Şimdi Ara

HD Restorasyon Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, ben amatör olarak elimdeki donanım ve yazılılm ile aşagıda linki verdiğim örnek restorasyon çalışmalarını yaptım.

    Geleneksel video yükseltme, çözünürlüğü uzatır, kaliteyi düşürür ve ayrıntıları yok eder. Düşük çözünürlüklü görüntülerden yüksek çözünürlüklü videoyu mükemmel şekilde yeniden yaratmanın bir yolu yoktu… Şimdi ise :

    Net ayrıntılar ve HD ,4K 8K çözünürlüğe kadar tüm yol boyunca hareket tutarlılığı için video çekimlerini akıllı bir şekilde yükseltmek için çığır açan makine öğrenimi teknolojisi Yapay Zeka (AI) kullanılmaktadır.


    Elimde AI destekli 11 Gb Nvidia RTX 2080 GPU ve ilgili yazılım ile bu işlem yapılmaktadır.20 dk lık yaklasık 30000 kare sd video 1080p kare düzeltmesi yaklaşık 3 saat sürmektedir.


    Örnek çalışmalar hakkında fikirlerinizi almak istiyorum.Kurtlar vadisi 97 bölümü bu şekilde restore edip paylaşmayı da düşünüyorum. Yorumlarınız için şimdiden tşk ederim.(Her iki Youtube Kanalıda bana aittir.)


    Videolar :








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calmera71 -- 5 Eylül 2020; 3:41:28 >







  • Topaz Video Enhance kullanmışsınız, konu kalite ise Topaz'ın yazılımları bazen başarılı sonuçlar verir bazen pek bir işe yaramaz. Ayrıca telif sahipleri bu görüntülerin farkına varırsa uyarı alırsınız, dizileri Youtube'da paylaşırsanız direkt eşleşen verir veya kısa sürede uyarı alırsınız, bir sitede paylaşırsanız yüksek miktarda telif hakkı istemiyle dava açarlar.
  • kalite yazılımdan ziyade donanımla ilgili bir şey diye düşünüyorum, çünki Ai desteği ile Ai olmayan ekran kartlarında denedik çok fark ediyor.Telif hakkı meselesinin farkındayım doğrusun , ve bence Ai desteği kullanan yazımlar sayılı ve içlerinde en iyisi şu an bu, umarım ilerde daha iyi yazılımlar çıkar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.