Şimdi Ara

Havalı Tüfek Kullananlar Buraya! (65. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.291
Cevap
50
Favori
475.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serghat

    Stoeger Atac tüfeğim için uygun fiyatlı dürbün arıyorum.
    Mercek çapı 40mm den fazla olmayan bir ürün seçebilirsiniz. Mutlaka dampa ayakla kullanın yatagun veya hatsan protector gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidayet güneşi

    Mercek çapı 40mm den fazla olmayan bir ürün seçebilirsiniz. Mutlaka dampa ayakla kullanın yatagun veya hatsan protector gibi

    Alıntıları Göster
    Hocam dampa olmazsa olmaz heralde. Pahalı bir ürün çok para harcamak istemediğim için hep geçiştirdim. Linkteki tek parça ayak olarak geçiyor ve işimizi görmüyor heralde.
    https://www.izmiravmarket.com/urun/vector-dampa-ayak-yekpare-ayak-scop-02
  • serghat kullanıcısına yanıt
    Ürün de havalı tüfek için uygun yazmışlar. Eğer tüfeğinizin ray bağlantı noktası 11mm ise alabilirsiniz. Alacağınız dürbünün boğaz çapının 25.4 mm olması lazım almadan önce bunlara dikkat edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havalı tüfeklerin ikinci el alınması ve faturasının başkası üzerine alınması durumunda karşılaşılabilecek problemler nelerdir?
    350 TL civarında havalı tüfek arıyorum. Bu hobiye yeniyim. Bu civarda ikinci el tüfek satanlar iletişime geçebilir.
  • dante_3 kullanıcısına yanıt
    Selamlar normalde fatura havalı tüfekler için gerekmez ama polis ve jandarma inatla ister. Sıfır hatsan striker edge alabilirsin 350 TL civarı 2. Ele gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidayet güneşi -- 25 Eylül 2020; 16:9:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sa. Arkadaşlar. Hatsan striker 1000s vortex ile hatsan mod 85 vortex arasında kalmıştım. Mod 85 in teslim süresi 60 gün olduğu için striker modelini tercih ettim. Aralarında 20 TL fiyat farkı var yani aynı fiyat diyebiliriz. İki model arasında ciddi fark varsA siparişi iptal edip diğer modele yöneleyim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mgencer05 kullanıcısına yanıt

    İki arasında çok bir fark yok. Bence iptal etmenize de gerek yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben daha yeni havalı tüfek aldım kampseti.com dan alabilirsiniz gayet güvenilir.

    www.kampseti.com
    Havalı Tüfek Çeşitleri ve Fiyatları
    https://www.kampseti.com/kategori/havali-tufekler
  • Namlu çıkış hızı 305 m/s olan 0.177 kalibre(~4.5mm) ve namlu çıkış hızı 305 m/s olan 0.22 kalibre(~5.5mm) olan havalı tüfeklerin yalnızca tahribat gücü konusunda karşılaştırmasını yapıp hangisini alacağıma karar vermemde tecrübeye sahip olanlardan bana fikir yardımında bulunmasını istiyorum. Havalı tüfek kullanımı tecrübem bulunmamaktadır. Havalı tüfekler hakkındaki bilgim kullanıcı yorumlarına ve satıcı beyanlarına dayanmaktadır.


    Tahribat gücü kavramını joule kavramı ile değiştirmek bilimsel gözüküyor. Yorum farklarını ve varsayımlarını ortadan kaldırarak konuşmak için tüfeğin tahribat gücünden bahsederken joule birimini kullanacağım.


    Anladığım kadarıyla tüfeğin tahribat karakteristiğini belirleyen kriterler:

    -Namlu çıkış hızı,

    -Pelet ağırlığı.


    Atış menzilim 50 metreyi geçmeyecek. Bu durumda 4.5 ve 5.5 mm olanları birbirleri arasında kıyaslarken etkili menzil konusunu gözardı edebiliriz.

    Peletin ağırlığı değiştikçe namlu çıkış hızı değişecektir fakat burada göz ardı edebiliriz.

    Tüfeğin gücünün nispeten fazla olmasından dolayı 4.5 mm peletlerin 0.5 gramdan fazla olması tüfeğin itiş mekanizmasının yıpranmasını önleyecektir. Bu nedenle tüfeğin gücüne oranla 1 ve 1.5 gramlık peletler baz alınacaktır. Benzer bir sebeple, nispeten ağır peletler de ihmal edilip bu hesaplamamızda ortalama bir ağırlık değeri kullanılacaktır.


    Kıyaslayacağım havalı tüfeklerin namlu çıkış hızı:

    4.5 mm için 305 m/s

    5.5 mm için 305 m/s


    Önce 4.5 mm olanın tahribat gücünü farklı pelet ağırlıklarına göre ortalama değerler kullanarak hesaplayalım:

    (305m/s)*(1.0g)= 46 joule

    (305m/s)*(1.5g)= 70 joule


    Sonra 5.5 mm olanın tahribat gücünü farklı pellet ağırlıklarına göre ortalama değerler kullanarak hesaplayalım:

    (305m/s)*(1.0g)= 46 joule

    (305m/s)*(1.5g)= 70 joule


    Görüldüğü üzere namlu çıkış hızı ve pelet ağırlığı sabit tutularak yalnızca kalibre değiştirildiğinde: Kinetik enerjisi eşit çıkıyor.

    Öyleyse geriye kalan tek fark peletin çapı olacağı için: küçük peletin deliciliği daha yüksek olur. Delemeyeceği malzemeyle karşılaştığı durumda da birim alana uygulayacağı basınç daha yüksek olacağı için çatlatma ve benzeri tahribatı daha yüksek veya eşit olur.


    Not: Aynı tüfeğin farklı kalibredeki hesabını yapmadım. Farklı tüfeklerin aynı kalibredeki birbirlerine eşit namlu hızları olduğu durumun hesabını yaptım.


    SORUM: Uygun ihmaller ve gerekli kabuller yapılan bu kıyaslamadaki teorik sonuçlarımı sizin mantığınız ve tecrübeniz destekliyor mu?

  • Herkese Merhabalar.


    İçinden çıkamadığım bir konuda sizlerin görüş ve önerilerinden istifade etmek istiyorum.


    Kendim ve eşim ve kız kardeşim ile hem stres atmak hem de atış eğitimi yapabileceğimiz bir havalı tüfek arayışı içerisindeyim. Gördüğüm ve izlediğim kadarıyla 5.5 mm çapı istediğimi karşılayacak nitelikle. Çalışma sistemi açısından da yaylı, gaz pistonlu, pcp tüfeklerin mevcut olduğunu gördüm. Antalya'da ikamet etmem sebebiyle ziyaret ettiğim bir kaç av bayisinde bu ay içerisinde kampanyaya girmiş olan ve pompa ile dolumu mümkün olan PCP cinste Hatsan Flash 101 modeli ısrarlar tavsiye edilmekte. Bizim amaçladığımız hedefe uygun, dürbün kullanımına müsaade edebilecek, dengeli bir silah (hedefimiz öncelikle stabil bir isabet sağlamak, ayrıca güç anlamında da en az orta seviyede tahribat gücü olabilir.) olarak neyi tercih etmeliyiz? Bu anlamda başlangıç olarak gaz piston sistemine sahip bir tüfek bizler için yeterli olur mu yoksa söylendiği gibi PCP almak bu anlamda daha mı uygun olur? PCP'nin dolumu noktasında pompa konusunda çok fazla hava kaçırdığı vb. durumlar yaşanması sebebiyle şikayetler olduğunu görmüş olmaktan dolayı biraz çekinmekteyim açıkçası.


    Başka bir yerde orta güçte yaylı tüfekleri alabileceğim, başka bir yerde de dolumu problem etmeden PCP almam konusunda yoğunlukla yorumlar aldım.


    Bu anlamda bana önerebileceğiniz marka, model ve tür önerilerinizi rica etmekteyim.


    Kıymetli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.