Şimdi Ara

,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.814
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ethan Winters -- 24 Mart 2023; 22:11:23 >



  • Sanırım A101 den aldınız...Ben HB den almıştım birkaç yıl evvel yine Adore marka bir ayakkabı dolabı...Onun da kıyısında köşesinde ufak tefek kırıklar vardı...
  • D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt
    www.adoremobilya.com sitesinde aldım almaz olaydım.

    Aslında parası vs bir yere kadar,esas sorun dün akşam ailecek yaşadığımız sinir harbi yorgunluk uğraş.

    Yüzlerce online alışveriş yaptım bir çoğu başarılı sonuçlanmıştır.Ama bu gerçekten sinirlerimi bozdu.Ben dersimi aldım.Umarım bu konuda başkalarına bir bakış açısı sağlar.
  • Geçmiş olsun, sırf bu yüzden dünkü gerçek %50 indirimli sanal mobilya indiriminden yararlanmadım.
    Bazı şeyler vardır netten gözü kapalı alınır. Ama mobilya tarzı şeylerde sağını solunu kurcalayıp, kalitesini az çok tartmak gerekir.
    Kursan kurdun diye iade almaz, kurmasan ne olduğunu anlayamazsın.
    Gerçi siz öyle çizik falan görünce doğrudan iade talebi yapsaydınız, hiç kurmaya girişmeden.
  • kutudan direk kırık olarak çıkan şeyi niye kurdunuz ki direk adore yi arayıp durumu bildirseydiniz ?
  • albati kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    Tersten düşünüyorum.Hiçbir parçasında sorun çıkmadan doğrudan kurduğumu,yinede ortaya çıkan görüntüde şuanki duygularımdan farklı olmazdı.Çünkü satış sitesinde sunulan resimle ortaya çıkan gerçek okadar tezat ki..

    Direk şunu diyorsun bu ne ya :)

    İyi forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByRemake

    Teşekkür ederim.

    Tersten düşünüyorum.Hiçbir parçasında sorun çıkmadan doğrudan kurduğumu,yinede ortaya çıkan görüntüde şuanki duygularımdan farklı olmazdı.Çünkü satış sitesinde sunulan resimle ortaya çıkan gerçek okadar tezat ki..

    Direk şunu diyorsun bu ne ya :)

    İyi forumlar.





    Aynı durumu McDonalds'ta da yaşıyoruz
  • Netten aldiginiza gore kosulsuz sartsiz 14 gun iade sureniz olmasi lazim,geldigi gibi paketleyip karsi odemeli gonderseydiniz keske.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun hakem heyetleri de sağolsun 1 yıla dönüş yapıyorlar.bizde almayız bundan sora adoreden birşey
  • Teşekkürler.

    Benden çıkan para 140 tl bu para kişiyi etkiler mi şahsım adına asla.Benim kızdığım konu tanıtılan ile gelen arasındaki bariz her anlamda fark olması bildiğiniz bir kandırmaca hakim.
    Benim firmaya da söylediğim yapacağım 2 konu var sosyal medyada bir çok platformda bu konuyu paylaşacağım ve tüketici hakem heyeti sürecini başlatacağım.

    Süreç 1 ay veya 1 yıl çok önemli değil nekadar sürdüğü adım adım kaybetsem bile davayı buradan ve diğer sosyal platformlardan açtığım konuyu güncel tutmaya kararlıyım.

    ŞOK OLMAYA DEVAM :)

    ,


    İyi Forumlar.
  • Geçmiş olsun. Adoreden birçok mobilya aldım kendime ve çevreme. küçücük bir çizik için bile parçaları adoreden istediğimde sorgusuz sualsiz fabrikadan gönderdiler. Size tavsiyem kurulum kağıdında, hasarlı olan parçaların numarasını bulup adoreye bildirmeniz en kısa sürede fabrikadan gönderirler. Müşteri memnuniyetine önem veriyorlar diye hatırlıyorum. Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtcakmak -- 28 Temmuz 2016; 14:56:52 >
  • Ben de A101'den aynı dolabı aldım. Tam da resimde görüldüğü gibi kurdum. Siz de dolabın kapak olan ön tarafını çevirirseniz aynı olduğunu göreceksiniz. Kırık gelmesi için birşey diyemeyeceğim tabii ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByRemake

    Teşekkür ederim.

    Tersten düşünüyorum.Hiçbir parçasında sorun çıkmadan doğrudan kurduğumu,yinede ortaya çıkan görüntüde şuanki duygularımdan farklı olmazdı.Çünkü satış sitesinde sunulan resimle ortaya çıkan gerçek okadar tezat ki..

    Direk şunu diyorsun bu ne ya :)

    İyi forumlar.





    O kadar bir tezatlık yok bence,siz beklentinizi çok yüksek tutmuşsunuz,resimlerde sadece biraz daha canlı ve albenisi yüksek olur bütünü ürünlerde..
    tabi kırık gelmesi iade almamları konusunda haklısınız,hakkınızı arayın kazanırsınız hakem heyetinde zaten,ancak kırık parça talebinde verirler demiş bir arkadaş,siz iade istediğiniz için sorun çıkarmışlardır bence de..Sonuç olarak benim de tavsiyem hakem heyetine gitmeniz ve parasını almanız,çünkü hem işe yarar bir ürün değil(bence) hem de 149 tl etmez,marangozlarda daha kaliteli malzemeden,hem de istediğiniz şekilde,çizimini kendiniz yaparak çok daha iyisini yaptırabilirsiniz.
  • O kadar bir tezatlık var bence.

    "resimlerde sadece biraz daha canlı ve albenisi yüksek olur bütünü ürünlerde.. " demişsiniz ama yanıltıcı reklam yasaktır ülkemizde.
    Öncelikle satılan ürünün "fotoğrafları" olması gerekir, fotoshop'la oynanmış fotoğrafları ya da çizim programları ile oluşturulmuş resimleri değil.
    Tüketicinin satın alma duygularını teşvik eden gerçek fotoğrafları olmalı ürünün.

    Bu eleştiriyi, fi tarihinde Adore'den genç yatak odası takımı, Kitaplıklı bilgisayar masası ve tek kapılı mutfak/banyo dolabı satın almış bir tüketici olarak yazıyorum.


    Hatta, tek kapılı mutfak-Banyo dolabını daha sonra satın aldığımda ve montajcılarımın sağlık problemleri dolayısıyla yaklaşık 10 yıl kutusunda duvara dayalı olarak beklediğinden ve rengini-Fiyatını-nereden aldığımı bile unuttuğum (HB Olabilir) dolabı nihayet bir ay önce su tamiratı için gelen ustamın oğlunun "ben yaparım abi" demesi sonucu montajını yaptığında ilk tepkim "Sanki dar bir buzdolabı gibi görünüyor, mükemmel" olmuştu.

    Bu başlığı görünce adore sitesine gidip baktım: Benim satın aldığım ürünü şu anda satın alsaydım, ürün tanıtım fotoğraflarındaki beklentilerimin bile üzerine çıkacaktı:

    https://www.adoremobilya.com/diamond-8-bolmeli-tek-kapakli-dolap-lake-beyaz


    Ancak, mağdur arkadaşın linkine bakınca :https://www.adoremobilya.com/4-kapakli-mikrodalga-bolmeli-cok-amacli-dolap oynanmış resimler gördüm.
  • Ben de ayakkabılık almıştım n11 vasıtasıyla kargo getirirken darbe oluşmuş 2 parçada bununla ilgili bir departmanı vardı adorenin resimleri mail ile yollamıştım yeni parçaları ücretsiz göndermişlerdi

    bir araştırın isterseniz ben de bulursam bilgileri yazarım tekrar
  • Kırık olabiliyor kargolamadan kaynaklı, çok güzel paketlenmiş üründe dahi sorunların olduğu oluyor. Aynı ürünün montajını geçen gün tanıdığa yaptık. Orada bir sorun kusur yoktu, firmayı karalamak bu noktada yersiz olur.
    Ayrıca arka korumalıkları ön kapaklardan önce takmak gerekiyor ki eğriliği alsın.
  • Adore musteri odakli calisir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam urun madem kırık kurmadan iade edeceksiniz adore bu sektörde en guveniken firmalardan biridir. Ayrica urunun arkadan fotosunu çekip kenar bandi okmayan yerleri histermissiniz ki zaten adamlar oranin kenar bandli oldugunu iddia etmediler. Beceremediginiz bir ia yuzunden kimseye suc atmayın sonuçta urunu kargo getiriyor kirilabilmesi muhtemel

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adoreye durumu bildirin çok yardımcı oluyorlar hasarlı parçaları ürünle gelen kağıtta işaretleyip fotoğraflayın mail gönderin o parçaları size gönderirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 2 Ağustos 2016; 13:11:45 >
  • Biraz bakındım da bilgileri silmişim..

    https://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memid=1707763

    forumda üyeliği var mesaj at istersen hasarlı ürünle alakalı bildirim yapacağını söyle email adresi verirler

    Zamanında aldığım ürünü kargo getirmiş ben evde yokken kurarken fark ettim 2 parçada darbe olduğunu

    Faturasının resmi ile kırık parçaların resmini çekip mail attım.. Niye? Nasıl oldu? ne oldu? vs. diye bile sormadan ücretsiz kargolayıp bana ulaştırdılar sana da yardımcı olacaklardır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.