullanıyor darboğazlılık yapıyor? Haftada bir Auslogics BoostSpeed programı ile diskimi derin birleştirmeye sokuyorum. Buyrun değerlerim. Bu arada yakında SSD alacağım. Samsung 850 Evo 240 Gb düşünüyorum. Eğer başka bir öneriniz varsa söyler misiniz lütfen? Teşekkürler.

     HDD değerlerim iyi mi?
     HDD değerlerim iyi mi?
     HDD değerlerim iyi mi?







  • Up.
  • Harddisk'te sorun gözükmüyor. Arka planda çalışan programları tekrar gözden geçirin derim. Virüs veya başka programlar arka planda çalışıyorsa HDD'yi yorabilir. Öte yandan SSD alıp sistemi üzerine kurmanızı tavsiye ederim. Çok ciddi bir fark oluyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=6iBhf8rpobo

    Ekleme : 64MB harddisk'in önbelleğidir. Hızı değil. Yani açıp kapamış olduğunuz bir programı önbelleğe alır birdahaki açışınızda daha hızlı açar teorik olarak mantığı bu şekildedir.

    2. örnek: Ben Hybrid Seagate harddisk kullanıyorum. Normal HDD+SSD karışımı gibi düşünün. Normal HDD'den farkı ön belleği SSD hızında 8 gb boyuta sahip olmasıdır. Önbellek değeri ne kadar fazla ise o kadar hızlıdır kısacası. SSD'ler de daha farklıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanax70 -- 4 Ekim 2016; 11:06:52 >




  • Xanax70 kullanıcısına yanıt
    Çok yavaş açılıyor bilgisayar UEFI'ye geçireceğim. SSD olarak da Samsung 850 Evo 240 Gb alıp programlarımı ve işletim sistemini ona kurup oyunlarımı falan bu harddiske kuracağım. E 6 mb çok az değil mi hocam bunu yükseltme şansımız yok mu?
  • HellRazor H kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten UEFI desteği var ise öyle kurmanız daha mantıklı olur. Düz kurulum sistemin yavaş olması normaldir UEFI'ye göre.
    Bu arada 6MB aktarımı nerden gördünüz ben göremedim öyle birşey ?
    Min. 81 MB max. 177 MB yazıyor. Cpu kullanımı yüzde 6 demiş. Burda anormal bir durum göremiyorum ben.

    Bu arada geç açılmaktan kastınız nedir ? Yani SSD'ler de genelde Fast boot tarzı özellik ile 5-10 saniye içinde sistem açılır. Normal HDD'ler de bu süre zaten uzundur ve normaldir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanax70 -- 4 Ekim 2016; 11:58:49 >
  • Xanax70 kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 4-5 dk sürüyor masaüstünün gelmesi. 1 dk da masaüstünün kendine gelmesini bekliyorum. Aslında 6 mb/sn'i bilgisayar açılınca görüyorum. 3 mb eset 3 mb da Windows'un bir uygulaması kullanıyor.
  • HellRazor H kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi bir sorun gözükmüyor. O kadar geç açılması da tabi ki normal değildir. Arka planda çalışan uygulamalar buna sebeb olabilir. En kesin sonucu öğrenmek için sisteme format atın yeniden kurun. Eğer yine aynı şekilde oluyorsa HDD'de sorun olabilir (ki ihtimal vermiyorum şu haliyle)

    Format atmadan önce disk birleştirme yapın bu arada. Eğer fark olursa format atın olmazsa da atın. Çünkü bilgisayarda ne kadar program olursa açılış süresi de o kadar uzar bu tarz sistemlerde. Aynı zamanda virüs de sebeb olabilir. Antivirüs programıda sebeb olabilir. Deneme yanılma yaparsanız sonuca ulaşırız
  • Eger Virus yoksa yüzde 90 Sebebi Korsan Windows bir tanıdıgımda korsan windows kurmuş biryerlerden indirmiş aynı sorunu yaşıyordu korsan windowslar arka planda para kazanmak için programları çalışıyor bu bazılarında abartılı seviyede oluyor ve buda sistemi etkiliyor neredeyse temiz korsan windows bulmak zor ama çogu kullanıcı bunun farkında degil o adamlar bedavaya size korsan windowsu bundan dolayı veriyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HellRazor

    Merhabalar. Son zamanlarda bilgisayarımda canımı sıkan bir sorun var. Bilgisayarımı kullanırken gerek Eset olsun gerek Windows olsun durduk yere disk kullanımını %100'e çıkarıyor. Baktığımda sn'de 6mb gözüküyor ama benim bildiğim disk cache'im 64 mb. 64 mb ise niye sadece 6 mb kullanıyor darboğazlılık yapıyor?

    HDD gayet normal, bir sorun yok.

    En kısa zamanda SSD alın ve bunu depolama olarak kullanın.
  • @Xanax70
    Hocam sanırım Steam ve Nvidia GeForce Experience geç açılmasına sebep oluyor ama zaten tertemiz bir UEFI kuracağım. UEFI format atarken BIOS'tan bir şey değiştirmem gerekiyor mu?

    @OTTOMANRUPE
    Hocam vallahi tüm imajlarım WTurkey'den alıntı. Hiç sorun yaşamadım sadece bu W10 sorun yaşatıyor bana.

    @MühendisMurat
    Samsung 850 Evo 240 Gb alacağım hocam. Sanırım yeter. Gerekirse 2 TB daha harddisk alıp arşiv ve oyunları da ona atacağım.

    Hepinize teşekkür ederim yardımlarınız için.
  • Bios'a girdiğinizde boot önceliğini UEFI olarak seçmeniz gerekir. Konu ile ilgili döküman linktedir. Uygularsanız sorun yaşamazsınız fakat şuan bunu yapmanızın çok getirisi olmaz. SSD aldığınız zaman yaparsanız 2 2 uğraşmanıza gerek kalmaz.

    http://7.enpedi.com/2012/12/windows-7-uefi-modunda-temiz-kurulum.html

    İyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.