Şimdi Ara

Hayata yeni atılan işsiz gençler için mutlu olmanın yolları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İçinde bulunduğum. İşsizlik sürecinde tecrübe ettiğim. Bazı şeyleri sizlerle paylaşmak istedim.

    Seçeneklerin zordan kolaya yazıyorum.
    1)Dil öğrenip (Almanca veya hedeflediğin başka ülkenin dili) yurtdışına kapak atmak. Süreç çok uzun ama çalışmanın karşılığını almak yüksek bir ihtimal -diğer seçeneklere nazaran-.

    2)G*tünü yırt KPSS çalış. Hedef 93+ Önlisans Lisans farketmez hangi bölüm mezunusun o da farketmez. Alınan bazı memur kadroları sadece lisans mezunu olmanı istiyor mesela. O kadar. Maaşı da yüksek ha. Geçen gördüm bilmemne sivil hava kurumu v.s. bi kadro vardı maaşlar 4-5 binden başlıyordu. Çalışma saatleri biraz yorucu ama havaalanında çalışıyosun daha ne?
    3)Anormal bir süreçten geçiyoruz arkadaşlar. Hem Türkiye'nin başarısız istikrarsız dış politikaları(Balkan Savaşı öncesi Osmanlı ile diplomasi yönünden az farkımız var) hem de iç politikalarında üstüne üstlük Covid salgını var. Bu işleri biraz daha kötüye götürüyor. Yani suç sende değil. Kendimizi suçlamamız çok normal. Ama suç bizde değil. Keşke bende sende olsa da devletimiz ihtişamıyla yürüse, yaşasa.. Üzücü..

    Haline şükret yapabileceğin ne işi yapmak istiyorsan yap. Karnın doysun yeter. Senin için hayırlı bir eş de buldun mu daha ne ister ki insan. Laptop, elektronik, rahat araba hepsi lüks.(Şu anki Türkiyenin durumu için). Bilgisayarla işin varsa topla bir orta derece masaüstü veya raspberry pi 4 var o da oldukça iyi. Işten sonra eşinle sıcacık çay içip çoluk çocukla oynayıp günü bitirmenin tadını almanın hissini servet harcayıp alamayacağınız bir şeydir. Neden babalarımız annelerimiz torun ister. Bundan işte. O günleri torunlar sayesinde tekrar yaşamak isterler. En azından benim yetişme tarzım bu şekilde. Ve böylesini hedeflemenizi sizlere de öneriyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Özet: Zengin olmayı beceremediğim için az olanla ve dandik ürünlerle de mutlu olabileceğime kendimi inandırdım . Üstelik benimle aynı rezil kaderi paylaşması için dünyaya çoluk çocuk da getirmeyi düşünüyorum


    Not: komünistim ve en çok sinirime giden şey böyle şükürcü insanlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thomas Silverstein -- 23 Haziran 2020; 0:39:49 >
  • Çok haklısın. İş bulmayan gençler doğal olarak karamsarlık içine düşüp kendini suçlamaya başlıyorlar. Çevresi de pek yardımcı olmuyor hatta yangına körükle gidiyorlar. İlk öncelikleri ruh sağlığını korumak olmalı.

  • Çocuk yap sevin neşelen gül oyna. O iş öyle olmuyor civciv değil ki yerde ki börtü böcekle ekmek kırıntıları ile beslensin. Bir sebepten dolayı çocuk emzirme mümkün olmadığı zaman o mamalar kaç para haberin var mı? Bak daha yeni büyüyor çocuk diğer sıkıntılardan hiç bahsetmiyorum.

    Maddi ve manevi olarak yeterli olmayanlar evlenip yuva kurup çocuk yapmasıdır sonucu evlilik içinde çocuk içinde çok küçük bir yüzde hariç huzursuzlukla devam eden bir hayatla sonuçlanır.

    Akşam eve poşetle dönemiyorsan gerisi hikaye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben işsiz bir gencin mutlu olabileceğini düşünmüyorum ne yazık ki, sonuçta sende okuyorsun bir şeyler için emek veriyorsun ve sonrası iş bulamıyorsun ailenin eline bakıyorsun zaten bu başlı başına zor bir durum ailen yardımcı olsada bu iyi bir ihtimal kendini daha az kötü hissedersin ama ailen sıfır destek git artık büyüdün kendi paranı kendin kazan diyorsa bu kötü bir durum gerçekten aileden alınan darbeler asla ama asla unutulmuyor seneler geçsede, işsiz olmak sadece seni değil çevreni, aileni, akrabaları herkesi ilgilendiriyormuş gibi sürekli hala iş bulamadın mı? ailen elalemin çocukları çalıştı iş buldu evlendi sen hakla yerinde say gibi söylemlere maruz kalıyorsun bitmiyor asla ne söylentileri, imaları bence en önemli konu bu süreçte akıl sağlığını korumak sağlam adımlar atıp iyi kararlar vermek çok önemli, dil öğrenebilirsin , internette bir sürü ücretli ücretsiz eğitim verip sertifika veren siteler var oradan kendini geliştirebilirsin , kpss kpss ye girecek bir adayın bence işte çalışmadan evde kendini 1 sene ders çalışıp sıkı test çözmesi gerekir, tabi bunada ailesinin rızası olmalı, başlı başına bir sorun iş sevmediğin istemediğin insanlarla çalışmak o kadar kötü bir durum ki hele bir de çalışma ortamın kötüyse sırf ihtiyaçtan borçtan işsizlikten kötü insanlarla çalışmak da kötü, iş , evlilik, okul ben bunların %90 şans %10 başarı olarak görüyorum , maalesef okulda her başarılı insan iş hayatında başarılı olamıyor, yada okul hayatında başarılı olan da evlilik hayatında başarılı olamıyor, iş bulmak zaten başlı başına varsa torpil yoksa da şansla ilerliyor , günümüzde zaten iş bulmak zordu şu süreçte yaşadığımız hastalıktan dolayı daha da zorlaştı artık bir şeylere mecburen katlanıyoruz, uzun bir süre işsizlik yaşadığım için o psikolojiyi çok iyi bilirim , ama bu sürede hayattan bağlantınızı koparmayın varsa imkanınız arkadaşlarınızla konuşun dertleşin ayda 1 imkanınız varsa buluşun belediyelerin ücretsiz kursları var oralara gidin kendiniz için çabalayın, internette ücretsiz kurslar var onlara girin spor yapın, bir yürüyüş bile olabilir doğa yürüyüşü , sahil havası alın ben aylarca evden çıkmadığımı bilirim , o kadar kötü bir durumdaydım ki , siz siz olun ama hayattan kopmayın her şeyin bir gün yoluna gireceğini umut edin.





  • binlerce torplli iş yapmayan insan belediye kadrolarında çay içip muhabbet ediyor binlerce iş yapma yetisi bile olmayan kadın "kadınlar artık çalışmak zorunda furyasından" dolayı iş yerlerinde alan işgal ediyorlar akp,chp,mhp miletvekillerinin çocukları akrabaları torpille haketmedikleri yerlere direk atanıyor 23-24 yaşında hakim savcı olmuş birçok insan var ! Toplumda insan emeğini öldürme akımı var 2 kelimeyi yanyana getiremeyen insanlar mühendislerin emeğini bile öldürme hakkı var meslek odaları rüşvetle rantla kendi mesleğini satıyorlar ! Onlarda 2 kelimeyi yanyana getiremeyen insanlarla işbirliği yapıp çalışanların emeğini öldürüyorlar çünkü bu tür insanların ortak noktası insanlardan tiksinmek,okumuş insanlardan veya birşeyi yapabilecek potansiyeli olan insanlardan lağım faresi görmüş biri gibi tepki veriyorlar Siz iş yokmu zanediyorsunuz bu ülkenin ölü halinde bile Kol gibi iş var ! çünkü 90-100 milyon insan yaşıyor bu topraklarda iş olmama imkanı var mı ? evde sabahtan akşama oturan asosyal insanın bile bir sürü işe ihtiyacı oluyor! sizce böyle büyük bir ülkede iş olmama ihtimali var mı ? İnsanları sömürmek onların kendilerine muhataç kalmasını izlemek daha cazip geliyor Bakın bu ülkede insanların hakkı acımasızca gökırpılmadan gasp ediliyor kimse kimsenin insan gibi yaşamasını kaldıramıyor kronik bir sakatlık var bu ülkenin ruhunda ! İnsanlar sizin para kazanıp uygun fiyata ev araba almanızı kaldıramıyor eğer sizden statü olarak üstünse statü olarak kendisine bir cm bile yaklaşmandan korkuyor ! İşin en acı noktalarından biride bu sorunlar toplumun adetiymiş gibi size bunların olması gerektirdiğini kabul etirmeye çalışan aile'dir Kafayı yememek için ya bu alçaklıkları yapan insana peçete tutacaksın yada bi yolunu bulup sen alçak olacaksın çok acı şeyler yazdım ama bunlar buzdağının görünen kısmıdır !!





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.