Şimdi Ara

Havale sonrası kargo

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle konuya niye böyle yapıyorsun, almadan mali para neden veriyorsun vs. Gibi düşünenleri olanlarin düşünceleri kendilerine kalsın mümkünse....

    gelelim meseleye sarı site üzerinden Asus x550c marka laptop buldum ve site üzerindeki üyelik ismi olan KURT BİLİŞİM

    sahibi olduğunu düşündüğüm Hüseyin kurt isimli şahsın site üzerinde kayıtlı olan 0531 224 78 52 numaralı hat üzerinden görüşme sağladık havale sonrası kargo yapabileceğini söyledi bende kabul ederek

    TALHA DİRİ

    YAPI KREDI : TR660006701000000057836615 hesap numarasına 1350 TL para gönderdim ama şahsa kargo takip numarasını sorduğumda sürekli oyalıyor ve mesajlarıma ve aramalarına cvb vermez oldu şimdi farkındayım bir salaklık ettim normalde yapmam kesinlikle böyle birşeyi ama ne oldu nasıl oldu anlamadım adama göndermiş oldum soracağım şey bu adamları tanıyan vs var mı acaba veya nasıl kimlik bilgilerine ulaşabilirim elimde sadece telefon numarası ve IBAN numarası var.

    şikayette bulundum savcılığa bakalım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anonline -- 26 Şubat 2021; 20:0:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam telefon numarasından pek bir şey çıkmayabilir. IBAN muhabbetinde de şöyle bir yol izliyorlar, sizi dolandıran kişi çok yakın olmayan bir tanıdığına diyor ki; benim hesabımda problem var arkadaşım para gönderecek senin hesabına gönderse bende sana ufak bir komisyon versem benim yerime çekebilir misin diyor.

    Yani parayı yolladığın kişi muhtemelen olaydan habersiz bir şekilde parayı gitti çekti ve asıl dolandırıcıya teslim etti. Yani dava süreci başlarsa biraz uzun süren bir dava olur bilginiz olsun.

    Onun dışında yasal olmayan yollarla kimlik bilgilerine ulaşmaya çalışmayın bırakın savcılık IBAN üzerinden müşteri bilgilerini bankadan ister zaten ama dediğim gibi muhtemelen IBAN masum birisine ait, telefondan zaten bir şey çıkmaz.
  • Ah çekmek istemiyorum. Muhtemelen moralin bozuk, geçmiş olsun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.