Şimdi Ara

HDD arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Herkese selamlar.

    Başımda saçma bir bela var ki sormayın (aslında sorun (!) ) Hard diskime bir haller oldu :)
    Format atamıyorum. sistemi açabiliyorum ama eski verilerimi başka bir yere aktaramıyorum( başka HDD veya flash) bazı dosyalarımı açamıyorum. Başka işletim sistemine bağladığım HDD'mi windowtan denetleme yaptıramıyorum, Hatta biçimlendirme bile yapamıyorum. Şu anda bu arızalı HDD'ye kurulu sistemden yazıyorum bu mesajı, Şimdi bu HDD bozuk mu? Hard diskimi subwooferın yakınına koymuş olabilirim bu HDDyi tamamen öldürür mü. Bilgisi olan biri yardımcı olursa çok sevinirim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • subwoofer titreşim kaynağıdır diskin okuma-yazma kafası yada manyetik bir etkide olabilir disk plakasının yüzeyinde hasara yol açtığını düşünüyorum.Garantisi var ise garantiye vermenizi öneririm.İçinde veriler var ise HDD Regenator prgramı ile diski bozuk kesim tarama-onarma (kayıtlı sürüm) işlemine tabi tutabilirsiniz.Şayet bu prgram çoğu zaman işe yaramaktadır kolay gelsin.
  • Bilgi için teşekkür ederim. HDDyi Subwooferin yanına bilgisaya bağlı değilken, yani çalışmıyorken koymuştum ve farkına varır varmaz çektim. Zaten sorunun da ondan kaynaklanmadığını daha sonra farkettim.
    >>HDD reg programı gerçekten iyi işe yaradı ve daha önce okuyamadığım verileri okumaya başladım. benim HDD'yi bozan asıl sorun. Muhtemelen Anakartı bozuk olan arkadaşın bilgisayarına bağlayıp sistemimi onun bilgisayarında açmak oldu. Adamın harddiskini de yemiş lanet anakart ki artık o HDDye sistem kurulamıyor. Yani anakart ölürken HDDyi de yanında götürmüş. Daha önce benim başıma da gelmişti ve o zaman kullanamadığım HDDyi şimdi HDD regenerator ile onardım.
    HDD kafa atıyordu. Benzer sorunla karşılaşanların dikkatine. HDD ilk 10 GB'lık kısmı okurken kafa atıyordu. Başka HDD'de açılmış sisteme bağlayıp yeniden kısımlandırma yaparak (repartition) ile sorun çıkan kısmı kullanım dışında bırakabilirsiniz. Maxblast5 programı ile kolayca halloluyor. Program ücretsiz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.