Şimdi Ara

Hayal Gücünüzü,Zekanızı Geliştirmek Ve Kültürlenmek İçin:Radyo Tiyatrosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
69
Favori
12.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,yaşı 40'a yakın ve daha fazla olan üyeler yani abilerimiz ve ablalarımız iyi bilirler Radyo Tiyatrosunu. Biliyorsunuz Radyo Televizyon'dan çok daha önceleri de ülkemizde ve dünyadaki önemli kitlesel iletişim araçlarından biriydi hatta o kadar yayvan bırakmayalım Türkiye'de ilk radyo yayını 6 Mayıs 1927 tarihinde yapılmıştır.Daha çok bilgi için tıklayınız Şimdi az çok radyo tiyatrosu nedir,ne değildir onların açıklamasını yapalım ve birkaç fotoğrafla süslüyelim.

    Hayal Gücünüzü,Zekanızı Geliştirmek Ve Kültürlenmek İçin:Radyo Tiyatrosu

    Hayal Gücünüzü,Zekanızı Geliştirmek Ve Kültürlenmek İçin:Radyo Tiyatrosu

    Hayal Gücünüzü,Zekanızı Geliştirmek Ve Kültürlenmek İçin:Radyo Tiyatrosu




    Radyo Tiyatrosu Nedir?
    Radyo tiyatrosu adından da anlaşılacağı gibi görselliğin olmadığı, sadece sesli olarak oyunların oynandığı, arkadan gelen ses efektleriyle radyo yayını ile dinleyicisine tiyatro izliyormuş hissini yaratan, tiyatronun birebir canlı ortamı dışında etkili bir şekilde izlenebileceği iletişim platformu.

    Önemli etkileri
    Günümüze göre iletişim teknolojilerinin kısıtlı olduğu yıllarda radyo, önemli bir yayın aracıydı. İletişimin yanında kurgusal içerikli programlar yayınlama isteği radyo tiyatrosunun ortaya çıkmasını sağlamıştır. Özellikle 2. Dünya Savaşından sonra yaygınlaşarak bir radyo klasiği haline gelmiştir.

    1938 yılında H. G. Wells'in Dünyalar Savaşı isimli kitabını radyoya uyarlayan Orson Welles, oyunun yayınlandığı ABD'de kısa süreli bir panik yaşanmasına sebep olmuştur. Oyunda, marslıların Dünyayı işgal ettiği konusu bir haber bülteni şeklinde işleniyordu ve bunun sadece bir radyo tiyatrosu olduğu daha sonra anlaşıldı.

    Türkiye'de ilk radyo tiyatroları 1950'li yıllarda İstanbul Radyosunda yayınlanmaya başladı. Ekrem Reşit Rey, Haldun Taner, Behçet Necatigil gibi isimler ilk radyo oyunu yazarlarındandır.

    Görme engelliler için radyo tiyatrosunun önemi
    Özellikle bu engel türüne sahip kişiler, görsel sunum açısında sinema, tiyatro gibi sanatsal etkinliklerde kullanılan görsel temalı sessiz ifadesel anlatımlar nedeniyle konu edilen olayın kompozisyonunun algılanması açısında ciddi eksiklikler oluşturduğundan, daha doğrusu görsel anlatım tarafının ağır bastığı durumlar yüzünden konuyu kavramakta zorluk çekecekleri için, radyo tiyatrosu bu grup açısından oldukça önemlidir.

    Genellikle TRT Radyo 1 de ve TGRT Radyoda yayınlanan radyo programları insanın zekasını ve hayal gücünü oldukça geliştirir.Radyo tiyatroları genelde sürükleyici yapıya sahiptir. Dinleyen kişi tiyatrodan kendini alamaz.Türk yazarlar tiyatrolarında köy yaşamı, aile, dostluk vb. konuları işler. Yabancı meslektaşları konuya daha edebi yaklaşır.

    Radyo Tiyatrosunda sesini duyacağınız ve geniş kitlelerce tanınmış ünlü oyunculardan bazıları
    →Şener Şen
    →Kamran Usluer
    →Sezai Aydın
    →Tijen Par
    →Yıldız Kenter
    →Kayhan Yıldızoğlu
    →Savaş Dinçel
    →Zeki Alasya
    →Metin Akpınar
    →İlyas Salman
    →Bilge Zobu
    →Metin Serezli
    →ve şu an aklıma gelmeyen birbirinden değerli birçok güzide sanatçı...

    RADYO TİYATROSUNDA BULUNAN OYUN TÜRLERİ
    →Aile
    →Komedi
    →Polisiye
    →Dram
    →Suç
    →Gizem
    →Gerilim
    →Korku
    →Macera
    →İslami
    →Biyografi
    →Tarih
    →Yaşam
    →Çocuk


    KALİTELİ RADYO TİYATROSU OYUNLARINDAN BAZILARININ YOUTUBE LİNKLERİ(MUTLAKA BİR TANESİNİ AÇIP DİNLEYİNİZ SONUNA KADAR PİŞMAN OLMAYACAKSINIZ)

    Victor Hugo-Bir İdam Mahkumunun Son Günü
    Dostoyevski-Beyaz Geceler
    Gogol-Palto
    Lev Nikolayeviç Tolstoy-Geç Kalan Adalet
    Balzac-Albay Chabert
    Victor Hugo-Sefiller
    Jack London-Deniz Kurdu
    Marcel Ayme-Paspas Altındaki Anahtar
    Mark Twain-Bir Eskimo Kızının Romanı
    Dostoyevski-Timsah
    George Orwell-Hayvan Çiftliği


    RADYO TİYATROSU İLE İLGİLİ SİTELER,YOUTUBE KANALLARI VE OYNATMA LİSTELERİ
    http://www.radyotiyatrosu.net/ - Bu sitede kategori olarak oyun seçebiliyorsunuz sitenin alt menüsünden özellikle oyun arayanlara tavsiye edebileceğim en büyük kaynak.
    https://www.youtube.com/user/alpaygani - Youtube'da ki en iyi radyo tiyatrosu kanallarından biri hatta benim için birincisi diyebilirim bolca radyo tiyatrosu içeriyor.
    https://www.youtube.com/channel/UCIjE1S6vK_1306u_vHege0g
    https://www.youtube.com/channel/UCYBcgox3htNzgB5Fp69JVow Hem radyo tiyatrolarına hem de sesli kitaplara ulaşabileceğiniz kaliteli kanallardan biri.
    http://www.mbirgin.com/?c=Cevap&TopicID=714&t=radyotiyatrosutgrtfm&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber Geniş bir arşive sahip kaliteli sitelerden biri(paylaşan:qzerty Teşekkürler kendisine)

    https://www.youtube.com/watch?v=Vo95w36Xmzg&list=PLM3IdM055qdAtxn-EJeFXzHRFMCTKE9Zv En iyi radyo tiyatroları oynatma listesi
    https://www.youtube.com/watch?v=Ejy7bfLoBhs&list=PLM3IdM055qdB2D6sFhfKbhmVSR4gmCjpC Polisiye radyo tiyatroları oynatma listesi

    Bir sürü radyo tiyatrosu ve Sesli kitabı ister indirip ister indirmeden dinleyecileceğiniz Yandex linkleri(Ozgur561'e çok teşekkürlerhttps://yadi.sk/d/dAEIl4otkQzeJ
    https://yadi.sk/d/wR5fWtFaPgSya

    KONUNUN AÇILMASINDAKİ AMAÇ
    Daha önce belki denk gelen olmuştur Forum yönetiminden Radyo tiyatrosu bölümünün açılmasını rica etmiştim ve sağolsun yönetici arkadaşlarımızdan @serkanertekin konuyla ilgilendi ama şimdiye kadar bir netice alınamadı ne yazıkki.Ben de böyle bir konu açarak sizi böylesine sanatsal bir faaliyeti tanıtmak istedim eminim aranızda dinleyenler de vardır mutlaka,şimdiye kadar dinlemeyenler dinlemeye başlarlarsa çok güzel bir alışkanlık edinebileceklerini söyleyebilirim.Üstelik forumda dolaşırken,oyun oynarken bile dinleyebilirsiniz sadece kulağınızla dinleyip görmenize gerek olmadığı için.Biliyorsunuz forumun özellikle bu bölümünde başkasının iyiliği için konu açan üye sayısı pek fazla değil ve birilerinin elini taşın altına koyması lazım ben sahip olduğu bilgiyi paylaşmayan buraya gülüp eğlenmeye veya başkalarıyla dalga geçmeye gelen insanlara katılmayarak(malumunuz bunlardan yeterince var)sahip olduğu bilgiyi paylaşan,insanların yararı için emek veren arkadaşlardan olmayı seçiyorum herkese de bu yoldan gitmeyi tavsiye ederim.Herkese sevgiler,saygılar.Konuyla ilgili her türlü sorunuzu Özel mesaj yoluyla veya buraya yazarak sorabilirsiniz.


    NOT:Linklere baktım Tolstoy'un Geç Kalan Adalet isimli oyununa denk gelip haklı olarak "bu ne biçim ses" diyen veya daha ağır ithamlarda bulunmuş olan varsa aranızda kusura bakmasın gereksiz arkadaşın biri ilk 2 dakikaya kendi sesini ekletmiş ve birçok kanaldakinde böyle normalde sezai aydın seslendiriyor o bölümü onu da buldum ve düzelttim linki kusura bakmayın tekrardan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68F639DEB -- 27 Temmuz 2017; 1:15:53 >







  • Görsel tiyatro ego kasmakdan baska bişe değil

    Radyo tiyatrosu buyuk yetenek ister
  • Eyvallah çok yararlı bir konu olmuş.
  • Evet,kız arkadaşımla kavga ettik ve karneme zayıf geldi konularının arasında hor görüldü bu kadar önemli bir konu yorum falan atılmasını istemiyorum daha çok insana ulaşmak istiyorum ama pek mümkün değil sanıyorum bu yaş grubuyla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuujitsu

    Eyvallah çok yararlı bir konu olmuş.

    Teşekkür ederim,iyi dinlemeler.
  • emeğine sağlık Hocam
  • Çok teşekkür ederim paylaşımın için . Arada böyle konular görmek sevindiriyor.
  • Hayvan çiftliğini kesinlikle dinleyeceğim. Kitabını okumak istiyordum ama kitaplarla aram pek iyi değildir. Çok teşekkürler böyle bir konu açtığınız için
  • Teşekkürler arkadaşlar değerli yorumlarınız için,ilerleyen günlerde de yararlı konular açmayı sürdüreceğim bir aksilik olmazsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68F639DEB -- 10 Haziran 2017; 0:56:54 >
  • Dinleyince ne etkisi oluyorr
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samsung54

    Dinleyince ne etkisi oluyorr

    Dinleyip gözünde canlandırmaya çalışırsan olayları hayal kurmuş olursun hayal kurarsan hayal gücün gelişir hayal gücün gelişirse zekan da gelişir özellikle sağ beyine ciddi bir şekilde olumlu etkisi var.
  • Gunde bi saat sabah dinlesem ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samsung54

    Gunde bi saat sabah dinlesem ?

    Olur tabi niye olmasın istersen haftada bir kere dinle önemli olan bu alışkanlığı edinmiş olmak.
  • Ben de uykuya dalmak için ara sıra dinlerim. Hatrı sayılır bir arşivim de var.

    Kendisi de bir radyocu olan

    http://www.mbirgin.com/?c=Cevap&TopicID=714&t=radyotiyatrosutgrtfm



    Site ve içeriğini tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzerty -- 27 Temmuz 2017; 9:40:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qzerty

    Ben de uykuya dalmak için ara sıra dinlerim. Hayri sayılır bir arşiv de var.

    Kendisi de bir radyocu olan

    http://www.mbirgin.com/?c=Cevap&TopicID=714&t=radyotiyatrosutgrtfm



    Site ve içeriğini tavsiye ederim.

    Teşekkür ederim,izniniz olursa ekliyorum diğer sitelerin arasına




  • Tabii...

    Tebrik ederim güzel konu olmuş....
  • bize ne
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qzerty

    Tabii...

    Tebrik ederim güzel konu olmuş....

    Sağolun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kareli defter

    bize ne

    https://forum.donanimhaber.com/dunki-konusmanin-devami-cikma-teklifi-ettim-ss-li-acil-taktik-lazim--126843862 asıl "bize ne" olan bu sanıyorum
  • Hocam çok ilgimi çekti aydınlatıcı bir konu olmuş çok teşekkürler linkleri gezineyim biraz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.