Şimdi Ara

Hazır Sistem Almak Mı yoksa Bilgisayar Toplamak Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bir sıkıntı olmazsa 1,5 ay sonra askere gideceğim ve askerden geldiğimde ilk masaüstü bilgisayarımı almak/toplamak istiyorum. Başlıkta gördüğünüz gibi bir hazır sistem almak mı yoksa teker teker bileşenleri alıp kasa toplamak mı arasında kaldım.


    Öncelikle monitör, klavye, mouse, kulaklık ve mouse pad gibi çevre bileşenlerini bu sene içerisinde topladım. Yani geriye bir tek sistem/kasa kaldı.


    Amacım tek kişilik hikayeli oyunlar oynamak. Online, multiplayer oyunlar hiç oynamıyorum. Aldığım monitör 2k çözünürlük ve 144 hz desteklediği için hedefim oyunlarda 1440p 60 fps görmek.


    Donanımdan çok az anlıyorum. Bu yüzden muhtemelen hedefim Amd Ryzen 7 5800x işlemci, Nvidia Geforce Rtx 3000 serisi ekran kartı ve 32 Gb ram olacak. Bütçem en fazla 50 bin TL olacak.


    1 yıldır çeşitli sitelerde hazır sistemlere bakıyorum ama özelleştirme seçenekleri çok sınırlı ve bir türlü tam anlamıyla istediğim sisteme denk gelmedim. Denk geldiysem de stoğu bitmişti.


    Bu sefer teker teker bileşenleri almayı düşündüm ama hiç montaj bilgim/deneyimim olmadığından biraz çekindim. Ayrıca ilginç bir şekilde hazır sistemler gözüme bir tık daha ucuz ve makul gibi geldi.


    Kısaca arkadaşlar, sizin bu konuda fikirleriniz nelerdir? Nasıl bir yol izlemeliyim? Daha önce hiç hazır sistem almamış ya da pc toplamamış birine ne önerirsiniz? Teşekkürler :)




  • Hazır sistemden kastınız İtopya gibi ünlülerle çalışıp markasız satılan sistemler ise duruma göre değişir. Bazı hazır sistemler gerçekten uygun fiyatlara gelebiliyor ancak benim şahsi kanaatim bu sistemlerde anakart, psu gibi aslında ilk bakışta bilgisayarın performansına etki etmeyek parçaların düşük ürünlerden seçilmesi. Örneğin 3060 olan kasaya hala gigabyte s2h takılıyor. Burada benim fikrim indirimden uğraşım derseniz tek tek alıp toplamak olacaktır. Çünkü aslında bakarsanız PSU ve anakart çok önemli bileşenler ileride sıkıntı yaşamamak için, stabil bir deneyim için en ucuza kaçmamak lazım. Tabi ki hazır sistemlerde de yükseltme yapılabiliyor ancak yükseltme yapıldığında fiyat avantajı da ortadan kayboluyor benim gördüğüm. Bu nedenle tek tek toplamak en mantıklısı.

  • Mosquerto M kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim. Evet İtopya, Sinerji ve İncehesap sitelerini kast etmiştim hazır sistem olarak hocam. Ayrıca, bileşenleri Akakçe, Cimri ve Epey gibi sitelerden takip ederek makul fiyata teker teker temin edebilirim fakat tek sorun, ürünleri kasaya montajlamak. Yani hiç deneyimim olmadığından bu konuda, biraz çekiniyorum :) Şu an %45 hazır sistem almak, %55 pc toplamak olarak düşünüyorum, bakalım.

  • Hocam toplama her zaman daha iyidir özellikle 2. el temiz ürün meselesi de giriyor araya çok daha ucuza toplarsınız  

  • lokkatto kullanıcısına yanıt

    2. el olarak ekran kartı, işlemci gibi bileşenleri almayı düşünmüyorum hocam. Mining yapılmış birçok ekran kartı 2. el piyasasında şu an. Bütçem el verdiği sürece 0 ürün almayı planlıyorum. Teşekkürler :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the little prince kullanıcısına yanıt
    Hocam montaj konusunda yardım alırsınız veya ilk deneyiminiz olur umarım yanlış kabloyu yanlış yere takıp sistemi yakmazsınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lokkatto kullanıcısına yanıt

    Umarım hocam, bakacağız artık zaman gösterecek :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha vakit olduğu için dediniz gibi araştırma yapılabilir. Gelindiği zaman askerden yeni amd işlemciler ve anakartlar çıkacak o tarihlerin yakın zamanlarında onlar da beklenebilir.


    50000 güzel bütçe o zaman a kadar belli yöntemler le daha da arttırlabilir değer anlamında. Oyle bir bütçe olduktan sonra hazır sisteme o kadar para vermenin anlamı yok tek tek iyi seçilmiş

    parçalarla daha güçlü bir sistem toplanabilir. O saatten sonra artık am4 sistem falan toplamayın bnce , ya yeni amd sistemle ya da 12. nesil intel ile sistem toplayın.


    O bütçe ile artık ddr 5 li sistem toplarsınız bütçe 25000 - 30000 olsa idi ddr 4 toplardınız. Tavsiyem alınacak parçaların tek tek araştırılarak alınması yönünde. O zamanlarda konu açılırsa tekrar daha sağlıklı olur alınma zamanı olduğu için ürünlerin.

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Evet hocam ben askerden geldiğimde Nvidia 4000 serisi ve Amd ryzen yeni serisi de duyurulacak. Bunları bekleyip direkt DDR5 teknolojisine geçebilirim. O zaman yeni bir konu açarım zaten, teşekkürler :')

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.