Şimdi Ara

Hayatımın Kumarını Oynuyorum (İş Meselesi- Devlet vs Özel)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kpss'den 88 aldım ancak ilk öğretmenlik atamasında atanamadım. Gururuma çok koymuştu köpek gibi çalışmıştım, sırf siyasi sebeplerden dolayı bazı bölümler 7'li puanlarla atanmıştı.Ben de zaten temelim olan yazılımı geliştirdim ve iş buldum. Şuan bir öğretmen maaşı kadar para alıyorum.

    Ancak hükümet bir atama yapma kararı daha aldı. Tercih yaparsam çok rahat atanıyorum. Ancak düşününce ömür boyu aynı sabit bir para korkunç geliyor. Pahalılığın bu kadar arttığı ülkede bir öğretmen maaşı 10k. Ulan telefonum bozulsa yenisi 20k. Evleneceğim mutfak masrafım minimum 3k, kira 6k. Neye yetecek bu paralar??


    Öğretmenliğib tatili, zamanı bol da bol olsa ne olur para olmadıktan sonra? Hayatımın kumarını oynuyorum ve tercih yapmayacağım, bakalım umarım doğru karar vermişimdir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yazılım işini nasıl buldunuz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MPower12 M kullanıcısına yanıt

    linkedin'da basvuru yaptım iş ilanlarına

  • Neden evleniyor keyfine bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hayatın ne getireceği belli değil. Ticaret yapıyorum öğretmen maaşının 5 katını kazanıyorum deseniz anlardımda maaşlı çalışılan bir işi öğretmenliğe tercih etmek Türkiye şartlarında doğru değil. Bende eğitim fakültesi mezunuyum ve yazılım geliştirici olarak sektöre girip kendi işimi kurdum. O yüzden sizi en iyi ben anlarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt

    Hocam 10 yıl içerisinde maaşım muhtemelen öğretmenin 3 katı olacak. Yani düşünüyorum da devlette garanti meslek, zamanı bol, patron yok iyi güzel ama parasızlık bence ,ekstrem durumlar hariç, en büyük problem. Yani ev sahibi bir gün paramı ver diye kapıya dayandığında yaşadığım rahatlık bana batacaktır diye düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet işi tembel adam işi. Hayalleri olmayan, vizyonu olmayan, geleceği dair bir planı olmayan insan işi. Ben çalışmayı, kendimi geliştirmeyi seviyorum diyen birinin özel sektörü tercih etmesi uygun. Örneğin bir yazılım mühendisisin. Devlete girsen mühendislikte körelip gidersin. Salla başı al maaşı sistem, gereksiz bürokrasi mesleğinde seni köreltir, kendini geliştiremezsin.

    Bir insanı en iyi kendisi tanır, kendi durumunu kendin değerlendireceksin, seni burada kimse tanımıyor. Yazılım işinde neler yapabileceğini biz bilmiyoruz. Ha eğitim aşkı, öğretim aşkı olan biriysen tabi ki para 2. planda olmalı.

  • Yazılım işinde birkaç yıl sonra aynı şekilde devam edeceğinize emin misiniz peki? Birisi devlette sabit düzenli iş sonuçta daha garanti gibi.
    Sanırım ben tercih yapardım yerinizde olsam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChristoBangalter -- 13 Ağustos 2022; 14:55:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ChristoBangalter kullanıcısına yanıt

    hocam gelecegi bilemeyiz de el mahkum calisiyoruz sonucta ekmek aslanin agzinda. calisma oldukca gelisim de oluyor.

  • Özel sektörde çalışan birisi olarak, çalıştığınız firmaya bağlı olarak hayat kaliteniz inanılmaz değişken oluyor ki devlette enflasyon yüzdesinde zam garantisi, iş kaybetme kaygısı olmaması, kariyer anlamında kaygıların olması vs vs çok kafama taktığım konular.


    Ben yerinde olsam, en azından devlet ataması ile atanıp yazılımı da aynı anda götürmeye çalışırdım. Yazılım freelancer ve uzaktan çalışma ile yapılabilecek bir iş. Eğer ki iyi bir firma-fırsat bulursanız öğretmenlikten istifa edersiniz en azından kendinizi güvene almış olursunuz.


    Gelecekte devleti denedim, yapamadım demek var,

    özel sektörde tatmin olamayıp, mental olarak çöküp, keşke devlet şansımı kullansaydım demek de var.


    Burası türkiye, ben de gelişime önem veren birisi olarak özel sektör ısrar ederken şimdi kpss çalışıyorum. Özel sektörde sizi canınızdan bezdirecek bir müdürünüz, yeni bir pozisyon için oradan buradan torpil bulmak gerekmesi, iş-ev yaşamının kesin hatlarla ayrılmaması gibi şeyler ne yazıkki insanı tüketiyor





  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt

    Hocam bu mevzuyu cok dusundum. Basimda patron olmadan ise gitmeyi, mezarda emeklilik sistemine dahil oldugumuz icin yaslaninca is bulma problemi cekmemeyi, ozel sektordeki kasinti tipleri vb... Ama isin sonuna bakinca hep maddiyat daha agir basiyor bana. Cevremde kotu maas alan yazilimci yok. Cogu ogretmenin 2,5-3 kati maas aliyor. Eee tabii hakkini yiyemem cok stresli bir meslek oldugu icin karsiligi boyle.



    Freelance olarak yazilimciligi goturmeyi dusunuyorum ama daha sektorde yeniyim, 2 ayligim. Cok genis cevre olusturamadim ek is bulamam diye korkuyorum. Tercih yapacagim, baktim kafama esen bir yer cikti iyice dusunup kararimi verecegim. Ancak ogretmenlikten istifa edip ozel sektore geri donmek cok sancili olacaktir cunku yasim suan 25 o zamanlarda 28 olurum sanirim.

  • Ben olsam ben de öğretmenliği seçerdim şimdi parayı tercih ediyorsun 10 sene sonra öğretmenliğin rahatlığını tercih etmeyeceğinden emin misin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada ne öğretmenisiniz?

  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt

    bilişim öğretmeniyim.


    @AlbertSchweitzer hocam 10 yıl sonrasını bilemiyorum onu da şansa ve zaman bırakacağız artık.

  • Türkiye'de yaşıyoruz, eğer büyük bir girişimciliğin veya yeteneğin yoksa güvenli sularda yüzmek en mantıklısı. Çağ çok hızlı değişiyor, bugün yazılım dünyası popüler olabilir ama bir 10-20 yıl sonra? her şey tamamen değişebilir, yazılımcı ihtiyacı azalabilir, sen sektöre yaşlandığın için ayak uyduramayabilirsin tonla değişken var.


    Senin yerine olsam öğretmenliği kaçırmazdım, hele bilişim öğretmenliği biraz daha rahat bir alan, meslek liselerine falan düşersen rahat bir şekilde mesleğini yaparsın.


    İlerde atıyorum yine aynı şekilde memur eşin olur 2 memur maaşı ortalama 25bin falan yapıyor yani rahat bir şekilde yaşanır. Yazları 3 ay tatilin olur, sömestr tatil, hafta sonu tatil . Yani relax bir yaşamın olur.


    Tabi günün sonunda özel sektörde çalışıp haftanın 6-7 günü işe kafa yorup gelecek stresiyle yaşamakta var.

  • Hocam biz maalesef meslek lisesine atanamıyoruz. Oraya atansam zaten hiç düşünmezdim, neredeyse nerde girmeden bilişim teknoloji rehberliği ile 30 saati dolduruyorsun.


    Yerler açıklansın, istanbul'da düzenim var(ev, aile). Doğu veya gda çıkarsa zaten gidemem, buralar çıkarsa düşüneceğim. Geleceği elbette bilemem hocam ama öğretmenlik için de aynı negatif etkiler geçerli. Hükümet değişir sistem değişir o rahatlık gider, ülke savaşa girer maaş ödeyemez vb vb


    Eylül'ün 14 son gün belgeleri teslim etmem için. Bakalım haber ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce arkanı sağlama al, ondan sonrası gelir.

    Hayatta herşey geliyor insanın başına, devlet gibi garanti işi kaçırma.

    Özelde kimse kimsenin gözünün yaşına bakmaz.

  • Üniversiteyi İstanbulda okumuşsan ve İstanbulda yaşıyorsan networkünü olabildiğince geliştir. Olabildiğince hızlı bir şekilde kendi işini yapmaya başla. Cesaretim var dersen yazılımdan devam et.

  • asla ama asla öğretmen olma.

    mahalllendeki okula çıksa bile öğretmen olma.

    öğretmenlik vasat bir meslek. ilerleyemeyeceğin bir meslek.

    herkesin yazılımcı olmaya çalıştığı bu dönemde bu soruyu sorman bile garip.


    3 ay tatilde şimdi aklımı çeldi bak bilemedim loll




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 18 Ağustos 2022; 0:31:12 >
  • evimin cok yakinina yeni acilan bir liseye atandim  gider miyim bilmiyorum bakacagim duruma gore

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.