Şimdi Ara

Hayatta Kalma Şansınızı Yükseltmek İçin Bilmeniz Gereken 5 Temel Trafik Kuralı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayatta Kalma Şansınızı Yükseltmek İçin Bilmeniz Gereken 5 Temel Trafik Kuralı

    1. Geçiş Üstünlüğü

    Geçiş üstünlüğü sayısal olarak ifade edilebilen trafik kurallarından birisidir. Hacimsel olarak daha büyük olan araçlar, kendisinden daha küçük hacimli araçlara göre geçiş üstünlüğüne sahiptirler. Buradaki mantık son derece basittir. İki araç bir kavşakta karşı karşıya geldiklerinde sürücülerin kafasında şu soru belirir: Durmazsam ne olur? Bu sorudan kısa bir süre sonra küçük hacimli aracın sürücüsü frene basar. Eğer iki araç aynı hacme sahipse, bu durumda sürücülerin hacmine bakılır. Burada da eşitlik olması durumunda, tarafların ellerinde tuttukları levye, değnek, cop, zincir gibi malzemelerin büyüklüğüne bakılır. Bu durumun tek istisnası sürücülerin cinsiyetidir. Bir kadınla bir erkeğin karşı karşıya geldiği her durumda, geçiş üstünlüğü erkek sürücüye aittir.

    Bu durumu bir sonraki maddede ayrıntılı olarak ele alacağız ancak son olarak yayalara da kısaca değinelim: Yayalık bir yoksunluk ifadesidir. Arabası olmayan sürücülere yaya denir. Bunlar, araçları yerine bedenleri ile yol aldıklarından genel olarak kambur ve ezik bir duruşları vardır. Yayaları ne erkek ne de kadın sürücüler s.k.ne takar. Yayalar, araçların arasından geçiş yapmaları durumunda ezilirler. Zaten ezik olduklarından kimse ezildiklerini fark etmez.

    2. Cinsiyet Üstünlüğü

    Erkek sürücüler kadın sürücülerden daha iyi araç kullanır: Bu nedenle çok cinsiyetli bir kaza olması durumunda, erkek sürücünün haklı olduğu kabul edilir. Erkek sürücüler, ç.kleri olması nedeniyle, araçlarına daha fazla hakimdirler. 7.500 denekli bir araştırmada, ç.kü kesilen sürücülerin, yorum yeteneklerini de yitirdikleri gözlenmiştir. Kesim işleminden sonra, çok sayıda deneğin, sorgulamadan her kırmızı ışıkta durmaya başladığı belirlenmiştir.

    3. Siren Üstünlüğü

    Sireni olan araçlar sireni olmayan araçları sıkıştırabilir: Eğer aracınızda siren veya en azından ışıldak varsa, sıkışık trafikte son gaz gidebilirsiniz. Bu düzeneklerin olmaması durumunda havalı korna da işe yarayabilir. Aracınızda ışıklı, sesli hiçbir alet yoksa da üzülmeyin. Özellikle hastanelerin yakınında bir yerdeyseniz, sireni çalan bir ambulansın ardına takılıp, hızlı biçimde, aracı yakından takip edebilirsiniz. Bu durumda aranıza başka bir araç giremez. Öndeki araçta can çekişen kişiden az da olsa bir kazanç sağlarsınız. Yakın takip ettiğiniz ambulansa arkadan bindirmeniz durumunda, ambulansta can çekişen kişi öleceğinden geçiş üstünlüğünüz de kaybolur.

    4. Hayatta Kalma Üstünlüğü

    Trafikte ölünür ama katil olunmaz: Trafikte kaza nedeniyle ölüm olayına sebep olabilirsiniz ama bu sizi katil yapmaz. 6 ay yatar sonra çıkarsınız. Ölen kişi ise bir daha dirilmez. Dolayısıyla kaza durumunda her türlü risk ölene girer. Kalana bir şeycik olmaz.

    5. Türsel Üstünlük

    Hayvanlara çarpmak serbesttir: Ülkemizde hayvanlar ile bitkilerin sahibi yoktur. Dolayısıyla bunlara çarpmanız durumunda kaçmanıza gerek kalmaz. Kimse “Frene neden basmadın lan k.vat?” diye sormaz. Bir hayvana çarpınca, sırasıyla yapmanız gerekenler şunlardır:
    1-Aracınızı hemen sağa çekin
    2-Tampona bir zarar gelmiş mi diye bakın;
    3-Can çekişen hayvanı kaderine terk edin;
    4-S.kt'rolun gidin.



    Kaynak: Zaytung (calakalem)







  • Son derece doğru kurallar. Ancak forumda küfürleri sansürleyerek de olsa yazmak yasak. Ancak böyle eğlenceli ve aslen alıntı olan altın kurallar için moderatörler bir görmezden gelme kıyağı yapabilirler. Ancak ben gene de uyarmış olayım.

    Sol şeritte geçiş üstünlüğü durmadan selektör atan barzonundur. O sırada sollama yapıyor olmanızın hiç bir hükmü yoktur. Derhal sağa geçmelisinizdir.

    Özellikle Ankara'da kırmızıda sağ şeritte durmak suçtur. Sağa dönecek barzoların her türlü selektör, korna yapma hakkı vardır.

    Otoparka çapraz parkeden bazronun aracı sizinkinden daha kıymetlidir.
  • Dogrulari eglenceli bir sekilde anlatmis yine zaytung

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En çok ilk maddedeki araçların hacimleri eşitse sürücülerin hacimlerine bakılır kısmına güldüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erciiment

    Hayatta Kalma Şansınızı Yükseltmek İçin Bilmeniz Gereken 5 Temel Trafik Kuralı

    Erkek sürücüler, ç.kleri olması nedeniyle, araçlarına daha fazla hakimdirler. 7.500 denekli bir araştırmada, ç.kü kesilen sürücülerin, yorum yeteneklerini de yitirdikleri gözlenmiştir. Kesim işleminden sonra, çok sayıda deneğin, sorgulamadan her kırmızı ışıkta durmaya başladığı belirlenmiştir.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.