Şimdi Ara

Hayvanlara çok kötü davranıyoruz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Özellikle etinden sütünden yararlandığımız, güneş yüzü dahi görmeyen tavuklar ve büyükbaş hayvanları düşündükçe çok canım sıkılıyor. Bazen diyorum tek dünya devleti tarzı bir yönetim olsa kaynakları daha tasarruflu kullansak, silaha vs. bir ton saçmalığa harcanan parayı dünyayı hem daha yaşanabilir kılsak hem de hayvanların sömürüsünü azaltsak fena olmaz mı ? Vejeteryan/vegan değilim ama en azından gezen, hayatını belli bir süre de olsa hayvan gibi çimene basıp serbestçe dolaşarak, güneşlenerek vs. yaşamayı sonuna hakediyorlar. Tabii böyle bir düzen imkansız dahi değil, farklı bir boyut.




  • Dünya böyle bir yer. Çok değiştirmek istiyorsan kendinden başla et süt yumurta tüketme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayvanlar ölünce nereye gdiiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x-c9

    Dünya böyle bir yer. Çok değiştirmek istiyorsan kendinden başla et süt yumurta tüketme.

    Vay be, demek dünya böyle bir yer ha. Gerçekten çok farklı bir noktaya parmak basmışsın tebrik ediyorum seni.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bace3434

    hayvanlar ölünce nereye gdiiyor

    toprağa

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • insan canlısının fotosentez yapmadığını atp ye ve hücre canlılığı için ets sistemine gereksinim duyduğunu hatırlatarak başlamak isterim. doğadaki diğer pek çok canlı birbirini yiyerek beslenir. senin mantığınla bakarsak aslanlar ceylanları kovalıyor onlar kaygılanıyor ya ölürsek ya yavrumuzu yerlerse diye ama aslanlar hiç acımıyor en zayıf halkayı çoğu zaman yavruları hunharca tüketiyor hayatta kalmak adına. biz de diğer canlılar gibi beslenmek durumundayız. ve tarihin her döneminde insan oğlu doğadaki diğer canlıları kendi konforu ve ihtiyaçları için kullanmıştır. moğol ordusunda kişi başına bir rivayete göre 9 diğer bir rivayete göre 11 at besleniyordu. atın doğasında da sürekli savaşlarda koşturmak kılıç yarasıyla ölmek var demeyeceksin her halde. günümüzde o eleştirdiğin insan gelişimi sayesinde bu kadar ata bu zulüm yapılmıyor arabalar kullanılıyor. diyeceksin ki savaşmak zorunda mıyız. ee evet . kusura bakma ama bunun başka yolu yok bilinçli olarak moğol örneğini verdim dikkat edersen savaş araçlarımızı ve yöntemlerimiz değişti, ancak savaşsızlık gibi bir dünyadan söz edemeyiz. aslanlarında aynı şekilde kendi aralarında rekabeti olduğunu hatırlatmak isterim. sen hayali farklı bir dünya isteyebilirsin, bunun edebiyatını da yapabilirsin, ancak öyle bir yer yok. kısacası yukarıdaki arkadaş basit bir şeyi vurgulamış ama senin soruna mükemmel bir yanıt olmuş. dediği gibi; dünya böyle bir yer..

  • Hocam sizin hayaliniz dunyayi yonetenlerin hayali

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Düşünsene canlılar başka bir canlıyı yok ederek hayatta kalıyorlar.İnsan ineğin etini ısırarak parça parça onu yok ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeyzenEfendi -- 29 Ekim 2020; 21:39:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vegan/vejeteryan olun et zaten gereksiz pahalı için de rahat etmiş olur. senin gibi çok düşünen ver zamanla artıyo vegan ürünler arttı çoğu markette bulunuyo avrupa kümes yumurtacılığını yasakladı bütün tavuklar free range olacak falan ama biz gelişmemiş ülke olduğumuz için bizde henüz böyle değil

  • bily7091 B kullanıcısına yanıt

    konuyu farklı yere çekmişsiniz.


    hayvanların avlanmasıyla bizi karşılaştırmanız absürt. konu yerken acımak değil, bir hayvana obje gibi davranıp ömrü boyunca hapsetmek -ayrıca kötü şartlar altında tutmak, vahşice öldürmek eklenebilir.-


    "atın doğasında da sürekli savaşlarda koşturmak kılıç yarasıyla ölmek var demeyeceksin her halde." evet, atın doğasında bu yok. hiçbir hayvanın doğasında da hapsedilmek yok. dünya hayvan hakları konusunda gelişmeli. çıkarılacak yasalarla pek tabii düzgün koşullar sağlanır.


    ve "earthling" belgeselini öneririm

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bily7091

    insan canlısının fotosentez yapmadığını atp ye ve hücre canlılığı için ets sistemine gereksinim duyduğunu hatırlatarak başlamak isterim. doğadaki diğer pek çok canlı birbirini yiyerek beslenir. senin mantığınla bakarsak aslanlar ceylanları kovalıyor onlar kaygılanıyor ya ölürsek ya yavrumuzu yerlerse diye ama aslanlar hiç acımıyor en zayıf halkayı çoğu zaman yavruları hunharca tüketiyor hayatta kalmak adına. biz de diğer canlılar gibi beslenmek durumundayız. ve tarihin her döneminde insan oğlu doğadaki diğer canlıları kendi konforu ve ihtiyaçları için kullanmıştır. moğol ordusunda kişi başına bir rivayete göre 9 diğer bir rivayete göre 11 at besleniyordu. atın doğasında da sürekli savaşlarda koşturmak kılıç yarasıyla ölmek var demeyeceksin her halde. günümüzde o eleştirdiğin insan gelişimi sayesinde bu kadar ata bu zulüm yapılmıyor arabalar kullanılıyor. diyeceksin ki savaşmak zorunda mıyız. ee evet . kusura bakma ama bunun başka yolu yok bilinçli olarak moğol örneğini verdim dikkat edersen savaş araçlarımızı ve yöntemlerimiz değişti, ancak savaşsızlık gibi bir dünyadan söz edemeyiz. aslanlarında aynı şekilde kendi aralarında rekabeti olduğunu hatırlatmak isterim. sen hayali farklı bir dünya isteyebilirsin, bunun edebiyatını da yapabilirsin, ancak öyle bir yer yok. kısacası yukarıdaki arkadaş basit bir şeyi vurgulamış ama senin soruna mükemmel bir yanıt olmuş. dediği gibi; dünya böyle bir yer..

    Yukarıdaki arkadaşla sen olayı çok yanlış anlamışsınız. Dünyanın şuan böyle bir yer olması şartların devamlı böyle kalacağı anlamına gelmiyor. Eskiden vitamin hapları vs. hiçbir şey yoktu şimdi haplardan alabiliyoruz ihtiyacımız olan vitamin ve diğer takviyeleri. Bazı bilim-kurgu filmlerinde yemek yerine haplar var mesela ve o haplar vücudun bütün ihtiyaçlarını karşılıyor senaryo icabı. Bu senaryoların bir gün gerçek olacağına benim inancım tam ama ne kadar sürede gerçekleşir onun tahminini yapamıyorum şuan için.



    Benim üstünkörü bahsettiğim dünya düzeni ise şuan dahi olabilecek birşey. Sadece ülkelerin savunma harcamalarını bile insana, doğaya ve hayvana aktararak neler olabileceğini bir düşün. Kaynakların çar çur edilmeyip insanlığa eşit dağıtıldığında neler olabileceğini hayal bile edemiyorum. İdeolojik zırva olarak değil, sadece gerçekleşmesi durumunda ne kadar yaşanabilir bir dünyaya sahip oluruz öyle düşünmek lazım.


    Son olarak, 1999 yapımı Matrix filmindeki vücudun bütün ihtiyaçlarını karşılayan yemekle yazımı sonlandırıyorum:





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emperor Karl Franz -- 30 Ekim 2020; 1:44:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.